CatAngel Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Możecie mi streścić jak sytuacja wygląda :) Quote
anhata Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Dziękuję AnnoA i Moni za deklarację, oraz Catangelm i Anicie za chęć pomocy... I kolejne przykre informacje... Kobieta wczoraj WRESZCIE podniosła słuchawkę...Nie chciała z moją mamą rozmawiać....Powiedziała, że psy mamy zabrać dziś lub w niedzielę, bo nas poda do sądu, i odłożyła słuchawkę...Moja mama w szoku, znów do niej dzwoniła, ale nie odbierała... Jest podłą osobą...to przecież my jej chcemy pomóc, a wcale nie musimy! Psiaki by już dawno były u jamora, gdyby jej na nich zależało. Inna osoba to by nawet nie oddala swoich zwierząt przed świętami, a ona traktuje je jako rzeczy. Rozkazuje nam....Dwa zdania i rzuca słuchawką...Nie jedziemy do niej nawet jutro, gdyż się obawiamy, ze może nam nie oddać np. książeczek psiaków lub coś gorszego zrobić. Podejrzewamy, ze specjalnie tak z nami posatępuje, bo nie chce się tłumaczyć, rozmawiać itd... My musimy przecież wejść do domu i prawdopodobnie złapać je na sedalin. Wyobrażcie sobie, ze ktoś przychodzi do Waszego domu i zabiera sobie Waszego psiaka a on z tą osobą wsiada bez żadnego problemu ? Jeśli zrobi coś z nimi to, idziemy na policję...Tak jewst umowa skonstruowana.. Quote
Monday Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Co za babsko !!!! Szkoda, że nie mógł nikt do niej pojechać żeby porozmawiać i ocenić sytuację osobiście...:( Quote
anhata Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Monday napisał(a):Co za babsko !!!! Szkoda, że nie mógł nikt do niej pojechać żeby porozmawiać i ocenić sytuację osobiście...:( Nie rozumiem, dlaczego nie odbiera telefonów. Psiaki juz dawno byłyby odebrane, gdyby dało się z nią porozumieć. Quote
lilith27 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 http://www.strazdlazwierzat.lodz.pl/ http://www.zwierzak.org.pl/page7.php namiary na toz i straż lokalną Quote
anhata Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 W ciemno nie jedziemy. Podejrzewam, ze nas do domu raczej nie wpuści. Specjalnie tak postępuje. My nawet nie wiemy,, czy one mają szelki czy obroże. Jutro zawiadamiamy schroniska w okolicy. Jeśli odda psy tam, idziemy na policję. Quote
lilith27 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 sedalin wam potrzebny? Ania nie kupujcie....ja mam ..... [quote name='Monday']Zapraszam na MEEEGGGAA wielki bazar dla Lady z rzeczy podarowanych przez Maltankę http://www.dogomania.pl/threads/198706-MEEGGAA-OLBRZYMI-I-TANI-BAZAR-ozdóbki-pierdółki-ciuchy-do-9.01-godz.-20.00 Quote
anhata Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 lilith27 napisał(a):sedalin wam potrzebny? Ania nie kupujcie....ja mam ..... Dzięki. I są święta...Kobieta się nie odezwała..Nie odbiera telefonów..Pojedziemy w ciemno, ale nie sami.. Quote
Monday Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Kiedy jedziecie? Miejsce na psiaki czeka??? Quote
anhata Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Monday napisał(a):Kiedy jedziecie? Miejsce na psiaki czeka??? W pszyszlym tygodniu, bo nie jedziemy w tym momencie sami. Miejsce czeka. Jamor jest super! Quote
Iljova Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Niech się powiedzie ta akcja i psiaki szczęśliwie trafia w dobre miejsce(jak rozumie hotelik Jamora :-) ). Trzymam kciuki! Quote
Igiełka Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Przyciąga tytuł wątku, w związku z czym jestem, czytam i czytam i nie mogę uwierzyć, jak tak można? Co za człowiek jest w stanie tak postąpić? Wredne babsko, brak słów, poraz kolejny cierpią zwierzęta. Nigdy nie zrozumiem jak można oddać swoje psiaki, nigdy ! Przecież to członkowie rodziny wspaniali przyjaciele. Psiakom życzę powodzenia i prawdziwie kochających domów. Quote
