Baltimoore Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Fajny kudłaty ogon obok Sheldusia :D Quote
sylwija Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 ten ogon - to Rafika, też leżał rozwalony :) w ogóle Sheldon to typowy kanapowiec, - potencjalny przyszły domek musi to mieć na uwadze :) dzisiaj znów mam zdalną, z konieczności, bo do 22ej ale jak go zostawię, jadąc na cały dzień do pracy.. boję się ryzykować i nie zamykać w kennelu, a w klatce będzie marudził teraz znów na kanapie leży, czasem sobie tylko westchnie Quote
b-b Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Po tym gdzie on biedak musiał leżeć to teraz nadrabia na miękkim i suchym. Zdrowiej maleńki. Quote
Nadziejka Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Zdrowiej serdunko malenkie cudne kciukow milion calunki czas Quote
sylwija Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 nie mogę teraz znaleźć tego postu odnośnie dyplomu z podziękowaniami dla dzieci bo oczywiście pytałam w Fundacji, więc nie mają szablonu żadnego, tylko grafikę do wykorzystania przy takich oficjalnych fundacyjnych Quote
Baltimoore Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Bieduś malutki, ile on się w tym kołnierzu nachodzi :( Są widoki,kiedy będzie można zdjąć? Quote
sylwija Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 nie wiem, na razie za 10 dni od srody - zdjecie szwow z tej poranionej łapki, a opatrunek, a kiedy ta rana/dziura pod nim sie zagoi - nie jestem w stanie ocenic, powiedziano mi, ze to dlugotrwały proces Quote
Baltimoore Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Strasznie mi go żal :( Dobrze, że choć teraz ma dostęp do kanapy :) Quote
Poker Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 To niech dadzą szablon.Ja wezmę dane wszystkich osób , które przyczyniły się do zarobienia kasy i podam na PW. Biedny Sheldonek i tak dzielnie znosi niedogodności .Daje sobie radę z jedzeniem i piciem? Quote
zachary Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Sylwija, a czy on przypadkiem nie został pogryziony przez innego pacjenta w klinice?...Gdzieś na fb jest poszukiwany psiak, który zwiał z kliniki w stolicy, zawieziony tam na zabieg...Różne rzeczy się zdarzają...W niewidzialne dla opiekuna wyprowadzającego Sheldona druty i to chyba kolczaste nie wierzę...Te druty to ściema.... Quote
konfirm31 Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Brzmi to niestety, bardziej podobnie, niż te druty kolczaste :(, ale to nie zmienia postaci rzeczy...... Quote
zachary Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Masz rację, konfirm31. Treść "kitu" wstawionego sylwiji nie ma znaczenia...Znaczenie ma tylko dodatkowe cierpienie Sheldona, który powinien spokojnie dochodzić do siebie po amputacji łapki... Quote
sylwija Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 nie, na pogryzienie to nie wygląda całkiem; ale nie wykluczam, że się mijają z prawdą w zeznaniach ale nie ma znaczenia, czy to było na terenie szpitala, czy poza faktem jest, że był pod opieką, miała to być opieka fachowa i odpowiedzialna, a 'zdarzyło się' coś, co absolutnie nie powinno mieć miejsca. Dla mnie to ewidentnie kwestia zaniedbania, nie dołożenia wystarczającej staranności, i nie ma wytłumaczenia właściwego Je ładnie, pije chętnie, a najlepiej mu wychodzi wskakiwanie na kanapę :D ja to najbardziej się martwię to raną po amputacji, tą dziurą. nie jest maleńka i nie zagoi się zaraz. I uważam, że nie powinno dojść do martwicy, musiało być jakieś nadkażenie. Ale ja jestem laikiem.. Quote
Poker Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 W miejscu gdzie jest mało tkanki podskórnej tylko kość i skóra często goi się gorzej. Jeżeli była ropa, to faktycznie musiało dojść do nadkażenia. A może to właśnie Sheldon im uciekał i się poharatał. Quote
sylwija Posted January 13, 2016 Author Posted January 13, 2016 ale przeciez nie mogli go puszczac luzem, tylko na smyczy spacerki gojenie powoli, tak, ale martwica .. wiem, ze sie zdarza, ale nie bez powodu pecha ma Sheldon w życiu, do ludzi też Quote
doris66 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Sylwija Ty jesteś jego aniołem i odczarowujesz wszystkie jego życiowe pechy. Ja też nie wierze w te kolczaste druty, drutami to sie można poszarpać i będa to krótkie wielokrotne ranki na większej przestrzeni, ale u niego wygląda to na jedną większa ranę, jakby cięta. Moze w klatce w której przebywał w lecznicy odgiął się jakiś drut a on wychodzac z klatki zaczepił i szarpnął to wtedy ewentualnie mogła powstać taka długa rana. Mogliby chociaż ci prawde powiedzieć. 2 Quote
Gusiaczek Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Sylwio, czy już sprawniej idzie zmiana opatrunków ? Mizianki zostawiam dla Sheldonka i reszty Twojego Stadka :) Quote
sylwija Posted January 13, 2016 Author Posted January 13, 2016 czy sprawniej.. hmm. jakoś urwis się kręci albo na plecy kładzie, ale jakoś robię, zamówiłam teraz te fun-flex.. bo oczywiście w aptekach nie ma. nawet aqua żele nie wszędzie Quote
sylwija Posted January 13, 2016 Author Posted January 13, 2016 a dzisiaj w ogóle spał na łóżku rozwalony nie wiem, jak go do kennela zagonię, jak będę musiała wyjechać spał, aż na spacer musiałam namawiać i potem długo siusiu robił, chyba nie chciał rezygnować z miejscówki, mimo, że sioo się chciało ;) 1 Quote
konfirm31 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 14 godzin temu, Poker napisał: W miejscu gdzie jest mało tkanki podskórnej tylko kość i skóra często goi się gorzej. Jeżeli była ropa, to faktycznie musiało dojść do nadkażenia. A może to właśnie Sheldon im uciekał i się poharatał. Niestety, wiem z prawie własnego doświadczenia, że tak jak napisała Poker, gdzie mało tkanki podskórnej, to źle się goi i często wdaje się martwica, która mogą powodować nie jakieś superpatogeny, ale zwykłe bakterie naskórne....Na szczęście Sheldonek jest młody i ma wspaniałą opiekę u Sylwiji :) Quote
Moli@ Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Kup Octenisept...jeśli nie masz, tłucze prawie wszystkie bakterie, odkaża stosuje się na rany, błonę śluzową i skórę. Bardzo ładnie przyspiesza gojenie nawet rany brudne, ropne z martwicą goją się Quote
Gusiaczek Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Godzinę temu, Moli@ napisał: Kup Octenisept...jeśli nie masz, tłucze prawie wszystkie bakterie, odkaża stosuje się na rany, błonę śluzową i skórę. Bardzo ładnie przyspiesza gojenie nawet rany brudne, ropne z martwicą goją się tak, -u nas sprawdził się kilkakrotnie na szóstkę Quote
Poker Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Octanisept nie przyspiesza gojenia tylko likwiduje drobnoustroje. Sheldonku, kochany chłopczyku , zdrowiej ku naszej ,a szczególnie Sylwii uciesze. Quote
Recommended Posts