tufi Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 Nie mierzylam :( Dodalam jej teraz do karmy troche pasztetu i wsunela wszystko. Jeszcze takiej szopki nie odstawiala nigdy, nie mam juz sily na nia - nie poznaje jej w ogole, to nie moj pies, chyba mi ktos podmienil :( Quote
Amaka Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 hej, no to Runa dostała następny antybiotyk, ma zakażenie bakteryjne. A ciekawa jestem w jakim ona jest wieku, bo każdy mówi inaczej, a przedział jest bardzo duży :P Między rokiem a czterema latami! Ale stawiam, że jest młoda, bo zachowuje się jak szczeniak ;) Pozdrawiam Quote
mrowka Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 No dzisiaj bylismy sciagnac szwy :angel: Myslalam ze nie sciagna bo jak dla mnie brzydko to wygladalo, ale wet powiedzial ( :o ) ze jest bardzo ladnie.. Dopiero od poniedzialku mozemy pojsc sie wybiegac :( Mejk juz nie potrafi nad soba zapanowac-tak energia go roznosi :lol: :kciuki: trzymam mocno za Rune i za Bercie.. Quote
malawaszka Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 a ja stwierdzam, że kotka jest trudniejsza do pilnowania niż suczka :-? Luna była w kubraku i spokój, a Kaja (kotka) zdejmuje w nocy kubrak, w dzień chodzi w nim jak kaleka :-? i strasznie cuduje :-? Quote
Iwona. Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 Malawaszka oj suczki też potrafią kombinować np. moja Gucia :wink: Quote
Amaka Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 Ranka Runy w końcu pięknie się goi :) , ta maść działa szybko i od razu zaczęło się poprawiać :D Pozdrawiam wszystkich! Quote
tufi Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Wstepny termin sterylizacji Berci to 17 lutego, czwartek [uwarunkowany mozliwoscia wziecia urlopu]. W sobote przed zabiegiem idziemy na kontrole i badania krwi. Ona powinna byc odrobaczona i zaszczepiona - robic wszystko teraz, czy tylko odrobaczyc, a ze szczepieniem jeszcze poczekac? Quote
coztego Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Tesknie za Wami ogromnie, Dogomaniacy! :roll: Doniesiono mi, ze u Kreski nie widac juz nawet kreski ;) Ani sladu nie ma, ze w ogole byl brzuszek krojony!!! :D Tufi, zapytaj weta, z pewnoscia nie bedzie chcial szczepic zaraz po sterylce, ale na dwa tygodnie przed moze sie zdecyduje, jesli pies ma dobre wyniki. Kreska ma szczepienia dopiero w polowie lutego... (chociaz teraminy miala styczniowe) Pani wet kazala odczekac, po tych szopkach z leukocytoza i po sterylce. Organizm sobie odpoczywa i niezle jej to wychodzi ;) Kurcze, kiedy ja zdaze przeczytac cala Dogomanie :( Quote
Agga Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Mrowka Mejk jest boski w tych gatkach... Nie zapomne jak moja ciocia kastrowała swego piecha...co wtedy przeyzwałysmy... Quote
mrowka Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Coztego :laola: super!!!! Wysciskaj Kreske jak wrocisz :) U nas zostala mala ranka, bo wet nie wyjal(nie zauwazyl) wszystkich szwow i nie chciala sie zagoic, dopiero wczoraj poszlismy i wyjelismy wszystko.. No, ale chyba wszystko juz bedzie dobrze!! (mam taka przynajmniej nadzieje ;) ) Pozdrawiam Was!! Nie wiem jaka bym przeszla ten okres bez Was!!! :calus: Tufi koniecznie informuj nas o wszystkim :D Quote
PIKA Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 Dziewczyny cieszę się, ze u Was wszystko w porządku :D Mrówka jak to wet szwu nie zauważył? :o To nie wie ile załozył? :o Quote
mrowka Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Obcial, ale nie wyjal :roll: :-? Dopiero na drugi dzien zauwazulam wystajaca mala niteczke.. :-? Robil to szybko bo Mejk sie niecierpliwil, nei chcial wogole w spokoju polezec ani postac, ale to i tak go nie usprawiedliwia :-? Quote
malawaszka Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 u nas było tak samo ze szwem :-) i sama kiedyś wyczułam coś dziwnego i wyciągnęłam - leciutko wyszło i looz - kawałek niteczki :wink: Quote
Agga Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Tufi no to bedziemy za mała trzymac kicuki... Quote
tufi Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 To duza idzie na zabieg, mala zostaje w calosci. Quote
Amaka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Ranka Runy moze być juz nazwana blizną, przestała krwawić i ropieć :D Pozdrawiam :) Quote
mrowka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Amaka wspaniala wiadomosc :angel: :klacz: Wysciskaj Rune :D Quote
Agga Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 tufi napisał(a):To duza idzie na zabieg, mala zostaje w calosci. Jakos tak mi sie napisało... :lol: Quote
tufi Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 No i wykrakalam - Beri znowu cos sobie wykombinowala, zeby odsunac termin sterylki :evilbat: Jest przeziebiona, podaje jej antybiotyki od kilku dni - ale co sie odwlecze, to nie uciecze, byle by nie dostala cieczki za wczesnie :-? Bede sterylizowac u dra Nowaka :) Quote
tufi Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Amaka napisał(a):wyczuwa ;) Tez ja o to podejrzewam, dlatego przy niej unikamy slowa sterylka :wink: 8) A tak serio, to jak ja ja teraz w lozku kaszka z lyzeczki karmie [bo ma podraznione gardlo, katar i jest biedniutka] - to co to bedzie po sterylce? :o Dania z kuchni franuskiej wysylane prywatnym odrzutowcem z serca Francji? :wink: A babsko wykorzystuje, jak moze - zrobi glupia minke i pancia mieknie :-? A juz szczegolnie po antybiotyku, bo zastrzyki robie sama - wiecie, wyrzuty sumienia i te sprawy ;) Quote
Flaire Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 tufi napisał(a):Bede sterylizowac u dra Nowaka :)To fajnie, mój wet bardzo go polecał. :D Quote
PIKA Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 tufi napisał(a):No i wykrakalam - Beri znowu cos sobie wykombinowala, zeby odsunac termin sterylki :evilbat: A zgadnij skąd ja to znam :lol: Quote
coztego Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Wróciłam, zobaczyłam i oczom nie wierzę! :o Przyglądam się kreskowemu brzuszkowi z bliska i z daleka, pod różnymi kątami i nie mogę znaleźć śladu gdzie była cięta :D To zaledwie miesiąc od zabiegu minął... Naprawdę jestem w szoku! :eek2: W piątek Kreska była na RTG i Dr jak usłyszał, że była sterylizowana, to z ciekawości chciał zobaczyć brzuszek... i pyta się mojej matki "Gdzie ona była sterylizowana, tu nic nie widać!" :lol: Quote
Recommended Posts