Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Fajny tekst, brakuje mi tylko wagi i wzrostu.  Można by jeszcze napisać o stosunku do psów, kotów  i ew. dzieci oraz zachowaniu czystości.

Tak, też mam niedosyt informacji, ale nie chciałam pisać opierając się na domysłach. Mam nadzieję, ze Anecik uzupełni brakujące info

Posted
26 minut temu, Havanka napisał:

Tak, też mam niedosyt informacji, ale nie chciałam pisać opierając się na domysłach. Mam nadzieję, ze Anecik uzupełni brakujące info

Bardzo Ci Havanko dziękuję :) Niedosyt informacji uzupełnię :D i wpiszę w  ogłoszenie.

Ja wiem że jest mało informacji o Czekoladce na wątku i w ogóle, ale chyba odrzucam od siebie jak najdalej ten moment jej ogłaszania. Wiem że nie powinna zostac ale nie wyobrażam sobie chwili gdy będę musiała ją oddać.

Zapisze sobie żeby nie zapomnieć. Waga ok. 8,30 kg w kłębie 38 cm,. W nocy poprawię ogłoszenie i puścisz rano Havanko? Ja zapłacę za wyróżnienie.

Posted
25 minut temu, anecik napisał:

Bardzo Ci Havanko dziękuję :) Niedosyt informacji uzupełnię :D i wpiszę w  ogłoszenie.

Ja wiem że jest mało informacji o Czekoladce na wątku i w ogóle, ale chyba odrzucam od siebie jak najdalej ten moment jej ogłaszania. Wiem że nie powinna zostac ale nie wyobrażam sobie chwili gdy będę musiała ją oddać.

Zapisze sobie żeby nie zapomnieć. Waga ok. 8,30 kg w kłębie 38 cm,. W nocy poprawię ogłoszenie i puścisz rano Havanko? Ja zapłacę za wyróżnienie.

Anetko, sorry, ale chyba nie dam rady. Jutro z samego rana jadę do Wrocławia. Wrócę wieczorem. Jeżeli nie sprawi Ci to różnicy, to ogłoszę ją wieczorem. Chyba, ze ktoś wcześniej to zrobi.

Posted

Czekoladowa Lady, jak pyszny deser czeka na dom !

Dlaczego Czekoladka? Bo ma piękną, długą sierść w kolorze mlecznej czekolady z bardzo słodkim nadzieniem. Jest cudowna - wpatrzona w człowieka, bardzo cieszy się z jego powrotów do domu, uwielbia się przytulać. Pięknie chodzi na smyczy, nie niszczy w domu. Jest młoda - ma 10 miesięcy, waga niewiele ponad 8 kg, wysokość w kłębie 38 cm, wysterylizowana i zdrowa. Na koty nie zwraca uwagi, z dziećmi i psiakami dogaduje się bez problemu - jednak bardzo małe dzieci mogą być oszołomione jej "wylewnością"
Tą wyjątkową piękność oddamy za darmo, tylko do najlepszego domu w którym będzie kochana i przytulana. W którym zostanie pełnoprawnym członkiem rodziny.
Obecnie Czekoladka przebywa w domu tymczasowym w województwie śląskim. Przed adopcją wymagana jest wizyta przedadopcyjna.
Więcej informacji udzieli jej opiekunka pod podanym numerem telefonu.

Czy taki tekst może być? Jak myślicie.

Zdjęcia dziś zrobię ładniejsze i zobaczę jakie mam na komórce. Na wątku rzeczywiście szału nie ma ze zdjęciami. Jeśli mi się uda to poproszę halszke albo Gabi o ogłoszenia a gdyby nic nie wyszło to poczekam na Ciebie Havanko do wieczora :)

Posted

Może w tytule napisałabym ,że jak pyszny deser czeka na swojego wielbiciela.

Drobne poprawki :Tę wyjątkową piękność oddamy za darmo tylko do najlepszego domu ,w którym będzie kochana i przytulana  jako  pełnoprawny członek rodziny.

Posted
7 minut temu, Poker napisał:

Może w tytule napisałabym ,że jak pyszny deser czeka na swojego wielbiciela.

Drobne poprawki :Tę wyjątkową piękność oddamy za darmo tylko do najlepszego domu ,w którym będzie kochana i przytulana  jako  pełnoprawny członek rodziny.

Ok. Dziękuję Poker zaraz zmienię. 

Posted

Tolu, lepiej nie zadawaj anecik takich pytań, bo i tak serce jej pęka.

Jeszcze pomyślałam ,że zamiast wielbiciela może być smakosz.

Posted

Czekoladowa Lady, jak pyszny deser czeka na swojego wielbiciela!

Dlaczego Czekoladka? Bo ma piękną, długą sierść w kolorze mlecznej czekolady z bardzo słodkim nadzieniem. Jest cudowna - wpatrzona w człowieka, bardzo cieszy się z jego powrotów do domu, uwielbia się przytulać. Pięknie chodzi na smyczy, nie niszczy w domu. Jest młoda - ma 10 miesięcy, waga niewiele ponad 8 kg, wysokość w kłębie 38 cm, wysterylizowana i zdrowa. Na koty nie zwraca uwagi, z dziećmi i psiakami dogaduje się bez problemu - jednak bardzo małe dzieci mogą być oszołomione jej "wylewnością"
Tę wyjątkową piękność oddamy za darmo tylko do najlepszego domu, w którym będzie kochana i przytulana jako pełnoprawny członek rodziny.
Obecnie Czekoladka przebywa w domu tymczasowym w okolicach Katowic. Przed adopcją wymagana jest wizyta przedadopcyjna.

Myślę że będzie to ostateczny tekst ogłoszenia. Ale zdjęć jeszcze nie wkleję.

