elik Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 7 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Ale Alaska już nie ma ogłoszeń na Kraków....Havanka przeniosła na Wrocław... To zaryzykuję :) Quote
Tola Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 To, w jakim dziale jest pies trzeba zaznaczyć przed aktywacją ogłoszenia, jak się tego nie zaznaczy to ogłoszenie ląduje chyba automatycznie w dziale psy ze schronisk... Moim zdaniem w tej chwili trzeba zdecydować się na jedno ogłoszenie na OLX , uzbroić się w cierpliwość i poczekać. Te wszystkie utrudnienia pojawiają się w momencie, kiedy próbujemy kombinować coś przy świeżych ogłoszeniach. Quote
Alaskan malamutte Posted February 18, 2017 Author Posted February 18, 2017 1 minutę temu, elik napisał: To zaryzykuję :) Quote
Tola Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 23 minuty temu, elik napisał: Tak, ale ogłoszenia Poli nie były reklamowane i nikt ich nie analizował. A tu, gdy napiszę, żeby przenieśli do innego działu to będa sprawdzać czy można przenieść i może się im przypomnieć, że już taka sunię przenosili z działu schroniska do innego. Ogłoszenia Poli były reklamowane, ale kolejne na OLX zrobione było po miesiącu od ukazania się tego pierwszego. Prawdopodobnie pod specjalna kontrolą są tylko te najświeższe... Quote
Alaskan malamutte Posted February 18, 2017 Author Posted February 18, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Moim zdaniem w tej chwili trzeba zdecydować się na jedno ogłoszenie na OLX , uzbroić się w cierpliwość i poczekać. To zbroimy się i czekamy.. Quote
elik Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 15 minut temu, Tola napisał: To, w jakim dziale jest pies trzeba zaznaczyć przed aktywacją ogłoszenia, jak się tego nie zaznaczy to ogłoszenie ląduje chyba automatycznie w dziale psy ze schronisk... Moim zdaniem w tej chwili trzeba zdecydować się na jedno ogłoszenie na OLX , uzbroić się w cierpliwość i poczekać. Te wszystkie utrudnienia pojawiają się w momencie, kiedy próbujemy kombinować coś przy świeżych ogłoszeniach. To zaznacza się wybierając odpowiednia opcję. Ja wybrałam Zwierzęta » Psy » Psy bez rodowodu i tam ogłosiłam, ale po chwili otrzymałam komunikat, że ogłoszenie zostało przeniesione do kat. psy ze schronisk. Quote
Havanka Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 5 godzin temu, elik napisał: Z tego wniosek, że zaczęli bardziej dokładnie "badać" tekst ogłoszeń, bo z tytułu nie wynika, że sunia była w schronisku. dopiero w treści można to znaleźć. Właściwie nie wiem czy się nie odwołam od tej decyzji, bo sunia obecnie nie jest w schronisku, a umieścili ja w dziale psów ze schroniska. Wiele osób pewnie tam w ogóle nie zagląda, bo nie chcą psa ze schrony. Zmniejsza to możliwości jej adopcji. Ale może to zwrócić uwagę, że to ten sam pies, tylko imię zmienione. Kurcze nie wiem co robić. Co radzicie ? W moim ogłoszeniu nie było slowa "schronisko". W odpowiedzi napisałam, ze owszem, suczka była jakiś czas temu w schronie, ale teraz mieszka w Hoteliku dla zwierząt, który funduje jej kilkanascie osób. Z drugiej jednak strony, to ryzyko, bo mogą nam usunąć ogłoszenie. Proponuję nie drążyć tematu. Quote
Alaskan malamutte Posted February 18, 2017 Author Posted February 18, 2017 32 minuty temu, Havanka napisał: Z drugiej jednak strony, to ryzyko, bo mogą nam usunąć ogłoszenie. Proponuję nie drążyć tematu. Dobrze Havanko, zostawiamy jak jest. Quote
elik Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Może jakaś litościwa dusza będzie szukała właśnie psa, który jest w schronisku. Quote
