kiyoshi Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 wpłynęła deklaracja 50 zł od helli :) DZIEKUJE <3 1 Quote
kiyoshi Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 Wyrózniłam dwa ogłoszenia Pestki: na Katowice i na Opole, bo się skończyły (17,80 zł x2):( może teraz ktoś zadzwoni...biedna sunia...niewidzialna i w schronie i teraz:( ale na szczęście ma NAS <3 i Kasie;) Quote
Gabi79 Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 Zaglądam do Pesteczki. Jestem w szoku, że nikt nie dzwoni, Pestka jest przecudna!!! Quote
kiyoshi Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 14 minut temu, Gabi79 napisał: Zaglądam do Pesteczki. Jestem w szoku, że nikt nie dzwoni, Pestka jest przecudna!!! tak, ale... nie ma ogonka:( ogłoszeń mnóstwo, naprawde kompletna cisza:( Quote
Gabi79 Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 1 minutę temu, kiyoshi napisał: tak, ale... nie ma ogonka:( ogłoszeń mnóstwo, naprawde kompletna cisza:( Ludziom, którym nie podoba się brak ogonka brakuje piątej klepki. 1 Quote
kiyoshi Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 14 minut temu, Gabi79 napisał: Ludziom, którym nie podoba się brak ogonka brakuje piątej klepki. na pewno:) i tego sie trzymajmy! nie poddaje się, chociąz chyba Pestka pobije rekord moich piesków w hotelikowaniu:( ale nic to- byle zadzwonił TEN człowiek... Dzięki Gabrysiu za wsparcie :) Quote
Gabi79 Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 3 minuty temu, kiyoshi napisał: na pewno:) i tego sie trzymajmy! nie poddaje się, chociąz chyba Pestka pobije rekord moich piesków w hotelikowaniu:( ale nic to- byle zadzwonił TEN człowiek... Dzięki Gabrysiu za wsparcie :) Izuniu posyłam moc pozytywnych myśli i energii. Pesteczka na pewno już niedługo znajdzie cudowny dom. 1 Quote
Poker Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 Pysia też nie ma ogonka, ale na szczęście jej pani to nie przeszkadza. 1 Quote
kiyoshi Posted May 31, 2018 Author Posted May 31, 2018 Dzis zadzwonil o Pestke sympatyczny Pan, już myslałam, że cos z tego będzie ale niestety...warunki- ciepła buda i kojec:( może i dbał by o nią, ale to nie jest dom jakiego szukam Quote
agat21 Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 Kurczę, może miły pan sam by zamieszkał w ciepłej budzie? Skąd tyle głupich stereotypów u ludzi??? Że pies musi mieszkać w budzie, a nie w domu.. wrrr 2 Quote
Dusia-Duszka Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 9 minut temu, agat21 napisał: Kurczę, może miły pan sam by zamieszkał w ciepłej budzie? Skąd tyle głupich stereotypów u ludzi??? Że pies musi mieszkać w budzie, a nie w domu.. wrrr A ile przyjemności ze wspólnego przebywania się traci. Niestety wielu ludzi, którzy nigdy nie mieszkali z psem nie potrafi przełamać stereotypu. Quote
kiyoshi Posted June 3, 2018 Author Posted June 3, 2018 Pestka ma nowego "zainteresowanego" od wczoraj (czy przewczoraj) jakiś idiota wypisuje mi krótkie wiadomości przez fb Oddać ją na export Dzieci w syrii głodują i takie tam....nie wiem czy można zablokować takiego czuba? Quote
kiyoshi Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 NIe ekscytuje się jeszcze, ale chyba coś się dzieje dobrego dla Pestki. Zadzwoniła do mnie Pani z Wiednia. Mieszka z 9 letnią córką w dużym mieszkaniu z wielkim tarasem. 