elik Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 34 minuty temu, kiyoshi napisał: . . . no i mam dobrą wiadmość: pojawił sie także "sponsor" na drugą brakującą stówkę, więc...robimy te badania;) . . . A tym sponsorem jest Huzar :) wspaniały pies, który długo czekał na DS, ale ma teraz tak wspaniały DS, a w nim bardzo dobrych Ludzi, że ja sama, gdybym musiała, chętnie do takiego właśnie domu bym się adoptowała :) Bardzo proszę o nr konta. 3 Quote
kiyoshi Posted September 21, 2017 Author Posted September 21, 2017 11 minut temu, elik napisał: A tym sponsorem jest Huzar :) wspaniały pies, który długo czekał na DS, ale ma teraz tak wspaniały DS, a w nim bardzo dobrych Ludzi, że ja sama, gdybym musiała, chętnie do takiego właśnie domu bym się adoptowała :) Bardzo proszę o nr konta. Elu bardzo dziękuje Tobie i Twojej koleżance ;) że pomyślałyście o Reksiu...jestem ogromnie wdzięczna! Trzymam tez kciuki ogromniaste za aklimatyzacje Huzara. Już śle co potrzeba:) 2 Quote
kasiainat Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 59 minut temu, bou napisał: A to chyba czegos nie rozumiem...koszt oznaczenia IGF-1 u ludzi to mniej więcej 70 - 100 zł. Dopytajcie dokladnie o jakie badanie chodzi.(nie zmienia to faktu,ze - jak wyzej wspomniałam- dorzucę sie do badania). Nie mam pojęcia dlaczego jest taka różnica w cenie :-( zadzwonię jutro do drugiej lecznicy dopytać o cenę tego badania. Quote
kiyoshi Posted September 21, 2017 Author Posted September 21, 2017 1 minutę temu, kasiainat napisał: Nie mam pojęcia dlaczego jest taka różnica w cenie :-( zadzwonię jutro do drugiej lecznicy dopytać o cenę tego badania. tzn. ja myśle jednak Kasiu, że róznica wynika z tego, że jedne badania dotyczą człowieka, a drugie psa...ale jak masz możliwośc (i siłe) to dopytaj. Będziemy już wiedziały 'dobitnie' na czym stoimy.... Quote
kasiainat Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Bou...tak mówiła Pani wet Kasi...może poproszę Kasie, żeby napisała, ale sądze, że nie pomieszałam niczego z naszej rozmowy... Może zwyczajnie dla psów to badanie kosztuje więcej? nie wszystko da sie przełożyć między gatunkami bezproblemowo... będziemy miały na pewno paragon (fakture?) - od razu Kasiu o to bardzo proszę. Na pewno wezmę paragon . Wstawiam od razu zaległe za behawiorystę i od weta. 1 Quote
kiyoshi Posted September 21, 2017 Author Posted September 21, 2017 Dzięki Kasiu, ten ostatni pokryłam ze swoich z odrobinką dodatku za paliwo. Quote
rozi Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Na zwierzętach zawsze kasuje się więcej - mała zabaweczka dla dziecka kosztuje np. 10zł, a podobna dla pieska, w zoologicznym, 20-30zł. Quote
Radek Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Od wczesnego popołudnia nie zaglądałem tutaj, a tyle się dzieje. Quote
Aska7 Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Radek, Tobie to i żółwie by pouciekały : ) 1 Quote
rozi Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Dnia 2017-09-19 o 20:59, Moli@ napisał:s Trzeba pamiętać że chłopczyk jest obustronny wnęter... i zachowanie pasuje jak ulał. Wnętry to trudne psy...bojaźliwe, uparte, często mają problemy z opanowaniem emocji. Trzeba jeszcze zapytać panią doktor, czy miała do czynienia z obustronnym wnętrem, dwuletnim. Bo może diagnozuje po tym, co widziała kiedyś (raz), a nie zna czegoś, co też wyjaśniałoby Reksia zachowanie. 1 Quote
mar.gajko Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Dnia 15.09.2017 o 22:19, mar.gajko napisał: pomiar GH, pomiar IGF-1, a najlepiej zbadać czynność wydzielniczą przysadki w stosunku do innych hormonów, robi się jeden złożony test stymulacji. pomiar GH - to ok. 30 zł w zależności od regionu, IGF-1 - ok. 80 zł. Test złożony pewnie ok. 400 zł - nie znalazłam w cennikach. Dziewczyny, ja pisałm o cenach badań. Ok. 400 kosztuje test symulacji. Pomiary GH i IGF-1, ceny jak wyżej. Mniej więcej. Quote
bou Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 32 minuty temu, rozi napisał: Na zwierzętach zawsze kasuje się więcej - mała zabaweczka dla dziecka kosztuje np. 10zł, a podobna dla pieska, w zoologicznym, 20-30zł. To jest b.prawdopodobne. @Kasiu,@Kiyoshi - w żadnym wypadku nie doszukujcie sie podejrzliwości,czy jakis niejasnych intencji w tym,co piszę!Głośno myślę,po prostu. @Mar.Gajko - o tym własnie napisałam wyżej.("IGF-1, ceny jak wyżej. Mniej więcej.") Quote
