Radek Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Dnia 8.05.2020 o 10:46, Tyś(ka) napisał: Ugh, dzisiaj miałam kolejne zapytanie smsowe z serii tych "nie przeczytałem ogłoszenia". Bardzo podoba mi się określenie serii. 1 Quote
Nesiowata Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 Witaj inaczej odważna w pierwszy dzień nowego tygodnia. Podobno mamy przygotować się na powrót zimna. Nieciekawie to wygląda. Może tym razem te katastroficzne przewidywania choć częściowe nie spełnią się. Quote
Tyśka) Posted May 11, 2020 Author Posted May 11, 2020 Kochany darczyńcy Mimi. Bardzo dziękuję za wytrwałe wpłacanie na rudaskę. Jak wiecie, Mimi miała zbierane deklaracje na karmę, ale i na hotel (coroczne kolonie), na koszty weterynaryjne... ale Mimi ma obecnie nadwyżkę ok. 30-40 zł deklaracji stałych, jest bezpieczna w DT u jaguski i nie zapowiada się, aby miała trafić do hotelu... dlatego może ktoś z Was miałby ochotę swoją "górkę" przenieść na inną sunię w potrzebie? https://www.dogomania.com/forum/topic/351792-wywózka-do-schronu-już-za-rogiem-nieduża-kaleka-sunia-zbiera-deklaracje-zanim-będzie-za-późno/ Suczce brakuje jeszcze trochę deklaracji, aby mogła opuścić kojce miejskie i dostać szansę na lepsze życie. Pozwalam sobie tylko napisać ten post dlatego, że pobyt Mimi w DT to koszt około 60-70zł/msc, a wysokość jej stałych to 100zł i nadwyżką mogłaby się podzielić z innym pieskiem. Oczywiście pieniądze "na górkę", które ma się nie zmarnują, ale na razie są dość zamrożone... a może mogłyby uratować inne psie życie? Może ktoś z Was miałby takie życzenie, aby pomóc Polci? Wtedy uszanuję decyzję i nawet ją poprę. :) Zapraszam na wątek innej strachulki, również z miasta Mimisiowego. Może i do niej uśmiechnie się los? :) Quote
elik Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 17 minut temu, Tyś(ka) napisał: może ktoś z Was miałby ochotę swoją "górkę" przenieść na inną sunię w potrzebie? https://www.dogomania.com/forum/topic/351792-wywózka-do-schronu-już-za-rogiem-nieduża-kaleka-sunia-zbiera-deklaracje-zanim-będzie-za-późno/ Byłoby wspaniale, gdyby ktoś zdecydowałby się przenieść deklarację na Polcię. Jeszcze jedno psia życie zmieniłoby się na lepsze, na takie, jakie powinno być od początku. Quote
Radek Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 9 godzin temu, Nesiowata napisał: Podobno mamy przygotować się na powrót zimna Niektóre prognozy przewidują nawet opady śniegu nad ranem. Quote
Tyśka) Posted May 11, 2020 Author Posted May 11, 2020 17 godzin temu, jaguska napisał: Tysiu, to Twój czas, wszystko odłóż na bok i ciesz się każdą chwilą. Dziękuję <3 choć ciężko odłożyć wszystko na bok, bo... rozdzwoniły się telefony o Mimi ;) Oczywiście temat umiera jak proszę o adres e-mail i wypełnienie ankiety. Quote
Tyśka) Posted May 11, 2020 Author Posted May 11, 2020 2 godziny temu, elik napisał: Byłoby wspaniale, gdyby ktoś zdecydowałby się przenieść deklarację na Polcię. Jeszcze jedno psia życie zmieniłoby się na lepsze, na takie, jakie powinno być od początku. Też ucieszyłabym się :) 1 godzinę temu, Radek napisał: Niektóre prognozy przewidują nawet opady śniegu nad ranem. U mnie ponad 27* dzisiaj, a śnieg mieliśmy tydzień temu ;), za to na Kujawach wiem, że zaledwie 6* i zimno, więc tam śnieg mnie nie zdziwi. Quote
b-b Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Też ucieszyłabym się :) Tysiu jeśli chcesz mogę moją przenieś jeśli Mimiśka nie potrzebuje teraz kasji ;) Quote
b-b Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 Dnia 10.05.2020 o 08:42, jaguska napisał: Będziemy niezmiernie wdzięczne,.. Jutro wysyłam TZ na pocztę. Wyśle obróżkę- a raczej to co z niej odcięłam :) Quote
Tyśka) Posted May 11, 2020 Author Posted May 11, 2020 2 godziny temu, b-b napisał: Tysiu jeśli chcesz mogę moją przenieś jeśli Mimiśka nie potrzebuje teraz kasji ;) Dziękuję, zapisuję na wątku Polci :) Dzięki temu Polci brakuje już "tylko" 60zł, a Mimi ma w swojej sakiewce 90,- deklaracji, z czego jeszcze 20/25zł może być rozdysponowane na drugą bidulkę. :) 2 godziny temu, b-b napisał: Jutro wysyłam TZ na pocztę. Wyśle obróżkę- a raczej to co z niej odcięłam :) Dziękuję, b-b za ten coroczny prezent <3 PS: Dzisiaj od rana miałam urwanie telefonów... 5 telefonów oraz kilka smsów w sprawie Mimi (tzn ludzie nie wiedzieli o jakiego psa dzwonią, serwowali mi zagadkę do rozwiązania na dzieńdobry)... Tak, znowu uaktywnił się klub "nie przeczytałem ogłoszenia, pani dej mi pieska" :( Quote
Nesiowata Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Tyśka - wyłącz telefon! Teraz masz mieć czas dla siebie, Mimi poczeka - ma gdzie. Przywitam rudzielca zdrowia dla Jaguski życząc. Trzymajcie się. Quote
