Jump to content
Dogomania

Saba, Kreska, Mejk i inni -STRACH PRZED I ULGA PO STERYLCE

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amaka idz do weta i napisz co i jak! :kciuki:

Mejk wariat jeden wariowac chce w domu i na dworze ( z dworu nie , dobrze ze te szwy jeszcze nie poszly i mam nadzieje ze nie pojdaa! :roll: Staram sie go ciagle miec na oku, ale juz pare razy dotarl jezykiem do szwow :roll:
Poza tym to na moje oko jest dobrze :) Ale ja tam tak sie znam jak wcale :lol: Jutro idziemy do weta po antybiotyk to zobaczymy co powie.

Aha jeszcze jedno :( jakiegos guza ma az sie boje jutro isc do weta :( Mam nadzieje, ze to nic gorznego :( Eh jak nie jedno to drugie mnie martwi..

A jak Saba i Kreska sie maja??

Posted

mrówka, nie wygłupiaj się, groźne guzy z dnia na dzień się nie pojawiają, to pewnie guz po zastrzyku, albo rąbnął się o coś. A nawet jak rośnie od jakiegoś czasu, to najpewniej jest to tłuszczak. Więc nie ma się czego bać, tylko spytaj się weta jak będziesz jutro.

Posted

Oj mrówa spokojnie :D
Jak Flaire mówi nic się złego nie dzieje :P
A Saba rozrabia (w pozytywnym tego słowa znaczeniu :wink: )
Bryka jakby miała 5 miesięcy a nie 5 lat :D

Posted

Uspokoilyscie mnie troche :D Jutro z samego rana lece do weta.. Moze rzeczywiscie sie w cos walnal bo z tego wynika, ze on sie nagle pojawil. Tylko martwi mnie ta wielkosc-rawie jak pilka do tenisa :roll:

Super ze Saba ma sie dobrze!! :angel: Wysciskaj ja od nas..

Posted

mrowka napisał(a):
Moze rzeczywiscie sie w cos walnal bo z tego wynika, ze on sie nagle pojawil. Tylko martwi mnie ta wielkosc-rawie jak pilka do tenisa :roll: ..

Saba kiedys szarpiąc się z moim TZ-tem smyczą (on niestety jej na to pozwala :roll: ) potraktowała sie po obu bokach karabińczykiem, a karabińczyk mamy solidny do wielkości Saby
No i miala guzy na bokach po obusstronach - wyskoczyły w przeciągu kilku godzin :wink:

Saba wymyziana :D Dziękuje
Teraz odpoczywa po szaleństwach z bokserką na śniegu :lol:

Posted

Jestem juz po wizycie u weta. Uslyszalam dokladnie to samo co wczoraj przeczytalam tutaj (dziekuje!! :) ).
Pika :hmmmm: moze i Mejk sie rabnal karabinczykiem bo od niedawna mamy nowa smycz z sporym karabinczykiem :roll: Nie bralam takiej mozliwosci pod uwage odrazu jakies czarne mysli mi do glowy przyszly :roll:
Mejk na widok weta tak sie dzisiaj cieszyl, ze z ledwoscia dostal ten antybiotyk, jak nigdy.. Czyzby byl zadowolony z braku klejnotow? :lol:
Wszystko sie dobrze goi, obawialam sie, ze uslysze "Mejk lizal szwy" :oops: :wink: Szwy idziemy sciagnac w sobote lub w poniedzialek.
Od paru godzin Mejk chodzi jakis przybity, chyba go boli.. :(

No zaczynamy Sabie zazdroscic :oops: Nastepnym razem prosimy zeby za nas tez sie wyszalala :angel: :lol:

Pozdrawiamy :D

Posted

Mrowka, nic sie martw, Kreska w czasie rekonwalescencji tez miala lepsze i gorsze chwile. Najpierw szalala, skakala, biegala, a potem sie kiepsko czula... nie ma co sie dziwic. Trudno zwierzaczkom pojac, ze sie maja oszczedzac.
Jeszcze chwila i zapomnicie o wszystkim. ;)

Kreska juz nic nie pamieta, ze byla jakas sterylka. Co prawda nie ma mnie przy niej, ale mamusia mi donosi, ze psina jak nowa!
:D

Posted

no to teraz czeka Was jeszcze kilka miesięcy uważania na zjadanie wszystkiego i w każdych ilościach :lol: :wink: u Luny żarłocznośc wielka trwała może z dwa mies. (chyba nawet nie), a po trzech miesiącach już stała się tak samo wybredna jak zawsze :-?

