Jump to content
Dogomania

* Bobiś odszedł w swoim kochającym domku [*]Mika -Sara już w swoim DS ! :D Mika nadal czeka na swój wyrozumiały domek. Bobiś już go ma! Wycofane psiaki - Mika i Bobi - kolejne zamojskie biedy liczą na cud.

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Zapewne mam Anulko, ale jestem skarbnikiem dla 7 psiaczków i nie pamiętam kto deklarował któremu psiaczkowi, a każdy psiak ma osobne konto i znalezienie Twojej wpłaty trwałoby raczej przydługo :) Kaska już poszła :)

Dziękuję.

Posted
Dnia 12.01.2018 o 22:11, Alaskan malamutte napisał:

.Ja próbowałam coś sie dowiedzieć o Abi...

Ciągle myślę o Abi.

3 godziny temu, elik napisał:

Kaska już poszła :)

Dziękuję Elu :)

Posted

Mika trochę się rozruszała, bez problemu chodzi koło nas, podchodzi do wyciągniętej ręki z myślą, że mam np. smaczka. Kiedy ja zbliżam się do niej, to ucieka, wraca i tak się miota - chce bliskości, ale się obawia. Kiedy nie ma ucieczki od człowieka, siada w kącie i jest poddana, nie popuszcza moczu, ani kupy. Mika ma zachowania, ruchy jeszcze szczenięce. Pięknie bawi się z innymi psiakami, piłeczkami.

Pierwsze zdjęcie jeszcze ze smyczą, potem już nie było potrzeby, aby ją miała.

IMG_20180112_180526_800x600.jpg

IMG_20180113_193954_800x600.jpg

IMG_20180114_105316_800x600.jpg

IMG_20180114_105328_450x600.jpg

• Upvote 1
Posted

Szczeniaczek to 2 miesięczna Mia, która jako jedyna z 8 dzieci przeżyła. Mimi (mama) urodziła na betonie między blokami, wolontariuszki z wielkopolski przywiozły ją wraz ze szczeniakiem do mnie późnym wieczorem parę dni po urodzeniu maluchów. Nie wiadomo, czy kolejną noc Mia by przeżyła w zimnie. Teraz już obydwie cieszą się życiem, gotowe do adopcji.

26239716_1984419991881877_3195262000725151121_n_800x600.jpg

Posted
5 godzin temu, szafirka napisał:

Szczeniaczek to 2 miesięczna Mia, która jako jedyna z 8 dzieci przeżyła. Mimi (mama) urodziła na betonie między blokami, wolontariuszki z wielkopolski przywiozły ją wraz ze szczeniakiem do mnie późnym wieczorem parę dni po urodzeniu maluchów. Nie wiadomo, czy kolejną noc Mia by przeżyła w zimnie. Teraz już obydwie cieszą się życiem, gotowe do adopcji.

26239716_1984419991881877_3195262000725151121_n_800x600.jpg

Wszystkie 3 psiaczki z tego zdjęcia cudne!!!

Mój typ, mam nadzieję, że znajdą wspaniałe domki!!!

Posted

Biedna mama :( To było straszne przeżycie dla niej :(    Też miałam na tymczasie porzuconą sunię, która  w lutym urodziła na jakimś podwórku 5 szczeniaczków. Niestety nikt nie zlitował się nad nieszczęśnikami :( Z zimna odeszły 4 szczeniaczki. Jak przeczytałam o tym na dogo, to oczywiście nie mogłabym spać ze  świadomością, że te psiaki nadal narażone są na zamarznięcie.  Biedna zziębnięta, zagłodzona matka z tym jednym ledwie żywym szczeniaczkiem przyjechała do mnie i dopiero po kilku miesiącach byli gotowi do adopcji. Są w super domkach i już na pewno nie pamiętają tych traumatycznych przeżyć.

Te psiaczki też pewnie wkrótce zapomną o przeżytej traumie. Szczeniorka jest prześliczna, choć na razie jeszcze smutna :(

• Upvote 1
Posted

Ostatnio psiaki zostały zaszczepione na choroby zakaźne, wcześniej były odrobaczone.

Bobik waży ok. 12 kg, w kłębie ma 42 cm. Waga wpisana około, ponieważ trudno było zważyć Bobika, bo gryzł jak się go brało. Mikę póki co nie poddawaliśmy pomiarom.

IMG_20180115_102456_594x600.jpg

IMG_20180116_193526_570x600.jpg

Posted
3 minuty temu, Bogusik napisał:

O matusiu,czy ja dobrze widzę? Czyżby legowisko rozpracowane przez Bobika+jakiś pomagier?

received_930584027100284_450x600.jpeg

Z tego, co napisała Hania wynika, że to robota Mikuni.

To może być na tle nerwowym.

Posted
7 minut temu, Gabi79 napisał:

Albo potraktowała poduszkę jak dużego pluszaka.

Posted
25 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Bogusiu, ale Szafirka pise, że to Mika....

25 minut temu, Gabi79 napisał:

Nie zauważyłam wpisu Hani nad zdjęciami....Dzięki dziewczyny za sprostowanie :)

Posted

Czyli z Mikuli mała niszczycielka :(

Będziemy robić bazarek na nowe poslanka dla małpy:)

A Bobiś slicznie na zdjeciach wyszedł :*