Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wizyta we wtorek koło 18.

Wcześniej zadzwonię do Marty dopytać o Vanilkę 

Jak powiedziałam, że przyjdę ze swoim psem to pani była bardzo czujna : "czy pies nie jest agresywny, bo wiadomo że są dzieci w domu i że któreś może piłeczkę rzucić , no wiadomo, ze nie w psa itd"  Moja Nika niby nieagresywna do ludzi, ale na rzucających piłeczką sama się rzuca z zębami. 

Czy wiadomo o reakcjach Vanilki na nadruchliwość typową dla  dzieci? hałas? niespodziewane ruchy, gesty nagłe itp?

Posted
3 godziny temu, NikaEla napisał:

Wizyta we wtorek koło 18.

Wcześniej zadzwonię do Marty dopytać o Vanilkę 

Jak powiedziałam, że przyjdę ze swoim psem to pani była bardzo czujna : "czy pies nie jest agresywny, bo wiadomo że są dzieci w domu i że któreś może piłeczkę rzucić , no wiadomo, ze nie w psa itd"  Moja Nika niby nieagresywna do ludzi, ale na rzucających piłeczką sama się rzuca z zębami. 

Czy wiadomo o reakcjach Vanilki na nadruchliwość typową dla  dzieci? hałas? niespodziewane ruchy, gesty nagłe itp?

Już jesteśmy po rozmowie, pięknie Ela dziękujęk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_Au_orig.gif

Trzymam kciuki we wtorek !

Zobaczymy, czy moje wątpliwości rozwieją się, czy potwierdzą...

Posted

Dzisiaj miałam zapytanie o Vanilkę z Poznania, jutro postaram się poprosić kogoś o wizytę.

Oby któryś z tych domów okazał się tym na zawsze.

• Upvote 1
Posted
23 godziny temu, Poker napisał:

Trzeba wybrać ten najlepszy.

14 godzin temu, NikaEla napisał:

tak , oczywiście, dlatego dobrze by było gdyby wizyta w Poznaniu tez odbyła się w najbliższych dniach

Dzisiaj kontaktowałam się z supergogą w sprawie wizyty w Poznaniu- niestety Gosia jest na 2 tyg.wyjeździe, polecona przez nią osoba również.

Do tego pani z Poznania zainteresowana adopcją nie odbiera dzisiaj telefonów i nie oddzwania:(

Posted

Ale jest kolejny domek zainteresowany Vanilką - pani Ania dzwoniła dzisiaj do Hani, a potem rozmawiała ze mną.

Rodzina  - p. Ania i jej rodzice mieszkają  w Skwierzynie; niedawno odszedł ich 17 letni piesek no i w domu zrobiło się pusto.

P. Ania pracuje często w domu, jest grafikiem, rodzice są  na emeryturze - Vanilka towarzystwo miałaby zapewnione właściwie przez cały dzień.

Powiedziałam, ze sunią zainteresowana jest już rodzina z Wrocławia, ale myślę, ze dobrze byłoby poznać i ten domek .

Tylko problem w tym, że ja nie znam nikogo z tamtych stron (Gorzów Wielkopolski), kto mógłby zrobić wizytę...

Kto może pomoc?

Posted
20 minut temu, Tola napisał:

Ale jest kolejny domek zainteresowany Vanilką - pani Ania dzwoniła dzisiaj do Hani, a potem rozmawiała ze mną.

Rodzina  - p. Ania i jej rodzice mieszkają  w Skwierzynie; niedawno odszedł ich 17 letni piesek no i w domu zrobiło się pusto.

P. Ania pracuje często w domu, jest grafikiem, rodzice są  na emeryturze - Vanilka towarzystwo miałaby zapewnione właściwie przez cały dzień.

Powiedziałam, ze sunią zainteresowana jest już rodzina z Wrocławia, ale myślę, ze dobrze byłoby poznać i ten domek .

Tylko problem w tym, że ja nie znam nikogo z tamtych stron (Gorzów Wielkopolski), kto mógłby zrobić wizytę...

Kto może pomoc?

Nawet bardzo dobrze ! Tylko znowu problem z wizytą p.a.

