Ziutka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 majqa napisał(a):Ziutka, przeciągaj strunę im do oporu. Możesz? Tak będziemy robić z Luką... Tylko na ile to się zda :roll: ? Ludzie kupili sobie kolejnego owczarka z pseudo...suka ma małą budę...nie wiem czy nie chcą jej przenieść właśnie do tej budy w której jest astek :cool1: Quote
luka1 Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 a według mnie to pies ma tam czas do chwili gdy sie skończy jedzenie od Ziutki. Potem zdechnie z głodu. Uważam że oni nie dają mu jeść. Wariant z budą jest prawdo podobny bo itą zagrodę suczka - owczarek ma mizerną i pewnie z niej wyłazi - ast siedzi w solidniejszej. NNNNNNNIiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee! to wszystko do d.................py. Nie wiemczy nie powtórzyć akcji z Księciem? Quote
Asior Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 sziewczyny, proszę jeszcze o chwilę cierpliwości... alegro się robi, ale tam mam mnóstwo pogrubien i zmian koloru, a robię w kodzie html a nie w podglądzie, więc każdą zmianę musze edytować osobno... jak tylko zrobię wkleje tu... Quote
luka1 Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 wstawiłam go na emetro, i ogłoszenia na www.psy.warszawa.pl Quote
fioneczka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='luka1'] a tak wygląda dziś po półrocznym pobycie w "nowym domu" :-( jakby chciał powiedzieć ..."nie bij-proszę" co oni mu zrobili :-( ten psiak gdyby mógł schowałby się pod ziemię ... buda bez odrobiny słomy ... przemarznięty, głodny, wystraszony :-( Quote
lilith27 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 księciem? tzn? nie można wskazywać na kogoś od tak, ale...... czy czarna_anda nie mogłaby pomóc? Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl bezimienny, wygłodzony, wyziębiony, za chwilę umrze - Aukcje Zoologiczne AlleZoo.pl bezimienny, wygłodzony, umiera, mimo, że miał właścicieli / Oddam / Ogłoszenia drobne / Oferty :: www.zoonet.pl - zwierzęta przyroda fauna ssaki zdjęcia zwierząt filmy o zwierzętach dzikie zwierzęta bezimienny, wychudzony, wyziębiony alegratka Quote
Asior Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 PRZERAŻONY, WYCHUDZONY, BŁAGA O DOM !!!!!! (569100808) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje, ze przyniesie mu szczęscie bo robiłam je do tej pory.. trzy razy kasowało mi się wszystko i musiałam zaczynać od nowa :mad: Ale już jest.... przekażcie Komu się da !!!!!! Quote
Vectra Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 jedynie co . mogę uszyć dla niego ubranko , ew posłanko .... nic więcej nie jestem w stanie zrobić :( to ciężka praca z takim psem .... ten kojec , samotność .. to porażka dla tego psa Quote
dczn Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 ja wiem, ze hotel i ast to wielka kasa.... ale lepsze to iz buda, czy schron... poki co... Zobaczcie jaka akcje zrobila Fioneczka, Doddy dla Boogiego.... sie chce- sie da! DT- tak szybko tez sie pewnie nie znajdzie... zwlaszcza tutaj- bo tu kazdy juz psiaka ma :( Ja bym go wziela- ale mam suczke i 2 dzieci- rzadko jestem w domu... no i nie jam szczegolnego doswiadczenia z astami, nad ktorymi trzeba jeszcze pracowac. Moge dac milosc... i tyle :( MYSLMY- CO BY ZROBIC? MOZE AKCJA JAK Z UGIM BOOGIM? Cokolwiek, po 10 zl chociaz Deklaracje... Moze sie uda!!! No co tu zrobic?!!!!! ...kiedys moze bede miala dom, a wtedy zamieszkam w nim ja z kilkoma psami :(:(:( Quote
andzia69 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 założyłam mu tez wątek na niebieskim.... co do allegro...mam nadzieję, ze tekst Majgi i oczy tego psa ruszą kogos o wielkim sercu i ten ktoś go od razu zabierze do siebie do domu:-(:-(:-( Quote
Ziutka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='lilith27']księciem? tzn? Lilith...pamiętasz napewno naszego Księcia, którego odebrałyśmy od właściciela tego samego dnia kiedy zrobiłyśmy z Luką wizytę (pies wydany też przez schronisko bez sprawdzenia domu) byłaś na jego wątku, sprawę w sądzie wygraliśmy ;) http://www.dogomania.pl/forum/f85/sochaczew-mial-szczescie-wrocil-do-schroniska-ma-nowy-dom-118923/ Quote
Asior Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 acha... Majqa... dodałam tam kilka słów, bo potrzebowałam czasem wyrównać linijkę.. mam nadzieje,że się nie gniewasz :oops: Quote