2 lata temu odeszła jej ukochana sunia ONka Norcia, którą Pani adoptowała ze schroniska w Jastrzębiu Zdroju jako 9 letniego psa. Szybko zaczęły się problemy ze zdrowie suni i mimo wydawania ogromnych pieniędzy diagnoza była jedna- nowotwór:( Pani z bardzo wielkim sercem o niej opowiadała. Pestke wybrała córka i powiedziała mamie, że chce właśnie tego pieska...spytałam Pani czy brak ogonka nie stanowi problemu- Pani powiedziała, że doczytała w ogłoszeniu i spytała o to córke, a ona na to, że pokocha ją taką jaka jest, nawet bez ogonka:) Pani tez jest Pestką zauroczona, twierdzi że takiego pieska szukały, trochę owczarkowatego ale mniejszego i z takim charakterem jak Pestka. Dom wydaje się ciepły, odpowiedzialny. Zawsze są jakieś ale i tutaj najbardziej martwie się jak Pestka odnajdzie się w mieście (chociaż Pani ma dosłownie kilka kroków do parku, jednak na pewno będzie tam inaczej niż u Kasi, głośno itd). SZUKAM OSOBY DO PRZEPROWADZENIA WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ DLA PESTKI W WIEDNIU Pani sama po sunie przyjedzie i pokryje koszt paszportu. Quote
kiyoshi Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 Juz odezwała się osoba na fb na grupie wizytatorów- mieszka w Wiedniu:) Trzymajcie kciuki Quote
Gabi79 Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Ale super wieści!!! Trzymam kciuki, aby to był TEN domek!!! Quote
Livka Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Jestem w szoku - dlatego Pestka tak długo czekała ;) Europejka całą mordką :) Trzymam kciuki aby to było dobre miejsce dla suni <3 Quote
zachary Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Brzmi obiecująco ten potencjalny dom w Austrii...oby to była prawda. I oby wizytator był sensowny... Quote
kiyoshi Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 Wczoraj dlugo pisalam z wizytatorka Opowiadala mi jak w Wiedniu traktuje sie psy, ze nie ma tam w ogole problemu bezdomnosci zwierzat, ze w miescie jest kilka psich wybiegow- kazdy z nich wyglada jak mimi park z prxygotowanym placem zabaw dla psow itd nawet jeden jest bardzo blisko Pani Magdy Im dluzej pisalysmy tym bardziej sie cieszylam Na koniec okazalo sie --- ze wizytatorka zna bardzo dobrze Pania Magde, znala tez jej Norcie! Bo rowniez uczestniczyla w tamtej adopcji. Wizyta oczywiscie sie odbedzie :) dzis Panie umowia termin:) 1 Quote
helli Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Na Zachodzie nie ma pb bezdomności, ale duzo psów usypia się, w schroniskach, szybciej gdy pies jest stary, gdy zaczyna się niedowład, nawet na życzenie przy chorobie (niektórzy wet są przeciw, na FB, oznacza to, że inni to robią) Quote
kiyoshi Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 Tak ale ta Pani miala wczesniej ta owczarke Norke ktora praktycznie zaraz po adopcji zaczela chorowac. Pani leczyla ja wiele miesiecy mimo ogromnych kosztow do konca wierzyla! Co wizytatorka potwierdzila bo zna ten dom i znala Norke. Pytalam np co jesli ucieknie i wizytatorka mowila ze tam ludzie od razu reaguja. W Wiedniu jest schronisko i jesli tam trafi to od razu sprawdza chip i wezwa opiekuna. Mysle ze Pani nie porzuvi suni skoro tak walczyla o Norke. Kiedys tez opiekowala sie malutkimi kotkami przed adopcja - wizytatorka mi mowila ze ona sie naprawde bardzo dobrze znaja i reczy swoja glowa za ten dom Quote
kiyoshi Posted June 5, 2018 Author Posted June 5, 2018 Dodam tylko ze to naprawd zbieg okolicznosci ze Pani Magda i ta wizytatorka sie znaja, szukalam na grupie wizyt i tam jest tylko jedna osoba z Wiednia no to sie ucieszylam- najpierw wypytalam o miasto o miejsca na spacery o to co jak pies ucieknie? Potempowiedzialam co chce zeby sprawdzila i o czym pomowila, wyslalam zdjecia i opis Pestki a dopiero potemadres i numer tel i kilka slow o rodzinie a wizytatorka na to: zaraz- a wiesz jak ta Pani sie nazywa? Wiec napisalam i byl szok! Obie nie moglysmy uwierzyc:) Pani Magda na razie wie tylko ze znalazlam wizytatorke :) bo mimo bliskiej znajomosci wizyta bedzie przeprowadzona tak jak poprosilam Quote
Tyśka) Posted June 5, 2018 Posted June 5, 2018 Świetnie, to kciukam chociaż chyba to formalność? Quote
Recommended Posts