Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
14 godzin temu, Sara2011 napisał:

Jest gdzieś wątek Lizki aby przeczytać, bo chyba na nim nie byłam bo jakoś nie pamiętam historii pieska z padaczką z Dogo?

Witaj Gusiaczku :)

Tutaj

f514a4aada603ac9.jpg

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, Elisabeta napisał:

Pasują do siebie... happy.gif

Ciepłe myśli wysyłam do Frezji i Twojego Domu, Sarunia. Spokojnej niedzieli.

Tak, mnie jakoś ciągnie do takich czarno -białych:). Ta druga sunia do moja Sarunia, adoptowana w 2011 ze Szczebrzeszyna od Dora1020 :)

Posted
59 minut temu, Sara2011 napisał:

Tak, mnie jakoś ciągnie do takich czarno -białych:). Ta druga sunia do moja Sarunia, adoptowana w 2011 ze Szczebrzeszyna od Dora1020 :)

Bo śliczne som :))

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Bo śliczne som :))

Som. happy.gif 

A Sarunię ze Szczebrzeszyna znam jeszcze z czasów, gdy nie byłam zarejestrowana na Dogo. Podczytywałam. A jednym z pierwszych wątków, które poznałam, był wątek Bezdomniaków od Dory.  happy.gif

Posted
Dnia ‎09‎.‎06‎.‎2018 o 09:11, Sara2011 napisał:

Jest gdzieś wątek Lizki aby przeczytać, bo chyba na nim nie byłam bo jakoś nie pamiętam historii pieska z padaczką z Dogo?

Zamojska Liza była 5 lat u Murki. Poszukam wątku.

• Like 1
Posted
22 minuty temu, Jo37 napisał:

Zamojska Liza była 5 lat u Murki. Poszukam wątku.

15 godzin temu, Tola napisał:

Tutaj

f514a4aada603ac9.jpg

Już znalezione :)

• Like 1
Posted
10 minut temu, zachary napisał:

Sara2011, czy powtórzyły się od czasu podania leku ataki u Frezji?.

Nie, nie było ataków od czasu podawania leku.

Posted

Frezja jest większa niż myślałam. Łebek wystaje ponad blat kuchenny.

Sara, jak napady ustąpiły, to może nie musi iść do hoteliku ?

Czy Frezja nie da rady wyskoczyć z fotela na balkonie na czy za balustradę ?

Posted
32 minuty temu, Poker napisał:

Frezja jest większa niż myślałam. Łebek wystaje ponad blat kuchenny.

Sara, jak napady ustąpiły, to może nie musi iść do hoteliku ?

Czy Frezja nie da rady wyskoczyć z fotela na balkonie na czy za balustradę ?

Frezja pomimo, że waży tylko 11 kg to jest dosyć wysoka na łapkach oraz dość długa. Moja Sara waży coś ponad 13 kg a wydaje się mniejsza od Frezji.

Frezja pojedzie do hoteliku aby być pod stałą obserwacją. Być może trzeba zmniejszyć dawkę leku bo neutralny dla wątroby to on nie jest a może całkiem go wycofać jeśli nie będzie napadów i obserwować sunię jak organizm będzie reagował. Mnie przy dobrych wiatrach nie ma 9h w domu, więc w tym czasie nie wiedziałabym co się dzieje w sunią. Poza tym hop! ma doświadczenie i mam nadzieję że lepszych wetów, którzy coś robią a nie tylko koszą jak za zboże.

Frezja na ten fotel w ogóle nie wskakuje, boi się, ja ją dzisiaj tam posadziłam bo chciałam zdjęcie pysia zrobić bo ona jak zobaczy aparat to głowa w dół i patrzy spod oka i chciałam ją gdzieś wyżej posadzić aby mieć lepsze ujęcie ale i tak fota mi za bardzo nie wyszła :).

Posted

Bardzo ładne zdjęcia, sunia śliczna;  mam nadzieję, że ataki już się nie powtórzą.

Wiele lat temu, na początku mojej bytności na dogomanii,  stonka1125 zabrała z zamojskiego schroniska 4 bardzo podobne suczki -wypatrzyła jedną,  potem pojawiały się kolejne - wszystkie wyjechały do Ani do Jarocina.

Jedna z nich znalazła dom, 3 pozostałe zostały u Ani na zawsze, nie potrafiła się z nimi rozstać.