AMIGA Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Z tego co wiem, to w ten weekend pani jedzie na Wszystkich Świętych do rodziny do Torunia. Quote
Marysia R. Posted October 28, 2015 Author Posted October 28, 2015 Taka szybka adopcja Pokrzywki to chyba nagroda dla Marysi za dłuuuugie tymczasowanie Rudzika. Tak jest, równowaga w przyrodzie musi być zachowana ;) Masz jakiś pomysł na transport Marysiu ? Z tego co wiem, to w ten weekend pani jedzie na Wszystkich Świętych do rodziny do Torunia. Już piszę co i jak :) Tak jak napisała Amiga p. Marta jedzie na weekend do Torunia i w poniedziałek będzie wracała do Krakowa. Zdecydowałyśmy, że najrozsądniej będzie, żeby zboczyła podczas tego powrotu z trasy i odebrała Pokrzywę osobiście. Nie będzie to wymagało specjalnego pokonywania trasy Wa-wa - Kraków. Więc paskuda zostaje ze mną jeszcze przez weekend a potem fruuu, na swoje :) Quote
Florentyna Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 No dobra - na który wątek nie wchodzę, tam psiaki znajdują domy. Tymczasy Nutusi (no dobra bez Imki, ale Imka to taki tymczas nietymczasowy), Ares od konfirm, Blanka od Mazowszanki i jeszcze kilka innych dziś odwiedziłam, no i tu Pokrzywa :) Cieszę się Marysiu. Myślisz o kolejnej biedzie, czy robisz sobie chwilę "wolnego"? No i tak sobie myślę, że może już czas na Nelcię..... Quote
Marysia R. Posted October 28, 2015 Author Posted October 28, 2015 Tak Florentyno, myślę i to nawet dość konkretnie ale to trudny przypadek (tym razem nie z Radys) i nie wiem jak się sprawa potoczy. Zobaczymy, co ma być to będzie. A na Nelcię też przyjdzie czas, zobaczysz :) Trzymam kciuki, żeby to było już niedługo :) Quote
konfirm31 Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Życzę Nelci najlepszego domku :). Ale....wszystkie te psy o których piszesz (chyba się nie pomyliłam?) znalazły domy poza woj. mazowieckim.......Ostatnio(tfu, tfu), mazowieckie gorsze w adopcjach.... Marysiu, nie śmiem zgadywać.......... Quote
Poker Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 A ja kipię z ciekawości która to piesia trafi do Marysi ? Quote
Nutusia Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 A ja trzymam kciuki, bo jeśli się uda, Maryni trzeba będzie pomnik postawić - i to wcale nie z masła, ale co najmniej granitowy! ;) :D Quote
konfirm31 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Ja jestem za pomnikiem ze złota, bo Marysia, to Złota Dziewczyna :). Granitowe, to kostka brukowa, albo - nagrobki ;). Dlatego nie lubię granitów. Natomiast marmury - tak (pomimo licznych marmurowych nagrobków w takim np. Lądku Zdroju) Quote
Nutusia Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Marmur miałam na myśli, tylko... mi się pomyliło ;) Quote
konfirm31 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 No , nie :) z granitu też się "kuje" pomniki „A gdy będziesz kuł z granitu Posąg bohatera, Aby stworzyć cel zachwytu, Który nie umiera: Nie kładź laurów mu na skronie, Nie dawaj mu gromów w dłonie Nie staraj się, żeby głazy Były śnieżne i bez skazy, Bo te ludzi nie poruszą, Lecz pierś natchnij wielką duszą!” Quote
Nutusia Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 No wiem, że są granitowe pomniki (i nagrobki też ;)), ale marmur miałam na myśli, pisząc o pomniku dla Marysi :D Quote
konfirm31 Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Ale jesteście tajemnicze :) Ja tylko "domyślna", ale - może błędnie ;)? Quote
Mattilu Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 O nową tymczasię u Marysi, która jest jakimś trudnym przypadkiem i Nutusia oraz konfirm domyślają się co to za pies a my nie, i tkwimy w tej niewiedzy jak przysłowiowe tabaki w rogu. Ot, co. Quote
Nutusia Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Nie tkwijcie, ino kciuki trzymajcie. Bo "zdobycie" tej tymczasi nie będzie takie proste... Quote
Poker Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 Czekam na film sensacyjny.Bardzo lubię. Mordobić nie znoszę. Quote
Marysia R. Posted October 29, 2015 Author Posted October 29, 2015 A ja trzymam kciuki, bo jeśli się uda, Maryni trzeba będzie pomnik postawić - i to wcale nie z masła, ale co najmniej granitowy! ;) :D E tam Nutusiu, jeśli teraz się uda to moja zasługa będzie naprawdę niewielka. Ale kciuki bardzo potrzebne :) Przepraszam za takie półsłówka, miałam o tym w ogóle nie pisać na razie ale ponieważ Florentyna zapytała to zasygnalizowałam, że coś jest na rzeczy. Psinę o której mowa trzeba najpierw, jak to dobrze określiła Nutusia "zdobyć" co jest bardzo problematyczne i wymaga pomocy specjalisty. Dlatego proszę Was jeszcze o cierpliwość, obym już niedługo mogła obwieścić sukces i przedstawić Wam bohaterkę całego zamieszania. Bardzo na to liczę :) 1 Quote
AMIGA Posted October 29, 2015 Posted October 29, 2015 No to czekamy na wyjaśnienia - nie powiem, że cierpliwie, no ale cóż... Quote
malagos Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 No dooooobra, poczekamy... Oby wszystko poszło po Twojej myśli, Marysiu! Quote
konfirm31 Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Teraz czekamy na wiadomości o udanej podróży Pokrzywci i na uchylenie rąbka zasłony........ Quote
Nutusia Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 E tam Nutusiu, jeśli teraz się uda to moja zasługa będzie naprawdę niewielka. Ale kciuki bardzo potrzebne :) Ta, jasne! Ciekawe w takim razie kto by się zasłużył jak już się uda "pozyskać"! :D Quote
Recommended Posts