Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Renata5 napisał(a):
jak zwykle-tekst cudo:loveu:
tez mi się oczy kleją,ale byków nie wyłapałam;)

Dzięki Reniuś...:loveu: :oops:...Ja już parę poprawiłam, przeoczone wybaczcie.

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dczn napisał(a):
a hotel?.......................

Jest to jakiś pomysł, tylko hotel to kasa, a w przypadku astów (na ogół, choć nie można przesądzać, bo niektóre mają farta) to "długa" (w znaczeniu czasu) kasa.

Posted

hotel zapewnia najczęściej miejsce do spania i jedzenie a jemu potrzebny jest przede wszystkim CZŁOWIEK...
ktoś kto go będzie głaskał, przytulał, mówił do niego... tylko DT, najlepiej z jednym psem albo kotem, by oprócz ludzkiej, prowadzić również psią/kocią socjalizację

może zdarzy się cud...

Posted

Asior napisał(a):
obejrzałam te zdjęcia co mi na maila przyszły... koszmar :(

W pełnym tego słowa znaczeniu :-(
A widziałaś, że nawet po jego ogonie widać jaki jest chudy...można policzyć mu kręgi :shake: nawet na tych dwóch zdjęciach wyżej jest to widoczne.

Posted

Asior napisał(a):
zaraz pięknotce zrobię allegro.. obejrzałam te zdjęcia co mi na maila przyszły... koszmar :(

a na wątku ich nie będzie?
mam nadzieję że jak asior zrobisz na swoim cudnym szablonie allegro z tekstem majgi i zdjęciami tych smutnych, przerażonych oczu to dom szybko się znajdzie.

Posted

agaguś wstawię na wątek jak trzeba....
a co do allegro, nie wyobrazam sobie, ze on nie znajdzie domku!!! Zresztą jak zrobiłam temu białemu owczarkowi szwajcarskiemu to w 5 dni znalazł domek ;)

Posted

Asior napisał(a):
stanę na głowie a dom mu znajde!!!!!!!!!!!!

Zrób to błagam, bo jeśli ja go wezmę (bo pękam, choć rozsądek trzyma mi rękę na pulsie, póki co, póki co) to dla mnie będzie osobny wątek - Majqa z przybytkiem do adopcji. :-( :placz:

Posted

[quote name='Alojzyna']czy on nie przejawia agresji lękowej?
Alojzyno, pytałam o to Ziutkę. To ponoć pies, który boi się własnego cienia. Jeśli zechce, to oczywiście moje odczucie, chapnąć, to nie mocno, a dla skarcenia. Dziewczynom nic takiego się nie trafiło.

Posted

Alojzyna napisał(a):
czy on nie przejawia agresji lękowej?

Zero agresji...bynajmniej wczoraj kiedy byłyśmy u niego, kiedy dostał kiełbasę z proszkiem na robale i Luka trzymała rękę w jego budzie z aparatem to nawet nie warknął, bał się ruszyć kiełbasę...ten psina boi się własnego cienia...w schronisku był gryziony nawet przez sukę :shake: nie umiał się przed żadnym psiakiem bronić.

Posted

majqa napisał(a):
Zrób to błagam, bo jeśli ja go wezmę (bo pękam, choć rozsądek trzyma mi rękę na pulsie, póki co, póki co) to dla mnie będzie osobny wątek - Majqa z przybytkiem do adopcji. :-( :placz:

Nie rozumię, dlaczego nie możesz go przygarnąć? To dobry piesek, a jak ktoś się nim dobrze zaopiekuje to życie za niego odda.
Na co czekasz - bierz bo przegapisz!!!!

Posted

a co dzisiaj? zaniósł mu ktoś jakiś koc, na którym mógłby się położyć?

Asty nie mają podszerstka i taka pogoda (zimno i wilgoć) są dla nich zabójcze. Aby utrzymać odpowiednią temperaturę ciała pies potrzebuje bardzo dużo energii. Jeżeli jedzenie jej nie dostarcza, to zaczyna spalać najpierw tłuszcz a następnie tlankę mięśniową. Ta jego chudość może być tego wynikiem (niekoniecznie jakaś choroba).

To jest pies do domu, na kanapy i pod kołderkę a nie do budy!!!

Posted

Alojzyna napisał(a):
a co dzisiaj? zaniósł mu ktoś jakiś koc, na którym mógłby się położyć?(...)

