Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anhata ja na razie te 30 zł z transportu wykreśliłam i jak kawy mamie swojej nie chciałas kupic to teraz nie masz wyjscia . Prosze przeznacz to dla nich !!!!!!!!!!!!!!! Anhata wie o co chodzi haha.

Posted

Dziękuję za zaproszenie.
Te psy nie mogą trafić do schroniska, bo tam nie wytrzymają, to będzie dla nich zgubne. Były zabrane jako szczeniaki i wychowywały się w domu i takim psom jest najtrudniej w schronisku, psychicznie je to zniszczy. Tragedia!
Co do postępowania tej kobiety to brak mi słów które by całkowicie określiły jej zachowanie. Czy naprawdę jest tak nieodpowiedzialna i bezmyślna czy tylko udaje? Nie mam siły i chęci już o niej myśleć teraz myślę tylko o tych biednych psiakach. Finansowo nie jestem w stanie pomóc. Będę jednak zaglądała na ten wątek. Może zamieścić na FB?

Posted

Bałam sie tu wejśc po alarmie lilith..ale nie mogłam wytrzymac...jestem w szoku..płakac mi się chce..ale co po moim płaczu...bezsilnośc mnie rozwala..przeciez nawet płatny hotelik w kojcach, to dla tych pskaów jest tragedia...nie mówiąc juz o ich rozdzieleniu..a kto weźmie dwa "średniaki: juz odchowane..??Boscheeeeeeeeee............:(:( Tylko cud może sie zdarzyć...w cuda wierzę..ale boje sie mimo wszystko................
Czy macie dziewczyny jakieś pomysły..??:(:(

Posted

I to jest właśnie to. Piękny puszysty szczeniaczek się spodoba a potem jak dorośnie to won:-(
Dla mnie niewyobrażalne postępowanie.
Karmić, głaskać, wyprowadzać i czuć niechęć?
Żadnych uczuć wobec żywej istoty?
Człowiek do żaby w bajorku ogrodowym by się przywyczaił a taka larwa wywala dwa psy, które jej serce oddały...

Posted

Ja wzięłam na razie tekst Lilith z pierwszej strony, trochę dopisałam i zrobiłam na szybko ogłoszenia na gumtree warszawa, cafeanimal, adopcjapsa, morusek i szerlok. Jak będzie już jakiś nowy tekst to będę z nim robiła ogłoszenia na tych stronach.

Posted

[quote name='paulinken']Tu jest wątek BDT http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZP%C5%81ATNY-Dom-Tymczasowy-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane
Napiszcie może do: Poker, anita_happy, agusiazet, elinka, Camara, waldi481, Avilia, papatkiole, malagos, malawaszka, karolina_g_k, monia3a, kora78, Surprise.

Możliwe, że już są na wątku.

właśnie ten wątek zamykają. Dziś moderator tak napisała, nie znam przyczyn.

[quote name='paulinken']Znalazłam takie wątki:
http://www.dogomania.pl/threads/146779-Hotel-u-Agnieszki-3-wolne-miejsca!/page32 - hotelik, chyba są wolne miejsca, nie znam ceny
http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa-Prosz%C4%99-NIE-pisa%C4%87-na-tym-w%C4%85tku!/page30 - tu szukają kudłatego pieska
http://www.dogomania.pl/threads/186442-Hotel-kud%C5%82ate-i-%C5%82aciate-%28wolne-miejsce%29/page20 - hotelik dla kudłatych

Patrzę dalej.

edit:
Wrzuciłam chłopaków tu http://www.dogomania.pl/threads/192795-piesek-do-domu-z-ogr%C3%B3dkiem/page7

Dzięki wielkie.

Posted

tula napisał(a):
Ja wzięłam na razie tekst Lilith z pierwszej strony, trochę dopisałam i zrobiłam na szybko ogłoszenia na gumtree warszawa, cafeanimal, adopcjapsa, morusek i szerlok. Jak będzie już jakiś nowy tekst to będę z nim robiła ogłoszenia na tych stronach.

Wielkie, wielkie dzięki.

Posted

malibo57 napisał(a):
Potrzeba więcej materiału o psiakach. Mam nadzieję, że "dobra pani" potrafi o nich cokolwiek powiedzieć?

Monday napisał(a):
Zdjęcia są ok. Można zacząć psy ogłaszać.
Ale co pisać? Anhata, masz pomysł?

ladySwallow napisał(a):
Dzięki za PW., choć rzadko przychodzę na wątku wysyłane tą drogą... Napiszcie mi jak najwięcej o psach, wszystko - czy są szczepieni, czy odrobaczeni, wykastrowani, jakie mają charaktery, czy nadają się do dzieci, czy dogadują się z kotami i psami, czy chodzą na smyczy, czy mogą mieszkać w mieszkaniu, czy raczej na podwórku, czy znają miasto, czy zachowują czystość, czy zostają same, czy nie niszczą... I poproście o nowe zdjęcia - zrobię ogłoszenia.

Psiaki mieszkają w domku jednorodzinnym, mają duży ogród, nie spały w budzie na dworzu. Przyzwyczajone są do kanapy. Mało chodziły na smyczy, ponieważ miały ogród. Na pytanie pani: jak jeżdzą w samochodzie? to sama nie wiedziała jak, pytała się dzieci i powiedziały jej, ze :,, tak sobie`` <-- nie potrafiła wytłumaczyc, co to znaczy. Z innymi psami sie dogadują, one mieszkały z sunia i z innym psiakiem. Czystość zachowują. POani nigdy nie skarzyla sie na nie.

Pani została poproszona, by napisała kilka zdań o nich i wysłała zdjęcia. Mama do niej zadzwoni i niech mówi przez telefon.

Posted

Tylko pytanie Anhata, bo psiaki są w Łodzi i ja oprócz gumtree warszawa, wszędzie daje ogłoszenia na Łódź a mogę na jakies inne masto tylko napisz na jakie?

Posted

olalolaa napisał(a):
Brak słów..
Dziewczyny trzeba sie zmobilizowac i nie dac tym psom stresu związanego ze schronem.. Wiadomo kiedy maja byc zabrane dokładnie?

Pani powiedziała, ze mamy dwa tygodnie, no może do połowy grudnia.

gonia66 napisał(a):
Bałam sie tu wejśc po alarmie lilith..ale nie mogłam wytrzymac...jestem w szoku..płakac mi się chce..ale co po moim płaczu...bezsilnośc mnie rozwala..przeciez nawet płatny hotelik w kojcach, to dla tych pskaów jest tragedia...nie mówiąc juz o ich rozdzieleniu..a kto weźmie dwa "średniaki: juz odchowane..??Boscheeeeeeeeee............:(:( Tylko cud może sie zdarzyć...w cuda wierzę..ale boje sie mimo wszystko................
Czy macie dziewczyny jakieś pomysły..??:(:(

W tym momencie hotel u Jamora. Koszt ( wczesniej zla kwote podalam) to 800 zł miesiecznie. Nie mam wyjscia.

Posted

tula napisał(a):
Tylko pytanie Anhata, bo psiaki są w Łodzi i ja oprócz gumtree warszawa, wszędzie daje ogłoszenia na Łódź a mogę na jakies inne masto tylko napisz na jakie?

One są w Kafarze, koło Piotrkowa Trybunalskiego, miały/mają duży ogród i duzy dom.