kinga-kinia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Może coś z bazarku który wystawiłam uda się zebrać dla tego bidulka http://www.dogomania.pl/forum/f99/sochaczew-rozpaczliwie-szukamy-pomocy-dla-asta-132627/#post11884753 Quote
marysia55 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 luka1 napisał(a):z tego co wyczytałam deklaracje są następujące Nint -20,- GemeBoy -50,- dezn -20,- lilith -50,- do stałych deklaracji miesięcznych dorzucam 30 ,- i nigdy nie zdarzyło mi sie żebym nie wywiązała sie z deklarowanych wpłat :roll::roll: Quote
majqa Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='marysia55']do stałych deklaracji miesięcznych dorzucam 30 ,- (...) Czyli od strony finansów sprawa wygląda już tak: Nint -20,- GemeBoy -50,- dezn -20,- lilith -50,- marysia55 - 30,- Alojzyna - 30,- Quote
Ziutka Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 marysia55 napisał(a):do stałych deklaracji miesięcznych dorzucam 30 ,- Lukuś...dopisz do pierwszego postu te deklaracje, żeby było wiadomo co i jak ;) Quote
luka1 Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Kinia co miesiąc przekazuje na konto fundacji pieniążki za co jej bardzo dziekujemy - i ta kaska może byc dla ASTA Quote
Ziutka Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='majqa']Czyli od strony finansów sprawa wygląda już tak: Nint -20,- GemeBoy -50,- dezn -20,- lilith -50,- marysia55 - 30,- Jeszcze w pierwszym poście widnieje Alojzyna - 30,- I od Kinga-Kinia będzie stała wpłata co miesiąc - 10,- Quote
marysia55 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [SIZE="4"]no to mamy juz ponad 200,- :loveu: prosimy o dalsze deklaracje one uratują życie tego psiaka chcecie żeby skończył tak jak wiele bid na różnych wątkach, których historia kończyła sie paleniem zniczy po psie który odszedł za TM przecież nie o to chodzi ... możemy mu pomóc ..tylko trzeba troche dobrej woli :loveu::loveu: cioteczki ja na prawdę wierzę w wasze mozliwości, Możemy bardzo dużo .. tylko udowodnijcie mu że [SIZE="4"]człowiek brzmi dumnie Quote
Ziutka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Dziękuje Iv, że tutaj zajrzałaś :calus: Od Iv wpłynie jednorazowa wpłata na niuńka - 30,- Bardzo dziękujemy :loveu: Quote
Ziutka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='majqa']Czyli od strony finansów sprawa wygląda już tak: Nint -20,- GemeBoy -50,- dezn -20,- lilith -50,- marysia55 - 30,- Alojzyna - 30,- I jeszcze Kinga-Kinia - 10,- wpłata stała Iv - 30,- wpłata jednorazowa Quote
Iv_ Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Ziutka']Dziękuje Iv, że tutaj zajrzałaś :calus: Od Iv wpłynie jednorazowa wpłata na niuńka - 20,- Bardzo dziękujemy :loveu: Tak ciężko zaglądać na takie wątki. Czasem mam wrażenie, że całe Dogo składa się z bólu i cierpienia tych nieszczęśników. I w dodatku ta świadomość, że tak niewiele mogę zrobić. Prosze o te dane do przelewu na PW, to jutro prześlę pieniążki. Quote
dczn Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Ciotki ;> Ja jestem DCZN :) ta od 20 zeta :) No ja niestety taka bystra nie ejstem- wiec poprosze nr konta , oraz co wpisac w tytule ;) Quote
lilith27 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 już wiem u pati za maluszka 10 złotych dziennie anhata płaciła jak się sprawy mają? szukamy hotelu ewentualnie dt płatnego? czy już coś zostało postanowione w tym przedmiocie? tak myślę o tym psiaku i jestem przekonana, że jego chudość jest wynikiem rozmyślnego ludzkiego działania bardzo mi przykro Quote
kinga-kinia Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Boże ja cały czas się zastanawiam jak można tak zagłodzić psa :(.......ja rozumię żeby rarytasów nie dostawał ale kurcze nie wierzę żeby oni nie mieli co mu do jedzenia dać ....kurcze na chleb z pasztetową to chyba każdego stać albo na najtańszą karmę choćby nawet tą beznadziejną z Biedrony ....A ta jego buda to kurcze taka duża że chyba ja bym się do niej zmieściła a w niej nic ani szmaty ani siana :(.....jak długo Ast jest u tych ludzi ? Quote
Alojzyna Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='lilith27'] jak się sprawy mają? szukamy hotelu ewentualnie dt płatnego? cokolwiek, byleby wyciągnąć stamtąd tego biedaka i osoby chętnej do pracy z psem, bo w takim stanie psychicznym nie nadaje się do adopcji trzeba liczyć się z tym, że przywracanie wiary w człowieka może trochę potrwać. Myślę, że Saint jako fachowiec mógłby określić w przybliżeniu ile to mogłoby trwać. Oczywiście w tym czasie można wstępnie go poogłaszać, bo jeżeli pies w nowym domowym miejscu zacznie się otwierać na człowieka, to mógłby iść do nowego domu, pod warunkiem, że będzie to bardzo świadoma adopcja. Quote
