Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
bubu pewnie jeszcze napisze
ale Sara cos gorzej sie czuje :(
po odstwieniu kroplówki wyniki pogorszyły się

Tylko nie to :placz: Saruniu trzymaj się skarbie i zdrowiej szybciutko ! :-(

Posted

Matko kochana, to koszmar jakiś:shake:

nie dośc, że dług ogromny to jeszcze nie najlepsze wieści o zdrowiu. Ludziska pomóżcie ile i jak kto może. Bubu czekamy na wieści o Saruni, postaram się dorzucić do kupki jak najwcześniej.

Posted

No i co teraz???JA nie umiem robić bazarków...moim zdaniem najlepsza bylaby aukcja cegielkowa..dobra aukcja(Isadorka)mopze naprawde zalatwic sprawe...to wazne...czekamy na wiesci i bardzo sie martwimy..Sarusiu...sunieczko..trzymaj się dzielnie i walcz..prosimy:loveu::loveu::loveu:

Posted

dzisiaj będzie podliczony dokładnie rachunek , jak bede wiedzieć ile wyniósł to napisze. Jeśli chodzi o dalsze utrzymanie Sary to najdroższe w tym wszystkim będzie chyba jedzenie. Nie może dostawać nic poza Renalem . Do tego głównie puszki - ok 2 dziennie wymieszane z namoczonym suchym. Samego suchego nie chce jesc, szkoda bo jest tansze. A jesc musi aby miec siły bo jest okropnie chuna, żebra sterczą. Nie miałam dzisiaj aparatu, jutro zrobie jakies nowe fotki. jedna puszka kosztuje 10zł. Chętnie natomiast Sarunia zjadłaby coś zakazanego ale niestety nie wolno..
Wyniki faktycznie sie pogorszyly. Ma biegunke. Prawdopodobnie dlatego ze miala dodawane do suchego inne rzeczy jak nie chciala jesc. no i od kilku dni nie bylo kroplówek.
W tej chwili nie nadaje sie do transportu z ta biegunka. Do środy bedzie jeszcze w lecznicy. jak minie biegunka to jedziemy . Przy takiej chorobie , w dodatku u starego psa trzeba sie liczyć z tym że raz bedzie lepiej raz gorzej.
Jeśli ktos miałby jakąs wiadomośc gdzie mozna dostać taniej puszki Renal Royala to proszę o wiadomosc. Czasem tez na dogo ktoś ma do oddania rózne takie rzeczy.. Z leków potrzebne będa na pewno Furosemid, Ipakitine, jeszcze jakies inne ale dokładnie nie wiem jeszcze.

Posted

[quote name='_bubu_']

dług w lecznicy na dzień dzisiejszy to 1460zł :shake:

oszzzz w morde :crazyeye: przepraszam, ale jest w szoku, że aż tyle wyszło ... ludzie nie ma na co czekać, kto potrafi to błagam o zrobienie jakiś cegiełek bądź bazarku :-( Nie możemy tego tak zostawić... :-(

Posted

Bubu może sprawniej by poszło gdyby konto było podane na 1 stronie. Ja mam numer, ale wiem, ze ludziom nie chce się dowiadywać, co innego gdy jest widoczne, wtedy automatycznie wchodząc na wątek wiedzą gdzie mają przesłać. Jeżeli to nie problem oczywiście:roll:

Posted

[quote name='peate']a cegiełki do kupienia są tu Sara walczy o życie !! CHARYTATYWNA !! owczarek (553495418) - Aukcje internetowe Allegro
Kurcze...dlaczego ja nie widzialam namiarow na ta aukcje??/Podawalyscie je tu na watku cioteczki??Jesli tak to widac ja slepota jestem:oops: Zaraz rozsylam linka do aukcji po NK...mam nadzieje ze choc troche to przyspieszy kupowanie i splate dlugu..choc i taknawet wszystki sprzedane cegielki, to dopiero polowa dlugu...ale dobre i tyle:roll: jak się ma Sarunia???Te gorsze wyniki wskazuja na cos konkretnie??:razz:

Posted

No to k.... pięknie :angryy:
Zapytam po raz ostatni - czy naprawdę uważacie, że Sara nie może iść do Dorothy? Byłoby najbliżej i najprościej... Czy zagrożenie parwo jest aż tak duże ? Wszędzie? Nawet w :oops: garażu ? Nie krzyczcie, poprostu szukam wyjścia... Czy ktoś zgłaszał się do błyskawicznej mapy pomocy dogo?

Posted

gameta napisał(a):
No to k.... pięknie :angryy:
Zapytam po raz ostatni - czy naprawdę uważacie, że Sara nie może iść do Dorothy? Byłoby najbliżej i najprościej... Czy zagrożenie parwo jest aż tak duże ? Wszędzie? Nawet w :oops: garażu ? Nie krzyczcie, poprostu szukam wyjścia... Czy ktoś zgłaszał się do błyskawicznej mapy pomocy dogo?

jak dla mnie to za duze ryzyko!
Sara jest staruszką nigdy ni eszczepioną
jest po powaznej operacji
musi byc w cieple
w każdej chwili moze złapac jakies cholerstwo

Posted

_bubu_ napisał(a):
kobix wycofała swoją ofertę tymczasu. Sara w środe nie ma się gdzie podziać :(

wiem,teraz jestem ta "zła"
tu nie chodzi o brak czy nie brak serca,ani litości tylko racjonalne myślenie

(treść wykasowana)

starszy pies nawet z dysplazją a starszy pies z niewydolnością nerek to jest duża różnica! to tylko moje przypuszczenia-bo nikt ich nie zechciał potwierdzić,ale jeśli nerki psa nie funkcjonują samodzielnie to nie jest to pies na dt tylko leczenie w klinice:shake: prawdopodobnie jest lepiej bo pies jechał na kroplówkach i furosemidzie,ale co będzie gdy się je odstawi?
a nerki nie podejmą pracy samodzielnie?
to bardzo ciężkie schorzenie,nie do wyleczenia praktycznie...dożywotnio dieta i leki.już nie będę Was przybijać pytaniem-kto adoptuje tak chorego psa?

nie jestem w stanie zapewnić Sarze tak intensywnej,indywidualnej opieki jąką mieć musi(przy ok.7 psach).Tak ,to duża odpowiedzialność,a ja nie chcę być odpowiedzialna za jej zgon:shake:

Sara wymaga indywidualnej,praktycznie całodobowej opieki i dobrej kliniki(24h)-u mnie takich możliwości nie ma.A wyjeżdżać muszę nieraz na cały dzień

pomijam już fakt że taki pies jest nieadopcyjny,u mnie dożywotni dt nie wchodzi w rachubę-względy osobiste.Fakt,źle wyszło ,że zrobiłam nadzieję,że wyszłam z tą propozycją zanim zdałam sobie sprawę jak ciężki jest stan Sary...

I NIE CZUJĘ SIĘ DUMNA Z FAKTU ŻE MUSZĘ ODMÓWIĆ SARZE POMOCY...