Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
34 minuty temu, kiyoshi napisał:

. . .

no i mam dobrą wiadmość:

pojawił sie także "sponsor" na drugą brakującą stówkę, więc...robimy te badania;)

. . .

A tym sponsorem jest Huzar :)  wspaniały pies, który długo czekał na DS, ale ma teraz tak wspaniały DS, a w nim bardzo dobrych Ludzi, że ja sama, gdybym musiała, chętnie do takiego właśnie domu bym się adoptowała :)

Bardzo proszę o nr konta.

• Upvote 3
Posted
11 minut temu, elik napisał:

A tym sponsorem jest Huzar :)  wspaniały pies, który długo czekał na DS, ale ma teraz tak wspaniały DS, a w nim bardzo dobrych Ludzi, że ja sama, gdybym musiała, chętnie do takiego właśnie domu bym się adoptowała :)

Bardzo proszę o nr konta.

Elu bardzo dziękuje Tobie i Twojej koleżance ;) że pomyślałyście o Reksiu...jestem ogromnie wdzięczna! Trzymam tez kciuki ogromniaste za aklimatyzacje Huzara.

Już śle co potrzeba:)

• Upvote 2
Posted
59 minut temu, bou napisał:

A to chyba czegos nie rozumiem...koszt oznaczenia IGF-1 u ludzi to mniej więcej 70 - 100 zł.

Dopytajcie dokladnie o jakie badanie chodzi.(nie zmienia to faktu,ze - jak wyzej wspomniałam- dorzucę sie do badania).

Nie mam pojęcia dlaczego jest taka różnica w cenie :-( zadzwonię jutro do drugiej lecznicy dopytać o cenę tego badania.

Posted
1 minutę temu, kasiainat napisał:

Nie mam pojęcia dlaczego jest taka różnica w cenie :-( zadzwonię jutro do drugiej lecznicy dopytać o cenę tego badania.

tzn. ja myśle jednak Kasiu, że róznica wynika z tego, że jedne badania dotyczą człowieka, a drugie psa...ale jak masz możliwośc (i siłe) to dopytaj. Będziemy już wiedziały 'dobitnie' na czym stoimy....

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Bou...tak mówiła Pani wet Kasi...może poproszę Kasie, żeby napisała, ale sądze, że nie pomieszałam niczego z naszej rozmowy...

Może zwyczajnie dla psów to badanie kosztuje więcej? nie wszystko da sie przełożyć między gatunkami bezproblemowo... będziemy miały na pewno paragon (fakture?) - od razu Kasiu o to bardzo proszę.

Na pewno wezmę paragon . Wstawiam od razu zaległe za behawiorystę i od weta. 

IMG_8797.JPG

IMG_8798.JPG

IMG_8799.JPG

• Upvote 1
Posted
Dnia ‎2017‎-‎09‎-‎19 o 20:59, Moli@ napisał:s

Trzeba pamiętać że chłopczyk jest obustronny wnęter... i zachowanie pasuje jak ulał. Wnętry to trudne psy...bojaźliwe, uparte, często mają problemy z opanowaniem emocji.

Trzeba jeszcze zapytać panią doktor, czy miała do czynienia z obustronnym wnętrem, dwuletnim. Bo może diagnozuje po tym, co widziała kiedyś (raz), a nie zna czegoś, co też wyjaśniałoby Reksia zachowanie.

• Upvote 1
Posted
Dnia 15.09.2017 o 22:19, mar.gajko napisał:

pomiar GH, pomiar IGF-1, a najlepiej zbadać czynność wydzielniczą przysadki w stosunku do innych hormonów, robi się jeden złożony test stymulacji.

pomiar GH - to ok. 30 zł w zależności od regionu, IGF-1 - ok. 80 zł. Test złożony pewnie ok. 400 zł - nie znalazłam w cennikach.

Dziewczyny, ja pisałm o cenach badań. Ok. 400 kosztuje test symulacji.

