zulugula Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Bico, bardzo dziękuję. Pieniązki są potrzebne na leczenie i karmę. Pewnie jutro ktoś wyśle nr konta. Ja nie znam. Ten psiak ma węższą szyję od mojej chudziutkiej i małej Blanki. Masakra. To sama skóra i kości. Aż mi ciarki przechodzą, gdy go skrobię szczotką. Ten pan na D pięknieje w oczach. Jeszcze parę dredów i bedzie całkiem przyzwoicie ;) Quote
bico Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 zulugula napisał(a):Bico, bardzo dziękuję. Pieniązki są potrzebne na leczenie i karmę. Pewnie jutro ktoś wyśle nr konta. Ja nie znam. Cieszę się, że Dramat dobrzeje, zdrowieje i pięknieje:cool3::multi: A na numer konta czekam na pw lub oficjalnie na wątku. Jak będzie poślizg z wpłatą, to znaczy, że znów nie mogę się na dogo dostać...serwer...:mad::angryy::mad: Quote
MyrkurDagur Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 zulugula napisał(a): Ależ on uroczy jest :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 mimiś napisał(a):piekny pies wychodzi spod filcu i robali! Mimiś! A dlaczego Ty masz naszego Dramcia w avatarku?? :mad::evil_lol::eviltong: Kochane! Jestem tylko przelotem przez dogo, bo lecę zaraz w świat załatwiać sobie pracę:roll:. Dram fantastycznie spędził podróż. Po drodze wstąpiłam do fryzjerki, która miała go strzyc i kupiłam za 10 zł leczniczy szamponik dla niego (2,20 zniżki dostałam:evil_lol:) i pożyczyłam takie "zgrzebło" do likwidacji dredów. Ciocia zulugula ma co robić:evil_lol:! Dram w kąpieli był baardzo grzeczny. On w ogóle jest grzeczny, bo ma wspaniały charakter. Wpłynęły pieniądze na moje konto od kilku osób. Rozliczę się z Wami wieczorkiem, bo teraz muszę lecieć. Bardzo Wam [SIZE=5]WSZYSTKIM dziękuję za pomoc w ratowaniu życia Dramowi!!!! I ON też pięknie dziękuje!!! :loveu: Quote
mimiś Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 "Mimiś! A dlaczego Ty masz naszego Dramcia w avatarku??" -to dziadyga Rudi, co z Łodzi pochodzi ,mój tymczas od 2006roku:evil_lol: -może to krasnalowaty wuj Dramka?:eviltong: Dif, oczaruj pracodawcę-powodzenia! Quote
zulugula Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Byłam z Dramem u weta na zmianę opatrunku. Wet zalecił, żeby zamiast bandaża psiak chodził w bawełnianej skarpecie. Rana ładnie wygląda, wystarczy przemywać Rivanolem. Wstąpiliśmy też do sklepu zoo i Dram dostał 1 kg karmy Profilum :) Pani nie ma na zbyciu żadnej karmy przeterminowanej, ale zapyta w hurtowni. Apatety narasta. Nic nie zostaje w miseczce. Za to koopy wielkie jak u krowy. Dzisiaj Dram zadarł nogę przy drzewie. Byłam przekonana, że sobie chciał siknąć, a tymczasem on zrobił koopę :crazyeye: Dram jest czyścioszkiem. Sygnalizuje gdy potrzebuje wyjść na spacer. W domu nic nie niszczy, jest cichutki i bardzo grzeczny. Pięknie chodzi na smyczy. Dzisiaj trafiliśmy na suczkę z cieczką. Dram był zainteresowany, ale bez problemu odciągnęłam go na smyczy. Grzeczny psiak. Z Drama dalej wychodzą żywe kleszcze - jak grzyby po deszczu :p Te martwe wycinam i wyczesuję. Myslę, że było ich ze 30 a może wiecej :shake: Dram najwyraźniej czuje się jak w salonie SPA, gdy wyrywamy kudełki; rozkłada się wygodnie i nawet brzuch odkrył do wycinania. Wygląda już znacznie lepiej. Gdyby nie pożyczony grzebyk do wycinania dredów, to Dram byłby chyba łysy. Quote
Ajula Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 z fotki na fotkę coraz piękniejszy :loveu: mam nadzieję, że szybko znajdzie dom Quote
kakadu Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 o raaaaaaany, czy te kulki pod lewa pacha na zdjeciu pokapielowym to KLESZCZE???? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: macie czym je wykrecic? toz to potwory jakies; zeby tylko nie przywlokly jakiegos chorobska TFU TFU ODPUKAC!!! karma juz powinna jechac do zuluguli, ale tz nie odbiera czemus i nie wiem dokladnie na jakim etapie dostarczania jest obecnie :roll: ale dojedzie dzis, tylko nie wiem o ktorej... Quote
kasikitd Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Zulugula - Dzięki! :loveu: Dramcik wypucowany szybko powinien znaleźć domek, jest rzeczywiście piękny i ma mądre oczka, mam nadzieję, że w hoteliku nie będzie musiał długo czekać na domek, z Dramacika przekształci się w Drimcika czyli psa - marzenie.;) Quote
Gosiapk Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 zulugula napisał(a):Zapoznanie: "Niezły jest" Co to za śliczna blondynka po lewo? Quote
Gosiapk Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 mimiś napisał(a):"Mimiś! A dlaczego Ty masz naszego Dramcia w avatarku??" -to dziadyga Rudi, co z Łodzi pochodzi ,mój tymczas od 2006roku:evil_lol: -....! Coś się zasiedział ten tymczas :cool3: Quote