Posted

A mój wcześniejszy żarłok wcale nie ma zwiększonego apetytu :o

Dostaje sporo mniejsze porcje i wcale się nie domaga więcej :o
Zrezygnowalam z wypełniaczy typu kasze, ryże itp. ale za to dostaje więcej warzywek :D
Starsznie jej szpinak ( :grab: ) zasmakował :o

Posted

A ja jeszcze chwile i sie wykoncze :roll: Znowu zauwazylam jakies zmiany u Mejka, tym razem jest to wiszaca skora miedzy przednimi lapaki. W dotyku jest podobna do tego guzka.. :hmmmm: moze z zawodu jakims obserwatorem zostane? :lol: bo jak tak wszystko mam obserwowac to kto wie :lol:

A co do jedzenia to jak daje mu nagrode to malo co mojej reki nie zjada :o innnych zmian nie zauwazylam, ale jeszcze jest czas.. Mam nadzieje, ze bardziej zerty sie nie zrobi :wink:

Noo mam nadzieje, ze Mejk tak samo szybko worci do siebie jak Saba i Kreska. Musze mu powiedziec zeby bral z nich przyklad :wink:

Posted

Bercia ma megaurojona ciaze - do tej pory miala mleko i byla bardziej przytulajska, teraz mleka prawie wcale, za to psychika jej siadla zupelnie - piszczy ciagle, trzesie sie, opiekuje sie wszystkim - skarpetkami, kawalkiem papieru :evil: do tego ma dziwny wyciek z pochwy, samce sie nia baaardzo interesuja - w sobote ide z Bigosem na badania krwi i juz sie umowilam na USG z Bercia - do tego prawie nic nie je, pragnienie w normie. Za 2-3 tyg. jestem wstepnie umowiona na sterylke.

Posted

hej, dzięki za zainteresowanie, dopiero teraz odpisuję, bo myśłałam, że będę mogła juz po wizycie u weta, jednak kasa ciągle nie wpływa, więc muszę jeszcze się z wizytą wstrzymac...
Ranka Runy juz trochę lepiej wygląda, gulaja sie zmniejszyła, ale ropka czasem jeszcze się sączy. Nie widzę jednak dużej poprawy i na pewno na dniach do weta pójdę.
Pogarsza jej się z każdym stresem, jak np. dłuższy samotny pobyt w domu (prawie cały czas jestem w domu, ale czasem gdzieś się z dziećmi w odwiedziny do kumpeli wybiorę, może z tego na razie zrezygnować?)

Runa ma straszny apetyt, ale też była nieźle wychudzona, aż ludzie na ulicy mnie zaczepiali czemu ona taka chuda, ale w końcu nabrała trochę ciała ;)

Pozdrawiam i zapowiadam ciąg dalszy :)

Posted

ufff wróciłam z kicią - jest OK! teraz się budzi i ma zwidy :o u kotów to podobno normalne i kazał mi uważać, żeby ie próbowała chodzić po ścianach albo łapać wirtualnych myszy :o ale jest taaaka biedniutka - wielkie wytrzeszczone oczy i nie wie co się dzieje :(

Posted

[quote name='malawaszka']kazał mi uważać, żeby nie próbowała chodzić po ścianach albo łapać wirtualnych myszy :o
:o po ścianie? :o

Trzymamy kciuki za kociaczka :kciuki:

Tuffi za Twoją „mamuskę” też :kciuki: