Tyśka) Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 29 minut temu, b-b napisał: Śliczna sunia z Kawusi :) To teraz czarujemy dla niej domek :) 4 minuty temu, elficzkowa napisał: Rozczuliła mnie Kawa. Wyszłam z Elfikiem a ona została. Wracam i zaglądam do niej a Kawusia... zabrała moja rękawiczkę i śpi na niej. Słoneczko kochane. BIedactwo... pierwszy raz od bardzo wielu dni śpi spokojnie... w cieple... wie, że jesteś jej Aniołem :) Quote
Gusiaczek Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: kojarzę skądś spojrzenie Kawusi i to chyba spojrzenie psiaczka z Twojego avataru :) Chyba ta sama "rasa". hihi :) Na bank z tej samej hodowli :D Słodkie Dziewuszki <3 Quote
Tyśka) Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 21 minut temu, Gusiaczek napisał: Na bank z tej samej hodowli :D Słodkie Dziewuszki <3 Z pewnością! :) Marudziłam, że nie mam czasu i skapitulowałam... założyłam wątek staruszce, BŁAGAM - zajrzyjcie, pomagajcie... ja nie dam rady poprowadzić kolejnego wątku i sama pomóc suni... :( A cudne banerki od Istar i Chesti pojawiły się na pierwszej stronie wątku :) Quote
agat21 Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Super, że Kawusia już na wolności!!! :):):) Czekamy na nią z niecierpliwością, chociaż moje stado nawet nie wie, że czeka ;D Jako że Kawusia przyjeżdża w niedzielę wieczorem, wzięłam wolny poniedziałek, żeby czuwać nad integracją ;)) 1 Quote
elficzkowa Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Przed chwilą, agat21 napisał: Super, że Kawusia już na wolności!!! :):):) Czekamy na nią z niecierpliwością, chociaż moje stado nawet nie wie, że czeka ;D Jako że Kawusia przyjeżdża w niedzielę wieczorem, wzięłam wolny poniedziałek, żeby czuwać nad integracją ;)) Ja już czuję, że trudno mi będzie się z nią rozstać ale wiem, że trafi w dobre ręce . Quote
Tyśka) Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 3 minuty temu, agat21 napisał: Super, że Kawusia już na wolności!!! :):):) Czekamy na nią z niecierpliwością, chociaż moje stado nawet nie wie, że czeka ;D Jako że Kawusia przyjeżdża w niedzielę wieczorem, wzięłam wolny poniedziałek, żeby czuwać nad integracją ;)) Wspaniale! agat... brak mi słów! Dziękuję za to wolne :) na pewno to świetna decyzja. 1 minutę temu, elficzkowa napisał: Ja już czuję, że trudno mi będzie się z nią rozstać ale wiem, że trafi w dobre ręce . Aż taka słodziara i złodziej serc? :) Quote
agat21 Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Będę się starać Ci dorównać z tymi "dobrymi rękami" :) Choć pewnie nie będzie łatwo :) 1 Quote
elficzkowa Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 5 godzin temu, Nadziejka napisał: Czekamy z pozdrowieniami kciuuuukami Z kramiku zakonczonego na Grzesia i Kawunie wysylam ku cioci Elficzkowej 21 zl pozdrawiam Pieniądze już na koncie Kawy. Dziekujemy Quote
seramarias Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Jaka ona spragniona rodzinnego ciepła, swoich ludziów :( Jest śliczna, młodziutka, zdrowa, szybko domek znajdzie. Quote
