_ogonek_ Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Ada-jeje pisała że potrzebne będzie działanie tak jak w Olkuszu - to jest: wysyłanie listów oraz maili. Kto w tamtym przypadku pisał tekst do maili? Może ta osoba zrobiłaby to ponownie, ale dla tego "schroniska"? Quote
Iza i Avanti Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Zaznaczam wątek... Z mojej strony mogę tylko pomoc w ogłaszaniu... Quote
Paulina_mickey Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Zaznaczam, mogę pomóc w ogłoszeniach jeśli trzeba! Quote
Ada-jeje Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Pisma i petycje do urzedow w sprawie Olkusza, prowadzila Arka, bardzo skutecznie. Schronisko w Olkuszu jest w trakcie likwidacji. Tylko ze zalozycielka tego watku jest Agnieszka i tylko ona moze sie zwrocic do Arki o taka pomoc, podobnie jak zrobilismy to my. Bez pomocy Arki, kontaktu z Findacja Argos i wielu osob ktore wlaczyly sie w akcje nie zrobilibysmy nic. Agnieszko piszecie ze nie macie kasy na zabranie psow, a od czego jest Allegro :crazyeye: mozesz byc pewna ze uda wam sie zebrac troche kasy na wyciagniecie z tej mordowni najbardziej potrzebujacych psow i umiescic je w hotelu, jak rowniez leczyc. Quote
giselle4 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Ada-jeje napisał(a):Pisma i petycje do urzedow w sprawie Olkusza, prowadzila Arka, bardzo skutecznie. Schronisko w Olkuszu jest w trakcie likwidacji. Tylko ze zalozycielka tego watku jest Agnieszka i tylko ona moze sie zwrocic do Arki o taka pomoc, podobnie jak zrobilismy to my. Bez pomocy Arki, kontaktu z Findacja Argos i wielu osob ktore wlaczyly sie w akcje nie zrobilibysmy nic. Agnieszko piszecie ze nie macie kasy na zabranie psow, a od czego jest Allegro :crazyeye: mozesz byc pewna ze uda wam sie zebrac troche kasy na wyciagniecie z tej mordowni najbardziej potrzebujacych psow i umiescic je w hotelu, jak rowniez leczyc. robcie bazarki,jakies cegiełki i zabierajmy po kolei te bidy tak nie wolno tego zostawic..... rakarze:-(:shake: Quote
zachary Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Śledziłam wątek miejskiego schroniska w Suwałkach.Zdjęcia były niestety drastyczniejsze niż te z Pawłowa.Były kontrole własciciela,czyli gminy miejskiej, weterynarzy,TV i co? Nic!!!Sytuacja trwała, a raczej gehenna psów/nie do opisania!/, nagminne uśmiercanie w ilości setek psów...aż do czasu, gdy do akcji pomocy psom z tego schronu włączył się ...aktor Stanisław Tym.Udał się na "audiencję" do prezydenta miasta i schronisko zlikwidowano! Quote
Soema Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Prosić kogoś o cegiełkowe allegro? Czy jest tu jakaś allegrowa Ciotka?:razz: nie możemy poprzestać na pisaniu postów. Te ich oczy... Quote
andzia69 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [quote name='natalia_aa']Zaznaczam sobie, by śledzić na bieżaco. Anita też nad tym czarnym się zastanawiałam, gdzie umieścić... dałam go na labki...choć mam dalej mieszane uczucia czy to labkowaty psiak czy bullowaty.... może ktoś od labków będzie chciał mu pomóc:-( [quote name='giselle4']robcie bazarki,jakies cegiełki i zabierajmy po kolei te bidy tak nie wolno tego zostawic..... rakarze:-(:shake: Gisellko - ale gdzie???? popatrz - ileś psów z Krzyczek - zapomniane, toną w długach...z Krężla - niedługo odejdą w zapomnienie tak jak krzyczkowskie:shake: Olkusz sie jeszcze ciągnie...adopcje prawie zerowe - coś niby drgnęło - ale to kropla w morzu.... a takich miejsc jest całe mnóstwo....:-(:-(:-( to jest nie do przerobienia...:shake: Quote
ANETTTA Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 inf o benku http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-ciagniety-przez-samochod-133747/#post11978804 Quote
xmartix Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 no pięknie, jedno z najlepszych:angryy: nie mam doświadczenie a takich akcjach ale powiedzcie tylko a pomogę! z tymi podpisami, mailami itp Quote