Właśnie kopiesz leżącego Alojzyno. U mnie, bez wyjątku, wszystkie są...pod kołderką, w tym i kundelki...Ja się zawyję...
Ziutka, masz oficjalnie przegwizdane, sama wiesz czemu. :mad:
Asior, dawaj z tym allegro (a nie qiiiurdę z moim podpisem)...
Ile, jeśli wiecie, ten pies ma zabezpieczony jako taki byt u....hm... właścicieli?

Posted

majqa napisał(a):

Ziutka, masz oficjalnie przegwizdane, sama wiesz czemu. :mad:

Wiem Izunia...wiem :diabloti: ale nic na to nie poradzę, że piszesz najlepsze teksty i musiałam Ci podesłać jego wątek :placz:

majqa napisał(a):
Ile, jeśli wiecie, ten pies ma zabezpieczony jako taki byt u....hm... właścicieli?

A to dobre pytanie :roll: bo Oni jak najszybciej by się go pozbyli :cool1: zresztą co tu dużo mówić, widać jak dbają o niego...jeśli to w ogóle można nazwać dbaniem o psa. Sama wiesz co wczoraj powiedzieli jak zapytałyśmy czy będziemy mogły go zabrać :cool1: nic dodać nic ująć.
Kobita mówiła, że z dnia na dzień wygląda coraz gorzej...chudnie...ale mam nadzieje, że zdążymy mu pomóc :-(

Posted

Ziutka, dopytajcie, ile te....(piiiii, piiiii, piiiii) dają mu czasu? Błagam...:placz:

Proszę (tu apel do innych niż Luka i Ziutka), dajcie temu psiakowi szansę.
Yesooo, jak mam Was/ Czytających przekonać, że on nie zrobi krzywdy??? :placz: Jeśli pojawi się ktoś z Łodzi, gotowa jestem pomagać, pójść z tym psem na pierwszy ogień!!!
Jego, w co nie wierzę, pierwsze zęby, wezmę całą odpowiedzialnością na siebie (postu, rzecz jasna nie wykasuję). Pozwólcie mu żyć, żyć normalnie!
Ja pokusiłam się swego czasu na podobne psy, a szkoleniowcem nie jestem. Dałam z siebie max, one gotowe były oddać za mnie życie (zrobiłam to wbrew przesłankom, ostrzeżeniom) ....Niech to Wam coś powie...Poszłam, na ów czas, wbrew sobie, wbrew wszelkim za i przeciw, i...nie żałuję.

Posted

majqa napisał(a):
To ja poczekam do naznaczenia. Poza tym obecne, zmienione przez modów, jest git, promuje nie lada. (Poza ramki nie wychodzę. ;))

u mnie masz jedną miniaturkę pod spodem ;)
ok zaraz robię allegro tylko mi coś hosting zdjęć wariuje ... najpierw musze zdjęcia obrobić, zmniejszyć i zrobię ... i nie pośpieszaj mnie bo się zamknę w sobie i dopiero będzie :diabloti:

co do wyściełania budy....lepsza słoma bo kocyk czy koiłdra po jednej nocy będzie mokry :(

Posted

[quote name='majqa']Ziutka, dopytajcie, ile te....(piiiii, piiiii, piiiii) dają mu czasu? Błagam...:placz:

No więc kiedy byłam tam we wtorek...to baba mi powiedziała " Pani...On jest bardzo chory, chudnie z dnia na dzień...i ma bardzo czerwone oczy...On się męczy i chyba trzeba będzie go uśpić "
Iza...Oni mówią Ci to co chcesz usłyszeć...tak samo jak nam wczoraj wmawiała, że pies ma non stop słomę w budzie ale ją wywala - gdzie tam qrwa słoma jak nawet jednego źdźbła nie widać :angryy:
Powiedziałyśmy, że go zabierzemy od nich napewno i bardzo się ucieszyli, jak długo będą czekać??? Tego nie wiem :shake: jak im powiemy, że za tydzień to powiedzą, że Ok Ok Ok...a co zrobią w tym czasie to nie wiem :cool1:

Posted

Ziutka napisał(a):
(...) On się męczy i chyba trzeba będzie go uśpić " (...)

Yesooo. Na kiedy dasz Asior radę zrobić allegro? Ziutka, przeciągaj strunę im do oporu. Możesz?