sonikowa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ja mogę coś sklecić, ale pewnie późnym popołudniem lub wieczorem. Jeśli komuś uda się wcześniej, to proszę pisać :-) Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 kochani- hidden dragon:lol:sprezentuje Bobikowi dwa allegra- opcje full wypas tzn. po okolo 20, 50 za jedno ( 20 czy 21 jakoś tak). allegro jest wtedy podwietlone, pogrubione i wyróznione. ja zaraz będe znikać, więc nic nie wymysle, potem raczej tez slabo. Kto napisze lzawy tekst???? wystawię wieczorkiem jak wróce ze schroniska:) ps. mam takie pytanie, czy zalozycielem, kierownikiem iławskiego schroniska jest niejaki (pan) Pawel? czy znacie takiego? Quote
kamilawa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Charly napisał(a):kochani- hidden dragon:lol:sprezentuje Bobikowi dwa allegra- opcje full wypas tzn. po okolo 20, 50 za jedno ( 20 czy 21 jakoś tak). allegro jest wtedy podwietlone, pogrubione i wyróznione. ja zaraz będe znikać, więc nic nie wymysle, potem raczej tez slabo. Kto napisze lzawy tekst???? wystawię wieczorkiem jak wróce ze schroniska:) ps. mam takie pytanie, czy zalozycielem, kierownikiem iławskiego schroniska jest niejaki (pan) Pawel? czy znacie takiego? Bardzo dziękuję. :loveu::loveu: Kierownikiem iławskiego schroniska jest Kamila Rypińska. Od ponad roku. Wcześniej był Mariusz, żadnego Pawła nie znam.. :roll: Quote
Ukryty Smok Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Na kiedy ma być gotowy ten tekst? I jak długi byłby najlepszy? Pzdr, Ukryty Smok Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 hm...ok. dzięki. Ukryty Smok napisze łzawe allegro. Wspaniale:loveu: Quote
Ukryty Smok Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 MODLITWA BOBIKA Moja bezdomność zaczęła się czternaście lat temu… Być może, kiedyś miałem dom… Być, może kiedyś znałem dobrego człowieka… Ale dziś – dziś już nic nie pamiętam, nic, oprócz cierpienia, bólu i samotności. Nie pamiętam czułego dotyku ludzkiej ręki, nie pamiętam kawałka chleba, podarowanego z dobroci serca… Znam tylko świat, oglądany zza schroniskowych krat. Cały mój dotychczasowy świat – to cztery metry marszu od ściany do ściany, cztery metry żalu i samotności… Bo pomyśl tylko, Człowieku, czternaście lat… Przez te wszystkie lata ani razu nie było mi ciepło, ani razu nie czułem się bezpiecznie, ani razu nie byłem szczęśliwy… Każdego dnia Tych długich lat modliłem się, aby ktoś choć przez chwilę mnie pogłaskał, aby choć raz zadumał się nad mym losem nędzarza i samotnika. I przez pięć tysięcy dni nie przyszedł nikt… Jestem stary. Jestem słaby. Jestem niczyj. Pomyśl, Człowieku – Ty masz wszystko. Ja nie mam nic. Nie pozwól mi dokonać żywota w schronisku. Nie obiecuję, że pożyję długo, bo mam już 16 lat. Nie obiecuję, że obronię Twój dobytek, bo nie mam sił, aby dalej walczyć. Nie obiecuję, że olśnię Cię i Twoich bliskich urodą – bo ze mnie taki zwykły kundel. Obiecuję jednak, że będę Cię kochał do końca moich dni, a kiedy staniesz kiedyś przed Boskim Trybunałem i Pan zapyta, co dobrego zrobiłeś, żyjąc na tej ziemi, wówczas ja zaświadczę za Tobą: „Oto jest ten, który mnie przygarnął, nakarmił, napoił i ukochał, gdym tego potrzebował”. Proszę, poprawiajcie, zmieniajcie, wykorzystujcie, jeżeli toto się do czegokolwiek nadaje. Pzdr, Ukryty Smok Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 smutny bardzo.... ostatnie zdanie:-(:-(:-( dziękuje. za chwile mam autobus. wystawię wieczorem Quote
kamilawa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Bardzo, bardzo smutno. :placz: Ale bardzo dobrze... Może to coś zdziała... Quote
maarit Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 To może by tak parkę spróbować zareklamować Bobik i Kładka zawsze razem i do tego coś łzawego... Quote
Maszaberla Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Gonia13 napisał(a):To może by tak parkę spróbować zareklamować Bobik i Kładka zawsze razem i do tego coś łzawego... Biedny staruszek, tak niewiele mu zostalo - a moze zrobic jakas zmasowana akcje szukania dt? Mysle ze taki dt pozostalby juz pewnie jego domem docelowym.. Gosia a zeby oglaszac parke? Oni sa zzyci, to fakt ale ludzie nie wezma raczej 2-ki, wiesz jakie mamy spoleczenstwo:oops: Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 poszla do domku parka. niewidomy bokserowaty Ishi i jego opiekuna Norka. Ale to wielkie szczęscie i cud. nasza schroniskowa para- rodzenstwo- Sara i Oskar (młodzi i piękni) oddani przez wlasciciela w styczniu nadal są w schronisku.MImo ogloszen i allegra jednego za drugim... tragedia... ja wlasnie wracam ze schroniska. wykąpie się cos zjem i potem wystawie allegro ktore napisal i oplaca Ukryty Smok- bardzo dziękujemy:buzi: Quote
maarit Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Niby tak jak 2ida to cud. Były 2psiaki od jednej pani która zmarła i tez poszły - nie pamiętam skąd. Trzeba też tej Kładce szukać. Takie psy cierpią bez siebie. Weźcie przykład Nelsonowej - Nelson poszedł do domku a ona została. To musi być szok dla takiego psa.... Mają tylko siebie...:placz: Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 kladce tez trzeba szukac. to fakt. ja uwazam, ze szanse dla dwoch są mniejsze. Bobik nie ma juz czasu, aby czekac tak dlugo, jesli w ogole ma jakies szanse. Poza tym...w schronisku Ichy i Norka zapatrzeni w siebie. Inaczej juz w domku. tu norka broni poslanka nawet przed Ichym czego nie robila w schronisku, a Ichy "widzi" tylko swoją panią i nie potrzebuje nikogo innego. Oczywiscie wspaniale ze poszly razem, ale czy tu chodzi o ich czy raczej o nasze uczucia..?;) niech dziewczyny z Ilawy ocenią same. tekst zawszse mozna przerobic. edit; wlasnie wystawiam tekst, który napisał/a (n adal nie wiem;)) Ukryty Smok. Czytam go raz jeszcze. Jest niesamicie poruszający.. Quote
maarit Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Nie no wiadomo że wystawiajcie najpierw Bobika - za długo czeka -Boże 14lat:shake::shake::shake:. Ze on tyle tam wytrzymał.... A Kładka to temat kolejny... również pilny ale ona jest tam, od 2005 r (można by powiedzieć w porównaniu do Bobika "tylko" 4 lata choć to aż 4lata). Biedny Bobik -14 lat samotności:placz::placz::placz:. Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 14 LAT BEZ DOMU- MODLITWA BOBIKA.................. (583187303) - Aukcje internetowe Allegro jestem nadal pod wrażeniem tekstu...ech... allegro jest zgodnie z życzeniem Ukrytego Smoka wyróznione, pogrubione, podświetlone ( opłata 20, 60). wystawione na na 14 dni. potem następne. Ale...może Człowiek wysłucha modlitwy Bobika i nie będzie potrzebował następnego.. Quote
kmonika Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 boziu jaki on smutny, a taki śliczny.Tyle lat w schronie biedny. Bobiczku kochany:loveu: znajdziemy domek na pewno Quote
nika28 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Przeczytałam tekst na allegro....... :placz: :placz: :placz: Quote
agailawa Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Przeczytałam ten tekst :placz: CHARLY i UKRYTY SMOKU wielkie dzięki :loveu: Co do Kładki... świetnie by było gdyby poszł do tego samego domku... ale każdy wie, że nikt nie weźmie dwóch staruszków... Wspaniale by było gdyby znaleźć dom Bobikowi i Kładce razem albo każdemu oddzielnie... wyobraźcie sobie ... cały czas razem... jeden pójdzie drugi zostanie w schronie ... :placz: Jutro zdjęcia Bobika .;) Quote
maarit Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Trzymam kciuki za Bobika! W porównaniu z nim Kładka i tak miała więcej hmmmm... "szczęścia"?:placz: Czy ona ma wątek? Quote
nika28 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Gonia13 napisał(a):Czy ona ma wątek? Kładka chyba nie ma wątku... :shake: Quote
agailawa Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Nie, nie Kładka nie ma. Z naszych podopicznych własny wątek ma tylko Max i Bobik. Miał też Bingo no ale niestety...:-(. Czyli ma się rozumieć że robić Kładce wątek ? Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 ja uwazam, ze jej nie zaszkodzi. tzn. to Wasza decyzja. My robimy prawie wszystkim psiako w naszym schronisku. My to za duzo powiedziane. rybc!a pędzi jak rakieta, a my ją gonimy;) Quote
agailawa Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 No to robię :) Dam link na wątku Schroniska i tutaj. :) A Ty gdzie w schronie pomagasz ? ( Charly :eviltong: ) Quote
Recommended Posts