Jump to content
Dogomania

Slodki Skarbus znalazl najlepszy,wymarzony dom u Zu!!! :o)))))

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po pierwsze bardzo miło było mi poznać Snuszkaka i Frania (cudowny, grzeczniutki psinul, troszku smęcił po wyjściu Snuszkaka z pociągu, ale dalismy radę).
Po drugie bardzo dziękuję Iwie77----> cudowny Człowiek!!! Super,że było mi dane poznać ją osobiście:loveu:
A teraz o naszym Skarbuchu... a więc tak...podróż zniósł super-leżał rozwalony na ręczniku i zbierał cmokania od współpodróżujących :)
Na miejscu..na powitanie dziabnął sąsiadkę, która chciała go pogłaskać..ale leciutko :) Potem dziabnął i obwarczał mojego kolegę, mi też się raz dostało :) Mam nadzieję,że z czasem Maluch wyluzuje:) Waży ok. 4-4,5 kg. Wsuwa jak najęty..własciwie wszystko-bardzo chętnie zjadł ryż z warzywami i kurczakiem..Ma też mega przemianę materii-może to też jest przyczyną tego,że sama skóra i kości...Kurka, nie zachowuje się jak dziadunio..na spacerze biega jak taka mała pchełka ...niezłe tempo narzuca:) oczywiście znaczy sobie teren poprzez obsikiwanie wszystkich mebli...nawet po zastosowaniu psikadła anty sikaniowego :) Pewnie mu przejdzie z czasem. Na fotkach widać czym oprócz sikania i jedzenia zajmuje się Skarbuś w domu :) Pomędzy nim a moja suczką Mają póki co nie ma ani miłości ani nienawiści...raczej dystansik :)
No cóż..to chyba póki co wszystko.Jakoś na poczatku tygodnia pójdziemy do weta i zobaczymy czy w środku wszystko ok.
Pozdrawiam serdecznie :)

Posted

Dziękujemy Zu za super relację! :loveu: Hm...mam nadzieję, że niuniuś przestanie podnosić nóżkę na mebelki i kłapać ząbkami. Oby wszystko grało za parę dni!

Posted

zdjęcia są super, rozbroiły mnie zupełnie:loveu::loveu::loveu:
Skarbek wcale nie wygląda na zestresowanego nową sytuacją i otoczeniem, ale na zadomowionego i wyluzowanego:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Powodzenia w nowym domku Skarbuniu:loveu::loveu::loveu:
Nie gryź swojej wybawczyni i nie obsikuj mebli:nono:

Za kilka dni Skarbek na pewno się wyciszy i uspokoi:lol:
Zu:Rose::Rose::Rose:

Posted

Cały Skarbuś :cool3: spanie do góry kołami , jedzonko, na spacerku duża kupa ale gryzienie to coś nowego :shake: w Schronisku można było z nim wszystko zrobić nigdy nie pokazał ząbków , może za dużo wrażeń go spotkało i nie wiedział chłopak jak się ma zachować :evil_lol:
Smyku malutki będż grzeczny .
Zu dziękuję

Posted

Dzisiaj Mały ujadał jak goopi jak wyszłam z domu...nie wiem ile to trwało, ale jak wróciłam była w każdym bądź razie cisza:) Sika już troszku mniej:multi: Poza tym bez zmian...śpi, wsuwa jak owczarek niemiecki a na spacerze zasuwa jak koperyto :) Poza tym jak rano sie obudziłam to leżał obok mnie pod kołdrą...no co...w końcu łóżko służy do spania w nim...czyli wszystko się zgadza :)
Pozdrawiamy :)

Posted

A już myśleliśmy, że Wam się krzywda stała ;)...ufffff...3mamy kciuki za to, by wszystko się poukładało!!! :loveu: :loveu: :loveu: Dodam jeszcze, że z utęsknieniem czekamy na zdjątka. :lol:

Posted

A więc byliśmy dzisiaj u weterynarza.Skarbuś wkroczył tam z piszczącą piłeczką w zębach (zakochał się w niej w przylecznicowym sklepiku i musieliśmy kupić :) ). Panią wet prawie zjadł...takie miał na nią zębiska,że ho ho. Dała mu mniej niż 10 lat. Na tyle na ile się udało obejrzała mu zęby i nie ma środkowych górnych i jednego kła oraz ma stan zapalny dziąseł. Dostał stomogryl. Idziemy do badania krwi w piątek, bo dziś byliśmy umówieni na popołudnie, więc Skarbuch by nie wyrobił bez jedzonka. W zalezności od wyników krwi będą potem chcieli mu dać głupiego jasia żeby oblookać dokładnie zębiska.
W domu jest w tej chwili kilka piłek i Skarbuch z Mają głownie zajmują się wzajemnym odbieraniem ich sobie-oczywiście najbardziej pożądana jest ta, którą w danej chwili posiada "przeciwnik" :)
To chyba tyle z nowości..Pozdrawiamy serdecznie :)

Posted

To czekamy z niecierpliowścią na wyniki badania krwi !
Czyli jednak dziąsła są chore - ZU to dziwne cmokanie które nas zastanawiało to chyba stąd :roll:
Pozdrawiam serdecznie !