Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 minut temu, elik napisał:

Ciekawe dlaczego tak szybko marznie, pomimo ciepłego okrycia.

Witaj Elu. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,003_RB_orig, ale mogę porozmawiać z naszą wetką i wetem i zapytać czy to może wskazywać na coś poważnego. Jak sama wiesz przy wszystkich chorobach mojego Kazanka ja już jestem przewrażliwiona i wszystkie niepokojące mnie objawy konsultuję z wetem. .  

Posted

35 minut temu, Gusiaczek napisał:

Może ten typ tak ma ? ;)

32 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

I tego się trzymajmy  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig

Oby, ale nie zaszkodzi zapytać weta.  We czwartek idziemy na szczepienie, to podpytam.

Może dlatego, że to taka jeszcze chudzinka, przecinek i co ma ją od zimna osłaniać, jak deka tłuszczyku się jeszcze nie dorobiła ?  :(

No tak całkiem nic, to też nie, ale ta odrobina ciałka, która przybyła, to jeszcze za mało, żeby ogrzać :(

Posted

Eliskowa moja ciociu

jak cudnie ze na raczetach milosne_34.gif

sciskam cmokam Was ogroooomnie

ale ale ...ciesz i raduj ciociu moja ..zem to ja .. w osobie wlasneyyy nie nadjechalla

i ...na raczetach sie nosicalim0011.gif nie kazalla ha .s38.gif...ojjj ale byloby ....039.gif

Posted
1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Eliskowa moja ciociu

jak cudnie ze na raczetach milosne_34.gif

sciskam cmokam Was ogroooomnie

ale ale ...ciesz i raduj ciociu moja ..zem to ja .. w osobie wlasneyyy nie nadjechalla

i ...na raczetach sie nosicalim0011.gif nie kazalla ha .s38.gif...ojjj ale byloby ....039.gif

Ciociu Ewciu do usług :) Zawszeć możemy sprawdzić kto więcej...

Posted

Nie pokazałam Wam jeszcze kruszynki w kurteczce od Bogusik.

Oto modelka w kubraczku nr 3

20160125_075642.jpg.e59a32c27fe5f70137a2

20160125_075609.jpg.5d7b69b274a42391ff3b20160125_075724.jpg.74b7fd26a5ec56941325

20160125_075615.jpg.31c8f06533a2f836d9e6

Kubraczek kolorystycznie podobny do tego od Peper-oni, tyle, że w wersji zimowej - obszyty futerkiem, sztucznym oczywiście i z gustownym futrzanym kołnierzykiem. Ciekawym i praktycznym rozwiązaniem jest pelerynka ortalionowa ukryta w kieszonce, stanowiąca dodatkowe ocieplenie grzbietu. Super pomysłowe i wygodne w użyciu rozwiązanie.

Nutelcia dostała także w prezencie od Bogusik pelerynkę, która będzie osłoną przed deszczem w lecie. Na razie nie mam zdjęcia Nutelci w tym kubraczku, ale zbliżają się cieplejsze dni więc będzie okazja.

Nutelcia dostała także super fajową kurteczkę od b-b. Kurteczkę, bo z rękawkami-nogawkami i kapturkiem. Kurteczka bardzo cieplutka.

Jednak na razie Nutelcia także nie ma w niej zdjęć, bo.... No właśnie musi nauczyć się chodzić w tej kurteczce. Robi postępy, ale na razie jeszcze nie ryzykuję wyjścia z Nią w tej kurteczce. Po zrobieniu kilku kroków, Nutelcia przewraca się na grzbiet i leży tak, póki nie postawię Jej z powrotem na nóżkach. Sądzę, że gdyby miała obie łapeczki byłoby Jej łatwiej. Kurteczka jest bardzo ciepła i myślę, że warto jeszcze trochu poćwiczyć, bo będzie dawała Nutelci dożo ciepła, którego tak potrzebuje.