Iljova Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Igiełka napisał(a):Przyciąga tytuł wątku, w związku z czym jestem, czytam i czytam i nie mogę uwierzyć, jak tak można? Co za człowiek jest w stanie tak postąpić? Wredne babsko, brak słów, poraz kolejny cierpią zwierzęta. Nigdy nie zrozumiem jak można oddać swoje psiaki, nigdy ! Przecież to członkowie rodziny wspaniali przyjaciele. Psiakom życzę powodzenia i prawdziwie kochających domów. Też nie mogę tego zrozumieć. Pies jest wspaniałym przyjacielem. Jest nieoceniony w chwilach kiedy człowiekowi jest smutno, on wyczuwa emocje. Miałam kiedyś psa, kundelka (dużego) i nieraz bywało że było mi ciężko i smutno, a on przychodził patrzył w oczy, jakby chciał powiedzieć że wie kładł głowę na moich kolanach i wpatrywał się tymi swoimi mądrymi oczkami, jakby chciał zabrać ode mnie ten smutek. To pomagało. Tak wiele potrafią nam dać, a są tacy którzy nie potrafią tego docenić. :-( Niestety coraz więcej jest takich podłych zachowań. Istota która uważa się za "człowieka", a jest taka okrutna jest najpotworniejszą bestią na tym świecie. Dobrze że są jeszcze tacy ludzie jak np. tutaj na dogo, to jedyna nadzieja dla tych zwierzaczków. Quote
Igiełka Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Iljova tak psiaki doskonale wyczuwają nasze emocje, są idealnymi obserwatorami. Te zwierzaki są bardzo mądre, całym sobą okazują radość, są zawsze obecne, prawdziwi przyjaciele. Wyczuwają nasz nastrój i masz rację starają się by nam go poprawić, nas rozweselić. Niedługo bedzie 2 lata jak odeszła za TM Moja pierwsza kochana sunia choć mało o tym pisze bo mimo upływu czasu pamiętam i wciąż mi Jej brakuje. Mam także kochaną sunię ze schroniska wspaniałą mądrale o radosnym usposobieniu piszę to bo wiem co masz na myśli. Quote
anhata Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 My planujemy tam telegram wysłać, że przyjeżdżamy. A moze lepiej nie. Nie wiadomo, co ta kobieta ma w umyśle. Quote
Iljova Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Mam tylko nadzieję, że uda się zabrać psiaki w końcu. Jeszcze myślę pozytywnie,ale chwilę zwątpienia też się pojawiają :-( Quote
anhata Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Monday napisał(a):to kiedy jedziecie? po nowym roku? Tak po nowym roku. W przyszlym tygodniu. Quote
Igiełka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Naprawdę zachowanie tej baby jest przerażajace Quote
lilith27 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 dla mnie...z tego co wiem.....jej postępowanie jest tak irracjonalne, że nawet nie wiem, jak to sobie wytłumaczyć...... Quote
Iljova Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Niech upłynie miło i radośnie starego roku dzień ostatni, A Nowy Rok niech będzie w zdrowiu i dostatni. Niech spełnią się marzenia i szczęściem obfituje I dobrych chwil dla wszystkich nie żałuje Z osiągnięć satysfakcji i wiele miłości Niech w sercu radość i szczęście zagości. Niech w Nowym Roku Zwierzaczki nie mają ze zdrowiem kłopotu. Niech wszystkie będą przez ludzi kochane I w swoich już domkach będą zadbane. Dla tych co domków szukają niech szybko je dostają. * * * SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! Quote
lilith27 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 zapraszam ciotki na bazarek pieniążki przeznaczone będą na hotel dla chłopaków http://www.dogomania.pl/threads/199254-broszki-hand-made-w-stylu-SIMPLE-i-SOLAR-do-15-stycznia?p=16022233#post16022233 Quote
Recommended Posts