Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agailawa napisał(a):
Jak już pisałam u Kładki, że właśnie drukuję tą tabelkę i jutro z Kamilą pouzupełniamy i tutaj napiszemy.
Co do tego wszystkiego... Chraly... jedni reagują tak drudzy tak... nie wiemy jak zareaguje na rozdzielenie ich Kładka a jak Bobik. Może i nawet byłoby im lepiej tutaj, razem . Niż gdzieś osobno. Nie mówię jest tak, że potem dla psa jest już tylko Pan ważny. Nie wiem, chociaż wydaje mi się, że jednak warto ogłosić je razem. Oczywiście, jeżeli znajdzie się dom dla któregoś - będzie wspaniale, a razem to po prostu cuuud .! Najbardziej właśnie boję się tego, że może jednak będzie lepiej im razem tutaj niż oddzielnie u kogoś, a w ogóle już gdyby jeden został w schronie, a drugi poszedł. Tak się o nich boję ... :-( Najgorsze jest to, że nie jedna jest taka para w schronisku zżyta, niektóre psiaki młodsze, niektóre starsze :-(

Razem, na wspólną adopcję, to psiaki mają szansę tylko za granica, takie jest moje zdanie. Wtedy na prawdę warto je razem ogłaszać, w Polsce też oczywiście warto, ale szanse są dużo mniejsze...niestety:-(

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam . :)
Te informacje, które miałyśmy zebrać - zebrałyśmy .
O to i one :

O Bobiku :
W schronisku : 14 lat
Wysokość od grzbietu do ziemi : 48
Wielkość od nasady ogona do nosa: 104
Stosunek do psów: Suki toleruje, psów nie toleruje.
Stosunek do kotów: Ignoruje je.
Stosunek do ludzi z szczególnym uwzględnieniem dzieci: Kocha wszystkich.
Charakter psa czy jest żywiołowy, czy powolny i mało energiczny, czy jest typem przylepy czy nie szuka specjalnie kontkatu z ludźmi: Mało energiczny i powolny, przylepa.
Przebyte choroby: Na nic nie chorował .
Szczepienia i odrobaczenia czy posiada aktualne: Wszystko jest aktualne.
Czy odnajdzie się w grupię zwierząt: Tak.

O Kładce:
W schronisku: 4 lata
Wysokość od grzbietu do ziemi : 46
Wielkość od nasady ogona do nosa: 90
Stosunek do psów: Toleruje psy i suki.
Stosunek do kotów: Ignoruje je .
Stosunek do ludzi z szczególnym uwzględnieniem dzieci: Kopcha wszystkich.
Charakter psa czy jest żywiołowy, czy powolny i mało energiczny, czy jest typem przylepy czy nie szuka specjalnie kontaktu z ludźmi: Na swój sposób żywiołowa, przylepa.
Przebyte choroby: Na nic nie chorowała. Jest wysterylizowana.
Szczepienia, odrobaczenia czy posiada aktualne: Wszystko aktualne.
Czy odnajdzie się w grupie zwierząt: Tak.

Kładka i Bobik są zaczipowani.

Posted

BArdzo dziękujemy za zebrane informacje o piesiach...to na pewno znacznie ułatwi sprawę...teraz trzeba cioteczki od adopcji zagranicznych "molestować"....no i oczywiście dalej szukać domku tu....wszystko pięknie u Bobisia wygląda..oprócz tego wieku...na takiego dziadziusia to chyba tylko jakaś dogomaniaczka moze "zachorować"....bo 16 lat...to naprawdę dziadziuś..Kładka jeszcze taka pani w średnim wieku:lol::lol::lol:
BArdzo bym chciala aby im sie udało...choć nie ukrywam, ze wolalabym tu w Polsce..coż..po prostu mieszkam na granicy polsko- niemieckiej..może dlatego:roll::roll:

Posted

Fajnie, że te informacje już są:multi:
Ktoś ich potrzebował by zrobić psiakom ogłoszenie na zagraniczna adopcję. Nie pamiętam tylko kto to był:roll:

Posted

__Lara napisał(a):
Dziewczyny, i co z tą zagraniczną adopcją? trzeba powiadomić ludzi.

właśnie. co robimy dalej? żeby to się jakoś posuwało w ogóle:roll:

Posted

w końcu udało mi się wejść na dogo. I tak czuję, że długo nie posiedzę, bo mi się net zawiesi...
więc szybciutko. Z całego serca Wam wszystkim dziękuję. Jesteście wspaniali w tym, co robicie. Mnie niestety będzie tu malutko :( Chodzi mi gg, wiec jeśli będą jakieś pytania odnośnie tych pociech to zapraszam : 3668796 . Postaram się szybko odpowiedzieć.
Kurcze... czemu a Dogomania mi tak wolno chodzi... czekam z 20 min, a później "nie mozna wyświetlić strony.." ehh.

Pozdraiwam !

Posted

Porobimy foteczki ładne :evil_lol: Aż szkoda siedzieć, jak taka ładna pogoda.
Kurcze, jak one się cieszą jak się wejdzie do nich do kojca...
Podejrzewam, że Bobik powolutku zaczyna tracić wzrok... trzeba mu nieraz coś pod nosek podłożyć, żeby to zauważył. Ale, jak na razie to tylko podejrzenia. Zobaczymy oczka na spacerku :p
A ja pozdrowię wszystkich i przy okazji na dobranoc podrzucę dziadzia na górę ;)