Jump to content
Dogomania

Sheldon, psie dziecko, ma rodzinę i dom :) powodzenia, łobuziaku ;)

Recommended Posts

Posted
46 minut temu, Anula napisał:

A nie można Sheldona trochę przyodziać, nawet szalikiem opatulić? Chyba jest mu zimno?

Bark ma zabezpieczony opatrunkiem, a nie sądzę, żeby spacerował tak długo, że zmarznie. Może Sheldon jest tak jak moja Lerka(krótkowłosa, ale ma podszerstek), która panikuje, jak cokolwiek na nią założę i mimo mrozu, woli być goła?

Posted

nie jest mu zimno, za krótkie spacery :)

i teraz tak: zostawianie go samego:

- zostawiłam na dwie godziny w kennelu, bo musiałam wyjechać - koopa, wygięte drzwiczki w kennelu

- zostawiłam w pokoju na godzinę samego - koopa

- zostawiłam na noc  w pokoju samego - oderwana listwa od drzwi, ogólnie pogryzione..

no i teraz mam stresa, bo siedzę w pracy, a on w pokoju sam.. sporo godzin będzie.. ale niestety zdalnie tylko czasem mogę :(

Posted

dostal kosc taka specjalna, poslanko z kocykiem i poduszka, kanape - do dyspozycji..

zobaczymy jak wroce, jaki status.. i bede kombinowac, bede dokladac najwyzej, byleby sobie krzywdy nie zrobil - tego najbardziej sie boje

a ta melatonina to skad, i jak sie dawkuje?

mysle, ze on sie nie boi, tylko nie chce

koop nigdy wczesniej nie bylo, nawet jak dlugo trzeba bylo wytrzymac, a teraz albo ze zlosci, albo z innych emocji

Posted

Melatonina to neurohormon, pochodna tryptofanu,  koordynująca rytmy snu i czuwania, syntetyzowana w szyszynce. U ludzi stosowana jest głównie w zaburzeniach snu, u psów, nie tylko w bezsenności, ale i w różnego rodzaju lękach, fobiach, (np lęk przed burzą, petardami) ale i w allopecji i niektórych postaciach zespołu Cushinga. Możesz kupić w każdej aptece, bez recepty, tab.  - 1 mg, 3 mg i 5mg. Ja moim psom daję w okolicy Sylwestra i działa.

Dawka zależy od wagi psa - nie wiem, ile waży Sheldon.

http://www.veterinaryplace.com/dog-medicine/melatonin/

http://insomniactive.com/can-give-dog-melatonin-safely-help-thunder-fireworks-sleeplessness/

Posted

i jeszcze szybciutko pokażę ranę, którą zgodnie z zaleceniami, codziennie pielęgnuję.. i nie jest łatwo. .

12493498_1104626616223636_1652632685343412484726_1104627099556921_7035990664721212473901_1104627159556915_22922439040343

współpraca Sheldona.. to się chyba nazywa bierny opór?

12552681_1104627652890199_91398196863369

nie wiem właśnie, co z tymi wszystkimi materiałami opatrunkowymi, co chwilę dokupuję w aptece, bo nie mają dużo, tych aqageli i badaża samoprzylepnego szczególnie

wszystko na raz, już przynajmniej 300 na to wydałam, ale nie pilnuję paragonów

jakiś mam obłęd

postaram się sparwdzić, czy to wszystkie faktury, i wpłaty na konto Fundacji i na subkonto już, i na pomagam

jakoś się nie wyrabiam ze wszystkim

wiem, że powinnam te zdjęcia, info, 'pykac' powoli ale ja po prostu nie mam czasu, teraz pewnie w weekend coś będę mogła

aa

i wczoraj Sheldonowi badania krwi zrobiłam i zdjęcie szwów - w Warce

Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

WRRR, nie jestem na FB i dużo osób tu zaglądających tutaj też nie jest.

dlatego wlasnie tu tez - dokladnie to samo :) tam mi latwiej zdjecia i potem tu linki

w ogole mi dogo caly zcas szwankuje, aktywnosc to najczesciej pokazuje wszystko, poza tym, co rozpoczelam

i bazarki mi zaginely, nie moge podnosic

Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

WRRR, nie jestem na FB i dużo osób tu zaglądających tutaj też nie jest.

dlatego wlasnie tu tez - dokladnie to samo :) tam mi latwiej zdjecia i potem tu linki

w ogole mi dogo caly zcas szwankuje, aktywnosc to najczesciej pokazuje wszystko, poza tym, co rozpoczelam

i bazarki mi zaginely, nie moge podnosic

z dodawaniem odpowiedzi tez ma jakies problemy..

zapisywanie trwa i trwa, i trwa..

Posted
9 godzin temu, konfirm31 napisał:

Rana całkiem ładnie wygląda - ziarninuje, nie ma biofilmui ładnie zarasta(tfu, tfu)

wcześniej nie robiłam zdjęć

teraz w miarę przyzwoicie, ale jak zobaczyłam, to przyznam, że się przeraziłam

Posted
2 godziny temu, halszka napisał:

Pieniążki za moje fanty na bazarku cioci b-b przelałam (30zł) proszę o potwierdzenie tu na wątku oraz na bazarku kiedy będą na koncie :)

Te 30 złotych wpisałam do dochodu z bazarku i tam będą one dodane do całości utargu wiec trzeba uważać aby one nie były liczone dwa.

2 wpłaty od kupujących i 4,50zł jako cegiełka od cioci Halszka :)

PW porozsyłałam teraz czekam na informacje na bazarkowym wątku od cioci Livka kto wpłacił i komu mogę już fanty wysyłać :)