mar.gajko Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Kiyoshi, czy napisałyście do tego pana dra z Lublina o jakieś info o przypadkach? Quote
Radek Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 7 godzin temu, Aska7 napisał: Radek, Tobie to i żółwie by pouciekały : ) Coś w tym jest;) Quote
Aska7 Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 13 godzin temu, Aska7 napisał: Ja też dam stówę Poproszę konto Quote
mar.gajko Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Dziewczęta, jestem w kontakcie z Idexx - to najlepsze laboratorium w kraju, czy moge prosić szybciutko o mail tej Pani weterynarz, która się opiekuje Reksiem. Bo oni proszą o kontakt z wetem. Pilnie. Omówili by badania. I może jakąś zniżkę by się dało :) w ramach współpracy. Quote
kiyoshi Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 6 minut temu, mar.gajko napisał: Dziewczęta, jestem w kontakcie z Idexx - to najlepsze laboratorium w kraju, czy moge prosić szybciutko o mail tej Pani weterynarz, która się opiekuje Reksiem. Bo oni proszą o kontakt z wetem. Pilnie. Omówili by badania. I może jakąś zniżkę by się dało :) w ramach współpracy. Dziekuje :) zaraz napisze do Kasi w tej sprawie Quote
kiyoshi Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Poproszę konto Asiu podesle wieczorem- nardzo dziekuje Quote
kiyoshi Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 46 minut temu, mar.gajko napisał: Dziewczęta, jestem w kontakcie z Idexx - to najlepsze laboratorium w kraju, czy moge prosić szybciutko o mail tej Pani weterynarz, która się opiekuje Reksiem. Bo oni proszą o kontakt z wetem. Pilnie. Omówili by badania. I może jakąś zniżkę by się dało :) w ramach współpracy. Pisze do Ciebie na priv Quote
anica Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Zaglądam z serdecznościami , nadrabiam zaległości :) Quote
kiyoshi Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 21 godzin temu, mar.gajko napisał: Kiyoshi, czy napisałyście do tego pana dra z Lublina o jakieś info o przypadkach? skontaktujemy się na pewno, jak tylko potwierdzimy ostatecznie diagnoze 10 godzin temu, mar.gajko napisał: Dziewczęta, jestem w kontakcie z Idexx - to najlepsze laboratorium w kraju, czy moge prosić szybciutko o mail tej Pani weterynarz, która się opiekuje Reksiem. Bo oni proszą o kontakt z wetem. Pilnie. Omówili by badania. I może jakąś zniżkę by się dało :) w ramach współpracy. udało się:) laboratorium i Pani doktor skontaktowali się:) i ...dzięki mar.gajko dostałyśmy zniżkę :D (DZIĘKUJE CAŁYM SERCEM!) Krew Reksia do badań zostanie pobrana w poniedziałek. Musi to byc początek tygodnia ponieważ w stanie zamrożenia musi być jak najszybciej przewieziona do Niemiec i tam poddana od razu analizie. Stąd też cena którą podała nam Pani doktor.. spora jej część to koszt transportu. W Polsce nie ma laboratorium, które wykonałoby takie badanie u psa. Muszą tu być trochę inne procedury i środki ostrożności. To wszystko jest potwierdzone w rozmowie między Panią wet a lab Idexx. Quote
Aska7 Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 6 minut temu, kiyoshi napisał: skontaktujemy się na pewno, jak tylko potwierdzimy ostatecznie diagnoze udało się:) laboratorium i Pani doktor skontaktowali się:) i ...dzięki mar.gajko dostałyśmy zniżkę :D Krew Reksia do badań zostanie pobrana w poniedziałek. Musi to byc początek tygodnia ponieważ w stanie zamrożenia musi być jak najszybciej przewieziona do Niemiec i tam poddana od razu analizie. Stąd też cena którą podała nam Pani doktor.. spora jej część to koszt transportu. W Polsce nie ma laboratorium, które wykonałoby takie badanie u psa. Muszą tu być trochę inne procedury i środki ostrożności. To wszystko jest potwierdzone w rozmowie między Panią wet a lab Idexx. Czyli Reksio będzie u p. Wet w poniedziałek. Czy Kasia może zapytać o rokowania i postępowanie i jamniczkę Quote
kiyoshi Posted September 22, 2017 Author Posted September 22, 2017 2 godziny temu, Aska7 napisał: Czyli Reksio będzie u p. Wet w poniedziałek. Czy Kasia może zapytać o rokowania i postępowanie i jamniczkę tak, tak, o wszystko zapyta i dowie się co tylko można;) edit: chociaż chyba najwięcej dowiemy sie, gdy już dostaniemy wyniki badań z Niemiec Quote
Radek Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Niesamowite jest, ile osób dobrej woli zaangażowało się, żeby pomóc Reksiowi. 1 Quote
Recommended Posts