elik Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Żeby sobie powetować OLX, ogłosiłam Alaskę na morusku http://www.morusek.pl/ogloszenie/343727/TAJGA---piekna-posluszna-zrownowazona-spokojna-sunia-Czeka-na-dom-/#.WKjUejhK4UI Quote
Alaskan malamutte Posted February 19, 2017 Author Posted February 19, 2017 Dzień dobry Alasko! 10 godzin temu, elik napisał: Żeby sobie powetować OLX, ogłosiłam Alaskęna morusku Dziękuję pięknie, Elu! Quote
elik Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 Na OLX też zmieniłam tekst. Za kilka dni poproszę o zmianę kategorii :) https://www.olx.pl/oferta/tajga-piekna-posluszna-zrownowazona-sunia-czeka-na-swoj-dom-CID103-IDkotPS.html Quote
Havanka Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 Mam zapytanie o Alaskę, cyt. " czy nie gryzie innych ludzi? jaki ma charakter? " Z tego pieca raczej chleba nie będzie, ale ważne, ze jest w końcu odzew. Quote
Alaskan malamutte Posted February 19, 2017 Author Posted February 19, 2017 9 minut temu, Havanka napisał: Mam zapytanie o Alaskę, cyt. " czy nie gryzie innych ludzi? jaki ma charakter? " Z tego pieca raczej chleba nie będzie, ale ważne, ze jest w końcu odzew. Havanko, ja miałam tel, czy jest jeszcze do sprzedania i czy to pies czy suka Quote
Havanka Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 18 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Havanko, ja miałam tel, czy jest jeszcze do sprzedania i czy to pies czy suka Wydaje mi się, ze niektórzy ludzie nie czytają ogłoszeń ze zrozumieniem. Mam nadzieję, ze w końcu odezwie się właściwy domek. Quote
agat21 Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 Niektórzy ludzie chyba w ogóle mają kłopot z czytaniem - ta czynność to zbyt duży wysiłek umysłowy :/ Takim tym bardziej nie ma co dawać psa, bo nie wiadomo czy rozumieją kim jest pies.. Quote
elik Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 8 minut temu, agat21 napisał: Niektórzy ludzie chyba w ogóle mają kłopot z czytaniem - ta czynność to zbyt duży wysiłek umysłowy :/ Takim tym bardziej nie ma co dawać psa, bo nie wiadomo czy rozumieją kim jest pies.. Też czasami odnoszę takie wrażenie :) Quote
Alaskan malamutte Posted February 20, 2017 Author Posted February 20, 2017 Witaj Alasko!! Myślę, że w następnej kolejności można by było dać ogłoszenia suni na Rzeszów i Lublin. Quote
Alaskan malamutte Posted February 20, 2017 Author Posted February 20, 2017 Pięknie zapraszamy na bazarek, którego beneficjentem jest także Alaska!! Quote
Murka Posted February 20, 2017 Posted February 20, 2017 Alaska była dziś w lecznicy (zabraliśmy ją przy okazji, bo mieliśmy do zawiezienia niewielkiego pieska), została zaszczepiona na wirusówki i wet oczyścił jej uszy, powiedział, żeby jeszcze zakrapiać uszka, bo jeszcze jest sporo brudu. Koszt wirusówek 29 zł: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/2625f2f2bdfec8df Quote
Alaskan malamutte Posted February 21, 2017 Author Posted February 21, 2017 Dziękuję Murko za wieści o Alasce. Cieszy fakt, że uszka powoli się leczą, że sunia to "taki wielki miś do przytulania", jak ją określiłaś Teraz tylko domek jej do pełnego szczęścia potrzebny... Quote
elik Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Wczoraj na konto suni wpłynęły następujące kwoty: ................10,00 - Sara2011 - 20.02. . . . . . .20,00 - Alaskan malamutte - 20.02. . . . . . .50,00 - Paweł syn Alaskan malamutte - 20.02. .............131,00 - anecik - bazarek - 20.02. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Alaskan malamutte Posted February 22, 2017 Author Posted February 22, 2017 Dnia 23.01.2017 o 16:12, elik napisał: 30,00 - Janka@ - 26.01. Dnia 23.01.2017 o 16:12, elik napisał: 30,00 - Janka@ - 13.02. Tak, oczywiście!!! Serdecznie dziękujemy!! Quote
Recommended Posts