Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 807
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co to prawie nikt nie zajrzał dzisiaj do Dramcia...???!!! :mad::cool3:
Piszę "prawie" bo gdyby nie Wanda, Ada i Cekinka to musiałabym napisać "nikt"...:cool3:

Pies nadal szuka domu... nadal czeka w dt na allegro i ogłoszenia....

Kto pomoże w tych kwestiach???!!!!
Bardzo prosimy..... :modla::modla::modla:

Posted

Ja mogę zrobić allegro i alegratkę ;). DIF, może napisz do Majqi z prośbą o tekst do ogłoszeń, bo robi piękne. Z taką raklamą Dram napewno znajdzie domek :cool3:.

Posted

[quote name='Cekinka13*']Ja mogę zrobić allegro i alegratkę ;). DIF, może napisz do Majqi z prośbą o tekst do ogłoszeń, bo robi piękne. Z taką raklamą Dram napewno znajdzie domek :cool3:.

Mój TZ sugeruje delikatnie, żebyś Cekinko pooglądała sobie Małysza :razz: :evil_lol:

Posted

:multi::multi:Witam ciotenki wszystkie i dziekiiii za uratowanie Dramacika:ylsuper::Cool!:ale dobrze sie stalo ze ciocia Dif wziela piesia do siebie:loveu: cioteczko Zulugula :sweetCyb::iloveyou:jak krolewicz ma Dramus u ciebie ..pieknieee dziewczyny jakiz Dramus szczesliwy i piekny!! trzymam kciuki za ksiecia i za opiekunki:thumbs::Rose: dziekujemyyyyy!!

Posted

[quote name='zulugula']Mój TZ sugeruje delikatnie, żebyś Cekinko pooglądała sobie Małysza :razz: :evil_lol:

Wreszcie podłączyli mi Internet :multi:!!!

Jezu :crazyeye: Zulugula ...
Dramcio to nie ten sam pies! Ucałuj go ode mnie w czubeczek noska :loveu:

Ps. Dlaczego Twój TZ odsyła Cekinkę na skoki narciarskie??? :cool3:
Czy myślimy o tym samym?

Posted

A ja dzisiaj byłam u zuluguli i wygłaskałam Drama od wszystkich dobrych duszek (duszków?) które mu pomogły!!

Zmienił się nie do poznania... co zresztą widać na zdjęciach! Puszysty, mięciutki i co najważniejsze wesoły i już nie głodny. Chrupi leżały a on nic.:cool3:
Naprawdę zaczął "tyć"! Te jego biedne kosteczki powoli zaczynają obrastać tłuszczykiem.
Zulugula była dzisiaj zapisana z Dramem na USG. Pewnie jak się obrobi domowo napisze co i jak! Na pewno wszystko jest ok.
Zmienił się w naprawdę fajnego i ślicznego psiurka! Zulugula bardzo dba o naszego chłopaka i wkłada w niego całe serce. :loveu:

Posted

DIF napisał(a):
A ja dzisiaj byłam u zuluguli i wygłaskałam Drama od wszystkich dobrych duszek (duszków?) które mu pomogły!!

Zmienił się nie do poznania... co zresztą widać na zdjęciach! Puszysty, mięciutki i co najważniejsze wesoły i już nie głodny. Chrupi leżały a on nic.:cool3:
Naprawdę zaczął "tyć"! Te jego biedne kosteczki powoli zaczynają obrastać tłuszczykiem.
Zulugula była dzisiaj zapisana z Dramem na USG. Pewnie jak się obrobi domowo napisze co i jak! Na pewno wszystko jest ok.
Zmienił się w naprawdę fajnego i ślicznego psiurka! Zulugula bardzo dba o naszego chłopaka i wkłada w niego całe serce. :loveu:

No to czekamy na informacje. Czy on już u Zuluguli zostanie? Wpasował się tam idealnie.