Posted
43 minuty temu, b-b napisał:

A może skontaktować się z fundacją z Gorzowa https://www.facebook.com/FundacjaAnaconda/

Może ktoś od nich by zrobił wizytę?

albo 

OddziaÅ w Gorzowie Wielkopolskimul. Borowskiego 31, 66-400 Gorzów Wlkp.

722-255-846

http://www.gorzow.toz.pl/kontakt.html

B - b - bardzo dziękuję, ja z tamtych stron nie mam nikogo, nigdy nie dawałam psa w tamte strony.

Co prawda wolałabym kogoś z dogomanii, ale jak na razie klapa:(

Zaraz napiszę jeszcze do Anuli,  Bogusik  do Sara2011

Posted
11 godzin temu, Havanka napisał:

Nawet bardzo dobrze ! Tylko znowu problem z wizytą p.a.

2 godziny temu, Jo37 napisał:

Ten ostatni domek brzmi najlepiej.

Dobrze rozmawiało mi się z Panią, ale potrzebna wizyta, a najpierw osoba do wizyty

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

B - b - bardzo dziękuję, ja z tamtych stron nie mam nikogo, nigdy nie dawałam psa w tamte strony.

Co prawda wolałabym kogoś z dogomanii, ale jak na razie klapa:(

Zaraz napiszę jeszcze do Anuli,  Bogusik  do Sara2011

Piszę(Anula) pod nickiem Bogusik może Sara2011 da radę podjechać do Skwierzyny? Jest to 31km,30min.drogi. Podałam nr.tel.

• Like 1
Posted

Jestem po wizycie. Dałabym tej rodzinie psa. 

Więcej napiszę później.

Dom normalny, ciepły. Na wizycie była cała rodzina.  Najmłodszy synek (4 latek) zachwycał się naszą Niką , położył się obok niej na podłodze, przyniósł swój ulubiony kocyk. Dziewczynka (12 lat) od jakiegoś czasu towarzyszy sąsiadce przy spacerach z jej psem i to ona będzie rano wychodzić . Chłopiec lat 8  przywitał się i zniknął w drugim pokoju

Pani zawsze miała do czynienia ze zwierzakami, (psy, koty i inne), Pan w wojsku miał pod opieką owczarka - fajnie o nim mówił. 

Nie przeraziło ich gdy nasz Nika po wypiciu miski wody (pani: "przefiltrowaną jej dam , bo tu w kranach taka byle jaka") zwymiotowała na dywan.

Nie mogą pojechać po psa, bo do pana w każdej chwili mogą zadzwonić z pracy, a pani nie jeździ w trasy, ale dołożą się do transportu (była mowa o kwocie 200zł). Myślą, że dla Vanilki będzie to mniejszy stres gdy przywiezie ją ktoś kogo zna.

Chcieli juz psa wcześniej, ale odczekali aż dzieci wyrosna z pieluch i wózków. Bardzo sensownie wg mnie.

Cała rodzina bardzo czeka na Vanilkę .

• Like 2
Posted
6 godzin temu, Bogusik napisał:

Piszę(Anula) pod nickiem Bogusik może Sara2011 da radę podjechać do Skwierzyny? Jest to 31km,30min.drogi. Podałam nr.tel.

Jeśli trzeba to się zrobi.

• Like 2
Posted

Domek we Wrocławiu zaprezentował się całkiem dobrze. Ale mam pytanie, czy w pobliżu są bezpieczne miejsca spacerowe i jak duże jest mieszkanie? Pięcioosobowa rodzina plus pies, to spory kawałek podłogi, który będzie zajety.

Posted

My mieszkaliśmy w piątkę czyli mąż , ja i trójka dzieci + mały pies na 50 m2 i  daliśmy radę. pies zawsze miał miejsce  w łóżku, dzieci niekoniecznie :).

Ulica na której mieszka rodzina jest bardzo ruchliwa, może NikaEla napisze w którym miejscu blok czy kamienica jest położona .Ta ulica jest bardzo długa.

Może w razie nadmiaru chętnych domków dałoby radę polecić Dropsa pod moją opieką? Też malutki i słodziutki.