zuzlikowa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Przyłączam się do życzeń ... ...i załączam...mojego zajączka! To szczęśliwy zając!:cool3: ...jak moja Skałka!!!... WESOŁYCH ŚWIĄT!!!! Quote
rita60 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 WESOŁYCH SWIAT I ZDROWKA DLA ARIELKA :multi: Quote
_ogonek_ Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ariel dziś już wielkanoc a ty bez domku nadal :-( Wesołych Świąt.... Quote
agata51 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 reksio7 napisał(a):Jest jakis bazarek dla Ariela? Chyba nie, ale głowy nie dam. Arielku, nie mogę do ciebie przyjechać - przez święta zajmuję się wnusią. Ale we wtorek jestem na bank. Quote
hanka456 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Arielek jest kochanym, cudownym psem. Ufny i radosny. Jak porośnie jeszcze trochę to bedzi ebez konkurencji. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 AdaK napisał(a):agata ty już jesteś babcią :crazyeye: ? Ja myślałam że nawet jeszcze mamą nie jesteś :oops:... Bo Agata to taka współczesna bardzo - Babcia ;) Quote
_ogonek_ Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 agata51 napisał(a):Chyba nie, ale głowy nie dam. Arielku, nie mogę do ciebie przyjechać - przez święta zajmuję się wnusią. Ale we wtorek jestem na bank. agata ty już jesteś babcią :crazyeye: ? Ja myślałam że nawet jeszcze mamą nie jesteś :oops:... Quote
agata51 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Miłe jesteście, dziewczyny. :loveu: Fakt, jestem babcią. Ale dopiero od 2 miesięcy! :evil_lol: Wygadałam się, głupia. Mogłam napisać, że jestem długonogą blondynką albo zabójczo przystojnym brunetem! A Ariel naprawdę jest cudownym psem! Quote
stokrotka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Nikt nie twierdzi, że babcia nie może być długonogą blondynką.:razz: PS Gratuluję wnuczki. Quote
anovip1 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Babcia Agata -prawdziwy skarb dogo :klacz: a tymczasem czekamy ,aż pojawi się ten najwspanialszy człowiek dla Arielka Quote
*zaba* Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 reksio7 napisał(a):Jest jakis bazarek dla Ariela? Moj sie juz skonczyl,pieniazki sa juz na Arielka koncie. Quote
aina155 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Mam nadzieje ze nie zapesze- powiedzcie mi jak wysoki jest Arielek i w jakim wieku jest? Potrzebuje jak najwiecej szczegolow o nim. Z gory dzieki za wszelkie info. I trzymajcie mocno kciuki a moze cos z tego wyjdzie. Quote
*zaba* Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Trzymamy kciuki i narazie sie z niczego nie cieszymy,czekamy.... Quote
aina155 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ale ja musze cos zastrzec, zeby potem nie bylo ze nie ostrzegalam: wiem, ze moj wujek chce psa, ale nie wiem kiedy bedzie tego psiaka juz na pewno chcial wziasc i nie wiem czy wybor wujka padnie akurat na Arielka, czy nie na jakiegos innego psiaka. Wiec na razie ja sie orientuje zeby przygotowac ewentualna "oferte" i przekonac wujka do konkretnego psiaka. Wiec mowie o tym od razu, zeby nie bylo pozniej zadnych niedomowien. A jesli bedzie ktos inny zaintereswany Arielkiem na pewno i bedzie chetny zeby go przygarnac, to niech bierze. Bo u mnie to w tej chwili jest na etapie ustalania dokladnie co i jak. I nie wiem ile to jeszcze moze potrwac, a nie chce jakby co zmarnowac Arielowi szansy na dom. PS. Jeszcze raz bardzo prosze o wszelkie informacje- sa one mi potrzebne do przekonania wujka, ze wlasnie tego psiaka powienien wziasc ( a na tym mi naprawde zalezy :) ) Zapomniałam wczesnie- mozna texz prosic o najnowsze fotki Arielka? :) Quote
Niewiasta_21 Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Najnowsze foteczki Arielka: A teraz kilka słów: Ariel ma ok 1 roku. Jest psem o szczupłej budowie, wielkosc do kolan, troszke za kolanko jesli osoba jest niższa :-) Jesli chodzi o charakter to jest kochany i zupełnie nie agresywny. Z psami lubi sie bawic,ale gdy jest na smyczy to szczeka i się rzuca. Nie zna żadnych komend, jest psem któremu będzie trzeba poświęcic duzo czasu aby wszystkiego go nauczyc. To takie moje obserwacje. Quote
agata51 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 aina155, dziękujemy. Dzisiaj będę u Ariela, jeśli z TŻem, fotki będą. Nie sądzę, żeby bardzo różniły się od poprzednich, ale kto wie, może Ariel już kudłaczem jest? ;) Ariel jest średniakiem, takim do kolan. Radosnym, spragnionym kontaktu z człowiekiem, ciekawym świata. Trzeba go trochę ucywilizować, ale chłopak jest inteligentny, bystry i chętnie się uczy. Zaczyna ufać człowiekowi, ale należy wystrzegać się gwałtownych zachowań, podniesionego głosu, o ręce już nie wspomnę. Dziewczyny, proponuję, żeby darować sobie ryż z kurczakiem i podawać Arielowi jedną karmę. Suchą. Niektóre psy, zwłaszcza chore, często reagują biegunką na zmianę diety. Co o tym myślicie? Quote
aina155 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Kurcze, myslałam ze on jest nizszy :cool1: Na zdjeciach na takiego wygladał. Wujek chcialby psa nizszego, ale moim zdaniem to kazdego pokocha, bo on po prostu psy uwielbia. Co do wieku- pasuje ideanie. Wlasnie takiego psiaka szukam ok. 1 roku-2 lat. Tylko ja jeszcze nie mam (tak to okresle) "oficjalnego potwierdzenia". Wiem od babci, ze wujek psa szuka, ale sam mi teg nie powiedzial. Bede sie z nim widziec jutro lub w czwartek wiec zdjecia psiaka pokaze. Informacje o wujku: Wujek miał juz dwa psy (tzn. nie jednoczesnie)- jednego mu ukradli, ktos go wciagnal do samochodu, drugi odszedl w marcu na zapalenie watroby i problemy z sercem. Uspilismy go, bo nie mial szans. Teraz poszukiwany jest psiak, który bedzie z wujkiem chodzil na spacery i ogolnie mu towarzyszyl. Wujek pracuje w systemi 24/48. Ten jeden dzien psiak bedzie spedzal albo u nas, albo ktos od nas bedzie u wujka. Quote
aina155 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 agata51 napisał(a):aina155, dziękujemy. Dzisiaj będę u Ariela, jeśli z TŻem, fotki będą. Nie sądzę, żeby bardzo różniły się od poprzednich, ale kto wie, może Ariel już kudłaczem jest? ;) Ariel jest średniakiem, takim do kolan. Radosnym, spragnionym kontaktu z człowiekiem, ciekawym świata. Trzeba go trochę ucywilizować, ale chłopak jest inteligentny, bystry i chętnie się uczy. Zaczyna ufać człowiekowi, ale należy wystrzegać się gwałtownych zachowań, podniesionego głosu, o ręce już nie wspomnę. Ale wy mi nie dziekujcie, podziekujecie jak wszystko uda mi sie pozytywnie zalatwic. Na razie to sa tylko moje dobre checi i tyle. A wiadomo co jest dobrymi checiami wybrukowane :diabloti: Zdaje sobie sprawe jak reaguje pies ze schronu- moja suka tez jest poschroniskowa, do tej pory boi sie roznych rzeczy, ale pracujemy nad nia :evil_lol:. A to przynioslo znaczne efekty. Poza tym jakby co, ja wujkowi zawsze pomoge i go poprowadze zeby psu bylo dobrze. Tylko nie wiem, jak to wyjdzie. Mam nadzieje ze tak jakbysmy tego chcieli. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Fotki piękne ! Arielek to przystojniak ! :loveu::loveu: Quote
agata51 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Byłam dziś u Ariela. Boże, jak ten pies się cieszy na widok człowieka! Na spacerze co chwila przybiega, żeby się przytulić. Kupy w porządku, siku z podniesioną łapą! Jest coraz śmielszy. Odszczekuje się psom ujadającym zza płotów. I nie kuli się już na widok wyciągniętej ręki. Włosków na grzbiecie coraz więcej. Tylko wciąż chudy okrutnie. Może jak już skończą się te biegunki, przybędzie mu ciałka. Przemiły psiak! Jak on będzie kochał swojego Pana! Nad życie! Quote
gibon301 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 a czy Ariel miał robiony test kliszowy. mój pies (przywieziony z Turcji...) też był strasznie chudy i ponad rok trwało diagnozowanie go, w końcu któryś wet wpadł na test i okazało się, że był problem z trzustką (enzymy). miesięczna kuracja i pies funkcjonuje do dzisiaj super ;) wiem, że Ariel jest pod dobrą opieką, ale ja też odwiedziłam 100 wetów zanim któryś w końcu wpadł na to czemu pies wygląda jak zagłodzony chociaż go nie głodzimy. a co do karmy to zdecydowanie dobry pomysł - psy są mono jesli chodzi o żołądki - powinny jest stale to samo, ja mojemu dawałam przez dłuższy czas Royala Energy 4300 (dla psów pracujących o podwyższonej kaloryczności) - choć sama karma sprawy nie załatwi jeśli chudość spowodowana jest jakąś chorobą lub niewydolnością. Arielku trzymam kciuki za Twoje 'tycie' ;) i super domek! Quote
Recommended Posts