Chesti Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 12 godzin temu, Istar19 napisał: Wśród tych niezbyt fajnych wieści, proszę trzymajcie kciuki za Fantę. Odezwali się do mnie starzy znajomi, którzy niedawno stracili swojego psa. Chcą jutro poznać Fantę i jakby się sobie spodobali to by ją zabrali do siebie. Oczywiście umowę podpiszą. Wysterylizują też już we własnym zakresie. Poprzedniego psa mieli kastrowanego, też z adopcji. wiedzą co i jak . Fanta zamieszkałaby w okolicy Bielsko Białej. Znajomi są fajnymi ludźmi ;) oczywiście jakieś wieści z nowego domu tez by były. Odwiedzić też nie ma problemu. Może to będzie akurat ten dom :) Fanta to jeden z tych psów co do których nie mam wątpliwości, że nie zagrzeją długo miejsca na tymczasie. Sama bym ją ukradła dla siebie gdybym akurat szukała psa ;) Ale oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby to był TEN domek :) 6 godzin temu, uxmal napisał: Jakie piękne i gustowne banerki. Dziękuję :* 6 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Kawusia już w domowych pieleszach, elficzkowa pewnie napisze więcej :) Z Kawusi też piękna dziewczyna. Tyś, ależ wy tam macie urodzaj. Szybko znajdzie domek. Quote
Tyśka) Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 Kawusia nie dowierza, że dogomaniacy się nią zachwycają :) przecież ona tyle czasu w kojcu... 1 Quote
elficzkowa Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Kawusia już po spacerku i śniadanku. Wychodziłam z nią o 23 a potem o 6 rano. Rankiem zrobiła tylko sioo i poszła dalej spać. Później wyszłam o 8, spacerek był dłuższy było sioo i koo i już ciągnęła do domku. Ponieważ mój Elfik bardzo zazdrosny to on został ze mną na noc a legowisko dla Kawy zaniosłam do pokoju Mamy. Ale legowisko z kocykiem nie było potrzebne. Wskoczyła Mamie do łóżka, wycałowała ją, za to została wymiziana i wyprzytulana i tak w objęciach razem przespały do rana ( dobrze, że poduszka jest duża to się zmieściły ! ). To psi ideał. Chodzi na smyczy, przytula się, rozdaje całuski, zostaje sama i nie płacze i jeszcze w dodatku ładna z niej dziewczynka ! W przytulisku dostała kropelki od pchełek. Wczoraj zauważyłam, że troszeczkę się drapie. Mam nadzieję, że to nie pchełki a tylko zmiana karmy. Kupiłam kropelki ale nie chciałabym aplikować jej tego bez potrzeby tym bardziej, że drapanie jest sporadyczne. Myślę, że kropelki pojadą razem z Kawusią a agat21 zdecyduje czy je podać. W domu było jej trochę za gorąco, przykręciłam kaloryfer. No ale do tej pory Kawusia mieszkała na zewnątrz więc to nie dziwne. Szybko się przyzwyczai. No i śpi teraz u Mamy na poduszce do góry brzusiem. 3 Quote
elficzkowa Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Mamy drugie spotkanie z kotami. Dzisiaj Kawa zobaczyła Misia Jogi i Karmelkę. Koty ją nie interesują. Misio Jogi najeżył się a Kawa zamachała ogonkiem ale bez zainteresowania. Natomiast Karmelka.... Karmelka spała na krześle i jak Kawa weszła kicia tylko wstała i popatrzyła na nią. Kawa podkuliła ogon i wycofała się. No ale Karmelka to kawał kota jest. 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 14 godzin temu, agat21 napisał: Będę się starać Ci dorównać z tymi "dobrymi rękami" :) Choć pewnie nie będzie łatwo :) Nie bądź taka skromna :) Przeca wiadomo, że dogomaniacy to super ludzie są :) A skoro Kawusia wpadła Ci w oko zanim ją zobaczyłaś na żywo to nie mam cienia wątpliwości, że będzie miała u Ciebie na DT jak u Pana Boga za piecem... żeby tylko potem DS Wam, Ciocie dorównał! 14 godzin temu, elficzkowa napisał: Pieniądze już na koncie Kawy. Dziekujemy I ja dziękuję :) Za Waszą pomoc! 12 godzin temu, seramarias napisał: Jaka ona spragniona rodzinnego ciepła, swoich ludziów :( Jest śliczna, młodziutka, zdrowa, szybko domek znajdzie. Oby faktycznie tak było, jak piszesz - że mała długo nie będzie czekać na swoją Rodzinę. Tą prawdziwą, bo byle jaką już miała... 