• Upvote 1
Posted

To dziewczynka robi rewie pokazu mody na Twoim osiedlu elik :)A sasiedzi nie zaczepiają i nie pytają,dlaczego tak maleństwo przebierasz...:? )

Zdecydowanie,jak do tej pory, najładniej prezentuje się nasza modelcia w kubraczku różowym!:) Co do reszty,to są fajne+ walory praktyczne :)

• Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Bogusik napisał:

To dziewczynka robi rewie pokazu mody na Twoim osiedlu elik :)A sasiedzi nie zaczepiają i nie pytają,dlaczego tak maleństwo przebierasz...:? )

Zdecydowanie,jak do tej pory, najładniej prezentuje się nasza modelcia w kubraczku różowym!:) Co do reszty,to są fajne+ walory praktyczne :)

Zaczepiają, ale pytają dlaczego nie ma łapinki :(

7 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

k,NDQyMjc1MjEsNDg4NjgxNDE=,f,imageprevie Wszystkim życzę.

Piękne i miłe życzenia :)

4 minuty temu, AgusiaP napisał:

Mnie sie bardzo podoba w tym kubraczku w kratkę!

Mi podoba się we wszystkich i w żadnym też  oczy%252520jak%252520serca.gif

Posted
1 minutę temu, AgusiaP napisał:

Mnie oczywiście tez, ale uwielbiam kratę !

Niunia ma dwa kubraczki w kratkę i oba bardzo gustowne :)

Posted
9 godzin temu, Gusiaczek napisał:

11833.jpg

Ale fajowe życzenia :)  Dzięki i nawzajem :)

7 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Witam i miłego dnia życzę. Może w Kraku słoneczko jest? Jeśli tak, to podeślij Elu kilka promyczków do Zamościa  

pobrane.jpg

Kawa z rana, jak śmietana :) Niestety w kraku też pochmurno, mokro i smutno :(

Nawet Nutelcia dzisiaj prawie cały dzień przespała.

• Upvote 1
Posted
6 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

I ja bym chętnie tak zrobiła, ale niestety wyjątkowo dużo miałam dzisiaj zajęć.... 

Ciekawa jestem, co Nutelcia będzie robiła w nocy??  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,31_jZ_orig.

Nutelcia w nocy wędruje po łóżku. Nie wiem czy lunatykuje, czy budzi się i świadomie przenosi w inne miejsce, ale gdy usypiamy leży wtulona w Twój szaliczek  blisko mojej twarzy, a gdy się budzę, znajduję Ją w różnych miejscach, najczęściej w nogach :)

Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

loup047.gif  Dobranoc, wygłasiaj ode mnie wszystkie futrzaki.   

Łaaaaa śliczne :)

Wygłaskam, a Ty wygłaszcz swojego malamutka :)

gif%252520dobrej%252520nocki.gif
Posted
15 godzin temu, b-b napisał:

Dzień dobry Nutelciu :)

13 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Ufffffffffff, po ciężkiej pracy w archiwum przybiegam z witaneczkiem do Kochanych 3 Kilogramów gora.gif

Ja też mówię uffff po ciężkim dniu. I już nie 3, a 3,60 kg :)  Tyle dzisiaj Nutelcia waży - bez śniadanka :)

Byłam dzisiaj z Nutelcia na szczepieniu p/wściekliźnie. Wyszłyśmy z domu o godz. 10:50, a wróciłyśmy o 14:30 !!! Blisko 4 godziny :( Poniewaz Niunia podejrzanie,jak dla mnie, trzepała główką, poprosiłam wetkę, żeby sprawdziła uszka. Wymaz był oglądnięty pod mikroskopem, ale na szczęście nic się nie ruszało :) Osłuchana (praca serduszka niezbyt się podobała, ale mogło to być spowodowane stresem), obadana, węzły sprawdzone, temp. zmierzona i nic złego nie stwierdzono. Zastrzyk zapodano !!!

Ale to wścieklica z ten naszej suni ! Gdyby nie pokrowiec na ryjonek, pani doktor miałaby pociachane paluszki. Ale już jesteśmy po uffrff  Jeszcze tylko drugie odrobaczenie 7.02. i to już chyba wszystkie zabiegi,jakie czekały Nutelcię u mnie.

Ale się cieszyła, gdy wróciłyśmy do domu. Witanko z wszystkimi zwierzakami z wyjątkiem koteczki, a TZ był obszczekany i obtańczony bardzo dokładnie. Widać była, że ogromnie się cieszyła z powrotu :)

• Upvote 2