xmartix Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 o ku...wa :angryy: co oni im tak do cholery robią!!!! nie wytrzymam! do mediów zdjęcia trzeba wysłać, do Vivy!, Straży, Tozu. masakra!:shake: Quote
Lulka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 to chyba Bullmastiff - jeszcze nie zdazylam nikogo powiadomic ten czarny to chyba labek i widac owczarka, stoi tylem no i astka, ale to Kasia wie tylko gdzie je wszystkie zabierac??? :placz: Quote
andzia69 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 molosowate ma juz założony wątek na forum molosów.... mówisz, ze to jest bardziej labkowate niz bullowate? bo właśnie tak sie nad tym psiakiem zastanawiałam pod co go podciągnąć Quote
zula131 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Boże! :placz::placz::placz: Jak mu pomóc? :-( Quote
Nicol Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='andzia69']Lulka - to molosowaty psiak - powiadomieni? boshe...ile bullowatych:placz::placz::placz: Powiadomieni, dzięki. własnie szukamy na szybko jakiegos Dt dla niego. Gdyby to była sunia byłoby łatwiej, ale nic coś znajdziemy. Wszystko jest lepsze niz ten koszmar :-(:-(:-( patrze na te zdjęcia i zgłupiałam. To pies czy sunia???? Dajcie znac prosze jak najszybciej, jak to sunia to DT mamy na juz!!!! Quote
esperanza Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Zaznaczam sobie. Malagos, czy te dziewczyny z dogo jeszcze tam jeżdżą? Pamiętasz ich nicki? Quote
Edi100 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='zula131'] Boże! :placz::placz::placz: Jak mu pomóc? :-( Dlaczego tyle cierpienia zadają im ludzie?:placz::placz::placz::placz::placz: Te oczy.Ta krew.Ten ból:placz: Quote
paros Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Wrzuciłam na Forum Owczarka Pogryziony ONek czy przeżyje? Horror w Pawłowie!! :-(:-( Quote
pelaodrudego Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Czy ktoś z dogomaniaków jest z Ciechanowa? niech się odezwie, trzeba obgadać najpierw strategię działania. Trzeba zrobić wywiad do kogo najlepiej uderzyć, może w radzie miasta jest chociaz jeden człowiek, który przejmuje się losem zwierząt. Bardzo pomocne byłoby zaświadczenie o stanie zdrowia i kondycji zabranego psiaka (z datą i godz.) . Jeżeli zdecydujecie się na wspólnego maila to ja się podpisuję. Z tego co przeczytałam i obejrzałam to prasa swoją drogą ale to się kwalifikuje na informację do prokuratury o znęcaniu i marnotrawieniu środków społecznych. Zle się stało z tym falstartem ale jest dokumentacja, świadek naoczny i zwierzę. Jeżeli będzie trzeba mogę pomóc w zredagowaniu pisma w oparciu o notatkę, zdjęcia i przepisy prawne. Trzeba ruszyć z posad tych `odpowiedzialnych` na stanowiskach, bo nic im się nie chce. Mazowieckie to jakaś czarna dziura bezsilności i znieczulicy. Tylko w kościołach pełno (wiem, bo mieszkam tuż obok). W każdym razie uważam, że obojętnie na kogo adresować tą sprawę, to trzeba dać do wiadomości wszystkim instytucjom, które powinny być zainteresowane z racji przepisów. To jest okrucieństwo, znęcanie się i zaniedbanie za społeczne pieniądze - wszystko ścigane z urzędu !!! Pozdrawiam Quote
natalia_aa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Zaznaczam sobie, by śledzić na bieżaco. Anita też nad tym czarnym się zastanawiałam, gdzie umieścić... Quote
kometa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 zaznaczam sobie.czy ktoś będzie tm jechał w najbliższym czasie? Quote
kuba123 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 przeczytałam szok:placz: brak słów dla ludzkiego pomiotła:angryy: Quote
