Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No własnie sama sie zastanawiam co mu przygotowac na jutro do jedzonka. Co moze jesc. Skontaktuje sie z Hania i sprubuje dowiedziec. Arielek za suchą karmą nie przepada,tzn nie bardzo ją je,chyba niewie co to.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do lecznicy. Jest lepiej - biegunka ustąpiła, Ariel od wczoraj się nie wypróżniał. :multi: Zawiozę mu gotowanego kurczaczka z ryżem. Pan doktor pozwolił, a nawet zalecił!

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
No własnie sama sie zastanawiam co mu przygotowac na jutro do jedzonka. Co moze jesc. Skontaktuje sie z Hania i sprubuje dowiedziec. Arielek za suchą karmą nie przepada,tzn nie bardzo ją je,chyba niewie co to.

Wie, wie Aniu :)
W niedziele jak byl na diecie i nie dostal nic innego, a ja nie wiedzac o tym wsypałam mu wlasnie troche suchego, bo przy tej biegunce uznałam, ze moze to troche lepsze niz puszka- wcinał jak szalony.
Tyle ze zaraz musialam mu to zabrac, bo dowiedzialam sie, ze niczego ma nie jesc.
Wniosek z tego taki,jak nasz Arielek głodny to wcina nawet sucha karme.:roll:

Posted

agata51 napisał(a):
Dzwoniłam do lecznicy. Jest lepiej - biegunka ustąpiła, Ariel od wczoraj się nie wypróżniał. :multi: Zawiozę mu gotowanego kurczaczka z ryżem. Pan doktor pozwolił, a nawet zalecił!

Bardzo się cieszę :multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='agata51']Dzwoniłam do lecznicy. Jest lepiej - biegunka ustąpiła, Ariel od wczoraj się nie wypróżniał. :multi: Zawiozę mu gotowanego kurczaczka z ryżem. Pan doktor pozwolił, a nawet zalecił!

Agata - ryż z gotowanym kurczakiem jest dobry na wszystko ! :evil_lol:

Wspaniale że zdrowieje nam Arielek:loveu::loveu:

Posted

[quote name='dana']Agata - ryż z gotowanym kurczakiem jest dobry na wszystko ! :evil_lol:/quote]

No właśnie niebardzo :eviltong: - jest podobno cholernie alergenny, co przy chorobach skóry nie jest wskazane. Kupiłam mu też na spróbowanie suche Bento Kronen - z jagnięciną i z rybą. Może któreś zasmakuje bidulkowi. :loveu:

Posted

Przepraszam, że się wcinam ale mam trochę wątpliwości czy dobrze robicie przynosząc coraz to inne jedzenie. Juz to samo może być przyczyną biegunek. Pieski nie najlepiej znoszą zmiany żywienia. Nawet teoretycznie ten sam ryz z kurczakiem ale przygotowany za kazdym razem w trochę inny sposób to juz inne jedzenie;). A tak przy okazji to wszelkie zbożowe kleiki ( w tym i ryz) zbawienne przy ludzkim rozstroju żoładka wcale tak u psiaków nie działają. Znam wiele przypadków, że wręcz odwrotnie- wzmagają fermentację i poza biegunką powodują wzdęcia i ból. U psiaków dietetyczne i lekkostrawne jedzenie to chude gotowane ( lub rozdrobnione świeze, surowe) mięsko i ugotowane i dobrze rozdrobnione jarzyny najlepiej marchewka ew. dodatkowo burak, pietruszka + w późniejszym etapie odrobina dobrego oleju i zawsze gluty z siemienia lnianego.

Posted

Smakowało! Jeszcze jak! Zajadał, aż mu się uszy trzęsły! Pewnie troszku wygłodniały był. Zwłaszcza, że spacerek nam się przedłużył - bo ciotka-gapa, pobłądziła wśród tych cholernych bloków - i Arielek bardzo wybiegany i dotleniony był. Kupa dużo lepsza niż w niedzielę. Siusiu czasem pod drzewkiem. I dużo, dużo radości i szczęścia! Pieski już tolerujemy, chyba, że któryś obszczeka, wtedy Ariel nie pozostaje dłużny.

A w sprawie jedzonka to już głupia jestem. To lekarz powinien wiedzieć, co jest dla psa dobre. Dzwoniłam, pytałam - zalecił kurczaka z ryżem. Ja moim psom ryżu ani kurczaka nie daję. Są na suchej karmie i dobrze się mają. Nie pamiętam, kiedy biegunkę miały. Byłam dziś u mojej wetki (tzn. wetki moich psów), skrzywiła się na kurczaka i dlatego zakupiłam na próbę tę karmę, o której pisałam wcześniej. Uważam, że Bento Kronen to najlepsza (no, jedna z lepszych!) z dostępnych u nas karm. Jeśli się sprawdzi, mogę mu kupować - Ariel dużo nie je. Może rzeczywiście zrezygnujmy z tego ryżu i kurczaka. Taks, a jakie mięsko najlepsze?

Aha, dzisiaj poszedł kał do badania. Zobaczymy.

Jak córka da się uprosić, będą fotki. Ale nie spodziewajcie się rewelacji. Byłam sama, zdjęcia robiłam telefonem, Ariel jest tak ruchliwy, że na 30 może 5 nadaje się do czegokolwiek.

Posted

AdaK napisał(a):
Ja też się chętnie dowiem czy smakowało, może ktoś jeszcze wziął udział w tej uczcie? :cool3:

Ja na pewno nie! Ryż z kurczakiem! Wolałabym suchą karmę gryźć. Ale w salce siedzą z Arielem 3 szczeniaki przecudnej urody i jedno starsze maleństwo. Ich zapytaj.

Posted

bico napisał(a):
a był odrobaczany? może ta niedowaga i biegunka to od robali?:roll:
biedaczka choroby prześladują:-(

ponawiam pytanie:cool1:

Posted

Tak, Ariel był odrobaczany zaraz na początku. Sama wpychałam mu tabletke do gardła. Dzisiaj ja pojade do Arielka. Mama zrobiła szyjki z ryżem. Moze porozmawiam z wetem na temat diety dla Arielka. Co bedzie najlepsze.

Posted

agata51 napisał(a):
bico, nie wiem, zakładam, że lekarze wiedzą, co robić. Przecież ja nie mogę im doradzać.

ale ja pytałam dziewczyn ,które, że tak powiem, są najbliżej Ariela i sposobów jego leczenia, ze względu na to, że zakładały mu wątek;) rozumiem, że nie każdy tutaj, nawet jak odwiedza Arileka, musi znac odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące leczenie tego psiaka.

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Tak, Ariel był odrobaczany zaraz na początku. Sama wpychałam mu tabletke do gardła.

dzięki za info:lol: bardzo się cieszę, że robale u Arileka nie mają najmniejszych szans:razz:

Posted

agata51 napisał(a):
bico, nie wiem, zakładam, że lekarze wiedzą, co robić. Przecież ja nie mogę im doradzać.

doradzać nie trzeba, pytać zawsze można...każdego;)

Posted

bico napisał(a):
doradzać nie trzeba, pytać zawsze można...każdego;)

Im więcej pytań, tym więcej odpowiedzi! Zwariować można. :diabloti:
Ja jestem cała za doradztwem. Tylko jak pies jest w lecznicy, to ja nie mogę być mądrzejsza od lekarzy. Bo na pewno nie jestem. Nawet to, co powie "moja" wetka, nie ma znaczenia.