Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
15 godzin temu, helli napisał:

Bo Bubu nie ma spineczki i kiteczki na głowie?  Hehe

Też tak myślę, kiteczka i spineczka jeszcze dodają Biance uroku. 

15 godzin temu, Poker napisał:

Ale się uśmiałam z taczki.Musi to świetnie wyglądać. Ciekawe dlaczego nie dzwonią o Bubu. Ona jest też bardzo urocza.

Bubu też bardzo się podoba; myślę, że po wizytach będzie wiadomo...

A na razie  Znalezione obrazy dla zapytania emotki, gify, chociaż dziś u nas więcej deszczu niż słońca

Posted
Dnia 12.07.2017 o 22:38, azalia napisał:

Trzymam kciuki za najlepsze domy dla ślicznotek.

Dziekuje ze trzymasz i przepraszam Cie calym sercem za wcisniecie zlej strzalki niechcac :(

Lubie to przeciez- mam nadzieje ze 'odwrocilam' co zle zrobilam

Posted

Dziś i następne dni wizyty przedadopcyjne - coś zaczyna się dziać, ale Bianka w cieczce, więc na razie jej nie wydam. Bubu straszliwie niszczy - rozgryzła drugą obrożę p/kleszczową łącznie z klamerką (koleżanka zrobi zdjęcie - poślę kiyoshi). Efektem była s...czka, jak stąd na księżyc. Ma zabawki do gryzienia, ale woli sama wybierać obiekt niszczenia. Bianka napastuje potencjalnych amantów, nawet tych wykastrowanych, a w domu ćwiczy pompki na Bubu. Sodoma i Gomora. Znalezione obrazy dla zapytania emotki wstyd

Wczoraj była piękna pogoda, a dziś mokro i zimno; co się dzieje z tym klimatem 

Znalezione obrazy dla zapytania emotki na dzień dobry słonecznej i ciepłej pogody.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Masz niezłą polkę z suczynkami. Nie zazdroszczę.

podaj nr konta, bo mam  z bazarku 20 zł dla suniek.

Poker- numer konta suniek jest mój..masz? czy podesłać ?

Dziękuje w imieniu sybil i kudełek za pomoc

Posted

Miałam dziś 8 maili z pytaniem o Bianke....w tym ostatni, że Pani o 9 jutro przyjdzie ją obejrzeć i prosi o adres...

Ciekawe ile sybil miałaś telefonów? skoro samych maili było 8!!!

czy jakies domki wstępnie wybrane? jutro pogadamy;)

Posted

hihi:) na pewno dobre skojarzenie helli:)

Dziś usunęłam ogłoszenia suniek, bo było mnóstwo telefonów i maili, a z tego co rozmawiałam z Ewą domy już sa wybrane.

Na konto suniek wpłynęlo 20 zł od POKER:) Dziękuje ślicznie

Czekam tez na wydatki Sybil. Pisz wszystko ile za co zapłaciłaś to zwrócę na Twoje konto;)

Posted

to może ja napisze, bo mamy pewnien problem z suniami.

Rozmawiałam z Ewą i wiem, że co jakiś czas zdarzają sie Bience i tak samo Bubu dziwne luźne kupy jakby ze śluzem. Raz jest normalny kał, a raz taki...Do tego bardzo śmierdzące gazy...

Podpowiedziałam Ewie że to mogą być lambrie (jak było u Lenki i innych psów z Radys), ale wet gdzie chodzi Ewa powiedział, że to mało prawdopodobne, ze względu na gazy. Jego zdaniem sunie mogą mieć problemy z trzustką i watrobą i zalecił szczegółowe badania krwi, by to wykluczyć..

Ja jednak mam duże wątpliwości, czy to możliwe, by obie na raz, w dodatku młodziutkie sunie zachorowały na trzustkę i/ lub watrobę?? czy takie szczegółowe badania mają sens?

czy to nie jest raczej kwestia karmienia? może za dużo troszkę? a może coś im nie pasuje...jakaś alergia?

