teresaa118 Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 z tym wysiusianiem do miski przypomnialo mi sie wydarzenie z zycia mojego najmlodszego syna. Przy wyjsciu z przedszkola czekal pies, jako ze byl syn zwierzolubny, zaczal go przytulac. Ten w podziece ugryzl go w policzek. No to pies do weterynarza na obserwacje. Musialam przynosic codziennie karme do weterynarza-w tamtych czasach dla psa byla kaszanka. Elegancko zjadl swoja porcje, a pozniej zalatwil swoje kooo w miseczke. Byl baaardzo dobrze wychowanym psem no i eleganckim. W ostatnim dniu obserwacji wypuscilismy go z klatki, ten wzial nogi za pas i rozmyl sie we mgle. A synowi byly zaoszczedzone zastrzyki. Quote
Mazowszanka13 Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 Przelałam na konto Onaa 200 zł z bazarku dla Amelki :) Proszę o potwierdzenie wpłaty. Quote
jankamałpa Posted March 28, 2017 Posted March 28, 2017 poszła stała za marzec i kwiecień 20 zł. Quote
Onaa Posted March 29, 2017 Author Posted March 29, 2017 Dnia 28.03.2017 o 15:26, Mazowszanka13 napisał: Przelałam na konto Onaa 200 zł z bazarku dla Amelki :) Proszę o potwierdzenie wpłaty. Ależ prezent Amelka dostała :), pieniążki już na koncie suni, bardzo dziękujemy . Dnia 28.03.2017 o 17:33, Janka@ napisał: poszła stała za marzec i kwiecień 20 zł. Dziękujemy :) pieniążki już u Amelki. Wpłynęły jeszcze pieniążki dla Amelki od Iwona KW - 30zł dorota1 - 20zł (III,IV) ślicznie dziękuję :). Quote
Onaa Posted March 29, 2017 Author Posted March 29, 2017 Wieści z dt - Amelka jest grzeczna i zachowuje w domu czystość, bardzo lubi wylegiwać się na fotelu :). Lubi też chować - zakopywać w ogródku - różne rzeczy. Została wykąpana ponieważ miała sporo pchełek. Została też odrobaczona. Jutro ma iść do weta na ogólny przegląd, ważenie, a za jakieś dwa tygodnie trzeba będzie zrobić szczepienie przeciwko wściekliźnie. A tutaj foteczki uroczej Amelci :). 5 Quote
kiyoshi Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 Onaa szczepienie p. wściekliżnie sunia na pewno miała w schronisku- nie dostałyście książeczki ani zaświadczenia żadnego? trzeba dorobić reszte szczepień i radziłabym umawiać sterylizacje;) Sunia cud- miód <3 <3 Quote
Anecik Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 45 minut temu, kiyoshi napisał: Onaa szczepienie p. wściekliżnie sunia na pewno miała w schronisku- nie dostałyście książeczki ani zaświadczenia żadnego? trzeba dorobić reszte szczepień i radziłabym umawiać sterylizacje;) Sunia cud- miód <3 <3 Myślę że Onaa miała na myśli wirusówki. Na pewno wścieklizna była w schronie robiona Quote
Nadziejka Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 Sliiiczniosci lalunia stokroc pozdrawiam i sciskuniam Quote
AniaB Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 4 godziny temu, kiyoshi napisał: Onaa szczepienie p. wściekliżnie sunia na pewno miała w schronisku- nie dostałyście książeczki ani zaświadczenia żadnego? trzeba dorobić reszte szczepień i radziłabym umawiać sterylizacje;) Sunia cud- miód <3 <3 Kiyoshi z tego co Onaa pisała mi, to Amelka chyba jest juz wysterylizowana, Taki bonus od Radys:).. Amelka ma sliczny kolor futerka:) Quote