elficzkowa Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Wpłaty na konto Mimi: Patrycja96 - deklaracja na lipiec : 15 zł ( 11.05.2020) syn Patrycja96 - jednorazowa : 10 zł ( 11.05.2020) b-b - deklaracja za maj :10 zł ( 10.05.2020) Stan konta 12.05.2020 : 548,11 zł Quote
jaguska Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Moją deklarację też możesz przenieść na tą bidulkę. Majowa poszła na Mimi ale już czerwcową mogę wpłacać dla czarnulki tylko konto potrzebuję. Nesiu u nas zimno jak nie wiem co, a patrząc na prognozy kupiłam mały tunel foliowy taki 2x3 i go instaluję na warzywniaku, a trzy lata temu rozmontowałam solidny z drewnianą konstrukcją, a teraz będę miała małe lada co z castoramy Quote
Nesiowata Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 55 minut temu, jaguska napisał: Nesiu u nas zimno jak nie wiem co, a patrząc na prognozy kupiłam mały tunel foliowy taki 2x3 i go instaluję na warzywniaku, a trzy lata temu rozmontowałam solidny z drewnianą konstrukcją, a teraz będę miała małe lada co z castoramy Na dzisiejsza noc już nie zapowiadają przymrozków. Quote
Tyśka) Posted May 12, 2020 Author Posted May 12, 2020 7 godzin temu, Nesiowata napisał: Tyśka - wyłącz telefon! Teraz masz mieć czas dla siebie, Mimi poczeka - ma gdzie. Ojj, Nesiowata :) Przyznaję uczciwie, że i tak nie jestem taka "porządna" bo wczoraj nie zdołałam odebrać wszystkich telefonów od razu, ale jak oddzwaniałam to ludzie nie umieli mi powiedzieć o jakiego psa im chodzi. Na pewno w sobotę i niedzielę telefon będę mieć wyłączony, ale teraz staram się być jeszcze ciut uchwytna. 2 godziny temu, jaguska napisał: Moją deklarację też możesz przenieść na tą bidulkę. Majowa poszła na Mimi ale już czerwcową mogę wpłacać dla czarnulki tylko konto potrzebuję. Dziękuję :) Już pozwoliłam sobie zacytować Twoją wypowiedź na wątku Polci. Konta nie podeślę, bo sama nie wiem jeszcze na czyje konto będą wpłaty. 3 godziny temu, elficzkowa napisał: Wpłaty na konto Mimi: Dziękuję <3 Czy mogłabyś w rozliczeniu Mimi zaznaczyć (przy deklaracjach), że Istar19 zawiesiła swoją stałą, a b-b i Jaguska przeniosły na innego psa, aby wiedzieć ile deklaracji stałych Mimi ma faktycznie? Quote
jaguska Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Doszliśmy z Połówkiem do takiego wniosku, Mimi jest już z nami tak długo, że powinna zostać z nami, na stałe. Czekam zatem na decyzję Tysi. 9 Quote
Tyśka) Posted May 12, 2020 Author Posted May 12, 2020 O Boże <3 <3 <3 Najlepszy prezent ślubny dla mnie My też z TŻem myśleliśmy o Mimi, ale... my stale na walizkach, czekaliśmy więc... i... cichutko liczyliśmy na taki obrót sprawy ;). JAK JA SIĘ CIESZĘ! Czyli co... ogłoszenia zdejmować? :)))) 2 Quote
jaguska Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Tak, zdejmować i przepisać umowę adopcyjna na mnie. 1 Quote
Tyśka) Posted May 12, 2020 Author Posted May 12, 2020 Przed chwilą, jaguska napisał: Tak, zdejmować i przepisać umowę adopcyjna na mnie. Quote
elik Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 22 minuty temu, jaguska napisał: Doszliśmy z Połówkiem do takiego wniosku, Mimi jest już z nami tak długo, że powinna zostać z nami, na stałe. Czekam zatem na decyzję Tysi. Jagusia kochana, co za wspaniała decyzja. Myślałam o tym, ale daleka byłam od sugerowania Wam takiego rozwiązania.Takie decyzje powstają w sercu i głowie, a nie jako cudze pomysły. Ogromnie się cieszę i gratuluję z całego serca. Ogromnie się cieszę Waszym i Mimisiowym szczęściem :) Ale obiecaj jagsiu dalsze relacje z Mimisiowych wyczynów. 1 Quote
jaguska Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Nosiliśmy się z tą decyzją od dłuższego czasu i to ja się wahałam, Połówek już od dawna namawiał mnie na podjęcie takiej decyzji. Tak więc teraz zgodnie ja podjęliśmy. Zresztą Mimi wrosła nam w serca, a tego się nie da wyrwać jak zęba ;) 1 Quote
uxmal Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 No nareszcie :))) Miałam taką nadzieję :) Gratuluję decyzji:) 1 Quote
jaguska Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 11 minut temu, Tyś(ka) napisał: Najlepszy prezent ślubny dla mnie Bardzo mnie to cieszy :) Quote
Tyśka) Posted May 12, 2020 Author Posted May 12, 2020 Nie wiecie jak ja się cieszę :D Już przedzwoniłam kilku znajomych i TŻ i płaczę z radości. Dziękuję, Jagusko, dziękuję Tobie i Twojemu Mężowi. Jesteście cudowni! Moje marzenie się spełniło! A darczyńców i opiekunów Mimisi proszę o pomyślenie na kogo przeznaczyć pieniążki po Mimi. O rany, to się dzieje naprawdę? :) Quote
jaguska Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Co nie znaczy że nie będę Wam tu wrzucać fotek rozrabiary. Quote
Recommended Posts