Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taka szybka adopcja Pokrzywki to chyba nagroda dla Marysi za dłuuuugie tymczasowanie Rudzika.

Tak jest, równowaga w przyrodzie musi być zachowana ;)

Masz jakiś pomysł na transport Marysiu ?

Z tego co wiem, to w ten weekend pani jedzie na Wszystkich Świętych do rodziny do Torunia.

Już piszę co i jak :) Tak jak napisała Amiga p. Marta jedzie na weekend do Torunia i w poniedziałek będzie wracała do Krakowa. Zdecydowałyśmy, że najrozsądniej będzie, żeby zboczyła podczas tego powrotu z trasy i odebrała Pokrzywę osobiście. Nie będzie to wymagało specjalnego pokonywania trasy Wa-wa - Kraków. Więc paskuda zostaje ze mną jeszcze przez weekend a potem fruuu, na swoje :)

Posted

No dobra - na który wątek nie wchodzę, tam psiaki znajdują domy.
Tymczasy Nutusi (no dobra bez Imki, ale Imka to taki tymczas nietymczasowy), Ares od konfirm, Blanka od Mazowszanki i jeszcze kilka innych dziś odwiedziłam, no i tu Pokrzywa :) Cieszę się Marysiu. Myślisz o kolejnej biedzie, czy robisz sobie chwilę "wolnego"?

No i tak sobie myślę, że może już czas na Nelcię.....

Posted

Tak Florentyno, myślę i to nawet dość konkretnie ale to trudny przypadek (tym razem nie z Radys) i nie wiem jak się sprawa potoczy. Zobaczymy, co ma być to będzie.

A na Nelcię też przyjdzie czas, zobaczysz :) Trzymam kciuki, żeby to było już niedługo :)

Posted

Życzę Nelci najlepszego domku :). Ale....wszystkie te psy o których piszesz (chyba się nie pomyliłam?) znalazły domy poza woj. mazowieckim.......Ostatnio(tfu, tfu), mazowieckie gorsze w adopcjach....

Marysiu, nie śmiem zgadywać..........

Posted

Ja jestem za pomnikiem ze złota, bo Marysia, to Złota Dziewczyna :).

Granitowe, to kostka brukowa, albo - nagrobki ;). Dlatego nie lubię granitów. Natomiast marmury - tak (pomimo licznych marmurowych nagrobków w takim np. Lądku Zdroju)

Posted

No , nie :) z granitu też się "kuje" pomniki

„A gdy będziesz kuł z granitu
Posąg bohatera,
Aby stworzyć cel zachwytu,
Który nie umiera:
Nie kładź laurów mu na skronie,
Nie dawaj mu gromów w dłonie
Nie staraj się, żeby głazy
Były śnieżne i bez skazy,
Bo te ludzi nie poruszą,
Lecz pierś natchnij wielką duszą!”
Posted

O nową tymczasię u Marysi, która jest jakimś trudnym przypadkiem i Nutusia oraz konfirm domyślają się co to za pies a my nie, i tkwimy w tej niewiedzy jak przysłowiowe tabaki w rogu. Ot, co.

Posted

A ja trzymam kciuki, bo jeśli się uda, Maryni trzeba będzie pomnik postawić - i to wcale nie z masła, ale co najmniej granitowy! ;) :D

E tam Nutusiu, jeśli teraz się uda to moja zasługa będzie naprawdę niewielka. Ale kciuki bardzo potrzebne :)

Przepraszam za takie półsłówka, miałam o tym w ogóle nie pisać na razie ale ponieważ Florentyna zapytała to zasygnalizowałam, że coś jest na rzeczy. Psinę o której mowa trzeba najpierw, jak to dobrze określiła Nutusia "zdobyć" co jest bardzo problematyczne i wymaga pomocy specjalisty. Dlatego proszę Was jeszcze o cierpliwość, obym już niedługo mogła obwieścić sukces i przedstawić Wam bohaterkę całego zamieszania. Bardzo na to liczę :)

• Upvote 1
Posted

E tam Nutusiu, jeśli teraz się uda to moja zasługa będzie naprawdę niewielka. Ale kciuki bardzo potrzebne :)

Ta, jasne! Ciekawe w takim razie kto by się zasłużył jak już się uda "pozyskać"! :D