Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hannnka']ja tez nie zamierzam nikogo przekonywac na sile.
ale porownam to tak. na Sare poszlo (z tego co widze w tytule) 1500zl. pomyslcie sobie ile lekow moznaby bylo kupic za to dla czlowieka chorego na jakis nowotwor? i moze przedluzyc zycie o kilka dni... albo ile dzieci w Afryce dostaloby obiad... ?
A TU PROSZĘ...WATEK DLA CIEBIE..
Akcja "Watoto" - dzieci Afryki czekają na Twoją pomoc
POZDRAWIAM

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"albo na dzieci w hospicjum... o takie porownanie mi chodzi"
hannnka -zgodnie z takim myśleniem dzieci w hospicjach też powinny być usypiane ,przecież umierają cierpiąc:diabloti:

zresztą ustawa przewiduje ewentualność uśpienia,tylko nie może to być "widzimisie" opiekuna...:mad:

"I dlatego wybieram-y Psy"
amen

Posted

przepraszam ze napisalam w tym temacie. to dluzsza dyskusja... moze kiedys zaloze watek o tym.
a tymczasem pozdrawiam Was i zycze Wam wytrwania w tej cierpliwosci i w zapale ktory macie:) (bo mimo moich pogladow baaaaardzo was podziwiam)

Posted

To forum to dogomania a my jesteśmy tu dlatego, że kochamy psy i chcemy im pomagać.
Nie zmienia to faktu, że pewnie wiele osob wspiera takze ludzi.
Kazdy ma swój sposób na życie i pomaganie.
Tymczasem trzeba pomóc Sarze i po to ten wątek;)

Posted

hannnka napisał(a):
ja tez nie zamierzam nikogo przekonywac na sile.
ale porownam to tak. na Sare poszlo (z tego co widze w tytule) 1500zl. pomyslcie sobie ile lekow moznaby bylo kupic za to dla czlowieka chorego na jakis nowotwor? i moze przedluzyc zycie o kilka dni... albo ile dzieci w Afryce dostaloby obiad... ?

A w czym życie człowieka cenniejsze od życia psa?

A może zamiast pokazywać na ... odległą Afrykę i trzymać ręce w kieszeni...to zacznij pomagać ! Cierpienia jest wokół nas Wiele! I jak sama zauważyłaś, nie tylko cierpienia psiaków! Zacznij pomagać tam gdzie widzisz sens!
Tu go nie widzisz...OK!
Nie marnuj czasu na przeszkadzanie tym,którzy podjęli decyzję,że chcą pomagać i komu chcą pomagać!
TY DOKONAJ SWOJEGO WYBORU!

Posted

O matko...
Hanka Ty pomyliłaś zwyczajnie fora :crazyeye:
To przykre, bo rejestracja zajęła Ci jakieś 3 min. mogłaś przez ten czas klikać w brzuszek Pajacyka...
Poza tym Ty na Sare nie płacisz, więc możesz spokojnie spać - to nie Twoje pieniądze ratują Jej życie.
Zresztą nie będę się wywodzić, bo to bez sensu.

Michał mówił,że Sarusia już ogonkiem merda... Bieduleczka...
Dzielnie walczy o życie...

Posted

Ukryty Smok napisał(a):
Istnieje , na pewno duża, grupa ludzi, którzy zbierają pieniądze właśnie na takie cele - na głodujące dzieci, na studnie w Senegalu, na Sudan. Chwała im za to!:modla:
A tu - zebrała się grupa,może nie tak duża, ale także dość liczna, która ma po prostu INNE CELE. I chyba na próżno przywoływać ich/nas do tzw. porządku. I chyba na próżno umoralniać. I chyba na próżno tłumaczyć, że ludzie, że ich potrzeby, że gatunek nadrzędny...
Bo, widzisz, trudno to trochę wytłumaczyć, ale oni są ciężko chorzy. Ciężko chorzy na dotyk psa. I na cierpiące psie oczy. Niedawno ktoś mi napisał: "Pies, w odróżnieniu od człowieka, ma cudowną zdolność do bezwarunkowego wybaczania". Czy możesz to samo powiedzieć o tzw. człowieku? O człowieku od Piana, od Cygana, od oskalpowanej suni i wielu, wielu innych...?
I dlatego wybieram Psy.

Pzdr,

Ukryty Smok

Piękne, mądre słowa...!
Moje uznanie!

Posted

Saruniu wybacz, że Cię tak dawno nie odwiedzałam :oops:

Cudownie jest znowu zobaczyć sunie :loveu:Oczywiście wolałabym ja oglądać w o wiele lepszej formie niż jest to teraz, ale mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu. Co do pomocy finansowej to postaram się wkrótce znowu coś wpłacić, ale najwcześniej jutro lub w sobotę, więc przelew dojdzie pewnie dopiero w następnym tygodniu :-( Postaram się zrobić także jakiś bazarek, ale z tym to nie obiecuję na 100% ,bo zupełnie nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale będę się starała,żeby doszło to do skutku.

A co do postów tej pani od dzieci w Sudanie to powstrzymam się od komentarza, bo Ukryty Smok napisał tak wymowną wiadomość, że już nie trzeba nic dodawać. I trzymam kciuki, aby ta pani już nie odwiedzała tego tematu, bo to wątek poświęcony Sarze i to ona ma być tutaj gwiazdą, a nie ów pani. Pozdrawiam.

Posted

Jasne Hannnka starzy do piachu, dobić ich:mad:. Nie chciałabym być na miejscu Twoich dziadków.

Ale co tam, nam na szczęście starość nie przeszkadza. Sarunia jeszcze bryknie z radością do kochających ją ludzi.

Posted

Jak tam dzis nasza Sarusia sie czuje? Wczoraj bylem u niej dwa razy a za drugim razem to zobaczylem jak chwilke ogonkiem machala :loveu:
Wczoraj nawet ryzyku troszke zjadla co jej Beatka przyniosla
Oto dowod :loveu:

Ale nie wszystko zjadla, tylko troszke podziubala...

Posted

no ja tak właśnie przypuszczałam, że to Michał ukrywa się na tych zdjęciach :cool3:
Dropsik pojechał, to znalazł sobie chłopak nowego staruszka do odwiedzania :evil_lol:
no i bardzo dobrze :lol:
tylko ciekawe co na to Klaudia?

a Sara .. dobrze, że chociaż troszkę ryżu zjadła ..
pewnie gdyby było w nim jeszcze jakieś dobre mięsko :cool3:
ale pewnie bidulce nie wolno :-(
zdrowiej psinko ..

Posted

Michał ma na Sare dobry wpływ. :razz: Te wizyty na pewno dobrze jej robią.
Dzisiaj Sarcia dostała drobny makaron i bardziej jej smakował niż ryż. Więcej zjadła niż wczoraj, ale nadal mało. Potem poszłyśmy na siusiu a po powrocie się napiła, położyła i znowu zaczęła grzebać w misce. Może jakoś się rozkręci z tym jedzeniem? Mam nadzieje.. Zdecydowanie woli ciepłe jedzenie. No i najlepiej z ręki ;) Poza tym wyniki badania moczu dobre, nie ma białkomoczu, fosfor i wapń też ok. Niestety biegunka znowu była :mad:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Bubu, czy mimo wszystko Sarze potrzebny jest Royal Renal? Czy nie chce go jeść?

W poniedziałek dowiem się, czy uda mi się załatwić puszki.

jak apetyt sie troche poprawi to zaczniemy mieszc z renalem po trochu.. mam nadzieje ze sie w koncu przelamie. jesli bedzie okazja zalatwic cos taniej to bierz :)