Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja je już wysyłam w stronę Saruni...musi być dobrze...a przed snem zawołam jeszcze go Góry...przecież Nasz Kochany św.Franciszek nie może pozostać obojętny na los Sarci...wyrwana została z paszczy lwa..teraz należy jej sie godne życie i szczęśliwe...a jak córka Sary??Coś o Niej wiadomo???

Posted

Wyniki Sary niestety znowu się pogorszyły :( było usg nerek - wynika z niego, że to czynnościowa niewydolność bo anatomicznie są w porządku. Ciągle się pogarsza więc to musi być skutek przebytej narkozy. Nerki funkcjonują tylko w 10% i im dłużej to trwa tym mniejsze szanse na poprawę :( Sara dostaje ciągle kroplówki i nic więcej nie można zrobić tylko czekać aż w końcu coś się poprawi.. Sara jest smutna i widać , że źle się czuje. Na spacerki wychodzi, na rtg wyszło że problemy z chodzeniem to zmiany zwyrodnieniowe w kręgosłupie a nie żadna dysplazja. Niestety żadnych środków przeciwzapalnych, przeciwbólowych podać nie można ze względu na nerki. Przez najbliższe dni , do końca tygodnia będziemy o Sarę walczyć i w poniedziałek zobaczymy jakie będą wyniki badań. Szczerze mówiąc liczę , że dzięki odwiedzinom Michała Sara w końcu się przełamie i będzie lepiej. Nadal nie je , kupiłam jej paste calo-pet zeby sie troche wzmocniła.
Sarcia teraz potrzebuje dużo ciepłych myśli.

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
Sarciu ja wierzę,że się uda!!!

kurcze ... :-(
ja też wierzę, że będzie dobrze .. musi być :roll:
nie wiem jak można jej jeszcze pomóc ..
w takim stanie to chyba nawet dt nie wchodzi w grę ..
chociaż może ... właśnie to byłby dla niej ratunek :roll:

Posted

Saruniu jestem całym serduszkiem z Tobą! Ja wierzę w to, że mimo tych złych wyników, wkrótce będzie lepiej i nie pozwalam nikomu myśleć inaczej.

Saruś życzę Ci dużo siły na walkę z chorobą. Wiemy, że chcesz walczyć, więc nie poddawaj się ! :-(

Posted

Witam,
po moim psiaku zostało mi całe opakowanie Ipakitine i jakies 2,5 kg karmy nerkowej...może się przyda, więc poproszę o jakiś adres na pw na który mogłabym to wysłać...
3majcie się, pozdrawiam...

Posted

zu75 - bardzo dziękuje, już wysyłam PW.

Jakby ktoś miał może calo-pet to tez bardzo sie przyda bo Sara bedzie dostawac dziennie 5 łyżek wiec szybko schodzi.

Posted

dzisiaj jakby oczka troszkę weselsze , ale to pewnie dlatego że przede mną Sare odwiedził Michał :p coś tam nawet dziabnęła z miski ale jak ptaszek. Słoneczko zaświeciło to i spacerek miała przyjemniejszy.

Posted

bubu, zajrzałam do swoich notatek z czasów , kiedy mój pies chorował na babeszję.Znalazłam tam tabletki na niewydolność nerek :PHITOPHALE.Kupowałam je u weta; płaciłam do 20 zł za listek (24 tabl.); 2 x 1 tabl. dziennie.
Wspomnij lekarce o tym.To chyba jakieś ziołowe jest.

Posted

strasznie jej tam smutno musi być :-(
tak sama bidulka musi leżeć :-(

a może by dodać jej tam jakiegoś psiaka do towarzystwa, może wtedy by troszkę odżyła ... :roll:
nie ożywia się np. na spacerkach przy spotkaniach z innymi psiakami?

Posted

Ja sobie nawet nie wyobrażam co by było z Sarusią, gdyby została w schronisku... Czy jeszcze w ogóle oglądałaby świat? :(

Wierzę, że się uda... Wizyty Michała na pewno dużo dają!

Sarusiu! Jesteśmy z Tobą!

Posted

peate napisał(a):
strasznie jej tam smutno musi być :-(
tak sama bidulka musi leżeć :-(

a może by dodać jej tam jakiegoś psiaka do towarzystwa, może wtedy by troszkę odżyła ... :roll:
nie ożywia się np. na spacerkach przy spotkaniach z innymi psiakami?

Zaglądam na ten wątek i tak już wcześniej przyszło mi do głowy - może ona tęskni za swoją córką i gdyby były razem, to szybciej przyszłaby do zdrowia... :oops:

Posted

Niestety sprowadzenie córki do Sary jest niemożliwe. Sara i tak obecnie przebywa w lecznicy, gdzie teoretycznie nie przyjmuje się dużych psów. Dwa duże psy to byłby już szczyt marzeń :roll:

Albo jakis piękny podwójny tymczas :roll: