MyrkurDagur Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jak obecnie wygląda sytuacja Bobika ??? Dawno tu nie zaglądałam i troszkę się pogubiłam :roll: O ile pamiętam, były chyba zbierane deklaracje na DT lub hotelik dla niego... A co właściwie dzieje się teraz ??? Quote
majka50 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Bobik miał jechać na DT do Reni ale ustąpił miejsca ślepaczkowi Antosiowi. A nie wiem co z adopcją zagraniczną bo jakoś sprawa się rozmyła.:shake: Ja się pogubiłam, może wypowie się ktoś kto jest bardziej zorientowany w tych sprawach adopcji zagranicznych:shake: Quote
__Lara Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Ja myślę, że dla Bobika adopcja zagraniczna to strzał w 10. Musi się tylko ktoś tym zająć. Quote
bico Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 __Lara napisał(a):Ja myślę, że dla Bobika adopcja zagraniczna to strzał w 10. Musi się tylko ktoś tym zająć. no właśnie, co z ta adopcja zagraniczną?:roll: mnie się wydaje, że już ktoś deklarował, że się tym zajmie, ale nie mogę sobie przypomnieć kto:oops::roll: może ktoś wie kto to był? Quote
maciaszek Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 bico napisał(a):mnie się wydaje, że już ktoś deklarował, że się tym zajmie, ale nie mogę sobie przypomnieć kto:oops::roll: może ktoś wie kto to był?To była ewatonieja. Quote
bico Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 maciaszek napisał(a):To była ewatonieja. dzięki za info. Napisałam do niej na pw, z prośbą o zaglądnięcie na wątek i wypowiedź w kwestii adopcji zagranicznej. Quote
maciaszek Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Ale ewatonieja była na wątku i wypowiadała się w tej sprawie. To na jej prośbę były zbierane informacje o psiakach. Teraz chyba tylko pozostaje czekać czy będzie jakiś odzew z Niemiec czy nie... Quote
bico Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 maciaszek napisał(a):Ale ewatonieja była na wątku i wypowiadała się w tej sprawie. To na jej prośbę były zbierane informacje o psiakach. Teraz chyba tylko pozostaje czekać czy będzie jakiś odzew z Niemiec czy nie... aha, no to jak pozostaje czekać na odzew z Niemiec, no to czekamy;) trochę się już pogubiłam co i jak, stąd to niej napisałam, chyba się nie pogniewa:oops: Quote
majka50 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Ale ewatonieja nie wypowiedziała się czy dotarły do niej te informacje o psinkach czy też nie. A jeżeli tak to czy przekazała je tej zagranicznej organizacji z prośbą o pomoc. Dlatego bardzo prosimy ewatonieja o jakieś wieści:modla: Quote
kamilawa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Prosimy o wieści, prosimy :modla: A nasz dzisiejszy spacerek nie wypalił :-( Pogoda nie dopisała. A co to za spacerek w deszczu... Jutro jak będzie ładniej pójdziemy ;) Pomiziamy się :cool3: Quote
ewatonieja Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 info przeczytałam umówiłam sie z Dorothy ze przetłumaczy na niemiecki tekst dla Kładki i Bobika mysle ze ud ami sie wysłac to do końca tego tygodnia mam problemy z kompem, ale chyba juz zażegnane Quote
bico Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 ewatonieja napisał(a):info przeczytałam umówiłam sie z Dorothy ze przetłumaczy na niemiecki tekst dla Kładki i Bobika mysle ze ud ami sie wysłac to do końca tego tygodnia mam problemy z kompem, ale chyba juz zażegnane dziękujemy Ewie i Dorothy za info i pomoc dla psiaków:Rose: no to czekamy na wieści,, czy przetłumaczony tekst "poszedł" za granicę;) oby był jakiś odzew:modla: Quote
majka50 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Serdeczne dzięki dziewczyny.:loveu: To teraz cierpliwie czekamy Quote
kamilawa Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Dzięki, dzięki, dzięki:loveu: Jutro wstawię fotki, bo teraz znów Net mi nawala... :mad: Quote
agailawa Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Jesteśmy z Kamilą w trakcie męczenia się z fotkami i filmikami :p Dziś powinno się troszkę tu tego pokazać :cool3: Bobik ma coraz mniej siły, nie widać już w nim ani iskierki nadziei. Bardzo prosimy o tymczas choćby ! :-(:placz: Pozdrawiamy gorąco. Quote
Doda_ Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 podnoszę... :( Zajączka pięknego, dyngusa mokrego, koszyczka pełnego, śniadania smacznego, pisanek kolorowych, świąt wesołych i zdrowych, palemki ozdobnej, owieczki modnej. Wesołych Świąt życzy Dodzia! Quote
agailawa Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 kurcze, filmiki coś nie działają jak dodam na dogo. YouTube - Zdjęcie 064 YouTube - Bobik i Kładka Quote
ewatonieja Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 KTOS MNIE UBIEGŁ I BARDZO DOBRZE (NIESTETY PRZYGOTOWANIA PRZEDŚWIATECZNE ZAJEŁY MI MNÓSTWO CZASU :-( ) [url=http://www.hundehilfe-polen.de/html/notfalle_des_monats.html#bobikkladka]Notf Quote
sonikowa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='ewatonieja']KTOS MNIE UBIEGŁ I BARDZO DOBRZE (NIESTETY PRZYGOTOWANIA PRZEDŚWIATECZNE ZAJEŁY MI MNÓSTWO CZASU :-( ) [url=http://www.hundehilfe-polen.de/html/notfalle_des_monats.html#bobikkladka]Notf To ja ;-) Kiedy pisalas o fundacji niemieckiej, nie wiedziałam, że o te sama chodzi.. Myslalam, ze zadzialamy na dwa fronty, dlatego sie nie wtracalam na watek Bobik, a pisac na Kladkowym. Ale to fajnie, ze o tym samym myslalysmy, bo ty masz o wiele wiecej doświadczenia niż ja :oops: Wlasnie opisywalam co i jak u kładki wiec tylko przekopiuję: Dostalam odpowiedz z Niemiec, Bobik i Kładka sa już oglaszani na ich stronie internetowej jako przypadki nagłe :-) Skorzystałam ze zdjęc psów umieszczonych na ich wątku, jeśli macie coś przeciwko to dajcie mi znać, poprosze o ich usunięcie, myśle jednak, że zdjęcia w takich sytuacjach sa potrzebne. Mozna zobaczyc info o psach na stronie hundehilfe polen. Wrzuccie do googla, a potem wejdzie w nagle przypadki miesiaca. To jest po polsku. Dziewczyny z Niemiec nie robia nam jednak wielkich nadziei - dwa stare psy na raz maja małe szanse na dom, ale jeszcze większa komplikacją niż wiek jest fakt, że Bobik nie toleruje samców. A ludzie, ktorzy takie stare psiaki biora mają często już inne psy w domu.. No, ale cuda się zdarzaja i ja wierzę w to, że własnie jakiś domek jest bez psów i ktoś zechce taką piekną parke z historią. Bardzo ważna rzecz - jesli domek by się pojawił, to trzeba będzie sprawnie działać. Psy trzeba będzie dowieżć do Pabianic lub Piotrkowa Trybunalskiego. Pytanie: kto weźmie psy ze schronu? kto potem je przewiezie? Po raz kolejny też chciałabym zapytać jaki jest stosunek kierownictwa schroniska do takich akcji, żeby potem nie było niepotrzenyhc kłopotów i nieporozumień np, że dom będzie, transport będzie a psy nie zostaną wydane.. Bardzo proszę, aby Agailawa, Kamailawa oraz ciotki z dogo z okolic Iławy się dogadały, co kto może w razie czego zrobić. Przygotujcie sobie plan działania. Fakt ogloszenie psów w hundehilfe nie powinien tez wstrzymywac staran w innych fundacjach. Im wiecej akcji, tym lepiej. Swiatecznie pozdrawiam. Quote
Maszaberla Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Zastanawialam sie, myslalam... A moze zrobic Bobikowi i Kladce takie ladne wspolne zdjecie, moze na zielonej trawce? Dobrej jakosci, portrecikowe? I pokazac je w TV? Moze to bylaby dla nich chociaz malenka szansa zeby trafili gdzies razem? Jak myslicie? Quote
