Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bico napisał(a):
Rozumiem, że na razie nie mamy numeru konta, bo czekamy na Renatkę? Poprawcie mnie lub potwierdźcie proszę:roll:

Tak, to prawda... Renatki nie ma juz od kilku dni na dogo... :niewiem:

Posted

Renata ma podobno problemy z netem- przeczytalam to na innym wątku:roll:Musimy wiec czekac cierpliwie:lol:
GDZIE TEN ZMIENIONY TYTUŁ??jEST W KONCU CZY TYLKO JA GO NIE WIDZE???Kilka razy juz byla zapowiedziana zmiana i co??A może ja m ślepawa jakaś??:eviltong:

Posted

MArtwie się troche bo nie ma Renaty i nie wiem co robic..nie chce za bardzo rozkrecac watku i pisac ze jest domek tylko nie ma kasy- bo JUZ nie wiemy tak naprawde czy domek jest...:-(:-(Ten drugi psiak o ktorym piałam Antoś- rzeczywiście potrzebuje tymczasu na cito...jest niewidomy i juz nie podnosi sie z miejsca- ma odleżny..musi się nim ktos zając...i mysle ze Bobik jesli bedzie tylko jedno miesce- ustąpi Antosiowi--ja tylko bardzo chcialabym wiedziec(bo taka opcja jest brana pod uwage),ze Renata weżmie dwa dziadziusie do siebie..bo jak nie ona to kto????:-(:-(:-(Jeśli tak by bylo- to wtedy natychmiast zwołujemy ludzi do pomocy...Antos juz ma zebrana kwote cała....Bobiś tez mialby zebrana- wiem to na pewno- tylko potrzebujemy Renaty..CZY KTOS MA DO NIEJ TELEFON????JAKIS KONTAKT????PROSZE NAPISAC- JA MOGE ZADZWONIC..TYLKO NIE MAM NUMERU....:-(:-(:-(

Posted

gonia66 napisał(a):
MArtwie się troche bo nie ma Renaty i nie wiem co robic..nie chce za bardzo rozkrecac watku i pisac ze jest domek tylko nie ma kasy- bo JUZ nie wiemy tak naprawde czy domek jest...:-(:-(Ten drugi psiak o ktorym piałam Antoś- rzeczywiście potrzebuje tymczasu na cito...jest niewidomy i juz nie podnosi sie z miejsca- ma odleżny..musi się nim ktos zając...i mysle ze Bobik jesli bedzie tylko jedno miesce- ustąpi Antosiowi--ja tylko bardzo chcialabym wiedziec(bo taka opcja jest brana pod uwage),ze Renata weżmie dwa dziadziusie do siebie..bo jak nie ona to kto????:-(:-(:-(Jeśli tak by bylo- to wtedy natychmiast zwołujemy ludzi do pomocy...Antos juz ma zebrana kwote cała....Bobiś tez mialby zebrana- wiem to na pewno- tylko potrzebujemy Renaty..CZY KTOS MA DO NIEJ TELEFON????JAKIS KONTAKT????PROSZE NAPISAC- JA MOGE ZADZWONIC..TYLKO NIE MAM NUMERU....:-(:-(:-(

Myślę, że jeżeli tylko jednego piesia będzie można wziąć, to Bobiś nasz kochany ustąpi miejsca. On się trzyma dobrze, a tamten biedak niech dochodzi do siebie w spokoju...

Posted

kamilawa napisał(a):
Myślę, że jeżeli tylko jednego piesia będzie można wziąć, to Bobiś nasz kochany ustąpi miejsca. On się trzyma dobrze, a tamten biedak niech dochodzi do siebie w spokoju...

dOKŁADNIE- jestem tego samego zdania..ale poczekajmy na Renate- powinna się zjawic tu niebawem....wtedy wszystko sie wyjasni i bedziemy wiedzialy co i jak...ja jestem dobrej mysli a Wy tez bądźcie:lol::lol::lol:

Posted

Myślę, że Bobik odstąpi miejsca. Jeżeli będzie można wziąć jednego pieska niech idzie Antoś. Biedak już z miejsca nie wstaje, ma odleżyny. Niech idzie do Renatki i "niech dochodzi do siebie w spokoju".
A więc narazie tytułu nie zmieniam.

Posted

agailawa napisał(a):
Myślę, że Bobik odstąpi miejsca. Jeżeli będzie można wziąć jednego pieska niech idzie Antoś. Biedak już z miejsca nie wstaje, ma odleżyny. Niech idzie do Renatki i "niech dochodzi do siebie w spokoju".
A więc narazie tytułu nie zmieniam.

