Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas jak wiele osób wie sytuacja z tymczasami nieciekawa...wczoraj znalezioną suni e mogliśmy tylko umieścić na szybko na działce - takiej pracowniczej - ale tam nie moze długo być, bo zaczynają przychodzić wrogo nastawieni działkowocze, ktorzy piszą skargi na p. Ani ę, że tam schronisko urządza...

sunia ctr..w okropnym stanie :-( sierść to jedna wielka skorupa...

:shake:

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunia jest genialna, ogromna i trochę taka ciapowata :razz:
Sierść tworzy ogromną skorupę :-( jest cała sfilcowana ..niestety ale myślę, że trzeba będzie zgolić ją do łysego, nawet przy samej skórze jest jeden wielki filc i kołtun :-( przez ten włos wydaje się, ze sunia jest kilka razy wielka.
Trochę dziś zaczęłyśmy jej przycinać włos, sunia znosiła to z anielską cierpliwością, a nawet zdawało się, że jest z tego zadowolona i sprawia jej to przyjemność. Mimo wszystko sunieczka jest bardzo otwarta, wesoła i ogromna z niej pieszczocha. Można z nią zrobić wszystko:cool3:

(zobaczcie na łapy:-()

Posted

sunieczka jest genialna..mogłyśmy z nią robić wszystko
futro jest w okropnym stanie, skorupa, filc, kołtuny...czego tam nie ma :shake:
'właściciel' musiał ją doprowadzić do takiego stanu,bo na osiedlu pojawiła się dopiero wczoraj już tak zabiedzona:-(

Posted

rany boskie :placz::placz::placz: takie cudo i w takim stanie :shake:

błagam sprawdźcie czy ona nie ma tatuażu :modla: w grudniu 2007 zaginęła CTRka Orta - miała tatuaż A-741 - w pachwinie, pewnie trzeba będzie ogolić zeby cokolwiek zobaczyc

już ją wrzucam na CTRowe fora

Posted

Ewelinka - zaglądałaś jej w zęby? ile moze miec lat? i jak oczka?

Wasiu - chcemy ja obciać...ale w jej stanie futra - a raczej dredow to chyba do gołej trzeba ogolić...a jest zimno, pada:placz: no chyba, że znalazłby się dt dla Bromby...więc nie wiem czy w tym stanie zdołamy cokolwiek zobaczyć:shake:

Posted

Sunia sliczna:loveu:
Ale siersc w strasznym stanie:shake:
W przyszłym tygodniu ma byc ciepło to mozna by ja obciac;) Tylko co bedzie jak pogoda sie zmieni:roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
no nie mogę no :placz::placz::placz: siedzę i gapię się na zdjęcia tej małej i ryczeć mi się chce bo to moje marzenie :placz::placz::placz:

może Ewelinka zajrzy na wątek i powie czy zaglądała jej w zęby....

taka rzadka rasa i się pląta po świecie:shake:

a u nas obrodzilo w potrzebujące stwory...od wczoraj ctr, labka, bulinka - iść sie i pochlastać:-(

Posted

niestety CTRów ostatnio duzo do adopcji było - moja Barsa, dwa ze schronu w Miedarach, nie liczę kilku papierowych oddawanych z domów :roll: i to w krótkim czasie wszystko :placz:

wysłałam ją do dwóch fajnych domków ktore chciały Barsę ode mnie, ale to było pod koniec stycznia więc nie wiem czy już czegoś nie mają :-(

Posted

sunia jest cudna... pysio taki usmiechniety... :loveu: znajdzie jej sie domek, mowie wam :) w taka zimnice nie ma jej co golic, bo zmarznie jej doopka. no chyba ze znajdziemy jej jakis DT...:cool3:

Posted

malawaszka napisał(a):
Andzia - jest osoba co chce wpłacić grosz na tą CTRkę - jakie konto? potrzebne wszystki namiary bo przelew z zagranicy - IBAN

Wasiu...nie mam pojecia...muszę pomysleć i uzgodnić...mogę ci jutro powiedzieć? i niech na tamtym forum szukają jej tymczasu choćby...albo jakiegoś niedrogiego ludziego hoteliku...bo na tej działce to ona za długo być nie może:-(

Posted

ja napisałam wszystko to co tu napisałyście, że na działce nie może zostać też napisałam, czekam na nr konta jutro - tylko potrzebne wszystko - adres i nie IBAN tylko SWIFT :evil_lol: nie wiem skąd ten iban mi się wziął :stupid:

Posted

Śliczna sunieczka :loveu:

Ja niestety tym razem na DT nie moge :placz: moi rodzice nie odpoczeli jeszcze po Jaśku.

No ale bede kombinowac z DT...chociaz narazie moi rodzice nieugieci :placz:

Posted

Andzia:loveu: dziękuję za link.
Ja straszna tępota jestem bo nie wiem co to za skrót CTR:oops:
Widzę, że sunia "trochę" ;)większa od Majkiego ale spróbuję jutro pogadać z ludźmi. Tylko napiszcie ile może mieć lat?
Pewnie jeszcze nie wiadomo jak z innymi zwierzakami się dogaduje?

Posted

Masienko szukałam jej tatuażu, ale niestety w tej skorupie nie ma szans na wypatrzenie czegokolwiek :-(

będę u niej dziś rano jeszcze to może coś uda się dojrzeć ..

p.s Irenaka ctr to skrót od czarnego terriera rosyjskiego ;)
Bromba na działce tymczasowo mieszka z psiakiem Łatkiem- nie ma żadnego problemu z dogadywaniem się, co prawda Łatkowi zdarzyło się na nią powarczeć, ale ona tylko stoi i patrzy nie wiedząc co się dzieje :cool1:

rozmawiałam z p.Anią sunia jest młodziutka może mieć jakieś 4 lata, ale jeszcze zajrzę raz w paszczę dzisiaj dla pewności, bo wczoraj wszystko było na szybko.

Posted

Hmmm...Ja ze swojej strony podjęłam decyzję i przedyskutowałam z rodziną. W domu jest pięcioletni dog niemiecki i mała suczynka, którą w razie potrzeby może przejąć mama. Wcześniej zawsze były 3-4 psy, w tym owczarek kaukaski, 2 owczarki niemieckie, PON, a od jakiegoś czasu dogi. Oczywiście sunię trzeba by wysterylizować, a na poczatek przynajmniej zrobić zastrzyk hormonalny, bo wiosna blisko... Ale mogę ją przyjąć JUŻ, proszę o kontakt i wizytę przedadopcyjną.Jest jedna kwestia- musiałby ją ktoś do nas przywieźć, bo nie mamy samochodu, wprawdzie woziłam już różne psy pociągiem, ale nie jest to najłatwiejsze...Na necie będę po południu i odpowiem na wszelkie pytania. Tel: 506 649 045