Jump to content
Dogomania

Saba, Kreska, Mejk i inni -STRACH PRZED I ULGA PO STERYLCE

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też się bardzo cieszę, muszę tylko jeszcze z tatuśkiem pogadać bo jak na razie z mamą podjęłyśmy decyzję a tata praktycznie nic nie wie :eviltong: ale dzisiaj z nim pogadam i na pewno się zgodzi (prawie na wszystko się godzi) :p
Teraz trzeba się trochę zagłębić w literaturę psiej ginekologii :eviltong: i poczytać znów trochę, zwłaszcza o przygotowaniach i postępowaniu po zabiegu. Chociaż już wczoraj dostałam kartę z opisem przygotowania pieska do zabiegu i pani wet powiedziała, że po zabiegu dostanę kolejną ze wskazówkami jak o pieska dbać po operacji :p czuję, że lepszego weta w okolicy znaleźć nie mogłam. Teraz tylko czekać i za 2 tygodnie zabieg.
Postaram się Was informować o wszystkim jednak na ferie wracam do domku, więc informacje nie będą regularne (nie mam neta). Wpadnę jednak we ferie do cioci i napiszę co i jak.
pozdrawiam

• 5 months later...
Posted

Wybaczcie, że wyciągam troszku starszy temat, ale nie chciałam specjalnie zakładać nowego.Otóż chciałam się "pochwalić", że moja 2,5-letnia Danuśka jest już po sterylce :lol:
Zabieg odbył się 11 czerwca w lecznicy w Sieradzu. Wszystko przebiegło wspaniale, żadnych komplikacji czy problemów. Ranka bardzo ładnie się zagoiła. Kiedy włoski na brzuszku zaczęły odrastać, plasterek od opatrunku nie chciał już się tak długo trzymać i musiałam dość często zmieniać (oj napatrzyłam się na te szwy! :cool3:).
Muszę powiedzieć, że suńka stała się jeszcze większą przylepą niż była. Prawie 3 tygodnie spała ze mną na łóżku (dobrze, że mi kołderki nie zabrała :eviltong:), mruczała coś tam do mnie i przytulała się ciągle. Pieszczoch jak nie wiem co!;)
Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości co do tego zabiegu, to nie ma sie czego bać! Tym bardziej, jeśli chodzi o młodego i zdrowego psiaka (jak u mnie :) ).

pozdrawiam!

Posted

Patka napisał(a):
myszol88 super gratulacje mądrej decyzji :multi:

Dzięki. Też się bardzo cieszę, suczka szybko doszła do siebie i znów śmiga jak rakieta i ciągle tylko chce bawić się w aportowanie :p. Pieszczoszek kochany, nic się nie zmieniła, no może tylko bardziej koffańsza :eviltong:
pozdrawiam