kinga-kinia Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 do bazarku dodałam jeszcze fajny kubek w psy. http://www.dogomania.pl/forum/f99/pilne-rozpaczliwie-szukamy-pomocy-dla-asta-132627/#post11884753 Quote
lilith27 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 pod radomiem psiaki w boksach pani jest treserką i behawiorystką milagnes.com.pl pati wątek na dogo http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-witamy-psiaki-w-potrzebie-takze-pupilki-dogomaniakow-119880/ moria hotelik w elblągu link do profilu userki forum Dogomania Forum - Zobacz Profil: Moria Quote
LILUtosi Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Mam 6 psów i 2 koty. Tylko jeden pies domowy - suczka Tosa INu. Jeśli przekonam TZ to moze wzielabym go na DT. Mógłby w domu grzac dupke. Ważna sprawa, to moj Tz wlasnie stracił prace a ja mam kredyt we frankach i z kasa bedzie ciezko, tak wiec jesli pies wymagałby drogich zabiegow weterynaryjnych to potrzebowalabym wsparcia. Z deklaracji potrzebowałabym jeden worek karmy miesiecznie. Oprocz tego dostawałby wywar z gitek. Ale to wszystko musze przedyskutowac z TZ. Mam jeszcze apel. Potrzebuje swojego psa wykastrowac i dwie suczki wysterylizowac. Ma ktos weta który zrobi to tanio??? Moge dojechac. Quote
Ziutka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 dczn napisał(a):Ciotki ;> Ja jestem DCZN :) ta od 20 zeta :) No ja niestety taka bystra nie ejstem- wiec poprosze nr konta , oraz co wpisac w tytule ;) Już wysyłam numer konta ;) Dziękujemy cioteczko za deklarację :multi: :loveu: Quote
Asior Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 nie mam żadnego zainteresowania piurkiem na allegro :( inne mają po 3-4 obserwujacych a on nic :placz: Quote
andzia69 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Dyzia napisał(a):Biedny psiak :placz: Wiecie co? Weźcie ją z powrotem do schroniska... Tam wyglądała o wiele lepiej... Może lepiej sie czuje w towarzystwie innych psiaków? Nie wiem juz sama... Dyzia - to jest ON - nie ona;) Lilutosi - a dasz radę z następnym samcem? rozumiem, ze on byłby w domu z tosą, a inne samce są na zewnątrz - tak? Karma nie problem:p porozmawiaj z tz:lol: Quote
LILUtosi Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Mam tylko jednego ewentualnego agresora - husky. Ale własnie wyczytałam ze marzec jest miesiacem sterylizacji wiec mu obetne jajeczka. Mam suke owczarka, tosie, małą suczke znaleziona niedawno w lesie w typie sarenki, no i dwa szczeniaczki które szukaja domu i mysle ze je szybko znajda. Husky oczywiscie jest na zewnatrz i ma swój kojec w razie czego. Czy wiadomo juz jak zachowuje sie nasz chłopak do kotów?? Czy on ma jeszcze jajeczka czy juz jest wykastrowany. TZ własnie wtał nie dawno, zrobiłam mały wstep, czekam na sposobną chwile aby pokazac zdjęcia. Quote
LILUtosi Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Jeszcze raz pytam. Czy wiadomo juz jak zachowuje sie nasz chłopak do kotów?? Czy on ma jeszcze jajeczka czy juz jest wykastrowany?? Chyba będzie zgoda!!! Quote
arjuna Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Lilutosi-w razie czego złożymy sie na klatkę kennelową: to super wyjście, by powstrzymać zapędy najwiekszego agresora. bierzcie tego malucha z tej UMIERALNI, psy w schroniskach mają często lepiej. co do tego psa, to moim zdaniem ,jego śmierć jest kwestia czasu. bo ile można przeżyć chudnąc, bojac się i marznać? dla mnie żenada-powinno się z większą starannością prześwietlać domy stałe: jeśli ktos bierze psa do budy powinien wiedzieć, jak wyposażyc budę-tym bardziej jeśli chodzi o psy, które sa praktycznie łyse. mnie ciarki przechodzą jak sobie pomyslę, co ten biedak musiał przeżźywac przez całą zimę. ile on wazy-kubraczek czeka! Quote
GameBoy Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 LILUtosi napisał(a):Jeszcze raz pytam. Czy wiadomo juz jak zachowuje sie nasz chłopak do kotów?? Czy on ma jeszcze jajeczka czy juz jest wykastrowany?? Chyba będzie zgoda!!! próbowałam dodzwonić się do Ziutki w celu uzyskania tych informacji ale nie odbiera Quote
Saint Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Ja niestety odpadam jako DT :-( Niedługo będzie u mnie ast również z depresją, choć nie tak zaawansowaną, dodatkowo z problemami zdrowotnymi - zanik mięśni :-( Chciałbym pomóc temu biedakowi :-( W każdym bądź razie.. nie zapominajcie, że piesek potrzebuje doświadczonej, delikatnej i cierpliwej ręki.. nie chcemy przecież, żeby jego stan psychiczny się pogarszał.. ;) Trzeba się dobrze zastanowić i dogłębnie prześwietlić każdy potencjalny domek.. ;) Quote
Recommended Posts