Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 807
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cekinka13* napisał(a):
DIF, a ATyl? Może ona mogłaby?

Nie mogłaby, bo już z nią gadałam... Jej piesio do tej pory nie może dojść do siebie po Szariku...

Niestety z wetem nie wypaliło. Mogę z nim iść dopiero jutro o 10 rano a nie mam jak z nim jechać gdzieś dalej, bo nie mam paliwa w baku.:shake:

Ranę na łapie przemyłam rivanolem i zwinęłam. Nie wiem czy dobrze, ale chociaż się nie zabrudzi.

Posted

Ja dzisiaj w Halinowie widziałam czarnego psa, miał zmiażdżaną łapkę :shake: :-(

Namierzyłam dziś bezdomnego psa... w... wiadomo gdzie. Taki mały, brązowy... może kojarzysz?

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Ja dzisiaj w Halinowie widziałam czarnego psa, miał zmiażdżaną łapkę :shake: :-(

Namierzyłam dziś bezdomnego psa... w... wiadomo gdzie. Taki mały, brązowy... może kojarzysz?

Kojarzę czarnego, brązowego nie. Ten czarny mieszka koło banku.....:shake:

Posted

i jak tam? spokoj wzgledny z tz-em? ponawiam pytanie - czy on pracuje w wawie? mozna sie z nim jakos umowic na odbior tej karmy dla dramatka? bo zawiezc do halinowa nie dam rady niestety...

Posted

Tak więc podniosę temat :multi:
Baner jest super!

Napiszę o allegro dobrze?
Tylko najpierw tekst....

Może coś takiego:
PSI DRAMAT...

Myślisz, co to znaczy psi dramat? Dramat to imię jednego z psów, który jest bezdomny... Jego życie i historia są równie nieciekawe jak teraźniejszy stan zdrowia...
Historia tego psa nie jest do końca znana, wiemy tylko jedno: p. Ania przygarnela go pod swoj dach, jako umierająca i niebotycznie chudą istote. Nigdy nikt nie widział tak chudego psa! To istna skóra i kości nic więcej! Po prostu dramat z Halinowa! Dramat ma ok. 8-10 lat. Jest to niewiele i niczym sobie nie zasłużył na takie traktowanie! Jego włos ma kolor beżowy ijest szorstki. Ogółem bardzo ładny pies. Pilnie szuka domu!
Jeśli poruszył Cię los tego psa tak zniszczonego przez życie i człowieka wystarczy że:
napiszesz:
[email protected]
albo zadzwonisz:
600-968-755
Dla Ciebie to niewiele ale dla Dramata to cud. Pomóż, nie bądź obojętny! Dramat nie przeżyje! Jesli nie możesz go adoptować wystarczy, że zapewnisz mu Dom Tymczasowy! Pomóz!

Posted

mimiś napisał(a):
przelew poszedł, ale z datą realizacji-09-03-wiec dopiero w pn bedzie na koncie

Dzięki wielkie! :Rose:
Rozliczam się z kasy w pierwszy poście!!!

Ada!!! Tekst cudny! Również wielkie dzięki! :Rose:

Posted

kakadu napisał(a):
i jak tam? spokoj wzgledny z tz-em? ponawiam pytanie - czy on pracuje w wawie? mozna sie z nim jakos umowic na odbior tej karmy dla dramatka? bo zawiezc do halinowa nie dam rady niestety...

Pracuje w w-wie, ale nie wie, że Dramat jest w garażu!!!!
Rano zabiera samochód więc muszę Dramata gdzieś "schować". Ale długo tak nie dam rady unikać prawdy!!!

wanda szostek napisał(a):
Weta nie ma czyli z łapką nic nie zrobione?

Łapkę przemyłam rivanolem i zawinęłam bandażem. Nie wiem czy dobrze, ale chociaż się nie zabrudzi. Najgorsze, że maluch ma temperaturę i nie chce jeść i nie wstaje.... Oby doczekał do jutra....:placz: Leży tylko....:placz:

Posted

Nie mam gdzie zabrać Dramata, mam dużą suke po operacji i mieszkam w bloku. Wyslę na niego 50 zł. Czy to się przyda. A może przyjmie go jakiś hotelik niedrogi. Macie tam coś. Tylko najpierw wet.

Potrzeba kasa, jak uzbieramy troche więcej, będzie można odetchnąć.
DIF nie może zostać z nim sama, musimy jakoś pomóc.

Tylko hotelik na początek, zanim tymczas się znajdzie.
Ja koło Poznania mam hotelik w granicach 15 zł, ale to daleko.

Posted

On jest bliźniakiem mojego podopiecznego, ukochanego Biszkopcika.Nie mieszka ze mną, a w stadninie koni i żadna siła go już stamtąd nie zabierze/tylko śmierć/, ale utrzymuję go już od kilku lat, odkąd zgodzili się go tam przygarnąć.Kila razy znajdowano mu dom, wyprawiał cuda, aby uciec i za każdym razem skutecznie wracał do koni.Nie widzi na jedno oko.
DIF-uś, niestety mogę pomóc tylko finansowo Twojemu najnowszemu nabytkowi.Widać,że tragedia w odcinkach:-(, bez Twojej pomocy za niedługo, leżałby na obrzeżach Halinowa i pomału konał z głodu...wśród ludzi:angryy:.Jeśli Pati go przyjmie, dokładam się do utrzymania.