Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z tym wysiusianiem do miski przypomnialo mi sie wydarzenie z zycia mojego najmlodszego syna. Przy wyjsciu z przedszkola czekal pies, jako ze byl syn zwierzolubny, zaczal go przytulac. Ten w podziece ugryzl go w policzek. No to pies do weterynarza na obserwacje. Musialam przynosic codziennie karme do weterynarza-w tamtych czasach dla psa byla kaszanka. Elegancko zjadl swoja porcje, a pozniej zalatwil swoje kooo w miseczke. Byl baaardzo dobrze wychowanym psem no i eleganckim. W ostatnim dniu obserwacji wypuscilismy go z klatki, ten wzial nogi za pas i rozmyl sie we mgle. A synowi byly zaoszczedzone zastrzyki.

Posted
Dnia 28.03.2017 o 15:26, Mazowszanka13 napisał:

Przelałam na konto Onaa  200 zł z bazarku dla Amelki :)

Proszę o potwierdzenie wpłaty.

Ależ prezent Amelka dostała :), pieniążki już na koncie suni, bardzo dziękujemy 0heart.gif .

Dnia 28.03.2017 o 17:33, Janka@ napisał:

poszła stała za marzec i kwiecień 20 zł.

Dziękujemy 0heart.gif :) pieniążki już u Amelki.

Wpłynęły jeszcze pieniążki dla Amelki od

Iwona KW 0heart.gif - 30zł

dorota1 0heart.gif - 20zł (III,IV)

ślicznie dziękuję :).

Posted

Wieści z dt - Amelka jest grzeczna i zachowuje w domu czystość, bardzo lubi wylegiwać się na fotelu :). Lubi też chować - zakopywać w ogródku - różne rzeczy.  

Została wykąpana ponieważ miała sporo pchełek. Została też odrobaczona. Jutro ma iść do weta na ogólny przegląd, ważenie, a za jakieś dwa tygodnie trzeba będzie zrobić szczepienie przeciwko wściekliźnie.

A tutaj foteczki uroczej Amelci :).

56509254bddca3d9.jpg

516560015485e1dbgen.jpg

765e855ba4d7e776gen.jpg

• Upvote 5
Posted

Onaa szczepienie p. wściekliżnie sunia na pewno miała w schronisku- nie dostałyście książeczki ani zaświadczenia żadnego? trzeba dorobić reszte szczepień i radziłabym umawiać sterylizacje;)

Sunia cud- miód <3 <3

Posted
45 minut temu, kiyoshi napisał:

Onaa szczepienie p. wściekliżnie sunia na pewno miała w schronisku- nie dostałyście książeczki ani zaświadczenia żadnego? trzeba dorobić reszte szczepień i radziłabym umawiać sterylizacje;)

Sunia cud- miód <3 <3

Myślę że Onaa miała na myśli wirusówki. Na pewno wścieklizna była w schronie  robiona

Posted
4 godziny temu, kiyoshi napisał:

Sunia cud- miód <3 <3

Kiyoshi z tego co Onaa pisała mi, to Amelka chyba jest juz wysterylizowana, Taki bonus od Radys:)..

Amelka ma sliczny kolor futerka:)

Posted
2 godziny temu, AniaB napisał:

Kiyoshi z tego co Onaa pisała mi, to Amelka chyba jest juz wysterylizowana, Taki bonus od Radys:)..

Amelka ma sliczny kolor futerka:)

na pewno? ma wpis w książeczce?

Posted

Sunia była dzisiaj u weta, bardzo grzecznie dała się zbadać - waży 10kg a ja byłam pewna że więcej :). Zbadana, serduszko, ząbki ok. Szczepienie przeciwko wściekliźnie kończy się jej 18 kwietnia dlatego musimy wtedy zaszczepić. A potem na wirusówki. W książeczce ma że po sterylizacji jest i faktycznie ma bliznę.

Koszt wizyty to 22zł za preparat na te  różne insekty a sama wizyta gratis od weta, odrobaczenie od dt.

• Upvote 2
Posted

Dawno nikt nie odwiedzał Amelki :(.

A Amelka  zabiera pantofle ,ubrania pani Ewy z dt i chowa na swoim posłaniu a buty wynosi do ogródka  :).

Myślę że można kruszynę już ogłaszać.

• Upvote 1
Posted
Wieści z dt:
Sunia nie bardzo lubi sesji foto - bidulka boi się aparatu.
Aparatka dalej wynosi buty do ogródka i próbuje zakopać :D, ale ale generalnie jest to bardzo grzeczna sunieczka.
I kilka fotek.
cdc68e23a5ba0743gen.jpg

ba6ff14da145bf71gen.jpg

2cea5df1c6cdc86f.jpg

fbbe988f346b13b5.jpg

Kochana sunia :)0heart.gif

cfc4b4c9765647e9.jpg

• Upvote 2
Posted

Systematycznie kontroluje watek, ale sama nie mam zbyt duzo do powiedzenia. A z tym noszeniem, pewnie nigdy nic nie miala na wlasnosc i dlatego teraz zbiera, moze pare pluszaczkow?.....

Posted

Tekst do ogłoszeń:

Słodka mała Amelcia czeka na dobry dom.

Jestem Amelka. Mam 10kg i ładny kolor sierści :). Ostatnie miesiące spędziłam w schronisku, gdzie było bardzo dużo psów, a ja bałam się coraz bardziej. Kilka dni temu zabrano mnie do domu tymczasowego, gdzie można się ze mną zapoznać. Jestem grzeczna, tylko lubię wszystko chować, a czasami zakopywać w ogródku. Bardzo potrzebuję człowieka, bardzo lubię być koło niego, lubię gdy mnie głaska, przytula. Będę się nim opiekować i pilnować, żeby czuł się bezpieczny. W domu zachowuję czystość, akceptuję inne pieski i suczki, uczę się chodzić na smyczy. Chciałabym mieć swój własny dobry dom. Proszę adoptuj mnie. Kontakt: 694 954 250 [email protected]

woj.małopolskie

Posted
Dnia 5.04.2017 o 16:33, teresaa118 napisał:

Systematycznie kontroluje watek, ale sama nie mam zbyt duzo do powiedzenia. A z tym noszeniem, pewnie nigdy nic nie miala na wlasnosc i dlatego teraz zbiera, moze pare pluszaczkow?.....

Amelka jeszcze boi się pluszaków, za to bawi się gumową kosteczką

dd639c903ca52da2gen.jpg

• Upvote 1