Jump to content
Dogomania

Saba, Kreska, Mejk i inni -STRACH PRZED I ULGA PO STERYLCE

Recommended Posts

Posted

Nie mierzylam :(
Dodalam jej teraz do karmy troche pasztetu i wsunela wszystko.
Jeszcze takiej szopki nie odstawiala nigdy, nie mam juz sily na nia - nie poznaje jej w ogole, to nie moj pies, chyba mi ktos podmienil :(

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej, no to Runa dostała następny antybiotyk, ma zakażenie bakteryjne.

A ciekawa jestem w jakim ona jest wieku, bo każdy mówi inaczej, a przedział jest bardzo duży :P Między rokiem a czterema latami! Ale stawiam, że jest młoda, bo zachowuje się jak szczeniak ;)
Pozdrawiam

Posted

No dzisiaj bylismy sciagnac szwy :angel: Myslalam ze nie sciagna bo jak dla mnie brzydko to wygladalo, ale wet powiedzial ( :o ) ze jest bardzo ladnie.. Dopiero od poniedzialku mozemy pojsc sie wybiegac :( Mejk juz nie potrafi nad soba zapanowac-tak energia go roznosi :lol:

:kciuki: trzymam mocno za Rune i za Bercie..

Posted

a ja stwierdzam, że kotka jest trudniejsza do pilnowania niż suczka :-? Luna była w kubraku i spokój, a Kaja (kotka) zdejmuje w nocy kubrak, w dzień chodzi w nim jak kaleka :-? i strasznie cuduje :-?

Posted

Wstepny termin sterylizacji Berci to 17 lutego, czwartek [uwarunkowany mozliwoscia wziecia urlopu]. W sobote przed zabiegiem idziemy na kontrole i badania krwi.
Ona powinna byc odrobaczona i zaszczepiona - robic wszystko teraz, czy tylko odrobaczyc, a ze szczepieniem jeszcze poczekac?

Posted

Tesknie za Wami ogromnie, Dogomaniacy! :roll:

Doniesiono mi, ze u Kreski nie widac juz nawet kreski ;) Ani sladu nie ma, ze w ogole byl brzuszek krojony!!! :D

Tufi, zapytaj weta, z pewnoscia nie bedzie chcial szczepic zaraz po sterylce, ale na dwa tygodnie przed moze sie zdecyduje, jesli pies ma dobre wyniki.
Kreska ma szczepienia dopiero w polowie lutego... (chociaz teraminy miala styczniowe) Pani wet kazala odczekac, po tych szopkach z leukocytoza i po sterylce. Organizm sobie odpoczywa i niezle jej to wychodzi ;)

Kurcze, kiedy ja zdaze przeczytac cala Dogomanie :(

Posted

Coztego :laola: super!!!! Wysciskaj Kreske jak wrocisz :)

U nas zostala mala ranka, bo wet nie wyjal(nie zauwazyl) wszystkich szwow i nie chciala sie zagoic, dopiero wczoraj poszlismy i wyjelismy wszystko.. No, ale chyba wszystko juz bedzie dobrze!! (mam taka przynajmniej nadzieje ;) )
Pozdrawiam Was!!
Nie wiem jaka bym przeszla ten okres bez Was!!! :calus:

Tufi koniecznie informuj nas o wszystkim :D

Posted

Obcial, ale nie wyjal :roll: :-? Dopiero na drugi dzien zauwazulam wystajaca mala niteczke.. :-? Robil to szybko bo Mejk sie niecierpliwil, nei chcial wogole w spokoju polezec ani postac, ale to i tak go nie usprawiedliwia :-?

• 2 weeks later...
Posted

No i wykrakalam - Beri znowu cos sobie wykombinowala, zeby odsunac termin sterylki :evilbat: Jest przeziebiona, podaje jej antybiotyki od kilku dni - ale co sie odwlecze, to nie uciecze, byle by nie dostala cieczki za wczesnie :-? Bede sterylizowac u dra Nowaka :)

Posted

Amaka napisał(a):
wyczuwa ;)

Tez ja o to podejrzewam, dlatego przy niej unikamy slowa sterylka :wink: 8)
A tak serio, to jak ja ja teraz w lozku kaszka z lyzeczki karmie [bo ma podraznione gardlo, katar i jest biedniutka] - to co to bedzie po sterylce? :o Dania z kuchni franuskiej wysylane prywatnym odrzutowcem z serca Francji? :wink: A babsko wykorzystuje, jak moze - zrobi glupia minke i pancia mieknie :-? A juz szczegolnie po antybiotyku, bo zastrzyki robie sama - wiecie, wyrzuty sumienia i te sprawy ;)

Posted

tufi napisał(a):
No i wykrakalam - Beri znowu cos sobie wykombinowala, zeby odsunac termin sterylki :evilbat:

A zgadnij skąd ja to znam :lol:

Posted

Wróciłam, zobaczyłam i oczom nie wierzę! :o
Przyglądam się kreskowemu brzuszkowi z bliska i z daleka, pod różnymi kątami i nie mogę znaleźć śladu gdzie była cięta :D To zaledwie miesiąc od zabiegu minął... Naprawdę jestem w szoku! :eek2:
W piątek Kreska była na RTG i Dr jak usłyszał, że była sterylizowana, to z ciekawości chciał zobaczyć brzuszek... i pyta się mojej matki "Gdzie ona była sterylizowana, tu nic nie widać!" :lol: