Energy Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Już popołudnie, co tam słychać w nowym domku Skarbusia:lol: Quote
zu75 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Po pierwsze bardzo miło było mi poznać Snuszkaka i Frania (cudowny, grzeczniutki psinul, troszku smęcił po wyjściu Snuszkaka z pociągu, ale dalismy radę). Po drugie bardzo dziękuję Iwie77----> cudowny Człowiek!!! Super,że było mi dane poznać ją osobiście:loveu: A teraz o naszym Skarbuchu... a więc tak...podróż zniósł super-leżał rozwalony na ręczniku i zbierał cmokania od współpodróżujących :) Na miejscu..na powitanie dziabnął sąsiadkę, która chciała go pogłaskać..ale leciutko :) Potem dziabnął i obwarczał mojego kolegę, mi też się raz dostało :) Mam nadzieję,że z czasem Maluch wyluzuje:) Waży ok. 4-4,5 kg. Wsuwa jak najęty..własciwie wszystko-bardzo chętnie zjadł ryż z warzywami i kurczakiem..Ma też mega przemianę materii-może to też jest przyczyną tego,że sama skóra i kości...Kurka, nie zachowuje się jak dziadunio..na spacerze biega jak taka mała pchełka ...niezłe tempo narzuca:) oczywiście znaczy sobie teren poprzez obsikiwanie wszystkich mebli...nawet po zastosowaniu psikadła anty sikaniowego :) Pewnie mu przejdzie z czasem. Na fotkach widać czym oprócz sikania i jedzenia zajmuje się Skarbuś w domu :) Pomędzy nim a moja suczką Mają póki co nie ma ani miłości ani nienawiści...raczej dystansik :) No cóż..to chyba póki co wszystko.Jakoś na poczatku tygodnia pójdziemy do weta i zobaczymy czy w środku wszystko ok. Pozdrawiam serdecznie :) Quote
majqa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Dziękujemy Zu za super relację! :loveu: Hm...mam nadzieję, że niuniuś przestanie podnosić nóżkę na mebelki i kłapać ząbkami. Oby wszystko grało za parę dni! Quote
Energy Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 zdjęcia są super, rozbroiły mnie zupełnie:loveu::loveu::loveu: Skarbek wcale nie wygląda na zestresowanego nową sytuacją i otoczeniem, ale na zadomowionego i wyluzowanego:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powodzenia w nowym domku Skarbuniu:loveu::loveu::loveu: Nie gryź swojej wybawczyni i nie obsikuj mebli:nono: Za kilka dni Skarbek na pewno się wyciszy i uspokoi:lol: Zu:Rose::Rose::Rose: Quote
Bella1 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Cały Skarbuś :cool3: spanie do góry kołami , jedzonko, na spacerku duża kupa ale gryzienie to coś nowego :shake: w Schronisku można było z nim wszystko zrobić nigdy nie pokazał ząbków , może za dużo wrażeń go spotkało i nie wiedział chłopak jak się ma zachować :evil_lol: Smyku malutki będż grzeczny . Zu dziękuję Quote
iwa77 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Skarbusiu musisz być grzeczniutki ! Tak nie wolno :shake: ZU pozdrawiam Cię serdecznie i jeszcze raz dziękuję ! Quote
Bella1 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Jak dziś nasz maluch , chyba już ząbków nie pokazuje i jest grzeczniutki jak aniołek :razz: Quote
zu75 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Dzisiaj Mały ujadał jak goopi jak wyszłam z domu...nie wiem ile to trwało, ale jak wróciłam była w każdym bądź razie cisza:) Sika już troszku mniej:multi: Poza tym bez zmian...śpi, wsuwa jak owczarek niemiecki a na spacerze zasuwa jak koperyto :) Poza tym jak rano sie obudziłam to leżał obok mnie pod kołdrą...no co...w końcu łóżko służy do spania w nim...czyli wszystko się zgadza :) Pozdrawiamy :) Quote
majqa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 A już myśleliśmy, że Wam się krzywda stała ;)...ufffff...3mamy kciuki za to, by wszystko się poukładało!!! :loveu: :loveu: :loveu: Dodam jeszcze, że z utęsknieniem czekamy na zdjątka. :lol: Quote
iwa77 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:to ci nasz Skarbunio łobuzik mały się zrobił ... Quote
MyrkurDagur Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Skarbeńku :loveu: Tak wielkie szczęście uśmiechnęło się do Ciebie :multi: Oby trwało jak najdłużej :D Pozdrowienia dla Ciebie :kiss_2: i Twojej drogiej opiekunki :Rose: Quote
sleepingbyday Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 o kurczę, jaki wyluzowny obywatel :loveu:. wiedziaam, że jak wrócę, to na tym watku będą dobre wieści :cool3: Quote
zu75 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 A więc byliśmy dzisiaj u weterynarza.Skarbuś wkroczył tam z piszczącą piłeczką w zębach (zakochał się w niej w przylecznicowym sklepiku i musieliśmy kupić :) ). Panią wet prawie zjadł...takie miał na nią zębiska,że ho ho. Dała mu mniej niż 10 lat. Na tyle na ile się udało obejrzała mu zęby i nie ma środkowych górnych i jednego kła oraz ma stan zapalny dziąseł. Dostał stomogryl. Idziemy do badania krwi w piątek, bo dziś byliśmy umówieni na popołudnie, więc Skarbuch by nie wyrobił bez jedzonka. W zalezności od wyników krwi będą potem chcieli mu dać głupiego jasia żeby oblookać dokładnie zębiska. W domu jest w tej chwili kilka piłek i Skarbuch z Mają głownie zajmują się wzajemnym odbieraniem ich sobie-oczywiście najbardziej pożądana jest ta, którą w danej chwili posiada "przeciwnik" :) To chyba tyle z nowości..Pozdrawiamy serdecznie :) Quote
zuzlikowa Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 :loveu::loveu::loveu::loveu:Renata5 napisał(a):Cudne wieści:loveu: Quote
iwa77 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 To czekamy z niecierpliowścią na wyniki badania krwi ! Czyli jednak dziąsła są chore - ZU to dziwne cmokanie które nas zastanawiało to chyba stąd :roll: Pozdrawiam serdecznie ! Quote
Recommended Posts