Gosiapk Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Ja mam karmę, Eukanubę z kurczakiem, chętnie odstąpię. Mieszkam na Woli. Quote
zachary Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Zulugula, skoro Dramcio miał tak dużo kleszczy, czy aby nie załapał jakiegoś choróbska od nich?:angryy: Dlaczego wycinałaś mu martwe kleszcze?.Kleszcze, jak uczyła mnie wetka należy wykręcić w kierunku odwrotnym do wskazówek zegara albo wyciągnąć specjalnym urządzeniem do kupienia w aptece.Mam teraz nadzieję,że Dramcio szybko stanie się Drimciem, jak to napisała ładnie jakaś cioteczka.Jak wyniki badań biochemicznych Dramcia o których pisała DIF ? Czy są okey? Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 mimiś napisał(a): -to dziadyga Rudi, co z Łodzi pochodzi ,mój tymczas od 2006roku:evil_lol: -może to krasnalowaty wuj Dramka?:eviltong: Dif, oczaruj pracodawcę-powodzenia! A nie kcesz drugiego "dziadygi" do kompletu?:cool3: Ty wiesz jaką furorę robiłabyś na ulicy z takimi dwoma "dziadygami"?! :diabloti: A pracodawcę oczarowałam... :B-fly::eviltong: Od 1 kwietnia rozpoczynam regularną, normalną "robotę"... z ZUS-ami, socjalem i prywatną opieką lekarską! Mała kasa co prawda, ale przestaniemy padać z głodu jak muchy!!! :multi: A Dramcio pod opieką cioci zuluguli po prosty pięknieje w oczach!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: :loveu::loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Wpłaty na leczenie Drama: kasikitd 100 zł zachary 200 zł mimiś 100 zł malagos 50 zł emilia2280 50 zł basia (br.nicku) 50 zł Razem: 550 zł _________ Wydatki poniesione do dnia 10.03.br wizyta wet "garażowa" 20 zł wet na Potockich 145 zł szampon leczniczy 10 zł transport do DT u zulu 28 zł Pozostaje: 347 zł Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Z ww kwoty jutro zapłacimy za USG jamy brzusznej 90 zł i RTG klatki z piersiami 130 zł (2 rzuty po 65 zeta każdy), czyli zostanie 127 zł na DT. Quote
zachary Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 O matko DIF-uś, a co z tych badań wynika? Ja nie chciałam dokładnych wyników, tylko diagnozę, dobrze, czy nie...z naszym Dramciem? Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 zachary napisał(a):Jak wyniki badań biochemicznych Dramcia o których pisała DIF ? Czy są okey? Biochemię mam zeskanowaną z LabWetu, ale nie umiem wkleić skanu na wątek ale od weta z potockich mam przepisaną i morfo i biochemię i tak to wygląda (wklejam treść otrzymanego maila): "Wysyłam całość skopiowaną z karty. Pozdrawiam lek.wet. Katarzyna Bednarowicz WBC 25.1 G/l (6-17) RBC 7.07 T/l (5.4-7.8) HGB 15.7 g/dl (13-19) HCT 47.1 % (37-54) PLT 268 G/l (160-430) MCV 67 (64-74) MCH 22.3 ( 22-27) MCHC 33.4 (34-36) RDW 16 (14-17) MPV 6.8 (6.7-11.1) lym.09 G/l MON 0.5 G/l GRA 23.7 G/l AspAT 46 U/l(1-37) AlAT 70 U/l (3-50) AP 100 U/l (20-155) glukoza 66 mg/dl (70-120) kreatynina 0.9 mg/dl (1-1.7) mocznik 18.1 mg/dl (20-45)" Quote
zachary Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Ojej, ale krew się lała w czasie mordowania kleszczy w kiblu:evil_lol:. A skoro tyle miał kleszczy to trzeba go obserwować, czy aby na pewno zdrowy! Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 zachary napisał(a): Dlaczego wycinałaś mu martwe kleszcze?.Kleszcze, jak uczyła mnie wetka należy wykręcić w kierunku odwrotnym do wskazówek zegara albo wyciągnąć specjalnym urządzeniem do kupienia w aptece. Zulugula wycinała martwe kleszcze razem z sierścią, ale na sierści... :evil_lol: a nie w skórze! Co było wczepione wykręcałyśmy a resztę zbierałyśmy chusteczką albo wycinałyśmy i mordowałyśmy w kiblu! Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Gosiapk napisał(a):Ja mam karmę, Eukanubę z kurczakiem, chętnie odstąpię. Mieszkam na Woli. "odstąpię" czyli za ile?? Na Woli będę jutro.... :hmmmm: Quote
zuzlikowa Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 To teraz będą już tylko ...superaste!:loveu: Powodzenia Dramacik! Piękniejesz z minuty na minutę! Quote
Hotel KADIF Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 zachary napisał(a):O matko DIF-uś, a co z tych badań wynika? Ja nie chciałam dokładnych wyników, tylko diagnozę, dobrze, czy nie...z naszym Dramciem? Wg słów weta wynika leukocytoza i powiększona watroba. Leukocytoza może być wynikiem rany na łapie albo innego zakażenia np. tego które odkryła na ogonie zulugula wyczesując Drama (stara, zaropiała rana). A powiększona wątroba może być wynikiem fatalnego odżywiania - co złapie to zje. Jak na stan w jakim się znajdował wyniki są bardzo dobre! :loveu: Quote
Recommended Posts