Czy ktoś z Was mógłby coś doradzić? czy ma sens wydawać kase na tak szczególowe badania???

Ewa kupiła dla Bianki płyn do zakrapiania oczu, bo pojawiło sie zaropienie- 14,98 zł

i dwie obroże przeciwpchelne za 35 zł

Posted

Podczytuję Was troszkę,ale na pisanie czasu brakuje.
Miałam na tymczasie maltańczyka i na początku też był problem niemiłych gazów jakby co najmniej owczarek puścił,a i koo różne bywało.
Mój wet na wstępie zapytał co maluch je,że może ma za ciężkie jedzonko.Dawałam to samo co Tinkowi-puszki animondy wołowina z kurczakiem i sucha Josera Sensi Plus.Doradził zmienić karmę dla malucha na lżejszą typu królik lub sam drób i inną suchą.Po zmianie puszek i suchej gazy ustały i brzuszek się unormował.Gotowałam czasami chudego kurczaka(bez skór,bo mój Amik nie może) i też żadnych gazików maltańczyk nie miał.
Przed przyjazdem do mnie jadł tylko puszki Applaws,ale dla mnie za drogie były.

Maluchy mają delikatniejsze  brzuszki.

Sybisiu,o Shadku piszę,spróbuj może  przez tydzień -dwa podać jakieś leciutkie jedzonko.

Posted

Dzieki dziewczyny za rady

Ja jestem dokladnie tego samego zdania. Sunia mialy porzadne odrobaczenie a w przypadku takuch problemow to ewidentnie wydaje mi sie ze albo sunie jedza za duzo albo cos im nie sluzy

Nie wiem czy sybil bedzie jeszcze 'eksperymentowac' z karma czy raczej juz nowe domy powinny zostac przeszkolone co i jak podawac

Sama osobiscie jestem jednak zwolenniczka dobrej suchej karmy.Gotowane jedzenie nie zawsze jest w pelni zbilansowane

Posted

Też uważam, że to kwestia jedzenia.
Naczytałam się o suchych (a zwłaszcza o nieetycznej produkcji większości z nich) i jestem ich przeciwniczką akurat. Wychowałam się wśród barfowców, a w mojej rodzinie zawsze gotowało się psom. Suche u nas jest z przymusu (musimy, bo pies nie tknie mokrego, a rodzina nie zna się na barfie), ale kolejny pies będzie na BARFie. Koty suchego w ogóle nie jedzą, bo kotom suche bardzo szkodzi.
Psy w naturze też nie jedzą codziennie zbilansowanych posiłków, im się to bilansuje w ciągu tygodnia-miesiąca. ;) Ważne to nie zwariować.

Ale fakt, w tym przypadku może warto spróbować delikatnie zmienić dietę.

Posted

Przy kłopotach z trawieniem dobrze sprawdza się dieta lekkostrawna. Jeśli podanie chudego kurczaka z ryżem i marchewką  nie pomoże, ja bym sprawdziła te lamblie nawet u innego weta. Badania też są wskazane jeśli mają być sterylizowane? Czytam od dziś więc mogło mi coś umknąć ;). Żywienie dobrze zbilansowanym suchym jest na pewno lepsze niż puszki. A co słychać u pozostałych  malutkich 5?

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, wiosenka napisał:

Przy kłopotach z trawieniem dobrze sprawdza się dieta lekkostrawna. Jeśli podanie chudego kurczaka z ryżem i marchewką  nie pomoże, ja bym sprawdziła te lamblie nawet u innego weta. Badania też są wskazane jeśli mają być sterylizowane? Czytam od dziś więc mogło mi coś umknąć ;). Żywienie dobrze zbilansowanym suchym jest na pewno lepsze niż puszki. A co słychać u pozostałych  malutkich 5?

mają być sterylizowane, ale w swoich domach. Bianka jest w trakcie cieczki, a Bubu prawdopodobnie tuż przed więc sterylka może być najszybciej za 3 miesiące