LILUtosi Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Schronisko dla psów w podciechanowskim Pawłowie jednym z najlepszych w kraju msz 2003-03-17, ostatnia aktualizacja 2003-03-17 14:41 Schronisko dla bezdomnych zwierząt w podciechanowskim Pawłowie należy do najlepszych w Polsce - wynika z najnowszego raportu Najwyższej Izby Kontroli. NIK skontrolowała 13 schronisk. W porównaniu z poprzednią kontrolą (w 1999 r.) warunki pobytu w nich bezpańskich psów i kotów nie poprawiły się. Wiele schronisk było przepełnionych, dlatego uśmiercano w nich prawie połowę psów i ok. 68 proc. kotów. W ponad 60 proc. placówek kontrolerzy stwierdzili nieprawidłową opiekę weterynaryjną, a w ponad połowie - niewłaściwy stan techniczny i wyposażenie. Np. w Białymstoku na jednego psa przypadały niespełna 2 mkw. legowiska i wybiegu, podczas gdy minimalna norma wg Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami to prawie 5 mkw. W schronisku w Augustowie uśmiercano 74 proc. przyjmowanych psów i wszystkie koty. Kontrolerzy ujawnili w schroniskach np. brak rejestru darowizn i nieprawidłowości w księgowości. ?W trzech spośród badanych schronisk (w Białej Podlaskiej, Pawłowie k. Ciechanowa i Zamościu) w wyniku kontroli odnotowano tylko nieliczne uchybienia, a do ich funkcjonowania nie wnoszono istotnych zastrzeżeń? - czytamy w raporcie Najwyższej Izby Kontroli. Np. w pawłowskim schronisku uśmiercano bardzo mało psów - zaledwie 1,3 proc. przyjętych w ciągu miesiąca. Lepsze było tylko schronisko w Radysach (Warmińsko-Mazurskie), gdzie nie uśpiono żadnego. Bezpańskie psiaki miały w Pawłowie najlepszą stawkę na utrzymanie - ok. 140 zł na miesiąc. Dla porównania: w Sosnowcu było to 23 zł, a średnia krajowa wyniosła ok. 66 zł. Schronisko w oddalonym o kilka kilometrów od Ciechanowa Pawłowie powstało siedem lat temu. Finansuje je miasto, a prowadzi Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych. Dziś jest w nim ok. 105 psów. - Na przepełnienie ani na brak żywności nie narzekamy - mówi kierownik schroniska Tomasz Arciszewski. - Ostatnio dostaliśmy przeterminowane pieczywo i wędliny m.in. ze sklepu Champion i firmy Cedrob. Mamy jeszcze żywność z darów, które w grudniu na mikołajki przywiozły dzieci ze szkół powiatu ciechanowskiego. Zimą do schroniska trafia mało psów. - W marcu przyjęliśmy trzy, w lutym - cztery, w styczniu - osiem - wylicza Arciszewski. - Najwięcej zwierzaków trafia do nas późną jesienią, przed Bożym Narodzeniem i wakacjami. W tym roku z listy ?pensjonariuszy? pawłowskiego schroniska ubyły dwa psy. Jeden zdechł, drugiego, poważnie rannego w wypadku, uśpił weterynarz. Quote
Lu_Gosiak Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 wiadomo co z tym owczarkiem??? czy ktos w najblizszym czasie wybiera sie do schronu??? Quote
jaco-placo Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 ten kraj to najgorsze co mnie w zyciu spotkało.Mam taka małą wizje ,powiedzmu ze zamykaja myśliwych co sobie strzelaja do psów,niedouczonych wetów,urzedasów,polityków,i pracowników schronisk w schronach zamiast psów,a my jesteśmy tam pracownikami,powiem wam ze robil bym tam po 12 godzin na dobe,za darmo.:diabloti:.Rozmażyłem sie,ale co mi pozostało,musze ta nienawiść i gniew do tych ludzi jakoś ukierunkowac bo bym oszalał,a wiec sobie wymyslam co ja bym w takim schronie z nimi robił:evil_lol:.Ps moze cos takiego otworzymy?Nikt sie nie dowie,każdy jest za bardzo swoim korytem zajety. Quote
Agnieszka P Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Bardzo bardzo wszystich prosze o niepisanie niczego na tym watku,przez kilka dni to barzdo wazne ,jak rowniez nie dzwonienie nigdzie i nie robienie szumu wokÓl schroniska bardzo was prosze nie pisac wszystko na pw jesli ktos jest zainteresowany dzikeuje Quote
jaco-placo Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Andzia moze kiedys cos sie zmieni,bede czekał,nawet bym pracował jakbym miał 80 lat. Quote
andzia69 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Jacku - bardzo fajny pomysł:evil_lol:...szkoda, ze mało realny:placz: Quote
Agnieszka P Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 kochani prosilam zeby nie pisac prosze jeszcze raz Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Agnieszka P napisał(a):kochani prosilam zeby nie pisac prosze jeszcze raz Rozumiem , ok ! Quote
Peter Beny Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Zaznaczam wątek , co do prośby by nie pisać , to raczej nie realne , to publiczne forum i ty Agnieszko sama burzę rozpętałaś , ja się nie wypowiadam więcej , respektuje ...... Quote
Recommended Posts