Biję się z myślami co robić. Nie chcę jej oddawać ale wiem że chyba nie mam wyjścia. Rok temu stawiałam pierwsze kroki na dogo i nie miałam psa. Dziś mam kochane Mimronki i wiem że gdybym zostawiła Czekoladkę skończyłoby się tymczasowanie. Mimi też bardzo przeżywa nasze tymczasy - a w szczególności Czekoladkę. Widzę smutne oczka Mimisi i czuję że jest jej nie "na łapkę" jakakolwiek psia konkurencja - z Ronisiem tworzą zgrany duet i jej to wystarczy. Roni też nie jest zachwycony "tą trzecią" ale jakoś się trzyma. Mimisia nie :(

Oczywiście że pokochałam Hopcię i Morelkę ale Czekoladka skradła mi serducho. I nie chodzi o jej zjawiskową urodę, chodzi o cudny charakter.

Posted

Tekst myślę ,że już oK.

anecik, doskonale Cię rozumiem.Kochamy wszystkie psy mniej lub bardziej,ale czasem wpadnie taki okaz ,że zajmie pół serce i klapa. Mieliśmy tak z kilkoma tymczaskami. Ale daliśmy radę po to ,żeby pomagać kolejnym psom.  I były to dobre decyzje.

Posted

Anetko, nie bij się już z myślami, bo jeszcze nie jeden ogonek skradnie Ci serce. I co wtedy? Zatrzymasz je wszystkie? Elik też za bardzo pokochała Nutelkę, ale znalazła jej naprawdę fajny dom, ma z nim kontakt, dostaje informacje i zdjęcia. Sunia jest szczęśliwa i myślę, ze Elik też !

Posted

No cóż ze łzami w oczach :(

Czekoladowa Lady, jak pyszny deser czeka na swojego wielbiciela!

Tę wyjątkową piękność oddamy za darmo tylko do najlepszego domu, w którym będzie kochana i przytulana jako pełnoprawny członek rodziny.
Obecnie Czekoladka przebywa w domu tymczasowym w okolicach Katowic. Przed adopcją wymagana jest wizyta przedadopcyjna.

P1100513

P1100512

P1100514

P1100520

P1100519

P1100518

P1100516

Gdybyś Havanko była miła i dała ogłoszenie tylko na Katowice w dniu jutrzejszym po południu z wyróżnieniem to potem zapłacę koszty.

• Upvote 1
Posted

Dałoby się ciut przystrzyc końcówki sierści na uszkach?

Trzeba wybrać zdjęcia , na których ma łagodne spojrzenie.Czasem jej wzrok jest bazyliszkowaty. Może ją słońce raziło .

Ze zdjęć tutaj dałabym tylko 1,3 i ostatnie .

Posted
10 minut temu, Poker napisał:

Dałoby się ciut przystrzyc końcówki sierści na uszkach?

Trzeba wybrać zdjęcia , na których ma łagodne spojrzenie.Czasem jej wzrok jest bazyliszkowaty. Może ją słońce raziło .

Ze zdjęć tutaj dałabym tylko 1,3 i ostatnie .

Boję się że jej spinkolę fryzurkę :D

Rzeczywiście na zdjęciach te oczy robią dziwne wrażenie. Ale w rzeczywistości cud, miód, malina :)

Jeszcze zdjęcie nr 5 dałabym.

A może z wcześniejszych jeszcze to?

P1100460

Posted

No to zdjęcia nr 1, 3, 5, 7 i starczy. Jak ktoś się zakocha to będzie chciał zobaczyć osobiście. Tak jak Arielkę.

teraz pozostaje mi czekać na Havankę.

Posted

Już jestem. Dobrze Anetko. Tylko życzysz sobie wyróżnienie, czy odświeżanie co 24 godziny? Jeśli wyróżnienie, to na jaki okres czasu?

A co myślicie o tym zdjęciu?

P1100493

Posted

Wyróżnienie czyli jest na górze ogłoszeń, a odświeżenie to co to jest?

To zdjęcie też może być. Tylko nie wiem które dać główne? 1 albo 3 jak myślicie?

Posted
9 minut temu, anecik napisał:

Wyróżnienie czyli jest na górze ogłoszeń, a odświeżenie to co to jest?

To zdjęcie też może być. Tylko nie wiem które dać główne? 1 albo 3 jak myślicie?

Wyróżnienie to sposób na szybszą sprzedaż. Twoje ogłoszenie będzie bardziej widoczne i nie zginie wśród innych. Jak to działa? Twoje ogłoszenie będzie widoczne na górze listy w specjalnej sekcji wyróżnionych ogłoszeń a także otrzyma dodatkowe tło, które odróżni je od standardowych ogłoszeń na liście. Dostępne są opcje wyróżnienia na 7 lub na 30 dni.

Odświeżenie jest co 24 godziny - ogłoszenie "wskakuje" wtedy na początek listy ogłoszeń. Nie spada na dalsze strony.

Ja dałabym zdjęcie, które wstawiłam. Te, robione na trawie, są prześwietlone, za jaskrawe.

Posted

To daj Elu to wyróżnienie i zdjęcie które proponujesz i te inne których numerację podałam. Może wyróżnienie na 30 dni - jakby wcześniej znalazła dom to się podmieni. A czy przy podmianie można zmienić miasto i nr telefonu?

Posted
3 minuty temu, anecik napisał:

To daj Elu to wyróżnienie i zdjęcie które proponujesz i te inne których numerację podałam. Może wyróżnienie na 30 dni - jakby wcześniej znalazła dom to się podmieni. A czy przy podmianie można zmienić miasto i nr telefonu?

Ok. Przy podmianie mozna zmienić miasto i nr tel, ale nie kategorię.