Pomiary GH i IGF-1, ceny jak wyżej. Mniej więcej.

Posted
32 minuty temu, rozi napisał:

Na zwierzętach zawsze kasuje się więcej - mała zabaweczka dla dziecka kosztuje np. 10zł, a podobna dla pieska, w zoologicznym, 20-30zł.

To jest b.prawdopodobne.

@Kasiu,@Kiyoshi - w żadnym wypadku nie doszukujcie sie podejrzliwości,czy jakis niejasnych intencji w tym,co piszę!Głośno myślę,po prostu.

@Mar.Gajko - o tym własnie napisałam wyżej.("IGF-1, ceny jak wyżej. Mniej więcej.")

Posted

Dziewczęta, jestem w kontakcie z Idexx - to najlepsze laboratorium w kraju, czy moge prosić szybciutko o mail tej Pani weterynarz, która się opiekuje Reksiem. Bo oni proszą o kontakt z wetem. Pilnie. Omówili by badania. I może jakąś zniżkę by się dało :) w ramach współpracy.

Posted
6 minut temu, mar.gajko napisał:

Dziewczęta, jestem w kontakcie z Idexx - to najlepsze laboratorium w kraju, czy moge prosić szybciutko o mail tej Pani weterynarz, która się opiekuje Reksiem. Bo oni proszą o kontakt z wetem. Pilnie. Omówili by badania. I może jakąś zniżkę by się dało :) w ramach współpracy.

Dziekuje :) zaraz napisze do Kasi w tej sprawie

Posted
46 minut temu, mar.gajko napisał:

Pisze do Ciebie na priv

Posted
21 godzin temu, mar.gajko napisał:

Kiyoshi, czy napisałyście do tego pana dra z Lublina o jakieś info o przypadkach?

skontaktujemy się na pewno, jak tylko potwierdzimy ostatecznie diagnoze

10 godzin temu, mar.gajko napisał:

udało się:) laboratorium i Pani doktor skontaktowali się:) i ...dzięki mar.gajko dostałyśmy zniżkę :D (DZIĘKUJE CAŁYM SERCEM!)

Krew Reksia do badań zostanie pobrana w poniedziałek. Musi to byc początek tygodnia ponieważ w stanie zamrożenia musi być jak najszybciej przewieziona do Niemiec i tam poddana od razu analizie. Stąd też cena którą podała nam Pani doktor.. spora jej część to koszt transportu.

W Polsce nie ma laboratorium, które wykonałoby takie badanie u psa. Muszą tu być trochę inne procedury i środki ostrożności. To wszystko jest potwierdzone w rozmowie między Panią wet a lab Idexx.

Posted
6 minut temu, kiyoshi napisał:

skontaktujemy się na pewno, jak tylko potwierdzimy ostatecznie diagnoze

udało się:) laboratorium i Pani doktor skontaktowali się:) i ...dzięki mar.gajko dostałyśmy zniżkę :D

Krew Reksia do badań zostanie pobrana w poniedziałek. Musi to byc początek tygodnia ponieważ w stanie zamrożenia musi być jak najszybciej przewieziona do Niemiec i tam poddana od razu analizie. Stąd też cena którą podała nam Pani doktor.. spora jej część to koszt transportu.

W Polsce nie ma laboratorium, które wykonałoby takie badanie u psa. Muszą tu być trochę inne procedury i środki ostrożności. To wszystko jest potwierdzone w rozmowie między Panią wet a lab Idexx.

Czyli Reksio będzie u p. Wet w poniedziałek. Czy Kasia może zapytać o rokowania i postępowanie i jamniczkę

Posted
2 godziny temu, Aska7 napisał:

Czyli Reksio będzie u p. Wet w poniedziałek. Czy Kasia może zapytać o rokowania i postępowanie i jamniczkę

tak, tak, o wszystko zapyta i dowie się co tylko można;)

edit: chociaż chyba najwięcej dowiemy sie, gdy już dostaniemy wyniki badań z Niemiec