Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja juz wszystko wiem i Wam zaraz napiszę ale mleko na budyń mi kipi ;)

a więc ok 20.30 zadzwoniłam do P.Grażyny i usłyszałam "nie mogę teraz rozmawiać bo wnosimy Spajka do domu"

jakiś czas później P.Grażyna zadzwoniła żeby "zdać relację" z całej akcji
cały dzień Spajki kręcił się koło domu ale "polowanie" na niego nie wyszło
jak się ściemniło jeszcze jedno podejście ... gotowany kurczaczek do klatki i obserwacja - przyszedł, wszedł do klatki wziął kawałek kurczaczka, wyszedł i zjadł, jak wrócił po kolejny kawałek P.Andrzej użył "swojego" sznurka ... no i :multi::multi::multi: mały w klatce

wnieśli klatkę do domu, postawili obok ulubionego fotela Spajka i czekali a on ich obserwował
P.Grażyna wzięła mięsko i zaczęła zachęcać go do wyjścia - długo namawiać go nie musiała - zjadał kawałki mięsa z jej ręki, wyszedł, po jedzonku wylizał Jej ręce i jakby nigdy nic poszedł sobie do sypialni bo chyba zmęczony eskapadą jest :evil_lol:

no i śpi :multi:

Luka1 zmienisz tytuł ?????

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
:multi:
ale na spacer tylko na lince!!

jak uciekł też był na lince, jednak wystarczyła chwila nieuwagi żeby skoczył przez płot i uwolnił się z szelek

trzeba go pilnować jak żywego sreberka

Posted

Super, że w końcu jest w domu. I co dalej?

Proponuję, żeby w pierwszej kolejności kupić mu porządne szelki, z których nie ma możliwości wypięcia się. Moje dziewczyny chodza w takich jak tu

są lekkie ale bardzo mocne

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Ale sie ciesze ze Spajki juz w domu siedzi.:multi:

te ucieczki na dogo to ostatnio jakas plaga.......dla Spajkiego szczęsliwa ale parę nieodnalezionych do tej pory....niestety...:shake:

Posted

becia66 napisał(a):
te ucieczki na dogo to ostatnio jakas plaga.......dla Spajkiego szczęsliwa ale parę nieodnalezionych do tej pory....niestety...:shake:

akcja raczej miała spory zakres
może warto rozważyć to pod kątem innych zgub

Posted

Spajki ma się dobrze jednak "problem strachu" jest i jescze długo będzie
choć już nie w takim stopniu jak było dotychczas

w nocy śpi w sypialni jednak nie zwija się w kuleczkę jak przed ucieczką, śpi na boczku lub grzbiecie, daje dotykać swoich łapek i brzuszka, nie ucieka przed głaszczącą ręką

rano wstaje i tupta za domownikami do kuchni, później jest spacer no i pojawia się problem - jak jest w domu nie chce iść na dwór - jak juz wyjdzie nie chce wracać ... ale małymi kroczkami udaje się to przezwyciężyć

chodzi na smyczy po posesji i wokół niej i już nie tyrzyma ogonka podwiniętego pod siebie ... chodzi z merdajacą antenką ... a to chyba dobry znak

w ciągu dnia .. gdyby nie te jego skoki mógł by sobie biegać po ogrodzie, jednak na posesji jest olbrzymi kojec, wysoki na ok 3 metry, z prętów nie z siatki (nie przeskoczy i nie wdrapie się na górę żeby prysnać) więc mały dostaje pyszną kość i może sobie tam troszkę pourzędować

to chyba tyle z aktualnych wieści

Posted

[quote name='fioneczka']Spajki ma się dobrze jednak "problem strachu" jest i jescze długo będzie
choć już nie w takim stopniu jak było dotychczas

w nocy śpi w sypialni jednak nie zwija się w kuleczkę jak przed ucieczką, śpi na boczku lub grzbiecie, daje dotykać swoich łapek i brzuszka, nie ucieka przed głaszczącą ręką

rano wstaje i tupta za domownikami do kuchni, później jest spacer no i pojawia się problem - jak jest w domu nie chce iść na dwór - jak juz wyjdzie nie chce wracać ... ale małymi kroczkami udaje się to przezwyciężyć

chodzi na smyczy po posesji i wokół niej i już nie tyrzyma ogonka podwiniętego pod siebie ... chodzi z merdajacą antenką ... a to chyba dobry znak

w ciągu dnia .. gdyby nie te jego skoki mógł by sobie biegać po ogrodzie, jednak na posesji jest olbrzymi kojec, wysoki na ok 3 metry, z prętów nie z siatki (nie przeskoczy i nie wdrapie się na górę żeby prysnać) więc mały dostaje pyszną kość i może sobie tam troszkę pourzędować

to chyba tyle z aktualnych wieści
A można prosić o zdjęcia....
Np.: tej pozycji, w jakiej śpi, albo... kiedy nie ucieka przed ręką człowieka...
To musi być piękne.

Posted

[quote name='Luka1 I tym samym chcę powiedzieć, że o losie psa po jego schwytaniu z Panem Andrzejem będziemy rozmawiać MY jako strona oddająca psa do adopcji
[/QUOTE']

Czy decyzje dotyczace dalszego losu Spajka zostaly juz podjete?

Posted

Może warto by było , jeśli panu A. zależy na psiaku i chce go zatrzymać Spajkiego , aby pokusił się na pracę ze specjalistą , wystarczy kilka mądrych wskazówek i praca wg nich ...