Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to chyba Bullmastiff - jeszcze nie zdazylam nikogo powiadomic

ten czarny to chyba labek

i widac owczarka, stoi tylem

no i astka, ale to Kasia wie

tylko gdzie je wszystkie zabierac??? :placz:

Posted

molosowate ma juz założony wątek na forum molosów....

mówisz, ze to jest bardziej labkowate niz bullowate? bo właśnie tak sie nad tym psiakiem zastanawiałam pod co go podciągnąć

Posted

[quote name='andzia69']Lulka - to molosowaty psiak - powiadomieni?

boshe...ile bullowatych:placz::placz::placz:

Powiadomieni, dzięki. własnie szukamy na szybko jakiegos Dt dla niego. Gdyby to była sunia byłoby łatwiej, ale nic coś znajdziemy. Wszystko jest lepsze niz ten koszmar :-(:-(:-(

patrze na te zdjęcia i zgłupiałam. To pies czy sunia???? Dajcie znac prosze jak najszybciej, jak to sunia to DT mamy na juz!!!!

Posted

[quote name='zula131']

Boże! :placz::placz::placz: Jak mu pomóc? :-(

Dlaczego tyle cierpienia zadają im ludzie?:placz::placz::placz::placz::placz:
Te oczy.Ta krew.Ten ból:placz:

Posted

Czy ktoś z dogomaniaków jest z Ciechanowa? niech się odezwie, trzeba obgadać najpierw strategię działania. Trzeba zrobić wywiad do kogo najlepiej uderzyć, może w radzie miasta jest chociaz jeden człowiek, który przejmuje się losem zwierząt. Bardzo pomocne byłoby zaświadczenie o stanie zdrowia i kondycji zabranego psiaka (z datą i godz.) . Jeżeli zdecydujecie się na wspólnego maila to ja się podpisuję. Z tego co przeczytałam i obejrzałam to prasa swoją drogą ale to się kwalifikuje na informację do prokuratury o znęcaniu i marnotrawieniu środków społecznych. Zle się stało z tym falstartem ale jest dokumentacja, świadek naoczny i zwierzę. Jeżeli będzie trzeba mogę pomóc w zredagowaniu pisma w oparciu o notatkę, zdjęcia i przepisy prawne. Trzeba ruszyć z posad tych `odpowiedzialnych` na stanowiskach, bo nic im się nie chce. Mazowieckie to jakaś czarna dziura bezsilności i znieczulicy. Tylko w kościołach pełno (wiem, bo mieszkam tuż obok). W każdym razie uważam, że obojętnie na kogo adresować tą sprawę, to trzeba dać do wiadomości wszystkim instytucjom, które powinny być zainteresowane z racji przepisów. To jest okrucieństwo, znęcanie się i zaniedbanie za społeczne pieniądze - wszystko ścigane z urzędu !!! Pozdrawiam

Posted

Edi100 napisał(a):
Boże! :placz::placz::placz: Jak mu pomóc? :-(

Dlaczego tyle cierpienia zadają im ludzie?:placz::placz::placz::placz::placz:
Te oczy.Ta krew.Ten ból:placz:

Ale taka jest codziennosc w polskich schroniskach. Bez nadzoru, zwozone psy, przepelnienie, niedozywienie, cieczki, walki psow...a inni sobie beztrosko rozmnazaja, a jeszcze inni bija brawo,ze dobrze,ze suczka ma 8 szczeniat i damy rade, NIE USYPIAC!!:angryy::angryy::angryy:

Nie wiem czy ten pies jeszcze zyje, jak stado zaczelo to bedzie chcialo skonczyc:placz:

Posted

ARKA napisał(a):
Nie wiem czy ten pies jeszcze zyje, jak stado zaczelo to bedzie chcialo skonczyc:placz:

Najgorsza jest ta porażająca niemoc, nie da się pomóc na odległość :placz::placz::placz: Ciągle mam go przed oczyma :-(

Posted

:-(:-(

Co watek ,to to samo .Konca nie ma .
Ostatnio coraz bardziej watpie w to co robimy ,watpie w to czy jest szansa na lepsze , watpie ............ze mozemy cos zmienic :-(.
Jedna mordownie zliwidujemy , a 10 nastepnych powstaje .

Posted

niufek napisał(a):
:-(:-(

Co watek ,to to samo .Konca nie ma .
Ostatnio coraz bardziej watpie w to co robimy ,watpie w to czy jest szansa na lepsze , watpie ............ze mozemy cos zmienic :-(.
Jedna mordownie zliwidujemy , a 10 nastepnych powstaje .

A ja wierzę, że jest nadzieja i za 10 lat dzięki naszemu uporowi i systemowemu działaniu sytuacja trochę się zmieni. :p
Pół roku temu po raz pierwszy trafiłyśmy z jayo do schroniska w Kruszewie, gdzie jest około 360 psów. Od ponad dwóch miesięcy sterylizujemy po około 20 suk miesięcznie, równocześnie właściciele schroniska kastrują psy i jest szansa, że na jesieni prawie wszystkie psy będą po zabiegu.

Posted

Lulka !

Czy możecie wyciągnąć tego psiaka !?

Nie mogę zapomnieć tych jego biednych , zrezygnowanych oczu -
jakby mówił : " pomóżcie mi - ja JESZCZE żyję .." :placz::-(

Nie spałam całą noc , mając w pamięci te jego oczka....
Nie mogę go zabrać , niestety .... i mieszkam w Wielkopolsce...
Czy on jeszcze żyje ? :-(
Może tymczas , tak śliczny piesek szybko znajdzie domek !
Dziewczyny - błagam próbujcie go wydostać - please !

Posted

[quote name='esperanza'] Od ponad dwóch miesięcy sterylizujemy po około 20 suk miesięcznie, równocześnie właściciele schroniska kastrują psy i jest szansa, że na jesieni prawie wszystkie psy będą po zabiegu.
I bedzie sterylizacja na bieząco tak? OBY!

Posted

[quote name='andzia69']molosowate ma juz założony wątek na forum molosów....

mówisz, ze to jest bardziej labkowate niz bullowate? bo właśnie tak sie nad tym psiakiem zastanawiałam pod co go podciągnąć

Zdecydowanie labkowaty - śliczny i w takim miejscu ,
masakra !:placz::-(