bico Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 agailawa napisał(a):Jak już pisałam u Kładki, że właśnie drukuję tą tabelkę i jutro z Kamilą pouzupełniamy i tutaj napiszemy. Co do tego wszystkiego... Chraly... jedni reagują tak drudzy tak... nie wiemy jak zareaguje na rozdzielenie ich Kładka a jak Bobik. Może i nawet byłoby im lepiej tutaj, razem . Niż gdzieś osobno. Nie mówię jest tak, że potem dla psa jest już tylko Pan ważny. Nie wiem, chociaż wydaje mi się, że jednak warto ogłosić je razem. Oczywiście, jeżeli znajdzie się dom dla któregoś - będzie wspaniale, a razem to po prostu cuuud .! Najbardziej właśnie boję się tego, że może jednak będzie lepiej im razem tutaj niż oddzielnie u kogoś, a w ogóle już gdyby jeden został w schronie, a drugi poszedł. Tak się o nich boję ... :-( Najgorsze jest to, że nie jedna jest taka para w schronisku zżyta, niektóre psiaki młodsze, niektóre starsze :-( Razem, na wspólną adopcję, to psiaki mają szansę tylko za granica, takie jest moje zdanie. Wtedy na prawdę warto je razem ogłaszać, w Polsce też oczywiście warto, ale szanse są dużo mniejsze...niestety:-( Quote
agailawa Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Witam . :) Te informacje, które miałyśmy zebrać - zebrałyśmy . O to i one : O Bobiku : Wiek: 16 lat W schronisku : 14 lat Wysokość od grzbietu do ziemi : 48 Wielkość od nasady ogona do nosa: 104 Stosunek do psów: Suki toleruje, psów nie toleruje. Stosunek do kotów: Ignoruje je. Stosunek do ludzi z szczególnym uwzględnieniem dzieci: Kocha wszystkich. Charakter psa czy jest żywiołowy, czy powolny i mało energiczny, czy jest typem przylepy czy nie szuka specjalnie kontkatu z ludźmi: Mało energiczny i powolny, przylepa. Przebyte choroby: Na nic nie chorował . Szczepienia i odrobaczenia czy posiada aktualne: Wszystko jest aktualne. Czy odnajdzie się w grupię zwierząt: Tak. O Kładce: Wiek: 12 lat W schronisku: 4 lata Wysokość od grzbietu do ziemi : 46 Wielkość od nasady ogona do nosa: 90 Stosunek do psów: Toleruje psy i suki. Stosunek do kotów: Ignoruje je . Stosunek do ludzi z szczególnym uwzględnieniem dzieci: Kopcha wszystkich. Charakter psa czy jest żywiołowy, czy powolny i mało energiczny, czy jest typem przylepy czy nie szuka specjalnie kontaktu z ludźmi: Na swój sposób żywiołowa, przylepa. Przebyte choroby: Na nic nie chorowała. Jest wysterylizowana. Szczepienia, odrobaczenia czy posiada aktualne: Wszystko aktualne. Czy odnajdzie się w grupie zwierząt: Tak. Kładka i Bobik są zaczipowani. Quote
gonia66 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 BArdzo dziękujemy za zebrane informacje o piesiach...to na pewno znacznie ułatwi sprawę...teraz trzeba cioteczki od adopcji zagranicznych "molestować"....no i oczywiście dalej szukać domku tu....wszystko pięknie u Bobisia wygląda..oprócz tego wieku...na takiego dziadziusia to chyba tylko jakaś dogomaniaczka moze "zachorować"....bo 16 lat...to naprawdę dziadziuś..Kładka jeszcze taka pani w średnim wieku:lol::lol::lol: BArdzo bym chciala aby im sie udało...choć nie ukrywam, ze wolalabym tu w Polsce..coż..po prostu mieszkam na granicy polsko- niemieckiej..może dlatego:roll::roll: Quote
bico Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Fajnie, że te informacje już są:multi: Ktoś ich potrzebował by zrobić psiakom ogłoszenie na zagraniczna adopcję. Nie pamiętam tylko kto to był:roll: Quote
agailawa Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Przepraszamy, że tak długo trzeba było czekać, ale od długiego czasu mamy problemy z Internetem. Budują jakieś cholerne bloki i zagłusza wszystko. Quote
maciaszek Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 bico napisał(a):Ktoś ich potrzebował by zrobić psiakom ogłoszenie na zagraniczna adopcję. Nie pamiętam tylko kto to był:roll:To była ewatonieja :). Quote
bico Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 ewatonieja napisał(a):to ile lat ma kładka 12 czy 9? wg. ostatnich informacji z metryczki powyżej Kładka ma 12 lat:roll: Quote
__Lara Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Dziewczyny, i co z tą zagraniczną adopcją? trzeba powiadomić ludzi. Quote
gonia66 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Też bym juz chciała, żeby coś się ruszyło....bo poki co- stoimy w miejscu:cool1:A każdy dzięn tych dziadziusiów jest taki cenny...:roll: Quote
bico Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 __Lara napisał(a):Dziewczyny, i co z tą zagraniczną adopcją? trzeba powiadomić ludzi. właśnie. co robimy dalej? żeby to się jakoś posuwało w ogóle:roll: Quote
kamilawa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 w końcu udało mi się wejść na dogo. I tak czuję, że długo nie posiedzę, bo mi się net zawiesi... więc szybciutko. Z całego serca Wam wszystkim dziękuję. Jesteście wspaniali w tym, co robicie. Mnie niestety będzie tu malutko :( Chodzi mi gg, wiec jeśli będą jakieś pytania odnośnie tych pociech to zapraszam : 3668796 . Postaram się szybko odpowiedzieć. Kurcze... czemu a Dogomania mi tak wolno chodzi... czekam z 20 min, a później "nie mozna wyświetlić strony.." ehh. Pozdraiwam ! Quote
kamilawa Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 __Lara napisał(a):Halo halo, co z Bobikiem? Bobiś nadal czeka. Będę w czwartek w schronie to pójdziemy na spacerek :p Quote
Gosiapk Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 kamilawa napisał(a):Bobiś nadal czeka. Będę w czwartek w schronie to pójdziemy na spacerek :p Bobiś szykuj się na spacerek :) Quote
kamilawa Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Porobimy foteczki ładne :evil_lol: Aż szkoda siedzieć, jak taka ładna pogoda. Kurcze, jak one się cieszą jak się wejdzie do nich do kojca... Podejrzewam, że Bobik powolutku zaczyna tracić wzrok... trzeba mu nieraz coś pod nosek podłożyć, żeby to zauważył. Ale, jak na razie to tylko podejrzenia. Zobaczymy oczka na spacerku :p A ja pozdrowię wszystkich i przy okazji na dobranoc podrzucę dziadzia na górę ;) Quote
majka50 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 A co z ta zagraniczna adopcją??????? Jest jakaś szansa???????? Quote
Gosiapk Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Może pajunię poprosić o pomoc w sprawie zagranicznej adopcji? Quote
Recommended Posts