Ziutka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Asiorku - wielkie dzięki za allegro...przepiękne!!! Cioteczki, może damy jakieś imię psiakowi...niech chociaż to ma :-( Quote
Ninti Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Nie przebijałam się przez cały wątek, wybaczcie :oops: To on tam nawet imienia nie ma??? :angryy: Słuchajcie, a może Pati miałaby miejsce w swoim domowym hoteliku jeszcze... Zbierzemy deklaracje... Ja się deklaruję z comiesięcznym udziałem 20 zł. Mało, ale za to regularnie. Co o tym myślicie? Trzeba SZYBKO... Quote
majqa Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Asiorku, nie żartuj, kuj żelazo, póki gorące, uzdatniaj tekst, byle tylko.... Quote
marysia55 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='Asior']PRZERAŻONY, WYCHUDZONY, BŁAGA O DOM !!!!!! (569100808) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje, ze przyniesie mu szczęscie bo robiłam je do tej pory.. trzy razy kasowało mi się wszystko i musiałam zaczynać od nowa :mad: Ale już jest.... przekażcie Komu się da !!!!!! na pewno przyniesie mu szczęście, wierzę w to bardzo mocno. Asior ma rękę do psów do adopcji. Inna sprawa że jeżeli w ciągi paru dni nie znajdzie się chętny do wzięcia tego przerażonego stworzenia z 'wypraną' przeszłością i pozbawionego przyszłości... to faktycznie DT będzie jedynym rozwiązaniem , bo będziemy świadkami jak na naszych oczach odchodzi kolejny pies, któremu można by było pomóc ale trzeba tego bardzo chcieć Quote
GameBoy Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 ja mogę dać 50 zł co m-c póki pies nie znajdzie domu, jeżeli znajdzie się miejsce w hotelu Quote
Ziutka Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Ninti'] Słuchajcie, a może Pati miałaby miejsce w swoim domowym hoteliku jeszcze... Też myślałam o Pati... :roll: [quote name='Ninti']Trzeba SZYBKO... W zupełności się z Tobą zgadzam...dobrze wiesz co piszesz :cool1: Game Ty wiesz, że ja i tak nigdy Ci się nie odwdzięczę - dziękujemy bardzo za deklarację :calus: Quote
GameBoy Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 moze warto sprobowac? http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-dla-mlodego-asta-132520/ Quote
dczn Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Jak wiele narodu i u mnie sie nie przelewa. Ale moge zadeklarowac 20 zl minimum co miesiac.... To nie pierwsza moja deklaracja- wiec wiecej nie moge ( co by bylo bezpieczniej) ... Ale bede wplacac co miesiac ile bede mogla- jesli bedzie hotelik dla "ASTa?" ;* Quote
arjuna Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 mozemy uszyć kubrak ocieplany-potrzeba? Quote
rufusowa Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Znowu Sochaczew i jaki podobny do sochaczewskiej Szajki/Xenki wysłałam wątek monagrz....moze stanie się cud... Quote
Saint Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Póki co pobieżnie przeczytałem wątek i moja rada jest taka: Zabierzcie go od nich jak najszybciej! Każdy dzień u tych ludzi wpływa coraz gorzej na zdrowie, kondycję, a przede wszystkim na psychikę pieska. Trzeba mu przeprowadzić coś w rodzaju terapii behawioralnej (i to zaczynając od samych podstaw..) i starać się, aby psinka stopniowo otwierała się na ludzi i zaczęła wchodzić w interakcje z otoczeniem :( Bo takie zamknięcie się w sobie może być powodowane depresją - AST to pies, który szuka kontaktu z człowiekiem - w chwili, gdy całe dnie siedzi sam w budzie - dla niego to jest tragedia.. dobrze byłoby zastosować terapię w oparciu o tzw. model poznawczo-behawioralny, a w szczególności o teorię Lewinsohn'a - jest to teoria, według której przyczyny depresji, leżą w niskim poziomie pozytywnych wzmocnień, które do tej pory docierały z otoczenia. Tutaj szczególnie korzystny byłby trening oparty o zdobywanie nowych umiejętności (przede wszystkim socjalizacja, posłuszeństwo itd.), a które to umiejętności byłyby bardzo mocno sygnalizowane pieskowi jako pozytywne i pożądane. Taka 'terapia' może wymagać czasu, a przede wszystkim będzie wymagała ogromnych nakładów cierpliwości - ale warto.. bo można uzyskać naprawdę dobre rezultaty, jeśli tylko podejdzie się do sprawy z zaangażowaniem i będzie się w stanie poświęcić pieskowi odpowiednią ilość czasu. Pozdrawiam Saint. Quote
Recommended Posts