kiyoshi Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 2 godziny temu, AniaB napisał: Kiyoshi z tego co Onaa pisała mi, to Amelka chyba jest juz wysterylizowana, Taki bonus od Radys:).. Amelka ma sliczny kolor futerka:) na pewno? ma wpis w książeczce? Quote
Onaa Posted March 30, 2017 Author Posted March 30, 2017 Sunia była dzisiaj u weta, bardzo grzecznie dała się zbadać - waży 10kg a ja byłam pewna że więcej :). Zbadana, serduszko, ząbki ok. Szczepienie przeciwko wściekliźnie kończy się jej 18 kwietnia dlatego musimy wtedy zaszczepić. A potem na wirusówki. W książeczce ma że po sterylizacji jest i faktycznie ma bliznę. Koszt wizyty to 22zł za preparat na te różne insekty a sama wizyta gratis od weta, odrobaczenie od dt. 2 Quote
Onaa Posted April 2, 2017 Author Posted April 2, 2017 Dawno nikt nie odwiedzał Amelki :(. A Amelka zabiera pantofle ,ubrania pani Ewy z dt i chowa na swoim posłaniu a buty wynosi do ogródka :). Myślę że można kruszynę już ogłaszać. 1 Quote
helli Posted April 2, 2017 Posted April 2, 2017 nasza sciereczka zaczyna zaczyna rozkwitac/pokazywac swoja nature Quote
Onaa Posted April 3, 2017 Author Posted April 3, 2017 Przyszły kolejne pieniążki dla Amelki, od20zł od agat21 i 30zł od pani Grażyny K. - dziękujemy :). Quote
Gusiaczek Posted April 3, 2017 Posted April 3, 2017 Słodzina! <3 jestem z Wami i mocno trzymam kciuki za całokształt. Pozdrawiam :) 1 Quote
Onaa Posted April 5, 2017 Author Posted April 5, 2017 Wieści z dt: Sunia nie bardzo lubi sesji foto - bidulka boi się aparatu. Aparatka dalej wynosi buty do ogródka i próbuje zakopać :D, ale ale generalnie jest to bardzo grzeczna sunieczka. I kilka fotek. Kochana sunia :) 2 Quote
teresaa118 Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Systematycznie kontroluje watek, ale sama nie mam zbyt duzo do powiedzenia. A z tym noszeniem, pewnie nigdy nic nie miala na wlasnosc i dlatego teraz zbiera, moze pare pluszaczkow?..... Quote
Onaa Posted April 5, 2017 Author Posted April 5, 2017 Cieszę się że jesteście na wątku, że zaglądacie do Amelki :). I że Wam się podoba :). Quote
Sara2011 Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Śliczna sunia. Bardzo rozkwitła , przemieniła nam się panna w łabędzia :). Quote
Onaa Posted April 5, 2017 Author Posted April 5, 2017 Tekst do ogłoszeń: Słodka mała Amelcia czeka na dobry dom. Jestem Amelka. Mam 10kg i ładny kolor sierści :). Ostatnie miesiące spędziłam w schronisku, gdzie było bardzo dużo psów, a ja bałam się coraz bardziej. Kilka dni temu zabrano mnie do domu tymczasowego, gdzie można się ze mną zapoznać. Jestem grzeczna, tylko lubię wszystko chować, a czasami zakopywać w ogródku. Bardzo potrzebuję człowieka, bardzo lubię być koło niego, lubię gdy mnie głaska, przytula. Będę się nim opiekować i pilnować, żeby czuł się bezpieczny. W domu zachowuję czystość, akceptuję inne pieski i suczki, uczę się chodzić na smyczy. Chciałabym mieć swój własny dobry dom. Proszę adoptuj mnie. Kontakt: 694 954 250 [email protected] woj.małopolskie Quote
Onaa Posted April 6, 2017 Author Posted April 6, 2017 Dnia 5.04.2017 o 16:33, teresaa118 napisał: Systematycznie kontroluje watek, ale sama nie mam zbyt duzo do powiedzenia. A z tym noszeniem, pewnie nigdy nic nie miala na wlasnosc i dlatego teraz zbiera, moze pare pluszaczkow?..... Amelka jeszcze boi się pluszaków, za to bawi się gumową kosteczką 1 Quote
Recommended Posts