Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O rany, to niedobrze, że tak koty traktuje. A nie ma wśród Twoich kotów jakiejś charakternej kotki, któraby mu po nosie dała i nauczyła szacunku? Pewnie niezwyczajne takiego zachowania i przestraszone?

Posted
9 godzin temu, kikou napisał:

Trochę teskno mi do tych pierwszych dni kiedy był taki nieśmiały biedaczek.. ;-)

Nic dziwnego. Współczuję.

Posted

Ukąszona kicia juz drugi dzien nie przyszła do domu na jedzonko, trochę sie martwię chociaż nasze kotki sa jak najbardziej wolnochodzące i nie zawsze siedzą w domu ale dość leniwe zawsze wolały przyjść na gotowe jedzonko do domu niz polować.. :(

Inny temat - po wnikliwej analizie "szczupłych" finansów doszlam do wniosku ze przy utrzymaniu tych niziutkich cen dla dziadziusiów nie jestem w stanie zapewnic im wysokiej jakości jedzonka caly czas, w zwiazku z tym chcialabym prosić żebyście tak mniej wiecej z raz na kwartał kupowały worek lepszego jedzonka na dziadka( ja napiszę Renatce jakie)

Posted
Dnia 25.09.2018 o 22:53, agat21 napisał:

O rany, to niedobrze, że tak koty traktuje. A nie ma wśród Twoich kotów jakiejś charakternej kotki, któraby mu po nosie dała i nauczyła szacunku? Pewnie niezwyczajne takiego zachowania i przestraszone?

No właśnie dziadzio chcial zjeść Julę, która ostro fukała nawet do wiekszych psiaków ale Lapiś chyba trochę niedowidzi i nie dosłyszy, groźne minki i fukanie kotka nie zrobiło na nim wrażenia i złapał Julkę za nóżkę... Nie bylo zadnej rany ale kotka byla zszokowana, jeszcze żaden psiak jej tak nie potraktował.

Posted

Przykra sytuacja z kotką:( Lapisiu popraw się szybko.

Nie wiem, jak będę stał z finansami, ale w miarę możliwości postaram się dorzucić co jakiś czas, poza deklaracją, parę groszy na dokarmianie staruszków.

Posted
1 godzinę temu, kikou napisał:

Jula byla wczoraj na późnej kolacji ale jak sie najadla zaraz obrażona uciekła..

Ważne, że pokazała się. Kiedyś jej przejdzie.

• Like 1
Posted

Oj Lapisiu, Ty taki kochający cały świat i napadasz na kotki :( ??

Chyba Lapiś ma w sobie coś z psa myśliwskiego.

Jeśli chodzi o karmę dla dziadeczków łobuzków to bardzo dziękuję za wszelką dodatkową pomoc bo dziadeczki za wiele nie mają na koncie  :( a jeszcze musimy opłacić pobyt u kiko.

Posted

No tak, tak Lapiś wyraźnie ma wiele z jamnika dlugowłosego a to rasa myśliwska ( nawet ma domieszke z cocker spaniela), juz nawet udalo mu sie raz złapać mysz (czy jakies takie zwierzątko podobne bo jednak roznilo sie troche od myszy), wyciagnelam mu z mordki i wypuściłam.

W kazdym razie absolutnie nie nadaje sie do mieszkania z kotami czy innymi małymi zwierzętami bo nieustannie poluje mały rozrabiak.  ;-)

20180930_100455_Film3-1-1.jpg

20180930_114428_Film3-1.jpg

Posted

Miałam na olx zapytanie o Lapisia, tylko w domu są dwa króliki, często chodzą sobie poza klatką, i napisałam zgodnie z prawdą że Lapiś nie przepada za kotkami.

Lapi teraz wygląda jak mix cocker spaniela z jamnikiem długowłosym, odżył, chyba ciałka nabrał, włos ma ładny dłuższy :). Szkoda tylko że charakter myśliwego się w nim pokazał ale znajdziemy mu mam nadzieję jakiś dobry domek.

A czy ktoś mógłby pomóc ze zrobieniem bazarku na dziadeczki ?

Posted

Na pw otrzymałam link do karmy, która Kasia chce dla Lapisia i dla Pysia:

https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/brit/brit_care/672827

A zatem do miesięcznego kosztu utrzymania każdego dziadeczka 200 zł za pobyt w hoteliku

dojdzie 48zł za karmę - karma kupowana raz na kwartał kosztuje 144, 80zł.

Dzisiaj zamówiłam 1 worek narazie dla jednego psiaczka.

Lapiś,

a takie to biedne było ...

jamnik stary po wypadku 3.jpg

a teraz :)

20180930_100455_Film3-1-1.jpg

dzięki Wam :)

• Like 1
Posted
22 godziny temu, Onaa napisał:

Na pw otrzymałam link do karmy, która Kasia chce dla Lapisia i dla Pysia:

https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/brit/brit_care/672827

A zatem do miesięcznego kosztu utrzymania każdego dziadeczka 200 zł za pobyt w hoteliku

dojdzie 48zł za karmę - karma kupowana raz na kwartał kosztuje 144, 80zł.

Dzisiaj zamówiłam 1 worek narazie dla jednego psiaczka.

Rozumiem, że jak psiaczki sa w tym samym miejscu, to mogą jeść z jednego worka, a za półtora miesiąca można kupić kolejny worek? 

Wpłaciłam swoje stałe dla piesulków za wrzesień.

Posted

Tak, jasne, drugie jedzonko moze przyjść poźniej.

A ten nasz jamnikowaty Lapiś to jest taki śmieszny dziadek, przedwczoraj jak już sie położyłam wpadł Lapiś i... zaczął ciągnąć za prześcieradło i taki byl zawzięty,  że wydarł kawał materiału. Dopiero po moim chyba 5 "nie wolno" dal spokój. Trochę sie śmiałam z niego. Raczej nie chodziło o to by wejść na łóżko bo czasem bralam go ba kanape i zaraz zeskakiwał. Chyba polowal na te nieszczęsne koty, chyba myślał ze kotki wskoczyly na łóżko. Urwanie głowy z tym małym gagatkiem. 

• Like 1
Posted

Pysiek to jest bystrzak i troche taki moj ulubieniec. ;-) Pysiek lubi bardzo byc na dworze i jesli nie pada chetnie kladzie się przed domem i ma na wszystko oko ;-) ale rano zawsze siedzi koło mojego łóżka i czeka az otworzę oczy i wtedy wskakuje sie przywitać i daje sie drapac po brzuszku i chce rozdawać całuski (troszke sie uchylam) i zawsze jak wracam z pracy Pysio pierwszy biegnie do bramy..

Lapiś jest taki słodki, pocieszny ale nie jest najbystrzejszy a Pysiek to (jak dla mnie) psiak marzeń, taki mądrala spryciarz,  który reaguje i rozumie nawet miny czy ruch glową.

• Like 2