Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jędruś ma minkę jak taki wielki psi urwis, uwielbiam takie minki. Śmieją mu się oczy, uszy nastawione w pogotowiu i czekające na komendę np. "spacerek", "idziemy"  "zabawa"  lub tym podobne. I brakuje mu tylko jednego w tej chwili.....utwierdzenia się w przekonaniu że jest bezpieczny i kochany. A kiedy to nastąpi to wykorzysta cały swój potencjał  i  będzie cudownym, aktywnym  psiakiem  na każda pogodę i niepogodę.

• Upvote 3
Posted
23 godziny temu, agat21 napisał:

I tak pod.tym kocykiem śpi przez całą noc? Słodzielec :)

Agatku ... nie mam pojęcia . Jędruś ostatni raz biega po podwórku ok północy , potem okrywam go kocykiem , jeszcze parę głasków i smakołyk i zostawiam Jędrusia samego okrytego jak naleśniczek ;). Domyslam się że wtedy jak każdy porządny pies śpi smacznie . Rano ok 6-7 gdy przychodzę do Jędrusia żeby go puścic na podwórko to stoi juz zwarty i gotowy do startu  przy furtce :)

Posted
13 godzin temu, doris66 napisał:

Jędruś ma minkę jak taki wielki psi urwis, uwielbiam takie minki. Śmieją mu się oczy, uszy nastawione w pogotowiu i czekające na komendę np. "spacerek", "idziemy"  "zabawa"  lub tym podobne. I brakuje mu tylko jednego w tej chwili.....utwierdzenia się w przekonaniu że jest bezpieczny i kochany. A kiedy to nastąpi to wykorzysta cały swój potencjał  i  będzie cudownym, aktywnym  psiakiem  na każda pogodę i niepogodę.

Oj Doris :) czekam na to otwarcie Jędrusia bardzo ... Jest po odrobince coraz lepiej :) Już są momenty że podchodzi  do mnie na chwile na podwórku i trąca mnie delikatnie nosem :) Ale gdy przyjechali do nas Nunckowie i chcieli poznać Jędrusia to Jędruś natychmiast zmienił sie w strusia :(

Posted

Pewnie boi się nowych ludzi i sytuacji. Na razie pewnie trudno mu się przyzwyczaić do takich luksusów, jakie ma, do takiej serdeczności i opieki, po tym co przeszedł wcześniej. Jak uwierzy w ludzi dzięki staraniom i wielkiemu sercu Mortes to będzie pies - łata :)

Posted
14 godzin temu, Mortes napisał:

Oj Doris :) czekam na to otwarcie Jędrusia bardzo ... Jest po odrobince coraz lepiej :) Już są momenty że podchodzi  do mnie na chwile na podwórku i trąca mnie delikatnie nosem :) Ale gdy przyjechali do nas Nunckowie i chcieli poznać Jędrusia to Jędruś natychmiast zmienił sie w strusia :(

Sonia, suńka pod moja  opieka , przebywajaca w hotelu juz prawie rok bardzo powoli się socjalizuje  i jest lepiej ale nie tak dobrze jak bysmy chcieli . Mieszka w domu z ludzmi i innymi , z dziećmi, i ma czeste kontakty z obcymi i wcale nie jest dobrze na tyle ile bysmy chcieli. Ale Jedrus jest młodszy i pewnie pójdzie wszystko szybciej, czego zycze Tobie i pieskowi w tym Nowy Roczku, który juz sie czai za progiem.

Posted

Ale radość ogarnia na widok szczęśliwego Jędrusia.

Życzymy wszystkim futrzakom, cioteczkom i wujaszkom ,

aby

nowy rok.jpg

był lepszy niż poprzedni.

• Upvote 1
Posted

Dzisiejsza noc minęła Jędrusiowi nawet nie źle . Biegałam co chwilę do niego i po chwili głasków pędziłam do Białogonków i tak kilkanaście razy . Całe szczęście Jędruś aż tak panicznie nie boi sie wystrzałów choc były momenty że sie trząsł :(

Posted

Dziś odważyliśmy się z Jędrzejkiem wyjść na spacer na łąkę . Szczęśliwy to chłopak nie był  no ale idziemy w dobrym kierunku do ucywilizowania się ;)

DSCF2013.jpg

DSCF2016.jpg

DSCF2017.jpg

Były też momenty buntu ...

DSCF2028.jpg

DSCF2032.jpg

• Upvote 3
Posted

Jędruś pewnie byłby szczęśliwy, gdyby mógł sam pobiegać po łące ,a  nie w jakimś niewygodnym ubranku.

Da radę chłopak stopniowo , przyzwyczai się....

Posted

Pewnie tak Pokerku ... tylko że gdybym go teraz pusciła na nieogrodzonym terenie to trzeba by znowu arcytrudną akcję łapania Jędrusia organizować ;( 

Na razie do biegania musi mu wystarczyć podwórko . Wiele Białogonków tylko tam może biegać i chyba sie z tym pogodziły . No ale Jędruś nie może zostać długo w Białogonkowie stąd gdy tylko mogę to pracuję z nim choć czasami mu sie to nie podoba ...

• Upvote 1