Mortes Posted December 29, 2016 Author Posted December 29, 2016 Dziś przedstawiam Jędrusia i jego spanko :) Jędruś bardzo lubi gdy przykrywam go na dobranoc kocykiem :) 5 Quote
agat21 Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 I tak pod.tym kocykiem śpi przez całą noc? Słodzielec :) Quote
Olena84 Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 9 godzin temu, Mortes napisał: Dziś przedstawiam Jędrusia i jego spanko :) Jędruś bardzo lubi gdy przykrywam go na dobranoc kocykiem :) ale cudak! Quote
doris66 Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 Jędruś ma minkę jak taki wielki psi urwis, uwielbiam takie minki. Śmieją mu się oczy, uszy nastawione w pogotowiu i czekające na komendę np. "spacerek", "idziemy" "zabawa" lub tym podobne. I brakuje mu tylko jednego w tej chwili.....utwierdzenia się w przekonaniu że jest bezpieczny i kochany. A kiedy to nastąpi to wykorzysta cały swój potencjał i będzie cudownym, aktywnym psiakiem na każda pogodę i niepogodę. 3 Quote
Mortes Posted December 30, 2016 Author Posted December 30, 2016 23 godziny temu, agat21 napisał: I tak pod.tym kocykiem śpi przez całą noc? Słodzielec :) Agatku ... nie mam pojęcia . Jędruś ostatni raz biega po podwórku ok północy , potem okrywam go kocykiem , jeszcze parę głasków i smakołyk i zostawiam Jędrusia samego okrytego jak naleśniczek ;). Domyslam się że wtedy jak każdy porządny pies śpi smacznie . Rano ok 6-7 gdy przychodzę do Jędrusia żeby go puścic na podwórko to stoi juz zwarty i gotowy do startu przy furtce :) Quote
Mortes Posted December 30, 2016 Author Posted December 30, 2016 13 godzin temu, doris66 napisał: Jędruś ma minkę jak taki wielki psi urwis, uwielbiam takie minki. Śmieją mu się oczy, uszy nastawione w pogotowiu i czekające na komendę np. "spacerek", "idziemy" "zabawa" lub tym podobne. I brakuje mu tylko jednego w tej chwili.....utwierdzenia się w przekonaniu że jest bezpieczny i kochany. A kiedy to nastąpi to wykorzysta cały swój potencjał i będzie cudownym, aktywnym psiakiem na każda pogodę i niepogodę. Oj Doris :) czekam na to otwarcie Jędrusia bardzo ... Jest po odrobince coraz lepiej :) Już są momenty że podchodzi do mnie na chwile na podwórku i trąca mnie delikatnie nosem :) Ale gdy przyjechali do nas Nunckowie i chcieli poznać Jędrusia to Jędruś natychmiast zmienił sie w strusia :( Quote
agat21 Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Pewnie boi się nowych ludzi i sytuacji. Na razie pewnie trudno mu się przyzwyczaić do takich luksusów, jakie ma, do takiej serdeczności i opieki, po tym co przeszedł wcześniej. Jak uwierzy w ludzi dzięki staraniom i wielkiemu sercu Mortes to będzie pies - łata :) Quote
agusiazet Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Fajny ten Jędrzej, trochę podobny do naszego Szariczka:) Quote
doris66 Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 14 godzin temu, Mortes napisał: Oj Doris :) czekam na to otwarcie Jędrusia bardzo ... Jest po odrobince coraz lepiej :) Już są momenty że podchodzi do mnie na chwile na podwórku i trąca mnie delikatnie nosem :) Ale gdy przyjechali do nas Nunckowie i chcieli poznać Jędrusia to Jędruś natychmiast zmienił sie w strusia :( Sonia, suńka pod moja opieka , przebywajaca w hotelu juz prawie rok bardzo powoli się socjalizuje i jest lepiej ale nie tak dobrze jak bysmy chcieli . Mieszka w domu z ludzmi i innymi , z dziećmi, i ma czeste kontakty z obcymi i wcale nie jest dobrze na tyle ile bysmy chcieli. Ale Jedrus jest młodszy i pewnie pójdzie wszystko szybciej, czego zycze Tobie i pieskowi w tym Nowy Roczku, który juz sie czai za progiem. Quote
Tyśka) Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Jędruś jest cudowny... ale co się dziwić, jak trafić do cudownej Mortes? :) Mam nadzieję, że Sylwester minie Wam spokojnie. Quote
Mortes Posted December 31, 2016 Author Posted December 31, 2016 Sylwestrowe szaleństwa Jędrusia ;) Uwielbia Jędruś swoich nowych kumpli...bardzo ;) 4 Quote
Poker Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Ale radość ogarnia na widok szczęśliwego Jędrusia. Życzymy wszystkim futrzakom, cioteczkom i wujaszkom , aby był lepszy niż poprzedni. 1 Quote
zachary Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Mortes, jak się patrzy na foty, które zamieszczasz...to serce się raduje,ze są tacy ludzie jak Ty i Krzysio!. Duzo dobrych chwil w Nowym Roku! 2 Quote
doris66 Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Czyli Jędrus zaakceptował Białogonki? A one Jędrusia? Quote
Mortes Posted January 1, 2017 Author Posted January 1, 2017 Oj nie ! :( To nie Białogonki są kumplami Jędrzejka :( Te nigdy by go nie zaakceptowały ( no, może staruszki ...) Quote
Mortes Posted January 1, 2017 Author Posted January 1, 2017 Dzisiejsza noc minęła Jędrusiowi nawet nie źle . Biegałam co chwilę do niego i po chwili głasków pędziłam do Białogonków i tak kilkanaście razy . Całe szczęście Jędruś aż tak panicznie nie boi sie wystrzałów choc były momenty że sie trząsł :( Quote
jola&tina Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Szczęśliwego Nowego Roku. I oby wszystkie pieski spały pod kocykami, tak jak Jędruś :) Quote
Mortes Posted January 1, 2017 Author Posted January 1, 2017 Z psami naszych znajomych :) Białogonki nie są tak towarzyskie ... Quote
Mortes Posted January 1, 2017 Author Posted January 1, 2017 Dziś odważyliśmy się z Jędrzejkiem wyjść na spacer na łąkę . Szczęśliwy to chłopak nie był no ale idziemy w dobrym kierunku do ucywilizowania się ;) Były też momenty buntu ... 3 Quote
Poker Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Jędruś pewnie byłby szczęśliwy, gdyby mógł sam pobiegać po łące ,a nie w jakimś niewygodnym ubranku. Da radę chłopak stopniowo , przyzwyczai się.... Quote
Mortes Posted January 1, 2017 Author Posted January 1, 2017 Pewnie tak Pokerku ... tylko że gdybym go teraz pusciła na nieogrodzonym terenie to trzeba by znowu arcytrudną akcję łapania Jędrusia organizować ;( Na razie do biegania musi mu wystarczyć podwórko . Wiele Białogonków tylko tam może biegać i chyba sie z tym pogodziły . No ale Jędruś nie może zostać długo w Białogonkowie stąd gdy tylko mogę to pracuję z nim choć czasami mu sie to nie podoba ... 1 Quote
Recommended Posts