Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gigunia, dziewczynko, rwij do przodu ile sił. Bez cofania się!!!

Przykro czytać o tym jej dygotaniu z przerażenia, co dopiero mieć to przed oczami na co dzień...współczuję bardzo.

Oby szybko strachy poszły precz.

Na pewno szczęśliwa, wyluzowana, spokojna gromadka tymczasów będzie najlepszym drogowskazem i wsparciem dla suni.

Tak żałuję, że nie mogę mieć więcej zwierzaków... 

Posted

Sialalalaaaaa, ależ idzie, jak burza! W porównaniu z naszą Imką, że o Gapci nie wspomnę, ma wręcz turbo doładowanie i moim zdaniem robi sto kroków naprzód i tylko kilka w tył ;)

Posted

Dziś kolejne postępy.

Po raz pierwszy chciała wyjść  z naszymi psami , gdy szłam z nimi na spacer. Planowaliśmy zabrać ją na pierwszy spacer  w nocy ,żeby nie było tylu samochodów. Zrobimy więc to dziś skoro dziewczynka sama dała sygnał do wyjścia.

Drugi krok do przodu - sama weszła po schodach na górę, rozejrzała się po pokojach i spokojnie zeszła na dół.

Je tylko w nocy .Wiele naszych dzikusek tak jadło. Sioo było na ogródku,ale koo nie ma już 2 doby. Znowu pójdzie w ruch olej parafinowy.

Posted

Przepraszam, że nie w temacie, ale po... starej znajomości ;) chciałabym zaprosić na dwa świeżutkie bazarki - dla Aresa i dla Pokrzywy, która dziś przyjedzie z Radys na BDT do Marysi O.

- domowa gadżeciarnia: http://www.dogomania.com/forum/topic/333506-domowa-gad%C5%BCeciarnia-dla-aresa-i-pokrzywy-do-1810-godz-2000/

- biżuteria z pięknych naturalnych kamieni: http://www.dogomania.com/forum/topic/333505-bi%C5%BCuteria-z-prawdziwych-kamieni-i-nie-tylko-dla-aresa-do-18x-godz-21/

Posted

Brawo,Dziewczynki,oby tak dalej,tak miło się czyta takie relacje... :)

NO właśnie panienka ma dziś większą cofkę.

Naszczekała na pańcia jak wrócił z pracy i z tego akurat się cieszę.Ale za to chciała go gryźć.Chwyciła za rękaw kurtki i za nogawkę , gdy się schylił do naszych psów. Być może była o nie zazdrosna albo  broniła ich. Nie wiem. No i było tylko jedno sioo i brak koo nadal.

Jesteśmy przyzwyczajeni do cofek , więc od jutra nadal będzie iść pod górkę.

Do mnie jest OK, zaczepia łapką do miziania co nie przeszkadza ,że czasem za chwilę na mój widok dygocze.

Posted

Zobaczymy jak to będzie z całą moją.

Dziś nad ranem zaczęła śpiewać w swojej " budzie". Nie poszłam do niej , bo nie chcę ,żeby kojarzyła  śpiew - pańcia przybiega. Ucichła. Za to rano czekała mnie niespodzianka.W końcu coś za coś. Giga przerobiła 2 smycze na łazanki i przegryzła szelki. Założyłam jej nową smycz,żeby wyprowadzić na ogródek i za 3 minuty znowu łazanki. Chyba zaczyna się ujawniać lęk separacyjny albo ma dość "budy". Dziś na noc zabierzemy ją do sypialni.

Spróbowałam puścić ją na ogródku ze smyczami, myślałam ,ze nawieje w ciemny kąt. A ona chodziła za mną jak cień. Potem wbiegła do domu i hyc do " budy".

Czwarty dzień bez koo.

Posted

Małe tip topki do przodu chociaż czasem boi się nas jak diabeł święconej wody. Za to na ogródku chodzi za mną krok w krok a w domu ucieka.Dziwne to.

Dziś położyła się na kocyku w kuchni i nawet zjadła 2 plasterki kiełbaski i może ze 2. chrupki.

Potem psy dostały smaczki i o dziwo Giga też wzięła między łapki i schrupała.

Koo było częściowe jak uciekała przede mną, to się jej trochę z pupy posypało. Siusia na ogródku przeważnie 2 razy na dobę.

Posted

Ale kalejdoskop...nudzić się ;) nie mozna.Jestem pewna,że mała wyjdzie na prostą,nie ma wyjścia.Pokerku,a że spytam bezczelnie:) - dajesz jakiś probiotyk z prebiotykiem?Może te jelita mają jakieś problem,nie zaszkodzi dać,prawda?
Pozdrawiam I nieustająco podziwiam I trzymam kciuki,M.

Posted

Ale kalejdoskop...nudzić się ;) nie mozna.Jestem pewna,że mała wyjdzie na prostą,nie ma wyjścia.Pokerku,a że spytam bezczelnie:) - dajesz jakiś probiotyk z prebiotykiem?Może te jelita mają jakieś problem,nie zaszkodzi dać,prawda?
Pozdrawiam I nieustająco podziwiam I trzymam kciuki,M.

To pytaj szczelnie 0sarcastic.gif  Nie daję , bo koo są wzorcowe.

Zostawiliśmy wszystkie futrzaki razem w domu na  3,5 godziny. Nic nie zniszczone, nie nabrudzone. Cała świetna trójca ( zgapione od anecik) szczekała na powitanie.

Dziś na noc zabieramy ją do sypialni.Ciekawe czy pośpi z nami czy zwieje do swojej " budy"