Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cholera, 10 minut stukałam i post nie wszedł. Krótko: mogę wziąć sunię od zaraz jeśli tylko ktoś ją dowiezie (Częstochowa). Oczywiście wizyta przedadopcyjna i sterylizacja jak najbardziej, zresztą w domu jest 5-letni dog niemiecki płci męskiej. Z rodziną rozmawiałam, reszta spraw w miarę pytań... będę na necie po 14.30. Piszę krótko, bo muszę lecieć. Psica mogłaby przyjechać choćby dziś wieczorem czy jutro...

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo się cieszę, ze jest oferta ds:multi: teraz wizytka...szczyżenie już dzisiaj w trakcie i...oby wszystko przebiegło jak najlepiej i sunia mogła zamieszkać w swoim domku!:p

Seymour - umawiaj się z Cocermaniaczką i wszyscy zaciskamy paluchy:p

Posted

czarnula napisał(a):
śliczna czernyszka:loveu:
no ja sie tu zastanawiałam nad DT a tu sie domek szykuje.. super:thumbs:

lepiej mieć dwie opcje niż żadnej;) gdyby coś nie tak wyszło z ds to sunia musi isć do dt,bo po obcięciu będzie jej ciężko na działce:shake:

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Ciotki a to na pewno CTR a nie np duzy sznaucer?:cool3::eviltong:
Zreszta,ctr czy sznaucer sunka jest fantastyczne:loveu:
Kolega ma CTRa i naprawde fajne psiaki:loveu::loveu:

zwykle są wątpliwości czy CTR czy sznaucer, ale przy niej jakoś nie zastanawiałam się ani chwili, na czernyszowym forum zresztą też nie było wątpliwości ;)

Posted

No właśnie, no właśnie...:diabloti: Dajcie fotki po strzyżonku, jak bedą. Dobrze że mam maszynkę...
Napiszciecoś wiecej, jak macie czas, gdzie i wjakich okolicznosciach została znaleziona, jk sie teraz zachowuje, czy ją jakoś nazwałyście...

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Ciotki a to na pewno CTR a nie np duzy sznaucer?:cool3::eviltong:

na pewno:eviltong: pomimo duzego podobieństwa to włos mają zupełnie inny:evil_lol:

a "mała" wygląda teraz....śmiesznie:diabloti: łysa z lekką grzywką nad oczami i lwim ogonkiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

co do zdrowia - sunia jest dosyć dosyć - nie zachudzona...ale co śmierdząca to jej:razz: doszła juz troszkę do siebie, bo w sobotę to już ledwo chodziła taka była słaba...była przerażona...na działce wreszie mogła odpocząć - położyła się i poszła spać...

Dzisiaj sunia została w domu u prezeski TOzu - zachowuje się bardzo spokojnie, nawet nie mruknęła na koty:lol: jest grzeczna, niekonfliktowa, dała sobie bez mruknięcia obciać ta sfilcowaną "powłokę" - 2 worki!!!, u weta dała sobie pogrzebać w uszach, bo jeden syf tam siedzi....zdjęć nie mam, bo nie miałam aparatu:oops: Umie chodzic na smyczy.

jest tak grzeczna, że prezeska zastanawia się nad zostawieniem jej sobie:eviltong: ale jak znam życie i ją raczej to niewykonalne...

Posted

wreszcie dotarłam do domu już wszystko piszę i wrzucam zdjęcia..
;)

Sunia pojawiła się właściwie znikąd.. w sobotę pojawiła się pod blokiem prezeski toz-u.. a ta z braku miejsca i pomysłów postanowiła zadzwonić do schronu, sunia z daleka nie wyglądała tak tragicznie, ale kiedy podeszła do niej bliżej zobaczyła, że to jedno wielkie psie nieszczęście :shake: chodziła tak pokracznie, nie mając nawet siły, w schronie by nie pożyła długo, a kiedy przyjechał hycel, ukryła ją przed nim :diabloti: udając, że żadnego psa nie widziała, i tak sunia trafiła do nas...

Powiem jedno to jest pies genialny! dziś ponad 3 h siedziała u fryzjera, można z nia było zrobić dosłownie wszystko, a ona grzecznie stała, całując wszystkich.
Jak przyszłam ją odwiedzić skakała z radości choć widziała mnie dopiero właściwie 2 raz... nie ma w niej w ogóle agresji! to pies anioł, pozwala sobie zrobić wszystko.
Na smyczy chodzi pięknie, spuszczona bardzo się pilnuje, ogląda się czy właściciel podąża za nią.
Siada i podaje łapę na komendę, w domu zachowuje się bardzo grzecznie i czysto nie ma z nią najmniejszego problemu. W samochodzie też b.ładnie jeździ.
Mieszka obecnie w dt z kotami, nie zwraca na nie żadnej uwagi, wiec z kociakami też może mieszkac :cool1:
No i najważniejsze, nie musimy się już tak śpieszyć, sunia ma dt.. ;)

Obawy dotyczące jej wzroku się nie sprawdziły, sunia widzi! dzisiaj zrobiłyśmy w drodze do weta masę testów :evil_lol:
sunia widzi i omija przedmioty, także wzrok jest jak najabrdziej ok!
Na jednym oczku wg. mnie ma entropium (była młoda wetka która nie była zbyt pewna)

Patrząc po zębach ma jakieś 4-5 lat.

Uszy ma w fatalnym stanie..tzn.miała :razz: w środku ucha była jedna zbita kulka z gliny, błota, piachu i sierści, wszystko to wycieliśmy u weta, sunia oczywiście super spokojna choć zabieg do najprzyjemniejszych nie należał!

Można z nią zrobić wszystko, wywracać z każdej strony itd :diabloti:

Waży 45,5 kg :eviltong:

troche jeszcze zalatuje smrodkiem...ale to już kąpiel nie długo ją czeka ;)

W porównaniu do tego co było wczoraj to jest zupełnie inny pies!
Sunia niesamowicie odżyła, wczoraj nie miała nawet siły wstać, o poruszaniu już w ogóle mowy nie było,a dziś to zupełnie inny pies! szczęśliwy, uśmiechnięty, zadowolony, pięknie spacerujący.

Pies ideał :loveu::loveu:

niestety trzebabyło ciąć do skóry, nie było co ratować z włosa :shake:

Posted

aaaaa:placz: ale cudo!!!!!!!! :mdleje: i jaka ona jest WIELKA!!! nawet na CTRa jest wielka czy ta osoba która ją trzyma jest taka nieduża? :lol: a tłuściutka niczego sobie:lol:

boszzzz ja ją chcę :placz::placz::placz:

a sprawdzaliście czy nie kiełkuje tam w brzuszku nic przypadkiem? chociaż wątpliwe czy jakiś pies by się przebił przez skorupę :roll:

aha - a tatuaż sprawdziłyście?

Posted

przeszukałam wszystkie możliwe strony, tak dla pewności, czy ktoś nie szuka tego cuda...bez efektów :shake:

Malawaszka, osoba trzymająca jest niska :evil_lol:
tatuażu szukałam, ale ucha były w okropnym stanie, całe zarośnięte i zabłocone więc dojrzeć tam cokolwiek to cud jakis by był..a pacha kurka cała czarna :diabloti: w pokoju ciemno, więc i super warunki do odczytania :multi: no i na brzuch nam się wywalić nie chciała :mad: