agata51 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Powtórzę, bo posty znów oszalały. :multi::multi::multi: Ja się nie dziwię! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='Niewiasta_21']Arielek został zapisany w kolejce do tego hoteliku: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-psow-brodnica-woj-kuj-pom-niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom-126059/ Zaglądałam tam , wygląda fantastycznie , chyba już mają ogrodzenie ? Arielek zdrowieje , kupy ładne ;) Agata , co do karmy , jest wiele bardzo dobrych . Według mnie godne polecenia są : Royal Canin , Hill's , Bento Kronen , ale oczywiście trzeba karmę dobrać pod kątem potrzeb zdrowotnych i rasy psa , wzrostu , wagi. Ja podaję swojemu pięknisiowi Royala i jestem zadowolona :lol: Quote
agata51 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='dana']Zaglądałam tam , wygląda fantastycznie , chyba już mają ogrodzenie ? Arielek zdrowieje , kupy ładne ;) Agata , co do karmy , jest wiele bardzo dobrych . Według mnie godne polecenia są : Royal Canin , Hill's , Bento Kronen , ale oczywiście trzeba karmę dobrać pod kątem potrzeb zdrowotnych i rasy psa , wzrostu , wagi. Ja podaję swojemu pięknisiowi Royala i jestem zadowolona :lol: U Ani jest fantastycznie! Zapytaj Konga. :lol: http://www.dogomania.pl/forum/f85/czekoladowy-kongo-pojechal-do-nowego-domku-powodzenia-piesku-132949/index51.html Wiesz, ze zdrowym psem nie ma większego problemu. Gorzej z chorym, z wieloma dolegliwościami. Ariel ma problemy ze wszystkim, dlatego tak trudno dobrać mu karmę . Ja wierzę w BK i już. Myślę, że jak Ariel zacznie przebywać w normalnych warunkach, wszystkie dolegliwości ustąpią i z karmą nie będzie problemu. U niego sporo w psychice siedzi, jeśli można się tak wyrazić. Nie sądzę, żeby miał problemy ze stawami, ale widzę, że siadać nie potrafi - już pisałam, jakby tylne łapy go nie słuchały. Mój Mixer dopiero po roku nauczył się siadać - może przez 3 lata, siedząc w schronowym boksie, bez jednego spacerku, nie miał okazji, potrzeby, możliwości czy czego tam jeszcze i po prostu się oduczył. Ja się na tym nie znam, od tego są fachowcy. Wiem tylko, że psu trzeba dać szansę. Najlepszą z najlepszych. Quote
majka50 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Dziewczyny strasznie Was przepraszam ale zerknijcie tutaj!!!!!!!!!! Tą psinkę chcą na dniach uśpić:-(:-(:-(!!!!!!!!!Link do tematu: PILNE!!! MAMY CZAS DO KOŃCA KWIETNIA!!! Czy Albert musi być skazany na śmierć ?? - Strona 4 - Dogomania Forum Pomóżcie.:modla::modla::modla: Dziewczyna która zalożyła wątek nie poradzi sobie sama:shake: Quote
Cieplutkaa. Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 PRZEPRASZAM ZA OFFA: Witam! Serdecznie zapraszam na wątek wspaniałego, białego psa w typie TERRIERA! Psiak od ponad dwóch lat przebywa w schronisku. Praktycznie nie ma kontaktu z człowiekiem i jeszcze nigdy nie był na spacerze. Nikt nie dba o jego wspaniałą szatę, prwie nikt go nie odwiedza. Psiak pilnie potrzebuje DT lub DS! Bardzo mile widziany jest również każdy inny rodzaj pomocy... Musimy mu pomóc zanim zapomni, że jest coś takiego jak MIŁOŚĆ!!! On naprawde jej bardzo potrzebuje... Jeszcze raz serdecznie zapraszam i proszę o pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bi.../#post11916233 POZDRAWIAM Quote
Niewiasta_21 Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 I jeszcze tutaj podesłałam Arielka z zapytaniem jak dluga jest kolejka i czy go przyjmą: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-u-wiosny-111378/ Quote
Cieplutkaa. Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Nie wiem jak to się stało, że link nie działa :roll: W każdym razie: Biały mix.TERRIER!!! DT/DS potrzebny na CITO!!! Prosimy o ogłoszenia i bannerki!!! Mam też go w podpisie.... Pozdrawiam i zapraszam na wątek ;-) Quote
_ogonek_ Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='Niewiasta_21']I jeszcze tutaj podesłałam Arielka z zapytaniem jak dluga jest kolejka i czy go przyjmą: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-u-wiosny-111378/ To bardzo fajnie. Ten hotelik w Brodnicy to zapełniony, ale Ariel przynajmniej jest w kolejce. ;) Quote
agata51 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Był ktoś dziś u Ariela? Są wyniki badania kału? Quote
Niewiasta_21 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Ja byłam wczoraj. Z tym kałem niestety nic nie wyszło. Podobno pojemnik otworzył sie w trakcie transportu i trzeba pobrac jeszcze raz. Ale lekarze podejrzewajaą ze Ariel ma lambrie. Wszystko na to wskazuje. Quote
MyrkurDagur Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Niewiasta_21 napisał(a):Ja byłam wczoraj. Z tym kałem niestety nic nie wyszło. Podobno pojemnik otworzył sie w trakcie transportu i trzeba pobrac jeszcze raz. Ale lekarze podejrzewajaą ze Ariel ma lambrie. Wszystko na to wskazuje. Przepraszam, ale ja się nie znam... :oops: Cóż to takiego ta lambria ??? Quote
taks Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='Niewiasta_21']J Ariel ma lambrie. Wszystko na to wskazuje. LAMBLIE;) - Choroby-robaczyce- lamblioza. Lamblie Quote
Niewiasta_21 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Lambrie to w skrócie rodzaj pasożyta. Zeby go wykryć trzeba zrobic badanie kału. Chudośc Ariela i pojawienie sie krwi w kale od czasu do czasu świadczą o tym pasożycie. Quote
agata51 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Czy to nie za dużo, jak na jednego niedużego psiaka? Arielku... :loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='Niewiasta_21']Lambrie to w skrócie rodzaj pasożyta. Zeby go wykryć trzeba zrobic badanie kału. Chudośc Ariela i pojawienie sie krwi w kale od czasu do czasu świadczą o tym pasożycie. LAMBLIE występują też u ludzi , często u dzieci. Naturalnym sposobem leczenia , oprócz konwencjonalnej celowanej antybiotykoterapii , jest stosowanie preparatów na bazie dyni , lub zwykłych pestek z dyni , które mają właściwości odstraszające lamblie. Z pewnością to mogła być przyczyna kłopotów jelitowych Arielka , ale po diagnozie i konkretnym , celowanym leczeniu będzie dobrze ! Quote
__Lara Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Pomocy... http://www.dogomania.pl/forum/f28/misiek-z-katowic-jest-podgryzany-przez-psy-pomozcie-135176/#post12097066 Quote
_ogonek_ Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Skoror z poprzedniej próbki nic nie wyszło, czekamy na kolejną :cool3: Quote
agata51 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Arielku, a po świętach do hoteliku mykaj! Quote
MyrkurDagur Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 taks, niewiasta, dana - dziękuję za wyjaśnienie ;) Bądź dzielny i silny Arielku :multi: Quote
Niewiasta_21 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Niedługo jedziemy do Arielka to złożymy mu Swiąteczne życzonka od cioteczek. Ja życze Arielkowi zeby jak najszybciej pojechał do hoteliku, zwalczył chorobe i znalazł swój jedyny domek. A cioteczkom życze spokojnych i zdrowych Swiąt z Bożym Błogosławieństwem! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='MyrkurDagur']taks, niewiasta, dana - dziękuję za wyjaśnienie ;) ..... Nie wiem , czy to niekonwencjonalne stosowanie preparatów na bazie dyni , jest takie super skuteczne... :roll: Co do reszty info , jestem pewna . Życzę wszystkim - opiekunom i sympatykom Arielka Zdrowych i wesołych Świąt , a Arielkowi zdrówka i czułego , kochającego domku na zawsze ! :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
NaamahsChild Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Wszystkiego naj dla Arielka i Was wszystkich! Quote
Recommended Posts