sonikowa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Maszaberla napisał(a):Zastanawialam sie, myslalam... A moze zrobic Bobikowi i Kladce takie ladne wspolne zdjecie, moze na zielonej trawce? Dobrej jakosci, portrecikowe? I pokazac je w TV? Moze to bylaby dla nich chociaz malenka szansa zeby trafili gdzies razem? Jak myslicie? Pewnie, że tak. Każda szansa na wspólny dom jest ogromnie ważna! Agailawa, dacie radę zrobić nowe zdjęcia? Te, które są są bardzo fajne, zwłaszcza jak psiaki są razem, ale rzeczywiście na zielonym tle będą wyglądac jeszcze lepiej ;-) Quote
Maszaberla Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Zdjecie musialoby byc zrobione aparatem z dobrym teleobiektywem Nie moze byc zrobione np. na marnym tle, nie moga to byc tez takie zdjecia jakie byly wstawione na watku - sa fajne, widac kochane psy ale z przyczyn oczywistych - w TV odrzuca je od razu na dzien dobry :-( Prosilabym tez o zdjecie w formie odbitki duzego formatu, czyli nalezaloby je po prostu oddac do wywolania Kiedys dostawalam takie zdjecia w mailu i osoba, ktora zajmowala sie dalsza obrobka musiala je drukowac na specjalnym papierze - niestety ta opcja nie wchodzi juz w gre:shake::-( Moge pomoc jedynie dostajac poczta gotowe zdjecie Mysle dziewczyny, ze dobrze by bylo gdyby zdjecie bylo pogodne to moze jakos podziala lepiej na ludzi:angryy: Jak np. to: http://i101.photobucket.com/albums/m60/Piankaa/Ruda%202/Obraz036-1.jpg Najlepsze oczywiscie byloby takie jak to - jesli chodzi o jakosc zdjecia;) http://www.empikfoto.pl/albumy1/190482/779942/24188546_img_0661.jpg Quote
kamilawa Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Sonikowa jesteś po prostu wspaniała w tym co robisz ! Dziękuję :loveu: Tylko nie mów, że nie trzeba dziękować i że nic na razie nie zrobiłaś! Z fotkami pomęczę się najprawdopodobniej jutro. Interesuję się trochę fotografią, mam dobry aparat. Nie mówię, że moje zdjęcia są wspaniałe, bo takie nie są, ale jednak jest dużo lepsza jakość niż robione Agi aparatem. Także, ze zdjęciami obiecuję pomęczyć się jutro. Gdyby się udało zorganizować jakikolwiek domek za granicą, ja niestety nie mogę pomóc w transporcie. Nikt mi nie wyda prawa jazdy w 14 roku życia :evil_lol: Ale... Gdyby cokolwiek się miało zdarzyć, poproszę panią Paulinę, która szuka domków naszym podopiecznym. Wiem, że już nie raz zawoziła jakieś psiaki. Jej nick na dogo to Sonia1 jest rzadko tutaj, bo tak samo jak mi net strasznie chodzi, ale od czasu do czasu wpada. Mam z Nią bardzo dobry kontakt. Co do kierownicwa... Kamila (jestem z wszystkimi na 'TY'), która u nas pełni funkcję kierownika wie, że szukamy domku nawet tymczasu dla Bobika i Kładki. Psa oczywiscie wyda. Obawia sie ona co prawda, o zdrowie podczas przejazdu, bo niewiadomo jak obydwa strasze psiaki będą się zachowywały podczas podróży. Jutro będę w schronie, powiem Kamili jaka jest sytuacja. Będzie dobrze :cool3: Bobik nie może wychodzić na dłuzsze spacery. tzn... dla nas krótkieone są. Poszliśmy na jakieś 20 min wtedy i niestety juz chłopak nie miał sił dojść o własnych siłach do boksu...:-( Oby szybko cos się dobrego stało... jeszcze raz dziekuję ! pozdrawiam. Quote
Maszaberla Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Dziewczyny to trzymam w takim razie kciuki za domek w Niemczech - oby staruszkom sie udalo znalezc wspolnie dom Kamila to na razie nie rob zdjec w takim razie dla mnie - chyba ze potrzebujecie nowe zdjecia do Niemiec to tak Powodzenia dla obu psiakow :kciuki: Quote
Recommended Posts