Posted

Jestem :lol:

Dramek miał robione USG jamy brzusznej. Wszystko jest ok. Wetka sprawdzała zęby i ceni go na 10-12 lat. Zębiska bardzo starte, kły mają zaledwie 1 cm :roll: Na dole nie ma siekaczy (czy jak to tam się u psa zwie ;) ). Jednak na ząbkach nie ma kamienia, stanów zapalnych - są białe i całkiem dobrze wyglądają. Uszy też sprawdzone - ok. Dramcio miał podgolony brzuszek i teraz dopiero widać, że się zaokrąglił. Żebra już nie są takie wystające. Mój TZ słusznie zauważył, że wpływ ma na to też woda - przecież był odwodniony. Dramcio ma kolejne 0,5 kg wiecej. Jak na 0,5 tygodnia, to niezły wynik :razz: Straszny z niego amant na spacerach. Jurny jest chłopak :evil_lol: W lecznicy wydawało mu się, że na "panienki" przyszedł. Wszystkie zaczepiał, a jak mu nie pozwoliłam, to szczekał. Chciał też chłopak skoczyć na drzi, gdzie był naklejony kociak :evil_lol: Ożywił się bardzo. Przy ostatniej wizycie widać, na zdjęciach jak wypoczywa rozciągnięty na podłodze po seansie Yogi na stole do RTG ;) Tym razem był bardzo ciekawski; obwąchiwał wszystkie kąty. A nawet w drzwi drapał, chcąc zwiedzić wszystkie pomieszczenia. Psiak będzie miał robione EGK (kaszel + wiek psa). Za ok 2 tygodnie pobiorą krew (z żyły brzeżnej ucha) do badania w związku z kleszczami - babeszjoza. Będzie wkrótce wewnętrzenie odrobaczony, a na końcu szczepienia. Dzisiaj został zabezpieczony kroplami na pasożyty zewnętrzne.

Rana jest już ładniejsza. Do końca tygodnia muszę codziennie zmieniać opatrunek. A potem skarpeta TZ'ta. I jak dobrze pójdzie - szlafroczek ;) Wciąż pracuję nad nim :evil_lol:

PS. Koszt 78,70 (rachunek do wglądu).

Posted

Lżej się robi na duszy gdy ogląda się zdjecia tego bląd przystojniaka. Cieszę się, że kudłaczowi nic złego nie wynaleziono w środku :lol:

Posted

Sprawa jest trudna. Mój TZ zakochany w psie. Ja wiem, że on nie chce go oddawać. Rozsądek nakazuje jednak dać mu szansę. Postanowiliśmy, że Dramek powinien mieć ogłoszenia. Jednak zostanie u nas na DT. Mam nadzieję, że Wnada mi wybaczy :evil_lol: Jeśli Dramek nie znajdzie domku przez okres paru miesięcy, to zostanie u nas na zawsze :p Ja jednak będę zablokowana jako DT. Dodam, że TZ nie odda go byle komu :cool3:

Dramek coraz śmielszy; wyparł Blankę z jej małego posłanka. Oczywiście zmieścił tylko pupkę ;) Jest radosny i chętniej uczesniczy w naszym domowy zyciu. Na spacery wychodzi aż za chętnie. Wczoraj gdy wracaliśmy od weta, mały piesek zaczął na szczerzyć kły i rzucać się w ataku. Na szczęście był na smyczy. Dramek machał do niego początkowo ogonkiem, ale z sekundy na sekundę się rozzłościł. Chciał go zjeść. Dzisiaj miałam podobną sytuację, lecz z dużą suką. I teraz nie wiem, czy on tak reaguje, bo nie da sobie w kaszę dmuchać, czy też nie jest zadowolony, że go na smyczy odciagam. Jeśli tak dalej pójdzie, to zamknę Dramka piekny pychol w kaganiec :p Dramek nie jest lubiany przez inne psy. Stara się być dominujący. Nigdy jednak nie zaatakował psa. Nawet gdy psy na niego warczały, a on był obok, to wachlował ogonem. On najprawdopodobniej dostaje takiej furii, gdy jest odciągany na smyczy. Agresja obu psów wtedy narasta. Nie znam się na psiej psychologii. Wie ktoś, co robić w takiej sytuacji?