Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: a dlaczego? no bez sensu? lepiej ją wydać i żeby się rozmnazała? przecież opieka posterylkowa nie jest jakaś mega skomplikowana :shake:

jak by był domek chętny...to ja będę naciskała na sterylkę...i najwyzej domek mógłby ją odebrać po sterylce i sobie ją kurować... ja jej nie mogę wziąć...a innego dt nie mamy na tą chwilę...

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak sunia potrzebuje "odpowiedniej reki" konkretnej,wymagajacej ale łagodnej..nic na sile bo bedzie zle..
Suka powinna trafic do domu juz po sterylce albo po adopcji ale w dniu umówionym przez was do sterylizacji aby mozna było sprawdzic u weta..
Nie wierze ze suka sadzi sie tylko do psow na smyczy..jakby była sposzczona z psem ktory zaczyna szczekac na innego psa lub ludzia to suka od razu zaatakuje i wtedy potrzebny jest przewodnik aby psa odwołac lub odzwyczaic tego..ale niech tymczas tego nie robi bo nie ma kontroli nad psem..widac ze za duzo sie suce pozwala..
Czarne sa wyjatkowymi psami ale trzeba je wychowac odpowiednio aby nie było przykrych sytuacji..

Posted

czarnula napisał(a):
.
Nie wierze ze suka sadzi sie tylko do psow na smyczy..jakby była sposzczona z psem ktory zaczyna szczekac na innego psa lub ludzia to suka od razu zaatakuje i wtedy potrzebny jest przewodnik aby psa odwołac lub odzwyczaic tego..

pani mówiła, że byli gdzieś na zamkniętym terenie, suka była spuszczona, za siatką dziamotał na nią pies i ona tylko stała...więc w sumie tylko tyle ...

postaram się wymyślić jakiś tekst do ogłoszeń...szkoda, że domki się wykruszyły...:-(

Posted

andzia69 napisał(a):
pani mówiła, że byli gdzieś na zamkniętym terenie, suka była spuszczona, za siatką dziamotał na nią pies i ona tylko stała...więc w sumie tylko tyle ...

no bo głupia nie jest :lol: wie, że przez ogrodzenie nic nie zdziała

Andzia mogą być suche fakty choćby w punktach - żebym wiedziała co pisać o niej, zeby nie było przekłamań i żeby nie zrobić z niej potwora

Posted

suka nie powinna reagowac na szczekajacego na nia psa.. i to dobry znak..
ale jakby była z innym psem ktory szczeka to wtedy moze zaatakowac.. bo we dwoje razniej:)
dzieki malawaszka

Posted

Bromba - sunia w typie czarnego teriera.
Znaleziona na ulicy w fatalnym stanie - sierść zaniedbana do tego stopnia, że tworzyła grubą skorupę, była całkiem sfilcowana, nie przepuszczała powietrza.
Trzeba było ogolić sunię na łyso.
Uszy również miała w fatalnym stanie, w środku była jedna zbita kulka z gliny, błota, piachu i sierści. Ma problemy z oczami - 3 powieka i grudkowate zapalenie - wymaga w tej chwili zakrapiania kroplami oczu,a w przyszłości trzeba pomyśleć o ewentualnym usunięciu trzeciej powieki, jeśli nadal będą występować problemy.

Na smyczy chodzi pięknie, spuszczona bardzo się pilnuje, ogląda się czy opiekunka podąża za nią.
Siada i podaje łapę na komendę, w domu zachowuje się bardzo grzecznie i czysto, nie ma z nią najmniejszego problemu. W samochodzie też b. ładnie jeździ.
Mieszka obecnie w dt z kotami, nie zwraca na nie żadnej uwagi.Do psów bywa różnie, więc lepiej gdyby zamieszkała w domu bez innych psów.
Ma jakieś 4 - 5 lat.

może na wszelki wypadek pisać w ogłoszeniach, że po sterylizacji...sama nie wiem:shake:

i nie wiem czy to dobrze skleciłam...:oops:

Posted

Natula napisał(a):
a jak ona do dzieci ? :razz:
mam domek dla czernyszki ale młodej/szczeniaka bo w domu jest 2 letnie dziecko

nie mam pojęcia...mozemy sprawdzić, tyle, że ona ani młoda, ani szczeniak:-(