ARKA Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Edi100 napisał(a):Boże! :placz::placz::placz: Jak mu pomóc? :-( Dlaczego tyle cierpienia zadają im ludzie?:placz::placz::placz::placz::placz: Te oczy.Ta krew.Ten ból:placz: Ale taka jest codziennosc w polskich schroniskach. Bez nadzoru, zwozone psy, przepelnienie, niedozywienie, cieczki, walki psow...a inni sobie beztrosko rozmnazaja, a jeszcze inni bija brawo,ze dobrze,ze suczka ma 8 szczeniat i damy rade, NIE USYPIAC!!:angryy::angryy::angryy: Nie wiem czy ten pies jeszcze zyje, jak stado zaczelo to bedzie chcialo skonczyc:placz: Quote
zula131 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 ARKA napisał(a):Nie wiem czy ten pies jeszcze zyje, jak stado zaczelo to bedzie chcialo skonczyc:placz: Najgorsza jest ta porażająca niemoc, nie da się pomóc na odległość :placz::placz::placz: Ciągle mam go przed oczyma :-( Quote
niufek Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 :-(:-( Co watek ,to to samo .Konca nie ma . Ostatnio coraz bardziej watpie w to co robimy ,watpie w to czy jest szansa na lepsze , watpie ............ze mozemy cos zmienic :-(. Jedna mordownie zliwidujemy , a 10 nastepnych powstaje . Quote
esperanza Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 niufek napisał(a)::-(:-( Co watek ,to to samo .Konca nie ma . Ostatnio coraz bardziej watpie w to co robimy ,watpie w to czy jest szansa na lepsze , watpie ............ze mozemy cos zmienic :-(. Jedna mordownie zliwidujemy , a 10 nastepnych powstaje . A ja wierzę, że jest nadzieja i za 10 lat dzięki naszemu uporowi i systemowemu działaniu sytuacja trochę się zmieni. :p Pół roku temu po raz pierwszy trafiłyśmy z jayo do schroniska w Kruszewie, gdzie jest około 360 psów. Od ponad dwóch miesięcy sterylizujemy po około 20 suk miesięcznie, równocześnie właściciele schroniska kastrują psy i jest szansa, że na jesieni prawie wszystkie psy będą po zabiegu. Quote
Asior Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 jezuuu, przecież to poprostu horror!!!!!! ILE JESZCZE?????? Quote
esperanza Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Będzie, bo właściciele mają do tego sensowne podejście :p Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Lulka ! Czy możecie wyciągnąć tego psiaka !? Nie mogę zapomnieć tych jego biednych , zrezygnowanych oczu - jakby mówił : " pomóżcie mi - ja JESZCZE żyję .." :placz::-( Nie spałam całą noc , mając w pamięci te jego oczka.... Nie mogę go zabrać , niestety .... i mieszkam w Wielkopolsce... Czy on jeszcze żyje ? :-( Może tymczas , tak śliczny piesek szybko znajdzie domek ! Dziewczyny - błagam próbujcie go wydostać - please ! Quote
ARKA Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [quote name='esperanza'] Od ponad dwóch miesięcy sterylizujemy po około 20 suk miesięcznie, równocześnie właściciele schroniska kastrują psy i jest szansa, że na jesieni prawie wszystkie psy będą po zabiegu. I bedzie sterylizacja na bieząco tak? OBY! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [quote name='andzia69']molosowate ma juz założony wątek na forum molosów.... mówisz, ze to jest bardziej labkowate niz bullowate? bo właśnie tak sie nad tym psiakiem zastanawiałam pod co go podciągnąć Zdecydowanie labkowaty - śliczny i w takim miejscu , masakra !:placz::-( Quote
ab-agnieszka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Serce peka. I taki debil jeszcze tam pracuje.:angryy: Quote
kometa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Bardzo potrzebuję info o tym psiaku.. I ponawiam pyt-czy ktoś będzie tamwkrótce jechał? Quote
Recommended Posts