BUDRYSEK Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 bubu pewnie jeszcze napisze ale Sara cos gorzej sie czuje :( po odstwieniu kroplówki wyniki pogorszyły się Quote
Lilmo Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 BUDRYSEK napisał(a):bubu pewnie jeszcze napisze ale Sara cos gorzej sie czuje :( po odstwieniu kroplówki wyniki pogorszyły się Tylko nie to :placz: Saruniu trzymaj się skarbie i zdrowiej szybciutko ! :-( Quote
Gosia70 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Matko kochana, to koszmar jakiś:shake: nie dośc, że dług ogromny to jeszcze nie najlepsze wieści o zdrowiu. Ludziska pomóżcie ile i jak kto może. Bubu czekamy na wieści o Saruni, postaram się dorzucić do kupki jak najwcześniej. Quote
gonia66 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 No i co teraz???JA nie umiem robić bazarków...moim zdaniem najlepsza bylaby aukcja cegielkowa..dobra aukcja(Isadorka)mopze naprawde zalatwic sprawe...to wazne...czekamy na wiesci i bardzo sie martwimy..Sarusiu...sunieczko..trzymaj się dzielnie i walcz..prosimy:loveu::loveu::loveu: Quote
_bubu_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 dzisiaj będzie podliczony dokładnie rachunek , jak bede wiedzieć ile wyniósł to napisze. Jeśli chodzi o dalsze utrzymanie Sary to najdroższe w tym wszystkim będzie chyba jedzenie. Nie może dostawać nic poza Renalem . Do tego głównie puszki - ok 2 dziennie wymieszane z namoczonym suchym. Samego suchego nie chce jesc, szkoda bo jest tansze. A jesc musi aby miec siły bo jest okropnie chuna, żebra sterczą. Nie miałam dzisiaj aparatu, jutro zrobie jakies nowe fotki. jedna puszka kosztuje 10zł. Chętnie natomiast Sarunia zjadłaby coś zakazanego ale niestety nie wolno.. Wyniki faktycznie sie pogorszyly. Ma biegunke. Prawdopodobnie dlatego ze miala dodawane do suchego inne rzeczy jak nie chciala jesc. no i od kilku dni nie bylo kroplówek. W tej chwili nie nadaje sie do transportu z ta biegunka. Do środy bedzie jeszcze w lecznicy. jak minie biegunka to jedziemy . Przy takiej chorobie , w dodatku u starego psa trzeba sie liczyć z tym że raz bedzie lepiej raz gorzej. Jeśli ktos miałby jakąs wiadomośc gdzie mozna dostać taniej puszki Renal Royala to proszę o wiadomosc. Czasem tez na dogo ktoś ma do oddania rózne takie rzeczy.. Z leków potrzebne będa na pewno Furosemid, Ipakitine, jeszcze jakies inne ale dokładnie nie wiem jeszcze. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 _bubu_, iel gram ma puszka tego Royala? Może byłabym w stanie załatwić puszki taniej, choć o parę złoty, ale nic nie obiecuję. Ludzie, pomóżcie spłacić dług i utrzymać Sarę :-( Quote
_bubu_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 puszki są po 430 albo 420g , te takie małe. większych chyba w ogóle nie robią. Quote
_bubu_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 dług w lecznicy na dzień dzisiejszy to 1460zł :shake: ( operacja, płyny, hotel i leki ) Quote
Lilmo Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='_bubu_'] dług w lecznicy na dzień dzisiejszy to 1460zł :shake: oszzzz w morde :crazyeye: przepraszam, ale jest w szoku, że aż tyle wyszło ... ludzie nie ma na co czekać, kto potrafi to błagam o zrobienie jakiś cegiełek bądź bazarku :-( Nie możemy tego tak zostawić... :-( Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Bazarek dla Saruni!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/pozlacane-z-barwami-milosci-na-bardzo-cierpiaca-sare-do-28-ii-132222/#post11849232 Więcej nie mogę:-( Quote
peate Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 a cegiełki do kupienia są tu Sara walczy o życie !! CHARYTATYWNA !! owczarek (553495418) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Gosia70 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Bubu może sprawniej by poszło gdyby konto było podane na 1 stronie. Ja mam numer, ale wiem, ze ludziom nie chce się dowiadywać, co innego gdy jest widoczne, wtedy automatycznie wchodząc na wątek wiedzą gdzie mają przesłać. Jeżeli to nie problem oczywiście:roll: Quote