1 godzinę temu, elficzkowa napisał: Kawusia już po spacerku i śniadanku. Wychodziłam z nią o 23 a potem o 6 rano. Rankiem zrobiła tylko sioo i poszła dalej spać. Później wyszłam o 8, spacerek był dłuższy było sioo i koo i już ciągnęła do domku. Ponieważ mój Elfik bardzo zazdrosny to on został ze mną na noc a legowisko dla Kawy zaniosłam do pokoju Mamy. Ale legowisko z kocykiem nie było potrzebne. Wskoczyła Mamie do łóżka, wycałowała ją, za to została wymiziana i wyprzytulana i tak w objęciach razem przespały do rana ( dobrze, że poduszka jest duża to się zmieściły ! ). To psi ideał. Chodzi na smyczy, przytula się, rozdaje całuski, zostaje sama i nie płacze i jeszcze w dodatku ładna z niej dziewczynka ! W przytulisku dostała kropelki od pchełek. Wczoraj zauważyłam, że troszeczkę się drapie. Mam nadzieję, że to nie pchełki a tylko zmiana karmy. Kupiłam kropelki ale nie chciałabym aplikować jej tego bez potrzeby tym bardziej, że drapanie jest sporadyczne. Myślę, że kropelki pojadą razem z Kawusią a agat21 zdecyduje czy je podać. W domu było jej trochę za gorąco, przykręciłam kaloryfer. No ale do tej pory Kawusia mieszkała na zewnątrz więc to nie dziwne. Szybko się przyzwyczai. No i śpi teraz u Mamy na poduszce do góry brzusiem. 14 minut temu, elficzkowa napisał: Mamy drugie spotkanie z kotami. Dzisiaj Kawa zobaczyła Misia Jogi i Karmelkę. Koty ją nie interesują. Misio Jogi najeżył się a Kawa zamachała ogonkiem ale bez zainteresowania. Natomiast Karmelka.... Karmelka spała na krześle i jak Kawa weszła kicia tylko wstała i popatrzyła na nią. Kawa podkuliła ogon i wycofała się. No ale Karmelka to kawał kota jest. czytam Cię tak elficzkowa i nie dowierzam... miód na serce, to co piszesz! Taka niesamowita sunia, a pomyśleć, że ona była w kojcu. Ciekawe jaka jest jej historia, skoro czystość zachowuje, chodzi na smyczy, śpi w łóżku... widać, że miała kiedyś dom i to nie taki podwórzowy... Dziękuję, że ją wyciągnęłyście... :( Quote
Chesti Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Złoty pies z tej naszej Kawusi :) Cudowne wieści! Jak już Fanta pójdzie do swojego domku (kciuki) to zrobię Kawusi jej własne banerki. Myślałam też o bazarku banerkowym, bo z tego co widziałam ten grudniowy cieszył się zainteresowaniem. Bazarek z fantami też będzie. Tak żeby było po równo, dla Kawy i dla staruszki. A jak wyglądają finanse Fanty? Czy jej DT (wybaczcie, piszę z telefonu i nie mam jak sprawdzić pisowni nicku) otrzymał chociaż zwrot kosztów przejazdu? Quote
Nesiowata Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 A nie pisałam, że Kawa też bywa słodka? 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 14 minut temu, Chesti napisał: Złoty pies z tej naszej Kawusi :) Cudowne wieści! Jak już Fanta pójdzie do swojego domku (kciuki) to zrobię Kawusi jej własne banerki. Myślałam też o bazarku banerkowym, bo z tego co widziałam ten grudniowy cieszył się zainteresowaniem. Bazarek z fantami też będzie. Tak żeby było po równo, dla Kawy i dla staruszki. A jak wyglądają finanse Fanty? Czy jej DT (wybaczcie, piszę z telefonu i nie mam jak sprawdzić pisowni nicku) otrzymał chociaż zwrot kosztów przejazdu? :) Bardzo Ci dziękuję! :) Mam nadzieję, że dzisiaj zaiskrzy pomiędzy Fantą a potencjalnym DS i Istar przyniesie najlepsze wieści. Pomysł przewspaniały! Dziękuję Ci! Jeżeli masz czas i chęci, to będę dozgonnie wdzięczna. Istar (DT Fanty) jest niezwykle skromna i sama się nie upomni o pieniążki. Przejazd opłacony, weterynarz też - rozliczenie jest na 1str, pierwszy post elficzkowa. Oczywiście prosiłam Istar, by określiła ile karmy zjada Fanta, ale Istar jest uparta ( :) ) i przekochana i na razie powiedziała, że na razie sobie