konfirm31 Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 46 minut temu, Anula napisał: A nie można Sheldona trochę przyodziać, nawet szalikiem opatulić? Chyba jest mu zimno? Bark ma zabezpieczony opatrunkiem, a nie sądzę, żeby spacerował tak długo, że zmarznie. Może Sheldon jest tak jak moja Lerka(krótkowłosa, ale ma podszerstek), która panikuje, jak cokolwiek na nią założę i mimo mrozu, woli być goła? Quote
NikaEla Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Zapraszam na mini- bazar z karmą Bosch light. (dochód dla Sheldonka) Quote
sylwija Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 nie jest mu zimno, za krótkie spacery :) i teraz tak: zostawianie go samego: - zostawiłam na dwie godziny w kennelu, bo musiałam wyjechać - koopa, wygięte drzwiczki w kennelu - zostawiłam w pokoju na godzinę samego - koopa - zostawiłam na noc w pokoju samego - oderwana listwa od drzwi, ogólnie pogryzione.. no i teraz mam stresa, bo siedzę w pracy, a on w pokoju sam.. sporo godzin będzie.. ale niestety zdalnie tylko czasem mogę :( Quote
NikaEla Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 ojej.... to lęk separacyjny na całego :( nie mam pojęcia jak sobie z tym radzić.... Quote
konfirm31 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Może spróbuj tej melatoniny i zostawiaj mu swoje stare ubrania na podłodze? Quote
b-b Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Nic mądrego nie napiszę :/ Szkoda i Ciebie i małego. Quote
Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Nie chce być sam, boi się.Pomysł z ciuszkami chyba dobry.Warto spróbować.Może radio do tego i coś do gryzienia. Quote
sylwija Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 dostal kosc taka specjalna, poslanko z kocykiem i poduszka, kanape - do dyspozycji.. zobaczymy jak wroce, jaki status.. i bede kombinowac, bede dokladac najwyzej, byleby sobie krzywdy nie zrobil - tego najbardziej sie boje a ta melatonina to skad, i jak sie dawkuje? mysle, ze on sie nie boi, tylko nie chce koop nigdy wczesniej nie bylo, nawet jak dlugo trzeba bylo wytrzymac, a teraz albo ze zlosci, albo z innych emocji Quote
konfirm31 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Melatonina to neurohormon, pochodna tryptofanu, koordynująca rytmy snu i czuwania, syntetyzowana w szyszynce. U ludzi stosowana jest głównie w zaburzeniach snu, u psów, nie tylko w bezsenności, ale i w różnego rodzaju lękach, fobiach, (np lęk przed burzą, petardami) ale i w allopecji i niektórych postaciach zespołu Cushinga. Możesz kupić w każdej aptece, bez recepty, tab. - 1 mg, 3 mg i 5mg. Ja moim psom daję w okolicy Sylwestra i działa. Dawka zależy od wagi psa - nie wiem, ile waży Sheldon. http://www.veterinaryplace.com/dog-medicine/melatonin/ http://insomniactive.com/can-give-dog-melatonin-safely-help-thunder-fireworks-sleeplessness/ Quote
halszka Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Witaj Sheldonku. Z fantów przekazanych przeze mnie na bazarek uzbierało się 25,50zł :) zaokrąglę do 30zł :) Proszę o konto na które przelać pieniążki Quote
RudyKas Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 A gdyby jeszcze do tych ubranek itepe dorzucić konga albo inną zabawkę którą można wypchać smakami? Radio i jakieś ubranie to dobry pomysł. Quote
sylwija Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 wrzucilam przed chwila na fb faktury Sheldona w weekend sprawdzę jeszcze, czy to wszystko i zaktualizuję wpłaty jestem w ciągłym niedoczasie, wybaczcie Quote
sylwija Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 i jeszcze szybciutko pokażę ranę, którą zgodnie z zaleceniami, codziennie pielęgnuję.. i nie jest łatwo. . współpraca Sheldona.. to się chyba nazywa bierny opór? nie wiem właśnie, co z tymi wszystkimi materiałami opatrunkowymi, co chwilę dokupuję w aptece, bo nie mają dużo, tych aqageli i badaża samoprzylepnego szczególnie wszystko na raz, już przynajmniej 300 na to wydałam, ale nie pilnuję paragonów jakiś mam obłęd postaram się sparwdzić, czy to wszystkie faktury, i wpłaty na konto Fundacji i na subkonto już, i na pomagam jakoś się nie wyrabiam ze wszystkim wiem, że powinnam te zdjęcia, info, 'pykac' powoli ale ja po prostu nie mam czasu, teraz pewnie w weekend coś będę mogła aa i wczoraj Sheldonowi badania krwi zrobiłam i zdjęcie szwów - w Warce Quote
Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 WRRR, nie jestem na FB i dużo osób tu zaglądających tutaj też nie jest. Quote
konfirm31 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Rana całkiem ładnie wygląda - ziarninuje, nie ma biofilmui ładnie zarasta(tfu, tfu) Quote
sylwija Posted January 20, 2016 Author Posted January 20, 2016 9 godzin temu, Poker napisał: WRRR, nie jestem na FB i dużo osób tu zaglądających tutaj też nie jest. dlatego wlasnie tu tez - dokladnie to samo :) tam mi latwiej zdjecia i potem tu linki w ogole mi dogo caly zcas szwankuje, aktywnosc to najczesciej pokazuje wszystko, poza tym, co rozpoczelam i bazarki mi zaginely, nie moge podnosic Quote
sylwija Posted January 20, 2016 Author Posted January 20, 2016 9 godzin temu, Poker napisał: WRRR, nie jestem na FB i dużo osób tu zaglądających tutaj też nie jest. dlatego wlasnie tu tez - dokladnie to samo :) tam mi latwiej zdjecia i potem tu linki w ogole mi dogo caly zcas szwankuje, aktywnosc to najczesciej pokazuje wszystko, poza tym, co rozpoczelam i bazarki mi zaginely, nie moge podnosic z dodawaniem odpowiedzi tez ma jakies problemy.. zapisywanie trwa i trwa, i trwa.. Quote
sylwija Posted January 20, 2016 Author Posted January 20, 2016 9 godzin temu, konfirm31 napisał: Rana całkiem ładnie wygląda - ziarninuje, nie ma biofilmui ładnie zarasta(tfu, tfu) wcześniej nie robiłam zdjęć teraz w miarę przyzwoicie, ale jak zobaczyłam, to przyznam, że się przeraziłam Quote
Gusiaczek Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Rana rzeczywiście wygląda dobrze, ale nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie Twojej pracy pielęgnacyjnej, Sylwio .... Dobrego dnia dla wszystkich :) Quote
halszka Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Pieniążki za moje fanty na bazarku cioci b-b przelałam (30zł) proszę o potwierdzenie tu na wątku oraz na bazarku kiedy będą na koncie :) Quote
b-b Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 2 godziny temu, halszka napisał: Pieniążki za moje fanty na bazarku cioci b-b przelałam (30zł) proszę o potwierdzenie tu na wątku oraz na bazarku kiedy będą na koncie :) Te 30 złotych wpisałam do dochodu z bazarku i tam będą one dodane do całości utargu wiec trzeba uważać aby one nie były liczone dwa. 2 wpłaty od kupujących i 4,50zł jako cegiełka od cioci Halszka :) PW porozsyłałam teraz czekam na informacje na bazarkowym wątku od cioci Livka kto wpłacił i komu mogę już fanty wysyłać :) Quote
Recommended Posts