gonia66 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='peate']a cegiełki do kupienia są tu Sara walczy o życie !! CHARYTATYWNA !! owczarek (553495418) - Aukcje internetowe Allegro Kurcze...dlaczego ja nie widzialam namiarow na ta aukcje??/Podawalyscie je tu na watku cioteczki??Jesli tak to widac ja slepota jestem:oops: Zaraz rozsylam linka do aukcji po NK...mam nadzieje ze choc troche to przyspieszy kupowanie i splate dlugu..choc i taknawet wszystki sprzedane cegielki, to dopiero polowa dlugu...ale dobre i tyle:roll: jak się ma Sarunia???Te gorsze wyniki wskazuja na cos konkretnie??:razz: Quote
BUDRYSEK Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 rachunek masakryczny!!! nie mówiąc juz o rachunkach za inne psy :-( Quote
_bubu_ Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 kobix wycofała swoją ofertę tymczasu. Sara w środe nie ma się gdzie podziać :( Quote
madzia828 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Sarunia trzymaj się , cegiełka na allegro zakupiona tylko tak mogę pomóc prosimy o Dt dla Sary Quote
gameta Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 No to k.... pięknie :angryy: Zapytam po raz ostatni - czy naprawdę uważacie, że Sara nie może iść do Dorothy? Byłoby najbliżej i najprościej... Czy zagrożenie parwo jest aż tak duże ? Wszędzie? Nawet w :oops: garażu ? Nie krzyczcie, poprostu szukam wyjścia... Czy ktoś zgłaszał się do błyskawicznej mapy pomocy dogo? Quote
BUDRYSEK Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 gameta napisał(a):No to k.... pięknie :angryy: Zapytam po raz ostatni - czy naprawdę uważacie, że Sara nie może iść do Dorothy? Byłoby najbliżej i najprościej... Czy zagrożenie parwo jest aż tak duże ? Wszędzie? Nawet w :oops: garażu ? Nie krzyczcie, poprostu szukam wyjścia... Czy ktoś zgłaszał się do błyskawicznej mapy pomocy dogo? jak dla mnie to za duze ryzyko! Sara jest staruszką nigdy ni eszczepioną jest po powaznej operacji musi byc w cieple w każdej chwili moze złapac jakies cholerstwo Quote
BUDRYSEK Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 podbijajcie wątekt może jakas dobra dusza zlituje się!!!!!!!!!!!!??? Quote
kobix Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 _bubu_ napisał(a):kobix wycofała swoją ofertę tymczasu. Sara w środe nie ma się gdzie podziać :( wiem,teraz jestem ta "zła" tu nie chodzi o brak czy nie brak serca,ani litości tylko racjonalne myślenie (treść wykasowana) starszy pies nawet z dysplazją a starszy pies z niewydolnością nerek to jest duża różnica! to tylko moje przypuszczenia-bo nikt ich nie zechciał potwierdzić,ale jeśli nerki psa nie funkcjonują samodzielnie to nie jest to pies na dt tylko leczenie w klinice:shake: prawdopodobnie jest lepiej bo pies jechał na kroplówkach i furosemidzie,ale co będzie gdy się je odstawi? a nerki nie podejmą pracy samodzielnie? to bardzo ciężkie schorzenie,nie do wyleczenia praktycznie...dożywotnio dieta i leki.już nie będę Was przybijać pytaniem-kto adoptuje tak chorego psa? nie jestem w stanie zapewnić Sarze tak intensywnej,indywidualnej opieki jąką mieć musi(przy ok.7 psach).Tak ,to duża odpowiedzialność,a ja nie chcę być odpowiedzialna za jej zgon:shake: Sara wymaga indywidualnej,praktycznie całodobowej opieki i dobrej kliniki(24h)-u mnie takich możliwości nie ma.A wyjeżdżać muszę nieraz na cały dzień pomijam już fakt że taki pies jest nieadopcyjny,u mnie dożywotni dt nie wchodzi w rachubę-względy osobiste.Fakt,źle wyszło ,że zrobiłam nadzieję,że wyszłam z tą propozycją zanim zdałam sobie sprawę jak ciężki jest stan Sary... I NIE CZUJĘ SIĘ DUMNA Z FAKTU ŻE MUSZĘ ODMÓWIĆ SARZE POMOCY... Quote
Recommended Posts