Cioteczki serdecznie Wam dziekuje, ze rozumiecie w jakiej tragicznej sytuacji jest Antek
Nie widzi, juz nawet sie nie rusza - poddal sie
On po prostu MUSI isc jak najszybciej do dt

Dziekuje Wam raz jeszcze za wyrozumialosc

Ja ze swojej strony zrobie wszystko zeby pomoc Wam szukac mu domu

Lara zadala pytanie co z adopcja niemiecka - czy rozwazacie to nadal?
Moze to by byla swietna okazja zeby Bobik znalazl dom razem ze swoja przyjaciolka?

Posted

Maszaberla napisał(a):
Cioteczki serdecznie Wam dziekuje, ze rozumiecie w jakiej tragicznej sytuacji jest Antek
Nie widzi, juz nawet sie nie rusza - poddal sie
On po prostu MUSI isc jak najszybciej do dt

Dziekuje Wam raz jeszcze za wyrozumialosc

Ja ze swojej strony zrobie wszystko zeby pomoc Wam szukac mu domu

Lara zadala pytanie co z adopcja niemiecka - czy rozwazacie to nadal?
Moze to by byla swietna okazja zeby Bobik znalazl dom razem ze swoja przyjaciolka?

:placz::placz::placz: jak mu pomóc? :( wymyślmy coś :(

Posted

ale co?????MAm numer do Renaty- jutro zadzwonie jak si sprawy maja bo juz dzis byla na dogo:roll:Kto wie??Moze weźmie dwa dziadunie..chociaz mi jest straszny żal tej "zonki" Bobisia...a do Niemiec moze by oboje mogli pojechac??:oops:

Posted

Jestem już dziewczynki;)
Sprawy mają się tak.Wprawdzie wstępnie zaproponowałam Bobisiowi miejsce u siebie,ale dziewczyny od Antosia przedstawiły mi jego sytuację:shake: i prosiły o przemyślenie.Kochane mam nadzieję,że się nie pogniewacie jak na razie odmówię Bobisiowi,bo naprawdę Antoś już praktycznie nie ma szans w schronie.Mimo,że wiekowo jest młodszy od Bobisia,to jednak jest psiakiem niewidomym,ma odleżyny i jeżeli nie wyciągnie sie go szybciutko ze schronu,to obawiam się,że Antos tam po prostu niedługo zgaśnie:-(.Także jeszcze raz przepraszam,że zrobiłam nadzieję,ale Antoś jest w duuużo gorszej sytuacji

Posted

Bobik ustąpił miejsca koledze...
dalej tkwi w schronie:-(:-(:-(

a opcja zagranicznej adopcji? trzeba się decydować czy szukać domku za granicą:roll: Bobiś już też młody przecież nie jest:-(

A widzieliście te maleństwa z nużyca od Bydrska? Banerek u Goni66, z podpisem "Mamusiu" - same koszmarne wieści, co dzień nowa masakra:-(:-(:-(
ja już nie mam siły na to wszystko:grab:

Posted

My się nie gniewamy, oczywiste jest, że miejsca odstępuję sie bardziej potrzebującym ;) Mam nadzieję, że z tym drugim strauszkiem się polepszy... Trzymam kciuki !

Co do adopcji zagranicznej, jeżeli ktoś chciałby go przygarnąć, to oczywiście jak najbardziej, tyle, że ja się mało w tych sprawach orientuję.

Dziękuję wszystkim za pomoc ! :loveu:

Posted

Przypominam, że żeby "reklamować" Bobika w Niemczech trzeba zebrać te informacje:

ewatonieja napisał(a):
w schronisku: 14 lat
wielkości: wysokośc od grzebietu do ziemi i od nasady ogona do nosa
stosunek do psów:
stos. do kotów
stosunek do ludzi z szczególnym uwzgl dzieci
charakter psa czy jest żywiołowy, czy powolny i mało energiczny, czy jest typem przylepy czy nie szuka specjalnie kontaktu z ludźmi
przebyte choroby
szczepienia odrobaczenia czy posiada aktualne
czy odnajdzie się w grupie (zwierząt)

Posted

maciaszek napisał(a):
Przypominam, że żeby "reklamować" Bobika w Niemczech trzeba zebrać te informacje:

Trzeba zaczac dzialac tak szybko jak przy Antku
I zebrac wszystkie info jakie podaje Maciaszek

Najlepiej zeby obydwoje poszli razem

Czy Bobik ma konto na NK?
Antos ma i ostatnio bylo kilka maili w sprawie adopcji...