Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, Pepper-oni napisał:

Cieszę się że pasuje. Poldzia miała pod spód zakładany golfik i nawet zimą było jej ciepło. Niestety reszta garderoby rozeszła się już po innych psiakach.

Peppe-roni, bardzo wielkie dziękuję :) Zanosi się na to, że maleńka będzie miała ubranek pod dostatkiem wiec dobrze, że inne psiaczki też obdarowałaś :)

Zalicytowałam dla Niej wełniany sweterek, ale bazarek zakończy się dopiero dzisiaj. Więc to jeszcze chwilkę potrwa, zanim będzie rozliczenie, a potem wysyłka fantów.

Bardzo się cieszę z tych ubranek, bo naprawdę przykro było patrzeć, jak maleńka się trzęsie z zimna i ucieka do domu zaraz po zrobieniu tego i owego :)

Posted
3 godziny temu, Anula napisał:

Napisałam do anetek100 aby rozglądnęła się i popytała wśród znajomych o  wizytę p/a.

Anula bardzo dziękuję :) Czy anetek100 mieszka w pobliżu Oleska ?

2 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Szykuje się rewia mody - wspaniale :)

To młoda panna więc powinna się stroić :)

29 minut temu, Havanka napisał:

Bardzo jestem ciekawa, jak prezentuje się nasza kruszynka w nowych ubrankach, czy chętnie je zakłada, czy protestuje przy ubieraniu?

Prezentuje się ładnie, ale na razie niezbyt chętnie je ubiera :)

3 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

I ja zaglądam z ciekawością czy już nasza panienka wystrojona pokazała się:-)))

Zdjęcia na spacerku już zrobione, a nawet króciutki filmik w domu przed wyjściem, ale jeszcze w telefonie :) Właśnie zabieram się za przetwarzanie :)

Posted

anetek100 mieszka w Olsztynie.Ma wstawić zapytanie  na FB.W tym rejonie ciężko będzie kogoś znaleźć na wizytę (dziura).Kiedyś byli na Dogo ludzie z Giżycka,Augustowa ale teraz,gdzie ich szukać.

Posted
6 minut temu, Anula napisał:

anetek100 mieszka w Olsztynie.Ma wstawić zapytanie  na FB.W tym rejonie ciężko będzie kogoś znaleźć na wizytę (dziura).Kiedyś byli na Dogo ludzie z Giżycka,Augustowa ale teraz,gdzie ich szukać.

O kurczaki,  bez wizyty PA nie ma mowy :(

Posted

Mała awanturnica. Szczeka przy każdej okazji :) Tu popędza stado do wyjścia na spacer !!20160116_142852.thumb.jpg.497e395aaf0ba7

I na spacerku

569a8990710b2_20160116_1437232.jpg.ee3d4

569a8998cbe29_20160116_1437182.jpg.32e52

569a8a3c36b59_20160116_1438033.jpg.c42aa

569a8a5eaf8cd_20160116_1439132.jpg.fd036

569a8af207545_20160116_1439192.jpg.2bbeb

20160116_143744 2.jpg

Jest jeszcze króciutki filmik, ale najpierw muszę go dać na Yau Tube.

• Upvote 1
Posted
23 minut temu, anetek100 napisał:

napisałam w grupie zapytanie o wizytę ale tam jest taki ruch że pewnie też trochę potrwa, bo każdy wstawia prośby

Anecik dziękuję za pomoc.

A Nutelka szczeka,ponieważ poprzez szczekanie rozmawia z pańcią.Oglądałam program odnośnie szczekania psiaków,okazało się,że aby nawiązać więź z człowiekiem psy zaczęły szczekać przypatrując się ruchowi ust.Jedynie wilki nie szczekają no ale nie mają człowieka przy sobie.

Śliczna ta nasza Nutelka w nowym ubranku.

Posted

Najmniejsza w domu, ale rządzi wszystkimi. Widzę na pierwszym zdjęciu, że nawet te większe ogonki są jej posłuszne. A kubraczek, jak ulał ! Teraz pewnie dupeczka już nie marznie.

Elu, przytul tą kruszynkę mocno lecz delikatnie ode mnie !

Posted
48 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Najmniejsza i pewnie najmłodsza a jak dzwoneczek najgłośniejsza :-))) Kruszynka słodka .Teraz to taka z niej mała szkotka jest :-))) Nie dość że ładnie to na dodatek nie marznie. Elu, już tak się doopinka nie trzęsła na spacerku?

Tak najmłodsza. Moje psiaczki mają 10 i 13 lat, a Nutusia około 2-ch :)

Dzisiaj nie ma mrozu więc ten kubraczek jest wystarczający. Jednak gdyby było mroźno, to pod kubraczek trzeba będzie założyć sweterek, albo ten cieplejszy kubraczek :)

46 minut temu, anetek100 napisał:

napisałam w grupie zapytanie o wizytę ale tam jest taki ruch że pewnie też trochę potrwa, bo każdy wstawia prośby

Bardzo serdecznie dziękuję. Mamy czas, spokojnie poczekamy :)

23 minut temu, Anula napisał:

Anecik dziękuję za pomoc.

A Nutelka szczeka,ponieważ poprzez szczekanie rozmawia z pańcią.Oglądałam program odnośnie szczekania psiaków,okazało się,że aby nawiązać więź z człowiekiem psy zaczęły szczekać przypatrując się ruchowi ust.Jedynie wilki nie szczekają no ale nie mają człowieka przy sobie.

Śliczna ta nasza Nutelka w nowym ubranku.

To nieprawdopodobne, ale Nutelcia lubi wcisnąć się pod piernaty i cała schowana szczeka nie wiem z jakiego powodu. Mieszkamy na parterze, a na przeciwko mieszka starsze, przygłuchawe małżeństwo więc nie ma protestów, ale to szczekanie może być uciążliwe.

Dwie poprzednie tymczasiki też były szczekliwe :)

15 minut temu, Havanka napisał:

Najmniejsza w domu, ale rządzi wszystkimi. Widzę na pierwszym zdjęciu, że nawet te większe ogonki są jej posłuszne. A kubraczek, jak ulał ! Teraz pewnie dupeczka już nie marznie.

Elu, przytul tą kruszynkę mocno lecz delikatnie ode mnie !

Zgadza się rządzi wszystkimi. Nawet kot przed nią ucieka, choć przed pozostałymi psiakami nie musi :)

Kubraczek, jakby szyty na Nutusię !

Przytulam i całuje po łebeczku maleńką kruszynkę :)

Posted
2 minuty temu, anetek100 napisał:

ufff już ktoś oznaczył kilka osób w wydarzeniu, ale z zapytaniem czy oni znają kogoś z Olecka, zatem szybciej poszło niż myslałam, jak znajdą dam znać:)

Ok, bardzo dziękujemy :)

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Ciężko będzie, zajrzałam przed chwilką na wątki z tamtych stron, większość osób z Olsztyna, a to kawał drogi.

No ale nic, trzeba czekać, może ktoś się zgłosi.

A Nutelcia - nasza mała modeleczka - cudnie wygląda w nowym kubraczku i bez niego tez pięknie, taka z niej kruszynka na tym śniegu

Jest tak rozczulająca nawet jak szczeka, że siedzę i napatrzeć się nie mogę :); (elik - nie umiem wstawić buziek z Twojego linku :( )

Posted
34 minut temu, Poker napisał:

Ale Nutelcia cudnie wygląda w ubranku.Cud , miód.Jakby na miarę było szyte.

Zulcia jest też mikruską, nosi kubraczek ?

Jeśli pytasz o moją Zulcię, to oczywiście ma ocieplany płaszczyk przeciwdeszczowy i sweterek.

Ten zulciowy płaszczyk przymierzany był dla Nutelci, jak była jeszcze w Zamościu, ale był za duży ;)