Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ula pewnie próbuje, na ile może sobie pozwolić... również w relacjach z psiakami. Ważne, aby nie pozwalać na takie warkolenie i powinno być ok :)

Piękna iii UŚMIECHNIETA :) Cuda robicie z psiakami, szafirko.

Posted
14 godzin temu, teresaa118 napisał:

wyslalam pare groszy na potrzeby Uli, na razie nie decyduje sie na stale, czekam, moze jakas moja bieda pojdzie do adopcji

teresaa - bardzo Ci dziękuję, zawsze przychodzisz z pomocą dla bezdomniakówstylowi_pl_ogrod_41928285.gif

14 godzin temu, szafirka napisał:

Uśmiech Uli jest bezbłędny, mały wariatuńcio z niej wychodzi. Na dworze chodzi prawie przy mojej nodze, kiedy usiądę, to kładzie się przy mnie. Była chwila, że Ula zaczęła tarzać się w trawie, ale to był moment i nagle jakby ktoś postawił ją do pionu, bo wstała prędko jakby wstydziła się tego "incydentu". Rozkręcimy dziewuchę :)

Ostatnio Ula zaskoczyła nas niestety negatywnie, ponieważ kilka razy pogoniła psiaki. Czasami warczy na nie podnosząc zdecydowanie wargę, raz też zrobiła to z kotem. Nie ma żadnej prawidłowości, ponieważ były to różne psiaki, nie było to w przerwie snu, nikt jej nie zaczepiał, nie zawsze było to przy mojej nodze.

Jutro, albo pojutrze wybierzemy się do weta.

Bardzo dziękuję Haniu za wiadomości i zdjęcia, dziewczynka faktyczni rozkręca się, oby nie za bardzo;).

Posted

Często wystarczy dom, zwykłe życie rodzinne, cierpliwość i dłoń która karmi i głaszcze, a nie bije i psiaki rozkwitają. Cieszę się, że tego właśnie Uli brakowało i to dostaje.

Dzisiaj Ula była u weta. Była grzeczna i spokojna, niestety przestraszona, ale poddała się "przeglądowi", oraz szczepieniu na choroby zakaźne. Uszka, oczka zdrowe, blizna po sterylizacji ładnie zagojona, trzeba jej było zdjąć kawałek szwu nierozpuszczalnego.

Ula ma około 1 roku (tak samo ocenił wet w schronisku), waży 11 kg, w kłębie ma 45 cm.

W załączeniu przesyłam fakturę za weta i spa (druga pozycja)

IMG_20180521_165926_450x600.jpg

IMG_20180525_162019_800x600.jpg

Posted

Bardzo cieszą takie informacje o zachowaniu Uli  - mam nadzieję, ze niedługo zapomni o tych złych czasach - otwartość na pewno pozwoli jej szybciej znalezc nowy dom.

Dziewczyna musi przyzwyczaić się do zabiegów pielęgnacyjnych;)

Dobrze, ze rana po sterylce ładnie wygląda - zaoszczędzi to Uleczce cierpienia, a Hani kłopotu z wyjazdami do weta. 

ZEA opłaci wizytę u weta  Uli i Sali, więc poprosimy fakturę od szafirki - już wysyłam pv

Posted

Przecież sesja cudna :) Na tym fotelu Ulcia wygląda baaaardzo korzystnie, aż chce się ją przytulić i szepnąć do uszka, że świat wcale nie jest taki zły.

Posted
9 godzin temu, Havanka napisał:

Asiu, z pieniazkow Uli,trzeba wysuplac 62,50 zl i przelac do Szafirki za transport. Pozostala część ja wplace z zebranej na bazarku kwoty.

Przelew na konto Szafirki zrobiony. 

Uleńka musi jeszcze troszkę nabrać pewności..To młodziutka sunia, wszystko przed nią. Będzie dobrze, jest w bardzo dobrych rękach 53kwiatek.gif 

Posted
Dnia 28.05.2018 o 10:03, Alaskan malamutte napisał:

Przelew na konto Szafirki zrobiony. 

Uleńka musi jeszcze troszkę nabrać pewności..To młodziutka sunia, wszystko przed nią. Będzie dobrze, jest w bardzo dobrych rękach 53kwiatek.gif 

Dzięki Asiu. Pieniążki za transport w kwocie 280 zł, wpłaciłam już na konto Murki a Szafirce dopłaciłam 140 zł.

Opłata za transport już uregulowana.

Posted
22 godziny temu, Havanka napisał:

Dzięki Asiu. Pieniążki za transport w kwocie 280 zł, wpłaciłam już na konto Murki a Szafirce dopłaciłam 140 zł.

Opłata za transport już uregulowana.

Jeszcze  raz bardzo dziękuję Elu za wszystko23.gif

Jestem ciekawa, jak Ula:)

Może powolutku trzeba próbować zrobić pierwsze ogłoszenia...

Posted
23 godziny temu, Tola napisał:

Jeszcze  raz bardzo dziękuję Elu za wszystko23.gif

Jestem ciekawa, jak Ula:)

Może powolutku trzeba próbować zrobić pierwsze ogłoszenia...

Bardzo proszę Tolu. Poczekam na bardziej wyluzowane zdjecia Uli i zacznę ją ogłaszać.

Posted
Dnia 31.05.2018 o 19:37, Havanka napisał:

Bardzo proszę Tolu. Poczekam na bardziej wyluzowane zdjecia Uli i zacznę ją ogłaszać.

Dziękuję i trzymam kciuki :)