Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
50 minut temu, Havanka napisał:

Ja też kiedyś bałam się, ze cierpienie zwierząt mnie przerośnie i się załamię. Ale kiedy jest się wśród osób tak samo wrażliwych, jest łatwiej. Tym bardziej, ze nie jest się biernym i pomaga się w miarę swoich możliwości. Może kiedyś Pani Agnieszka przełamie się i zasili nasze szeregi.

Pamiętam, jak kilkanaście lat temu oglądałam program Animmals, gdy pokazywano psy w schroniskowych boksach ryczałam, jak wariatka i nie mogłam spać.

Na Dogo koncentrujemy się na konkretnych psiakach, bo wiadomo, że wszystkim pomóc się nie da. Walczymy o lepszy los, wspaniałe domy, więc to jest co innego. Najgorsze są przypadki, gdy nie możemy pomóc, albo nie zdążymy pomóc.

Dzisiaj dotarła paczka z fantami, chyba od Toli. Bardzo serdecznie dziękuję. Nie wiem, gdyż poprosiłam dziewczyny o wysyłkę do moich rodziców. Tam paczki sobie poczekają, aż skończą się aktualne bazarki.

Posted

Zaglądam do Daszeńki :) Paka z fantami jest już w drodze do Anuli i jak tylko otrzymam potwierdzenie,że dotarła,to zacznę klecić bazarek.Daszeńka będzie miała w nim swój udział 50% z wpłaconych pieniążków :)

• Upvote 1
Posted
16 minut temu, Bogusik napisał:

Zaglądam do Daszeńki :) Paka z fantami jest już w drodze do Anuli i jak tylko otrzymam potwierdzenie,że dotarła,to zacznę klecić bazarek.Daszeńka będzie miała w nim swój udział 50% z wpłaconych pieniążków :)

Kochana Bogusiu, bardzo serdecznie dziękuję. Na pewno fanty jak zawsze będą prześliczne!!!

Posted
15 minut temu, Gabi79 napisał:

Kochana Bogusiu, bardzo serdecznie dziękuję. Na pewno fanty jak zawsze będą prześliczne!!!

Udało nam się wspólnymi siłami,dać szansę trzem suniom z zamojskiego schroniska,wiec trzeba tez wspólnie o nie dbać :)

A co do fantów,to jak zawsze u mnie: domowy kogel -mogel :) O!i chyba czystym przypadkiem,mam tytuł na nowy bazarek....

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Bogusik napisał:

Udało nam się wspólnymi siłami,dać szansę trzem suniom z zamojskiego schroniska,wiec trzeba tez wspólnie o nie dbać :)

A co do fantów,to jak zawsze u mnie: domowy kogel -mogel :) O!i chyba czystym przypadkiem,mam tytuł na nowy bazarek....

Wspaniały tytuł Bogusiu!!!

Już nie mogę się doczekać bazarku!!!

Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

2 godziny temu, Gabi79 napisał:

Wspaniały tytuł Bogusiu!!!

Już nie mogę się doczekać bazarku!!!

Ja bardzo lubię kogel - mogel. A jeszcze domowy :)

Posted

Mi się tak jakoś zakodowało w podświadomości ,że jeżeli razem pojechały z Zamościa do Szafirki, to i mają wspólne finansowanie.
Na czyje konto mam wpłacić swoją dolę?

Posted
16 godzin temu, Havanka napisał:

Ja też kiedyś bałam się, ze cierpienie zwierząt mnie przerośnie i się załamię. Ale kiedy jest się wśród osób tak samo wrażliwych, jest łatwiej. Tym bardziej, ze nie jest się biernym i pomaga się w miarę swoich możliwości. Może kiedyś Pani Agnieszka przełamie się i zasili nasze szeregi.

Mam taką nadzieję, bo to Człowiek wielkiego serca, a takich nam tu potrzeba :)

13 godzin temu, Bogusik napisał:

Bogusik, bardzo wielkie, ogromne dziękujemy ca%2525C5%252582uski%252520serca.gif

9 godzin temu, Poker napisał:

Mi się tak jakoś zakodowało w podświadomości ,że jeżeli razem pojechały z Zamościa do Szafirki, to i mają wspólne finansowanie.
Na czyje konto mam wpłacić swoją dolę?

Jestem  skarbnikiem Daszeńki :) Ale nawet jeśli masz jakieś konto ode mnie, to wstrzymaj się z przelewem, bo każdy  psiak ma swoje konto. Zaraz Ci podeślę konto Daszeńki.

Posted

Bardzo dziękujemy szafirka za piękną sesję zdjęciową :)  Nasza Daszeńka to taka krupeczka przy Abi  i ciągle blisko niej. Widać, że bardzo się z nią zżyła mieszkając w jednym  schroniskowym boksie.

Tak  myślę, że dobrze byłoby, gdyby miały połączone legowiska. Widać, że Daszeńka cały czas chce być jak najbliżej Abi.  Gdyby miały połączone legowiska, maleńka nie musiałaby leżeć na płytkach. Szafirka, czy dałoby się to zrobić ? Bardzo proszę  :)

DSC_0114a.jpg

Posted

Dzisiaj konto Daszeńki zasiliła wpłata w kwocie 200,00 zł od Pani Agnieszki o spotkaniu z którą pisałam kilka postów wyżej.

Pani Agnieszko bardzo serdecznie, z całego serca dziękujemy :) %2525C5%25259Ble%252520dwa%252520serca.g

Jest to dla Daszeńki prawie cały miesiąc bezpiecznego pobytu w hoteliku. Jestem pod wrażeniem Pani wielkiego serca i miłości do zwierząt. Wiem, że na tą kwotę składały się także Pani koleżanki. Proszę Im także serdecznie podziękować w naszym imieniu :)

Jest bardzo wiele, ogromnie dużo bezdomnych zwierząt. Nie damy rady pomóc wszystkim, ale staramy się w miarę możliwości. O możliwościach  w dużej mierze decydują finanse, które niestety mamy ograniczone. Pani pomoc finansowa umożliwi nam pomaganie następnym potrzebującym bezdomnym zwierzętom.

Prześlę Pani link do wątku Daszeńki, aby mogła Pani obserwować jak zmienia się Jej życie.

Z całego serca zapraszam do "podglądania" naszych poczynań :)

• Upvote 1
Posted

Piękne fotki Daszeńki. :)

Bardzo lubię psiaki niskopodłogowe... W domu mam Coś podobnego. Tylko z dłuższym włosem i dropiate.

Dasza chyba jeszcze stremowana. A może jest po prostu nieśmiała jak moja. To się jeszcze okaże... ;)

Posted
3 minuty temu, Elisabeta napisał:

Piękne fotki Daszeńki. :)

Bardzo lubię psiaki niskopodłogowe... W domu mam Coś podobnego. Tylko z dłuższym włosem i dropiate.

Dasza chyba jeszcze stremowana. A może jest po prostu nieśmiała jak moja. To się jeszcze okaże... ;)

Wydaje mi się, że i jedno i drugie :)

Posted

elik oczywiście, że jest możliwe i zrobię to na wszelki wypadek, ale dziewczyny śpią na sofie, a to był jeden z niewielu przypadków, że Abi położyła się akurat na tej poduszcze.

Posted
5 minut temu, szafirka napisał:

elik oczywiście, że jest możliwe i zrobię to na wszelki wypadek, ale dziewczyny śpią na sofie, a to był jeden z niewielu przypadków, że Abi położyła się akurat na tej poduszcze.

Szafirka, bardzo dziękuję :) Wyczochraj Daszeńkę ode mnie i podrap za oboma uszkami :)