Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Kobieto - czy Ty ju wstałaś czy dopiero masz zamiar spać?

Beniu - wesołego (choć zimnego) dnia  życzę.

Nesiowata, a może nasza kochana Elik stała się rannym ptaszkiem i będzie już tu z nami każdego dnia o tej porze...happy.gif 

Bo dobrze zaczynać dzień z naszą Benią. happy.gif  

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Nesiowata napisał:

Kobieto - czy Ty ju wstałaś czy dopiero masz zamiar spać?

Beniu - wesołego (choć zimnego) dnia  życzę.

Wtedy jeszcze nie zdążyłam się położyć, ale wkrótce po tym poście już zaległam w ciepłym łóżeczku, żeby po 4-rech godzinach już być na nogach  :)

Jak mam coś ważnego przygotować, nad czym muszę się skupić, to najlepiej pracuje mi się w nocy, kiedy jest idealna cisza, moje psiaki śpią i nie zaczepiają mnie do zabawy, a TZ niczego ode mnie nie potrzebuje :)  Teraz jest ok ale po południu pewnie padnę.

U nas było w nocy  -18 stopni, a teraz jest -17 brrrrr.

Znalezione obrazy dla zapytania zdjęcia nurka zima
Posted
3 godziny temu, Elisabeta napisał:

Nesiowata, a może nasza kochana Elik stała się rannym ptaszkiem i będzie już tu z nami każdego dnia o tej porze...happy.gif 

Bo dobrze zaczynać dzień z naszą Benią. happy.gif  

Ciężko mi będzie, bo zazwyczaj kładę się spać po północy, a wstaję zawsze o 6-tej więc tego snu nie mam za wiele, ale w sumie nie narzekam :)

Jest dobrze, a jak zamknę pewne sprawy, będzie jeszcze lepiej, żeby nie powiedzieć SUPER  :)

Ps

Ciągle to powtarzam  JAK  DOBRZE, ŻE JESTEŚCIE  

5a97bde725607_buziaczki3.jpg.512ceb7dd299f668a73b9fdf1f8c33eb.jpg

• Upvote 1
Posted

Eliczku, to życzę Ci, abyś szybko zamknęła "pewne sprawy" i porządnie się w końcu wyspała ! Za dużo obowiązków wzięłaś na siebie.

Tobie Eluś i wszystkim bywalcom tego wątku, życzę udanego i spokojnego dnia !

Posted
5 minut temu, Havanka napisał:

Eliczku, to życzę Ci, abyś szybko zamknęła "pewne sprawy" i porządnie się w końcu wyspała ! Za dużo obowiązków wzięłaś na siebie.

Tobie Eluś i wszystkim bywalcom tego wątku, życzę udanego i spokojnego dnia !

Bardzo dziękuję Eluniu :) 

Nie lubię stagnacji. Zawsze byłam zaangażowana w jakieś działania i pewnie już mi tak zostanie, ale ostatnio faktycznie zgromadziło się trochu za dużo spraw do załatwienia na wczoraj :)

Posted
30 minut temu, elik napisał:

Bardzo dziękuję Eluniu :) 

Nie lubię stagnacji. Zawsze byłam zaangażowana w jakieś działania i pewnie już mi tak zostanie, ale ostatnio faktycznie zgromadziło się trochu za dużo spraw do załatwienia na wczoraj :)

Ile my mamy ,wspólnego, Eluoczko2.gif

Posted

To już pracoholizm ;) Chyba trzeba kolejny kurs zorganizować dla dogomaniaków: kurs odpoczynku ;)

Nie róbcie nic kosztem zdrowia :( Niedobór snu to proszenie się o kłopoty: zdrowotne, psychiczne i każde inne.. :(

Posted
12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

To już pracoholizm ;) Chyba trzeba kolejny kurs zorganizować dla dogomaniaków: kurs odpoczynku ;)

Nie róbcie nic kosztem zdrowia :( Niedobór snu to proszenie się o kłopoty: zdrowotne, psychiczne i każde inne.. :(

Wiśta, wio łatwo powiedzieć  :)

Posted
3 godziny temu, b-b napisał:

Mam nadzieję, że już WAŻNE SPRAWY NA WCZORAJ się kończą :)

Buziaki i głaski zostawiam :)

Też mam taką nadzieję, a jak będzie, czas pokaże :)

Posted

Benitko...ty wiesz ;)

Miłego piątku Kochani!

Ja dzisiaj na popołudnie...do 22.00 w pracy ale chociaż weekend wolny mam.

• Like 1
Posted
19 minut temu, Nesiowata napisał:

Dzień dobry - jakoś nie widzę zapowiadanego ocieplenia. Trzymaj się ciepło!

Ja też nie widzę, Nesiowata...

Dobrej soboty dla Beni i dla nas wszystkich. happy.gif

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Dzień dobry - jakoś nie widzę zapowiadanego ocieplenia. Trzymaj się ciepło!

2 godziny temu, Elisabeta napisał:

Ja też nie widzę, Nesiowata...