radzą. Jednak czekam na rozliczenie jakieś - pieniądze na karmę jakoś by się znalazło, ja sama mogłabym dorzucić niewiele, ale zawsze coś... Mnie głupio zawsze przyjmować TAKĄ pomoc. Nie chcę, by Istar była stratna, bo jeszcze Patryk o mnie źle pomyśli, że wykorzystuję dobroć Istar:) 1 godzinę temu, b-b napisał: Wspaniałe wieści! Wspaniała Kawusia!!! :) :) cudowności z niej... na razie wydaje się być ideałem... dobrze, że nie gustuje w mruczkach, to mnie najbardziej cieszy :) 8 minut temu, Nesiowata napisał: A nie pisałam, że Kawa też bywa słodka? Miałaś rację, Nesiowata. I to tak w sposób zdrowy słodka: nie szkodzi zdrowiu, nie karmi złego cholesterolu :) A może wręcz obniżyć cholesterol, bo spacerki dobrze wpływają na układ krwionośny :) 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 13 godzin temu, Chesti napisał: Fanta to jeden z tych psów co do których nie mam wątpliwości, że nie zagrzeją długo miejsca na tymczasie. Sama bym ją ukradła dla siebie gdybym akurat szukała psa ;) Ale oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby to był TEN domek :) Dziękuję :* Z Kawusi też piękna dziewczyna. Tyś, ależ wy tam macie urodzaj. Szybko znajdzie domek. Coś wcześniej przeoczyłam Twój post, przepraszam... Trzymajmy kciuki za dzisiejsze spotkanie - oby oczarowała Rodzinę :) To prawda, śliczne psiaki, aż żal że jak się pomaga jednemu, to drugi zostaje... Cieszę się, że chociaż Fantusia z Kawusią dostały od dogomaniaków szansę na poprawę losu. Fajne, adopcyjne pieski... Quote
agat21 Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Dobre wieści o Kawusi. Mam nadzieję, że i u mnie z piesem i kotami się dogada. Jest tylko jeden powód dla którego na pewno będzie tęsknić za domem Elficzkowej - u mnie nie będzie spała w łóżku :D ! Quote
Madie Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Tyśka, ta kotka nadal potrzebuje pomocy? Mam wolny pokój chwilowo ;) Quote
Tyśka) Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 16 minut temu, Madie napisał: Tyśka, ta kotka nadal potrzebuje pomocy? Mam wolny pokój chwilowo ;) Naprawdę?! Wow, wspaniale! :) Byłabyś w stanie ją wziąć? To już piszę do Magdaleny, która wiezie Kawusię do W-wy czy byłaby w stanie wziąć tez kotkę. Będę musiała pewnie skombinować transporterek oraz poprosić gminę by znowu zrobili nam wyjątek i pozwolili wziąć kocicę w weekend, ale mam nadzieję, że nie będą robić problemów. 57 minut temu, agat21 napisał: Dobre wieści o Kawusi. Mam nadzieję, że i u mnie z piesem i kotami się dogada. Jest tylko jeden powód dla którego na pewno będzie tęsknić za domem Elficzkowej - u mnie nie będzie spała w łóżku :D ! Myślę, że skoro trzy koty na niej nie robią wrażenia, to i Twoje też będą ignorowane. Oby! Hehehe, to faktycznie będzie biedna. Quote
Madie Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Spoko, miejsce zaklepane. Tylko odrazu zaznaczam, że biorę ją jako DT, będzie szukała po sterylce nowego lokum. Quote
Tyśka) Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 24 minuty temu, Madie napisał: Spoko, miejsce zaklepane. Tylko odrazu zaznaczam, że biorę ją jako DT, będzie szukała po sterylce nowego lokum. Dziękuję Ci! :) Wiem, że DT, ale to jaki - z najwyższej półki. Możesz mi na PW wysłać swój nr telefonu? Niestety, przy kotce nic nie jest zrobione wetowo... :( miejmy nadzieję, że charakter ma adopcyjny... Quote
Tyśka) Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 Transport dla kici już jest, tzn. Magdalena zabierze koteczkę, ale nie mam transporterka... :( Quote
Recommended Posts