Dobrej soboty dla Beni i dla nas wszystkich. happy.gif

Ja też nie widzę ocieplenia. Gorzej. Jest jeszcze zimniej :(   Dzisiaj rano było -17 stopni  brrrr

Już mi się marzy wiosna i radosne-sloneczko.gif

Posted

Nie pamiętam czy pisałam, że odnalazła mi się karteczka z numerem pani Krysi z Gorlic. Rozmawiałyśmy dość długo m.in. zapytałam czemu poprzedni piesek był u sąsiadki, a nie u męża podczas jej nieobecności. Otrzymałam długą i smutną odpowiedź, ale nie czuję się upoważniona, żeby o tym mówić. Powiem tylko, że było tak z powodu zawirowań w życiu małżonków, a nie z powodu braku miłości do zwierząt u męża.  Najdelikatniej jak potrafiłam, powiedziałam, że Benia jednak nie jest jeszcze gotowa do adopcji. Proponowałam, że mogę przesłać zdjęcia innych podobnych piesków gotowych do adopcji, ale pani Krysia podziękowała. Powiedziała, że teraz czeka ją kilka kilkudniowych wyjazdów i że w tej sytuacji najlepiej będzie, gdy poczeka z adopcją. Wyraziła nadzieję, że może Benia po jej powrocie będzie już gotowa do adopcji. Uprzedziłam, że jeśli zgłosi się w międzyczasie ktoś, komu będę mogła powierzyć Benię, to tak zrobię, ale pomogę jej w odnalezieniu pieska, którego będzie chciała adoptować.

Pani Krysia byłaby dobrym DS, ale dla pieska starszego niż Benia i jeśli po odbyciu tych podróży zadzwoni i nadal będzie chciała adoptować jakiegoś psiaka, to pomogę jej odnaleźć takiego na dogo.

Posted

W piątek odwiedziłam Benię. Byłam w pobliżu bo wiozłyśmy do Wieliczki szczeniaczka potrąconego przez auto a , że dt Beni jest rzut beretem to odwiedziłam królewnę.

Benia jest cudowna w relacjach z Opiekunami natomiast w stosunku do obcych nadal bardzo nieufna i niestety płochliwa.

Do mnie podeszła tylko raz , powąchała wyciągniętą dłoń i uciekła. Generalnie obszczekiwała mnie z bezpiecznej odległości i zwiewała .

Strasznie szkoda ,że Pani mieszka dość daleko.Benia nestety potrzebuje czasu żeby zaufać i gdyby to było blisko to kilka wizyt , wspólnie spędzony czas pomógłby przelamać nieufność i zmiana domu byłaby o wiele prostsza i bezpieczniejsza.

Benia z pewnością będzie próbowała ucieć , dom musi być mega odpowiedzialny i wiedzieć co można a czego nie.

Bardzo się tym martwię.

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

W piątek odwiedziłam Benię. Byłam w pobliżu bo wiozłyśmy do Wieliczki szczeniaczka potrąconego przez auto a , że dt Beni jest rzut beretem to odwiedziłam królewnę.

Benia jest cudowna w relacjach z Opiekunami natomiast w stosunku do obcych nadal bardzo nieufna i niestety płochliwa.

Do mnie podeszł tylko raz , powąchała wyciągniętą dłoń i uciekła. Generalnie obszczekiwała mnie z bezpiecznej odległości i zwiewała .

Strasznie szkoda ,że Pani mieszka dość daleko.Benia nestety potrzebuje czasu żeby zaufać i gdyby to było blisko to kilka wizyt , wspólnie spędzony czas pomógłby przelamać nieufność i zmiana domu byłaby o wiele prostsza i bezpieczniejsza.

Benia z pewnością będzie próbowała ucieć , dom musi być mega odpowiedzialny i wiedzieć co można a czego nie.

Bardzo się tym martwię.

Dziękujemy ,Basiu za relację :)  ja widzę też pozytywne strony, ponieważ jak piszesz ... w relacjach z opiekunami jest cudowna! ja bardzo wierzę ,że jak Benia poczuje się kochana to ... będzie cudowna! :)  a już nasza Ela , zadba o to , żeby opiekunowie byli .. cudowni!ok2.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, anica napisał:

Dziękujemy ,Basiu za relację :)  ja widzę też pozytywne strony, ponieważ jak piszesz ... w relacjach z opiekunami jest cudowna! ja bardzo wierzę ,że jak Benia poczuje się kochana to ... będzie cudowna! :)  a już nasza Ela , zadba o to , żeby opiekunowie byli .. cudowni!ok2.gif

Aniu tego to jestem pewna. Ela każdy dom prześwietli i oceni lepiej od tomografu:).

• Upvote 3
Posted
3 godziny temu, anica napisał:

Anico, trzymam się nadziei, którą daje Twój post. happy.gif Ale bardzo mi Beni żal... Ciężko żyć z takimi lękami... Kochana Beniusia.0heart.gif

• Like 1